Het eiland van Aphrodite

Cyprus

Het eiland van Aphrodite

Omschrijving

Reis langs de mooiste punten van Cyprus

Bezoek het prachtige klooster van Kykkos hoog in het Troödosgebergte.  Geniet van wijnproeven in Omodos, een van de mooiste wijndorpjes.  Bezoek aan verdeeld Nicosia en aanhoor de legenden van Aphrodite.  Smullen van typisch Cypriotische mezze en leer je eigen tzatziki maken.  Tijdens deze reis verblijft u 7 nachten in een 3* hotel met zicht op zee, gelegen aan het zandstrand van Limassol.

Afreizen:

Vertrekdata Prijs pp. in dubbel Singleprijs
23/05/2021 € 1.251 op aanvraag
06/06/2021 € 1.280 op aanvraag
18/07/2021 € 1.397 op aanvraag
05/09/2021 € 1.309 op aanvraag
19/09/2021 € 1.309 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,...).  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - PAPHOS - KOURION - KOLOSSI - LIMASSOL

Vlucht van Brussel naar Paphos. De Nederlandstalige gids wacht je op bij aankomst. Op weg naar Limassol maken we al meteen kennis met de Cypriotische cultuur en bezoeken we de historische site van Kourion en het kasteel van Kolossi. Avondmaal en overnachting in hotel Park Beach Limassol*** .  Hier zullen we tijdens de hele reis verblijven.

avondmaal

 

DAG 2: LIMASSOL - CHOIROKOITIA - LEFKARA - LARNACA - KITI - LIMASSOL

Na het ontbijt rijden we naar Choirokoitia voor een bezoek aan de archeologische site. Daarna geeft een lokale inwoner een demonstratie over de handmatige vervaardiging van traditionele manden. Rit naar Lefkara, bekend voor zijn zilverwerk, kleine straatjes en prachtige architectuur. In Larnaca bezoeken we de St. Lazarus kerk en is er vrije tijd om over de Finikoudes Promenade te slenteren.  We sluiten de dag af met een bezoek aan de Angeloktisti kerk in Kiti om er de unieke mozaïek te bewonderen.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 3: LIMASSOL - OMODOS - APSIOU - LIMASSOL

Vandaag rijden we door de steeds veranderende landschappen naar Omodos, een van de mooiste wijndorpjes van het land. Hier wandelen we door de mooie straatjes naar het centrale plein, het klooster en de traditionele huizen. Dit dorpje zal zeker indruk op je maken! Nadien nemen we de tijd om te genieten van een wijndegustatie waar we kennis maken met de unieke druivensoort die hiervoor gebruikt wordt. We gaan verder naar Apsiou, waar we de Cypriotische keuken en zijn specialiteiten leren kennen. We proeven er de traditionele Meze, verschillende warme en koude gerechten, alsook de lokale delicatesse Kleftiko. De tzatziki en de salade die we erbij eten leren we bovendien zelf klaarmaken. Smullen maar! Voor de vertrekken in mei en juni sluiten we de dag af met een bezoek aan een fruitplantage met een degustatie van de zelfgemaakte limonade. Voor de vertrekken in juli en september houden we een stop in Arsos, waar we de kans krijgen om meer specialiteiten van druivensap te proeven.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 4: LIMASSOL - NICOSIA - LIMASSOL

Na het ontbijt staat de ontdekking van Nicosia, een unieke hoofdstad in Europa, gepland. Deze stad is nog steeds verdeeld tussen een Grieks en een Turks deel. We bezoeken er de St. John’s kathedraal, het Byzantijnse museum en het prachtig gerenoveerde oude deel van de stad. Hierna stoppen we even bij een traditionele bakkerij waar we genieten van een drankje en een snack, net zoals de lokale Cyprioten dit doen. Vervolgens gaan we voorbij de grenscontrole naar het Turkse gedeelte waar we de Ayia Sophia kathedraal en Buyuk Han bezichtigen. Als laatste brengen we een bezoek aan het archeologisch museum waar we meer te weten komen over de lange geschiedenis van dit eiland.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 5: VRIJE DAG

Vandaag geniet je van een vrije dag. Je kan ook optioneel deelnemen aan onze excursie naar Salamis en Famagusta. Tijdens deze uitstap ontdek je de archeologische site van Salamis en het klooster van St. Barnabas, dat nu gebruikt wordt als museum. Verder naar Famagusta. Deze stad beschikt over een bijzondere middeleeuwse architectuur die typerend is voor deze regio. We wandelen langs de indrukwekkende St. Nicolaaskathedraal en de toren van Othello. Als afsluiten, stoppen we nog even in de badplaats Varosha, de spookstad, om er een glimp op te vangen van dit stadsdeel dat sinds de Turkse bezetting in 1974 volledig verlaten en afgesloten is, een unieke ervaring!

ontbijt, avondmaal

 

DAG 6: LIMASSOL - TZELEFOSBRUG - KYKKOS - FOINI - LIMASSOL

We rijden doorheen het Troodosgebergte naar de Tzelefosbrug, een prachtig middeleeuws bouwwerk in een al even prachtige omgeving. Na een korte wandeling trekken we verder naar Kykkos, een van de mooiste en rijkste kloosters van Cyprus, met zijn wondermooie fresco’s en mozaïeken. Nadien gaan we naar het dorpje Foini waar we ons laten verwennen met een typisch Cypriotische Meze lunch, weer een culinaire hoogtepunt! Terug naar Limassol.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 7: LIMASSOL - ROTS EN BADEN VAN APHRODITE - AGIOS NEOPHYTOS - PAPHOS - LIMASSOL

Vandaag staat er weer heel wat cultuur op het programma. We rijden naar de havenstad Paphos. Onderweg houden we halt aan de rots van Aphrodite, waar deze godin van schoonheid en liefde volgens de legende uit het schuim van de zee geboren zou zijn, en het klooster van Agios Neophytos. Ook een bezoek aan de baden van Aphrodite mag niet ontbreken! Bij aankomst in Paphos zien we meteen de Romeinse invloeden. We bezoeken de nabijgelegen koningsgraven en het archeologische park met het huis van Dionysos. Op de terugrit naar Limassol stoppen we nog even aan de Agia Paraskevi kerk.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 8: LIMASSOL - PAPHOS - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids

 • Internationale vluchten met TUI fly

 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in het vermelde hotel

 • 7x ontbijt, 3x middagmaal, 7x avondmaal

 • Bezoek aan de antieke resten van Kourion

 • Kasteel van Kolossi

 • Bezoek aan het dorpje Choirokoitia

 • Verkenning van het zilverstadje Lefkara

 • Toegang tot de St. Lazarrus kerk in Larnaca

 • Bezoek aan het Angeloktisti kerk in Kiti

 • Het wijndorpje Omodos met wijnproeverij

 • Genieten van de Cypriotische keuken in Apsiou met tzatziki workshop

 • Biologisch vruchtensapje proeven op een fruitplantage of in het dorpje Arsos

 • Stadsbezoek aan Nicosia met toegang tot de St. John’s kathedraal, het Byzantijnse museum, de Ayia Sophia kathedraal en Buyuk Han

 • De kloosters van Kykkos en Agios Neophytus

 • Typisch Cypriotische mezze lunch in Foini

 • De rots en baden van Aphrodite

 • Bezoek aan Paphos met de koningsgraven en het archeologische park met het huis van Dionysos

 • Toegang tot de Agia Paraskevi kerk in Paphos

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gids en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in het hotel

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen we voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotel

7n in Limassol in hotel Park Beach Limassol*** 

 

Boek op voorhand de excursie naar Salamis en Famagusta

5e dag: Uitstap naar de historische site van Salamis en de stad van Famagusta (incl. middagmaal)

€ 89 per persoon

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen