Natuurparadijs van gletsjers en fjorden

Noorwegen

Natuurparadijs van gletsjers en fjorden

Omschrijving

Natuurparadijs van gletsjers en fjorden

Noorwegen is een bijzonder verrassend land.  Tijdens deze reis bezoek je de prachtige steden Bergen en Oslo met gids.  Ook maak je een onvergetelijke boottocht door de diepblauwe Geirangerfjord, UNESCO Werelderfgoed.  De rit over de Trollstigen, een spectaculaire kronkelachtige bergweg met fenomenale vergezichten, zal je niet snel vergeten.  En de kers op de taart is de Flamsbana, een van de mooiste panoramische treinritten ter wereld lands verbluffende landschappen.

vertrekdata prijs p.p. in dubbel singleprijs
15/06/2021 € 2.189 op aanvraag
29/06/2021 € 2.189 op aanvraag
13/07/2021 € 2.149 op aanvraag
27/07/2021 € 2.149 op aanvraag
     
     
     

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die kunnen veranderen (d.m;v. brandstofprijs, kortingen...).  Dus vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - OSLO 

Vlucht naar Oslo en transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Scandic Solli****.

avondmaal

 

DAG 2: OSLO - LILLEHAMMER

Onderweg naar Lillehammer passeren we het Mjosameer, het grootste meer van Noorwegen. Na de vrije lunch neemt een lokale gids ons mee op wandel doorheen het mooie centrum van Lillehammer. Ook bezoeken we Maihaugen, een cultuurhistorisch museum in openlucht. Nadien geniet je van vrije tijd in de stad. Overnachting in hotel Scandic Lillehammer****.

ontbijt

 

DAG 3: LILLEHAMMER - TRONDHEIM

Via Vinstra, vooral bekend van Peer Gynt, een komische figuur uit de Noorse folklore, rijden we noordwaarts naar Trondheim, de eerste hoofdstad van Noorwegen. In de namiddag maken we een gegidste wandeling door de levendige stad. We bewonderen onder meer de vele houten pakhuizen op palen en wandelen langs de imposante Nidaros kathedraal. In de vele restaurants vind je vooral plaatselijke gerechten en een breed scala uitstekend lokaal gebrouwen bier. Overnachting in hotel Scandic Bakklandet****.

ontbijt

 

DAG 4: TRONDHEIM - ATLANTIC ROAD - MOLDE​​​​​​​

We rijden langs de kustlijn en passeren het dorpje Aure. Vervolgens nemen we de ferry van Tømmervåg naar Seivika om dan via Kristiansund over de spectaculaire Atlantic Road te rijden. Dit stukje weg kreeg de titel van mooiste autoroute ter wereld. Waarom? Het is een sensationele weg die met lage bruggen en scherpe bochten verschillende (rots)eilandjes met elkaar verbindt, met adembenemende uitzichten op het grillige kustlandschap tot gevolg. Verder naar Molde. Avondmaal en overnachting in hotel Scandic Alexandra Molde***.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 5: MOLDE - TROLLSTIGEN - ÅLESUND

Na de ferryovertocht van Sølsnes naar Åfarnes rijden we verder over de bekendste bergweg van Noorwegen: de Trollstigen, een kronkelige weg met een steile helling van 10% en elf haarspeldbochten. Eenmaal boven zijn er uitkijkpunten die je een spectaculair uitzicht geven op de bergen. We rijden verder naar Ålesund, een gezellig havenstadje gelegen op een schiereiland met tal van eilandjes rondom. Tijdens een wandeling doorheen het pittoreske centrum bewonderen we het sprookjesachtige uiterlijk dankzij de art nouveau-architectuur en de mooie Jugendstilhuizen. Ook de oude haven is een bezoekje zeker waard. Overnachting in hotel Scandic Parken****.

ontbijt

 

DAG 6: ÅLESUND - GEIRANGER - FØRDE

We nemen de ferry van Linge naar Eidsdal en rijden verder over de Ørnevei (Adelaarsweg) en de Ørnesvingen (Adelaarsbochten) naar het plaatsje Geiranger. Op het uitkijkpunt Flydasjuvet hebben we een prachtig uitzicht over Geiranger en de wereldberoemde Geirangerfjord, UNESCO Werelderfgoed. Tijdens een korte cruise over de fjord bewonderen we de steile rotswanden en talrijke watervallen zoals de Brudesløret (Bruidssluier) en de de Syv Søstre (Zeven Zusters). Vervolgens genieten we van een panoramische rit langs het Hornindalmeer dat met een diepte van 539 meter het diepste meer van Europa is. Verder naar Førde. Avondmaal en overnachting in hotel Scandic Sunnfjord****.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 7: FØRDE - BERGEN

We rijden naar het uitkijkpunt waar we een mooi zicht hebben op de Bøyabreen, een zijarm van de Jostedalsbreen-gletsjer. Vervolgens bezoeken we het Norsk Bremuseum, het gletsjermuseum dat ons laat kennismaken met de geschiedenis en evolutie van de gletsjers en fjorden. We maken een prachtige rit langs de oevers van de Sognefjord en nemen een korte ferryovertocht van Hella naar Vangsnes. In Vik i Sogn bezoeken we de prachtige staafkerk van Hopperstad. Ook maken we enkele mooie foto's bij de Vikafjellbergpas en de prachtige waterval Tvindefossen. Verder naar de handelsmetropool Bergen. Avondmaal en overnachting in hotel Zander K****, waar we twee nachten verblijven.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 8: BERGEN​​​​​​​

In de voormiddag neemt een lokale gids ons mee doorheen Bergen. We starten met een bezoek aan de kleurrijke hanzewerf Bryggen, het historische centrum van Bergen en UNESCO Werelderfgoed. De noordkade met de oude, mooi gekleurde huisjes met spitse gevels is een van de meest gefotografeerde plaatsen van Noorwegen. Ook wandelen we langs de Mariakerk en de Bergenhus-burcht. Daarna nemen we de kabelbaan naar de top van de 320 meter hoge berg Fløyen. Van hieruit genieten we van een prachtig panorama over de stad en de mooie fjorden. Nadien ben je vrij om Bergen op eigen tempo te verkennen.

ontbijt

 

DAG 9: BERGEN - FLÅM - GEILO​​​​​​​

Vertrek naar Gudvangen voor een korte cruise over de beroemde Nærøyfjord. Deze fjord, een vertakking van de grote Sognefjord, is op sommige plaatsen maar 250 meter breed. Dit in combinatie met de bergtoppen die tot wel 1770 meter hoog zijn, zorgt voor alweer sublieme panorama’s. Na aankomst in Flåm maken we een rit over een van de mooiste en steilste treintrajecten ter wereld, de Flåmsbana. Deze panoramische treinreis brengt ons van Flåm naar Myrdal. We sporen door een verbluffend landschap en door verschillende tunnels. Uiteraard worden we getrakteerd op prachtige uitzichten over watervallen, rivieren en steile bergen. Met de Bergensbanen-trein reizen we vanuit Myrdal verder naar Geilo doorheen Hardangervidda, een wondermooi bergplateau. Avondmaal en overnachting in het Ustedalen Hotell**** in Geilo.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 10: GEILO - OSLO

Rit naar Oslo. Samen met een lokale gids verkennen we de stad. Ook bezoeken we samen het Vigelandpark met zijn enorme collectie beelden en het Vikingskiphuset, een museum gewijd aan de bijzondere Vikingschepen. Nadien kan je Karl Johan’s Street met zijn talrijke winkels, bars en cafés verkennen. Overnachting in hotel Scandic Solli****.

ontbijt

 

DAG 11: OSLO - BRUSSEL

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Oslo voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten met Scandinavian Airlines
 • Bergensbanen-trein Myrdal-Geilo in 2e klasse
 • Ferry’s Tømmervåg-Seivika, Sølsnes- Åfarnes, Linge-Eisdal en Hella-Vangsnes
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 10x ontbijt, 5x avondmaal
 • Infomoment
 • Stadswandeling in Lillehammer met een Nederlands- of Engelstalige lokale gids, inclusief toegang tot het openluchtmuseum Maihaugen
 • Stadswandeling in Trondheim met een Nederlands- of Engelstalige lokale gids
 • Prachtige tocht over de Atlantic Road en de bergweg Trollstigen
 • Verkenning van Ålesund
 • Minicruise op de Geirangerfjord
 • Bezoek aan het gletsjermuseum Norsk Bremuseum en de staafkerk van Hopperstad
 • Stadswandeling in Bergen met een Nederlands- of Engelstalige lokale gids, inclusief kabelbaanrit naar de berg Fløyen
 • Minicruise op de Nærøyfjord
 • De Flåmsbana, panoramische treinrit van Flåm naar Myrdal
 • Stadsbezoek aan Oslo met een Nederlands- of Engelstalige lokale gids, inclusief toegang het Vigelandpark en het museum Vikingskipshuset

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Oslo in hotel Scandic Solli****

 • 1n in Lillehammer in hotel Scandic Lillehammer****

 • 1n in Trondheim in hotel Scandic Bakklandet****

 • 1n in Molde in hotel Scandic Alexandra Molde***

 • 1n in Ålesund in hotel Scandic Parken****

 • 1n in Førde in hotel Scandic Sunnfjord****

 • 2n in Bergen in hotel Zander K****

 • 1n in Geilo in Ustedalen Hotell****

 • 1n in Oslo in hotel Scandic Solli****

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen

Identiteitskaart (geldig tot 6 maanden na terugkeer)

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen