Winters Ijsland & het noorderlicht

IJsland

Winters Ijsland & het noorderlicht

Omschrijving

Winters IJsland & het noorderlicht

Tijdens deze 5-daagse groepsreis gaan we op jacht naar het indrukwekkende noorderlicht. IJsland zit boordevol met prachtige natuurfenomenen zoals de natuurroute 'Golden Circle'. We bezoeken het schiereiland Snaefellsnes, ook wel 'IJsland in het klein' genoemd. Tenslotte kun je helemaal tot rust komen in het warme water van de Blue Lagoon met uitzicht over het IJslandse winterlandschap.

Afreizen

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs pp single
31/10/2021 € 1.089 € 1.273
23/01/2022 € 1.089 € 1.273
27/02/2022 € 1.089 € 1.273
     

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen!

Schema

 

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - KEFLAVÍK - BLUE LAGOON - REYKJAVÍK

Vlucht naar Keflavík. Ben je klaar voor een winters avontuur? Bij aankomst staat er meteen een IJslands hoogtepunt op ons te wachten: de Blue Lagoon, de belangrijkste geothermische spa van het land, gelegen in een desolaat lavalandschap. Het mineraalrijke lichtblauwe water dat naar boven borrelt uit de natuurlijke bronnen staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en heeft een positieve werking op de huid! Hoewel de temperatuur zich rond het vriespunt bevindt, ga je het zeker niet koud hebben. Met een temperatuur van ongeveer 40 graden, is het water aangenaam warm. Nadien rijden we door naar de hoofdstad Reykjavík voor 4 overnachtingen in hotel Klettur***.

 

DAG 2: REYKJAVÍK

We gaan op ontdekking door de IJslandse hoofdstad Reykjavík. Deze stad is prachtig gelegen op een schiereiland met heuvels en bergketens op de achtergrond. Een stadstour laat ons kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten. We maken fotostops aan onder meer de beroemde en eigenzinnige Hallgrimskerk en het Höfði-huis waar er gesproken is over het einde van de Koude Oorlog. Tijd voor de attractie FlyOver Iceland. Tijdens deze 4D ‘experience’ lijkt het alsof je over IJsland vliegt. De spectaculaire beelden, de bewegende stoelen en de ‘special effects’ zoals wind en mist zorgen voor een geweldige ervaring. In de namiddag kan je de stad zelf gaan ontdekken. Loop bijvoorbeeld door de Langavegur, de bekendste winkelstraat waar je verschillende winkels vindt of bezoek een museum. ‘s Avonds gaan we op zoek naar het noorderlicht*. Dit unieke natuurverschijnsel is werkelijk magisch en enkel in de wintermaanden te zien. Om de kansen te vergroten, rijden we naar het platteland waar we geen last hebben van de stadsverlichting. Al kijkend naar een donkere hemel stijgt de spanning. Zouden we dan dadelijk echt het welbekende noorderlicht zien? Met wat geluk worden we beloond met groene bewegende lichtbogen boven ons, ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring. (O)

* Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat zichtbaar kan zijn van september tot en met april, we doen ons best om het te kunnen aanschouwen, maar er is echter geen garantie.

 

DAG 3: REYKJAVÍK - SCHIEREILAND SNAEFELLSNES - REYKJAVÍK

Op het programma vandaag staat het schiereiland Snaefellsnes, in het westen van IJsland, ook wel ‘IJsland in het klein’ of 'miniatuur-IJsland' genoemd. We zien hier namelijk imposante zeekliffen, eeuwenoude gletsjers, vulkanische pieken, kleine vissersdorpjes, we spotten unieke vogels en genieten van de watervallen. Kortom, we bevinden ons in een spectaculair en fascinerend landschap. We bezoeken de vissersplaatsjes Stykkishólmur en Arnarstapi. Arnarstapi is gekend voor de vele mooie basaltformaties en vogelkolonies. Een stop aan de iconische berg Kirkjufell mag zeker niet ontbreken. Dankzij haar perfecte geometrische vorm kunnen we de naam vertalen als ‘Kerkberg’. De 463 meter hoge berg ligt in een grandioos, maar ruig landschap. De waterval voor de berg zorgt al jaren voor ongeëvenaarde foto’s. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Reykjavík. Onderweg hebben we nog kans op het spotten van IJslandse paarden. Deze oerpaarden zijn alléén in IJsland te vinden en uniek in hun soort. (O)

 

DAG 4: REYKJAVÍK - GOLDEN CIRCLE - REYKJAVÍK

Vandaag ontdekken we de Golden Circle, de drie bekendste hoogtepunten van IJsland: Geysir, Gullfoss en Thingvellir National Park. Eerst gaan we naar het heetwaterbronnengebied Geysir. De grote Geysir is nu slapende, maar gelukkig stelt de naastgelegen Strokkur ons niet teleur. Terwijl we wachten, zien we het water steeds meer borrelen totdat een helderblauwe bal water plots ontstaat en ineens 30 meter de lucht in spuit. Dit schouwspel van dichtbij meemaken is zéér bijzonder. Heb je het spektakel gemist? Geen probleem, de zeer actieve Strokkur katapulteert elke 5 à 10 minuten een grote hoeveelheid water de lucht in. Niet ver hier vandaan zien we de waterval Gullfoss, voor velen de mooiste waterval van IJsland. Dankzij de grote kracht waarmee het water de kloof instort, vormen er zich grote nevelwolken die bij zonnig weer vrijwel altijd een mooie regenboog veroorzaken. Daarom dat de waterval ook wel de ‘gouden waterval’ wordt genoemd. In de wintermaanden bevriest een deel van de waterval wat het een sprookjesachtige aanblik geeft. Deze prachtige dag sluiten we af met een bezoek aan het Nationaal Park Thingvellir, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uit historisch oogpunt is dit de belangrijkste plek in IJsland. In 930 werd hier ’s werelds eerste parlement opgericht. Bovendien vormt Thingvellir de grens tussen twee tektonische platen. Het geeft ons dus een perfect beeld van de geologie van IJsland. Terug naar Reykjavík voor de overnachting. (O)

 

DAG 5: REYKJAVÍK - KEFLAVÍK - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven van Keflavík voor de terugvlucht naar Brussel. (O)

 

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten 
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in het vermelde hotel
 • 4x ontbijt
 • Toegang tot de Blue Lagoon en gebruik van handdoek
 • Stadsbezoek aan Reykjavík met de 4D ‘experience’ FlyOver Iceland
 • Avondlijke noorderlichtexcursie
 • Volledige dag excursie naar het schiereiland Snaefellsnes
 • Volledige dag excursie naar de Golden Circle met het heetwaterbronnengebied Geysir, de waterval Gullfoss en het Nationaal Park Thingvellir

 

 

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in het hotel
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

 

 

Boeking

Belangrijk!

 • Reisdocumenten: geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Aantal deelnemers: min. 15 personen en max. 25 personen
 • Tijdsverschil: winter -1u en zomer -2u
 • Lokale munt: Ijslandse kroon (ISK)

 

 

 

Boeking

Boekingsformulier