Klassiek Griekenland

Griekenland

Klassiek Griekenland

Omschrijving

Klassiek Griekenland

U heeft een uitgebreid bezoek aan Athene, de imposante Meteora kloosters en het Akropolis.  In Nauplion gaat u Ouzo proeven.

 

Afreizen Prijs pp in dubbel Singleprijzen
21/05/2021 € 1.177 pp. op aanvraag
11/06/2021 € 1.167 pp. op aanvraag
09/07/2021 € 1.227 pp. op aanvraag
10/09/2021 € 1.177 pp. op aanvraag

 

Opgelet, de prijzen zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen. Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL – ATHENE

Aankomst in de luchthaven van Athene en daarna transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Ilissos*** of hotel Achillion***.

 

DAG 2: ATHENE – EPIDAURUS – MYCENE – NAUPLION – TOLO

Na het deugddoend ontbijt gaat het richting Epidaurus, het heiligdom van Asklepius (god der geneeskunde) en UNESCO werelderfgoed. Het meest indrukwekkend is hier het antieke theater, beroemd om de unieke akoestiek. Elke zomer komt het tot leven met voorstellingen van tragedies en komedies. We rijden door naar Mycene, het centrum van de welvarende Helladische cultuur en de voormalige hoofdstad van het koninkrijk rond 1400 v.C. We zien de Cyclopenmuren en gaan via de bekende Leeuwenpoort naar de Koningsgraven. Natuurlijk wordt ook het gezellige, historische plaatsje Nauplion aangedaan. Het was de eerste hoofdstad van het van de Turken bevrijde Griekenland in de 19e eeuw. Kenmerkend zijn het dominerende Palamidi kasteel met de bekende trap van 999 treden en het kleine ‘Bourtzi’ kasteel, gelegen in de baai voor het stadje. De vele kleine straten met talloze winkels en restaurants en de prachtige boulevard maken het ook tot een geliefde weekendbestemming voor de Atheners. Na de facultatieve lunch bezoeken we de stokerij van Karonis. Hier heb je de mogelijkheid om Ouzo te proeven, het bekende Griekse geestrijke drankje.  We eindigen de dag in Tolo. Overnachting in hotel John & George*** of hotel Dolphin***.

ontbijt

 

DAG 3: TOLO – MYSTRAS – OLYMPIA

Na het ontbijt, verlaten we Tolo en rijden via Sparta naar Mystras voor een bezoek aan deze uitzonderlijk goed bewaard gebleven Byzantijnse ruïnestad. Resten van het paleis, het Pantánassa klooster en kerken met prachtige fresco’s getuigen nog van het feit dat Mystras eens het centrum van de Byzantijnse cultuur was. Vervolgens rijden we richting Olympia, een van de belangrijkste plaatsen van het oude Griekenland. Overnachting in hotel Neda***.

ontbijt

 

DAG 4: OLYMPIA – DELPHI

Vandaag staat Olympia op het programma, gelegen in een weelderig begroeide vallei. We bezoeken er de historische site en het museum. De twee wegbermen van Patras naar het heiligdom Olympia liggen bezaaid met kleine stadjes en mooie dorpjes. De regio bezit talrijke ruïnes van oude steden en er zijn Byzantijnse kerken en oude kastelen van aanzienlijke archeologische en historische waarde terug te vinden. In Olympia werden om de vier jaar in de zomer de Olympische Spelen gehouden. De namen van de overwinnaars werden er opgetekend sinds 776 v. Chr. Dat jaar is ook het begin van de Griekse tijdrekening. We bezoeken de Altis met de Zeustempel, het Heraion, het Gymnasion en het Olympisch Stadion. We eindigen de dag in Delphi. Overnachting in hotel Anemolia***.

ontbijt

 

DAG 5: DELPHI – KALAMBAKA

Na het ontbijt bezoeken we het archeologische Delphi, dat tot de mooiste van het land behoort, met het theater, het heiligdom en het orakel van de God van het licht: Apollo. Delphi werd door de klassieken als de 'navel der aarde' beschouwd. Het was het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, met een roem en een autoriteit die uitstraalden over het hele Middellandse Zeegebied. De Apollotempel blijft het belangrijkste gebouw in Delphi. Ook het museum is een bezoekje waard, vooral voor o.a. het uitzonderlijke beeld van de Wagenmenner. Vervolgens gaan we door de bergen van het Griekse vasteland en enkele mooie vruchtbare valleien verder naar Kalambaka. Overnachting in hotel Meteoritis***.

ontbijt

 

DAG 6: KALAMBAKA – ATHENE​​​​​​​

Vandaag ontdekken we in Meteora, een van de grootste en opmerkelijkste natuurwonderen van Griekenland. Meer dan 300 m hoge rotsmassa's verheffen zich hier vanuit deze vlakte. Oorspronkelijk zochten kluizenaars hier in rotswoningen de eenzaamheid op, om in de grootste stilte te kunnen mediteren en bidden. Boven op een aantal van deze rotsen hebben Byzantijnse monniken pareltjes van kloosters gebouwd. Minder dan een eeuw geleden, waren deze kloosters enkel met klimladders bereikbaar.  Onvoorstelbaar en werkelijk indrukwekkend! Terugrit naar Athene en overnachting in hotel hotel Ilissos*** of hotel Achillion***.

ontbijt

 

DAG 7: ATHENE

Na het ontbijt is het tijd om ook de hoofdstad van Griekenland te ontdekken. We maken een stadsrondrit met bezoek aan het Grondwetsplein (Syntagma), het parlementsgebouw (het vroegere paleis van de koning), de academie, de universiteitsgebouwen en het prachtige marmeren Panathinaiko Stadion. Daarna volgt een bezoek aan de imposante Akropolis, de ‘heilige rots’ van Athene, met de vele indrukwekkende gebouwen en tempels, zoals het Parthenon en het Erechtheion. In de namiddag heb je vrije tijd om zelf de stad verder te verkennen. Overnachting in hotel Ilissos*** of  hotel Achillion***.

ontbijt

 

DAG 8: ATHENE – BRUSSEL

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met Brussels Airlines
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt
 • Audiosysteem
 • Stadstour in Athene
 • Bezoek aan Karonis stokerij
 • Bezoek aan de klassieke sites van Epidaurus, Mycene, Olympia en Delphi
 • De Acropolis in Athene
 • Het klooster van Meteora

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Fooien voor de gids en chauffeur 
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken)

Boeking

Belangrijk!

 

Hotels

 • 1n in Athene in hotel Ilissos*** of hotel Achillion***

 • 1n in Tolo in hotel John & George*** of hotel Dolphin***

 • 1n in Olympia in hotel Neda***

 • 1n in Delphi in hotel Anemolia***

 • 1n in Kalambaka in hotel Meteoritis***

 • 2n in Athene in hotel Ilissos*** of hotel Achillion***

 •  

AANTAL DEELNEMERS

min. 15 - max. 25 personen

 

NUTTIGE INFO

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen