De Azoren, ontdekking van het groene Sao Miguel

Azoren

De Azoren, ontdekking van het groene Sao Miguel

Omschrijving

De Azoren, ontdekking van het groene Sao Miguel

Deze reis is een echte must voor natuurliefhebbers!  Ontdek de kratermeren, pittoreske dorpen en weelderige flora.  Hier is er de mogelijkheid om op zoek te gaan naar dolfijnen en walvissen

Afreizen:

  prijs pp singleprijs
09/07/2021 € 1.197 op aanvraag
16/07/2021 € 1.197 op aanvraag
06/08/2021 € 1.197 op aanvraag
     
     
     
     

 

Deze touroperator werkt met variabele prijzen (kortingen, brandstofprijzen,...).  Vraag gerust naar de 'dagprijs'.

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - SÃO MIGUEL

Vlucht naar Ponta Delgada, gelegen op het eiland São Miguel dat deel uit maakt van de archipel van de Azoren, ook wel het Hawaï van Europa genoemd. Wie voor de Azoren kiest, kiest voor weelderige groene heuvels, tropische watervallen, adembenemende natuur, aangename temperaturen, pittoreske stadjes en een oceaan met walvissen en dolfijnen. Op São Miguel zit je als natuurliefhebber helemaal op je plek! Bij aankomst krijg je informatie over de excursies die je ter plaatse kan bijboeken voor op de vrije dagen tijdens deze rondreis. Gedurende de volledige reis overnacht je in hotel Ponta Delgada****.

 

DAG 2: SÃO MIGUEL

Na het ontbijt maken we al wandelend kennis met het gezellige Ponta Delgada, de populairste stad van de archipel. Kenmerkend zijn de smalle kinderkopstraatjes waar de gekleurde en witte huisjes elkaar afwisselen. De stadsverkenning start in het historische stadscentrum. We wandelen langs de belangrijkste highlights: het centrale plein, de stadspoort, de mooie kerk Matriz de São Sebastião, het stadhuis en het fort São Brás dat gebouwd werd in de 16e eeuw om bescherming te bieden tegen piraten. Op het hoogste punt van de stad, Alto da Mãe de Deus, genieten we van een panoramisch uitzicht over de stad. Bij Mercado da Graça, een traditionele lokale markt, snuiven we de sfeer van het gemoedelijke Azoriaanse leven op. ‘s Namiddags kan je de stad op eigen tempo verder ontdekken.

ontbijt

 

DAG 3: SÃO MIGUEL

Rit naar het dorpje Furnas, gekend om haar vulkanische activiteit en uitzinnige natuur. Op verschillende plekken zien we stomende geisers en borrelende bronnen met zwavelhoudend water. We bezoeken het park Terra Nostra, een romantische tuin met een enorme rijkdom aan exotische planten. Vergeet je zwemkledij niet want in het geothermaal zwembad is het heerlijk ontspannen! Voor de liefhebbers: proef het beroemde gerecht Cozido das Caldeiras, een mengeling van vlees, aardappelen en groenten dat door het borrelende water in de aarde gaar wordt gestoofd. Fotostop bij enkele mooie miradouros: bij Pico de Ferro aanschouw je het meer van Furnas in de grootste en oudste vulkanische krater van het eiland en bij Santa Iria heb je een fantastisch zicht over de grillige kustlijn. Na een kopje thee bij Chá Gorreana, de enige theeplantage van Europa, rijden we door naar het barokke stadje Ribeira Grande. Laatste stop van de dag is Lagoa do Fogo, een prachtig kratermeer in een sterk heuvelachtig landschap. Moe maar voldaan komen we terug aan in Ponta Delgada.

ontbijt

 

DAG 4: SÃO MIGUEL

Vrije dag. Wil je er vandaag nog een keertje op uit trekken? Boek dan onze optionele excursie dolfijn- en walvisspotten. Een must-do! De boottocht zal ongetwijfeld een unieke ervaring zijn, maar wel eentje waarbij veiligheid en respect jegens deze dieren een prioriteit vormen.

ontbijt 

 

DAG 5: SÃO MIGUEL

We vertrekken naar de enige ananasplantage op de Azoren, Fajã de Baixo, waar we alles te weten komen over de speciale productie van dit exotische fruit. Wees er maar zeker van dat je nog nooit zo’n sappige ananas zult gegeten hebben als hier! Op naar het westelijke deel van het eiland. Ben je klaar voor het hoogtepunt van de reis: het wonderlijke landschap van Sete Cidades? Het uitkijkpunt Vista do Rei trakteert je op een fantastisch uitzicht! Twee mooie meren, een blauw en een groen, in een immens grote krater met groene, stijl oprijzende kraterwanden. Net Hawaï of Nieuw-Zeeland! Na ons vergaapt te hebben aan dit natuurschoon dalen we af in de krater en bezoeken het gelijknamige dorpje aan het meer. Door naar Mata do Canário waar hét mooiste uitzicht van São Miguel op ons wacht: de Miradouro da Boca do Inferno, drie prachtige kratermeren in verschillende kleuren. Adembenemend! Werkelijk een unieke plek, een plek waar de meeste natuurfotografen alleen maar van kunnen dromen! Bij dit million dollar view hebben we een smakelijke picknicklunch bestaande uit lokale producten. Diegenen die wensen kunnen nadien gaan wandelen op de kraterrand rond de meren van Sete Cidades (wandeling PR3MI, 8,5 km). De wandelaars worden afgezet aan het beginpunt van de trail en de rest van de groep keert terug naar Ponta Delgada. Tijdens deze leuke wandeling zie je het ene mooie panorama na het andere. Eindpunt is het dorpje Sete Cidades in de krater vanwaar je zelf terugkeert naar Ponta Delgada.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 6: SÃO MIGUEL

Na het ontbijt gaan we naar het uiterst oostelijke punt van het eiland, Nordeste, gekend om haar mooie uitzichtpunten. Onderweg stoppen we in Povoação, de eerste nederzetting op het eiland, en bezoeken we een kleine lokale fabriek waar ze Queijadas de Vila Franca maken, het lekkerste gebakje van de Azoren. Lunchen doen we in een lokaal restaurantje. Alvorens terug te keren naar Ponta Delgada bewonderen we nog de watervallen van natuurpark Ribeira dos Caldeirões.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 7: SÃO MIGUEL

Vrije dag. Vergeet dus zeker niet tijdig een toffe optionele excursie bij te boeken. Ontdek het traditionele dorp Sanguino en de waterval van Salto do Prego tijdens een begeleide wandeling. Actievelingen kunnen gaan kajakken en fietsen in het fenomenale landschap van Sete Cidades. Een dagje canyoningen in natuurpark Ribeira dos Caldeirões is ideaal voor de avonturiers!

ontbijt

 

DAG 8: SÃO MIGUEL - BRUSSEL

Einde van een prachtige rondreis. Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids op dag 1, 2, 3, 5 en 6
 • Rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in het vermelde hotel
 • 7x ontbijt, 2x middagmaal
 • Stadstour in de hoofdstad Ponta Delgada en Ribeira Grande
 • Bezoek aan Park Terra Nostra
 • Zwempartij in het thermale zwembad van Terra Nostra
 • Bezoek aan de ananasplantages in Fajã de Baixo
 • Bezoek aan de theeplantages en -fabriek van Gorreana
 • Bezoek aan de kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo
 • Dagexcursie Nordeste met het natuurpark Ribeira dos Caldeirões

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven 
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’ 
 • Optionele excursies 
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in het hotel 
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering 

Boeking

Belangrijk!

7n in São Miguel in hotel Ponta Delgada****

 

AANTAL DEELNEMERS

min. 15 personen, max. 25 personen

 

Boek op voorhand een unieke excursie dolfijn- en walvisspotten!

4e dag: De excursie dolfijn- en walvisspotten is onze aanrader tijdens je reisbelevenis in de Azoren. Het is immers de plaats bij uitstek om deze prachtige dieren te bewonderen. Houd er rekening mee dat deze dieren vrij in de natuur leven en hun aanwezigheid niet altijd gegarandeerd is. De boottocht zorgt alvast voor de nodige fun! (3u)

€ 64 per persoon

Halfpension mogelijk

Het supplement voor halfpension omvat 7x avondmaal. Dranken niet inbegrepen.

€ 179 per persoon

 

NUTTIGE INFO

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil geen

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen