Fjorden, charme en tradities

Noorwegen

Fjorden, charme en tradities

Omschrijving

Fjorden, charme en tradities

Bezichtig in Noorwegen de prachtige natuurfenomenen zoals de spectaculaire bergweg 'de Trollstigen' met fenomenale uitzichten. Maak een minicruise langs de Sognefjord en Geirangerfjord aangezien Noorwegen bekend staat om zijn prachtige fjorden. Bewonder de witte ijsmassa van de Briksdalgletsjer. Naast al de natuurfenomenen, ontdekken we 2 Noorse steden: Oslo en Bergen. Als afsluiter maken we een panoramische treinreis in Flåm.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
06/06/2021 € 1.409 op aanvraag
13/06/2021 € 1.409 op aanvraag
20/06/2021 € 1.449 op aanvraag
11/07/2021 € 1.449 op aanvraag
18/07/2021 € 1.449 op aanvraag
25/07/2021 € 1.409 op aanvraag
01/08/2021 € 1.429 op aanvraag
15/08/2021 € 1.409 op aanvraag

 

Deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (kortingen, brandstofprijzen,..) Vraag gerust naar de 'dagprijs'.

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - OSLO

Vlucht van Brussel naar Oslo. Transfer naar het hotel. Ga je de stad al eens verkennen? Overnachting in Oslo in Thon Hotel Astoria***.

 

DAG 2: OSLO - GEILO

Een lokale gids wacht ons op voor een drie uur durende rondleiding doorheen Oslo. We wandelen door het Frogner Park, een mooi publiek stadspark vol levensechte beelden, langs het Koninklijk Paleis, het stadhuis en de Akershus vesting. Tijdens onze stadsverkenning bezoeken we het Vikingskipshuset, een museum gewijd aan de Vikingen en hun impressionante Vikingschepen. In de namiddag rijden we door naar het meer van Tyrifjord en de vallei van Hallingdal. Op het einde van de dag bereiken we Geilo. In het centrum van het dorp zie je de woonhuizen en voorraadschuren zoals die vroeger werden gebouwd. Geilo is centraal gelegen op de spoorlijn tussen Oslo en Bergen. Het is een populaire bestemming zowel in de zomer als in de winter. Overnachting in Geilo in hotel Ustedalen***.

ontbijt

 

DAG 3: GEILO - BERGEN

Na een deugddoend ontbijt rijden we via het bergplateau Hardangervidda naar Bergen. Onderweg stoppen we aan een van de hoogste watervallen van het land, de Voringfoss. Aankomst in Bergen, de ‘Poort naar de Fjorden’. Het is een internationale stad rijk aan historie en tradities. Met een lokale gids verkennen we het gezellige stadscentrum. We wandelen door de kleurrijke hanzewerf Bryggen, UNESCO Werelderfgoed. Dit vormt al duizenden jaren een belangrijke handelsplaats, maar vandaag de dag vind je er voornamelijk pottenpakkers, juweliers en kunstenaars. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de bekende vismarkt. Met de Fløibanen-kabelbaan gaan we naar de top van de berg Fløyen. Hier genieten we van een overweldigend uitzicht over Bergen en de schilderachtige fjorden. Als dit geen ideale plek is om een panorama te trekken! Overnachting in Bergen in hotel Best Western Plus Hordaheimen***.

ontbijt

 

DAG 4: BERGEN - SOGNEFJORD - FLÅM - FØRDE

Vandaag rijden we naar een klein dorpje in het hart van de fjorden, Gudvangen. Hier maken we een 'minicruise’ over de beroemde Nærøyfjord en de Aurlandsfjord, twee vertakkingen van de langste fjord van Noorwegen, de Sognefjord, oftewel de ‘Koning der Fjorden’. De Nærøyfjord is zeer smal, op sommige plaatsen slechts 250 meter breed. Dit in combinatie met de bergtoppen die tot wel 1770 meter hoog zijn, zorgt voor een spectaculair en onvergetelijk uitzicht. Deze magische ‘minicruise’ brengt ons tot in Flåm en hier maken we ons klaar voor een van de 10 mooiste treinreizen ter wereld. Deze panoramische treinreis van 45 minuten legt een afstand af van ongeveer 20 km. Onderweg genieten we van de prachtigste uitzichten over spectaculaire watervallen, rivieren en steile bergen. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van je reis! Nadien rijden we naar Fodnes waar we tijdens een korte ferryovertocht opnieuw de Sognefjord oversteken naar Mannheller. Vervolgens rit naar Førde. Overnachting in Thon Hotel Førde***.

ontbijt

 

DAG 5: FØRDE - BRIKSDALGLETSJER - GEIRANGER - ÅLESUND

Rit naar Briksdal waar we de grootste gletsjer van het Europese vasteland aantreffen. Een wandelpad van ongeveer 2,5 km brengt je in ongeveer 40 minuten tot aan het meer van Briksdal. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de witte ijsmassa. Diegenen die liever niet wensen te wandelen, kunnen optioneel een troll car (elektrische wagen) nemen om de gletsjer te bereiken. Vervolgens rijden we verder naar Geiranger voor alweer een hoogtepunt: een ‘minicruise’ op de Geirangerfjord, UNESCO Werelderfgoed. Vervolgens trakteert de bochtige Eagle Road ons op fantastische uitzichten over de Geirangerfjord en de waterval ‘Zeven Zusters’. We nemen de ferry van Eidsal naar Linge en rijden verder naar Ålesund, een bekend Art Nouveaustadje. Het vissersstadje ligt aan de kust en dankzij de vele kanalen in het stadscentrum wordt Ålesund ook wel het ‘Venetië van Noorwegen’ genoemd. Overnachting in Thon Hotel Ålesund***.

ontbijt

 

DAG 6: ÅLESUND - TROLLSTIGEN - SVINGVOLL

Tijd voor de Trollstigen, oftewel de ‘Trollenweg’! Deze spectaculaire weg brengt ons met 11 haarspeldbochten naar boven. De natuur langs deze route is prachtig: watervallen, fjorden, steile bergwanden... Eenmaal op de top stoppen we bij het uitkijkpunt waar we kunnen genieten van een fenomenaal uitzicht over de Geirangerfjord en zijn omgeving. We vervolgen de mooie route langs Bjorli, Dombas en de vallei van Gudbrandsdal. Overnachting in Svingvoll in Thon Hotel Skeikampen***.

ontbijt 

 

DAG 7: SVINGVOLL - LILLEHAMMER - OSLO

Na het ontbijt rijden we naar Lillehammer, een stad die vooral bekend staat vanwege de olympische winterspelen van 1994. Vrije tijd in de stad. Optioneel kan je het Maihaugen bezoeken, het grootste openluchtmuseum van Europa. Ook kan je optioneel de oude skischans beklimmen. Vanop de top heb je een geweldig uitzicht over de stad en het naburige meer. Nadien rijden we langs het meer van Mjøsa, het grootste meer van Noorwegen, naar Oslo waar je nog vrije tijd hebt om de stad verder te ontdekken. Wandel door de Karl Johan Gate, de grote, lange straat in Oslo die loopt van het Centraal Station naar het Koninklijk Paleis. Hier vind je tal van toeristenkraampjes, winkels, bars en restaurants. De vele straatartiesten en muzikanten zorgen voor de vrolijke noten. Overnachting in Oslo in Thon Hotel Asteria***.

ontbijt 

 

DAG 8: OSLO - BRUSSEL

Het zijn de laatste uurtjes in Oslo. Zin in een Noorse ochtendkoffie? Ga dan naar de gezellige straten van de wijk Grünerløka, een van de hipste wijken van Oslo waar de koffiebars er bijna niet te tellen zijn. Transfer naar de luchthaven van Oslo voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten met Brussels Airlines of Scandinavian Airlines
 • Ferryovertochten Fodnes-Mannheller en Eidsdal-Linge
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt
 • Stadsverkenning met een Engels- of Nederlandstalige lokale gids in Oslo, inclusief bezoek aan het Vikingskipshuset
 • Stadsverkenning met een Engels- of Nederlandstalige lokale gids in Bergen, inclusief de Fløibanen-kabelbaan
 • Minicruise op de Sognefjord
 • Panoramische treinrit in Flåm
 • Wandeling naar de Briksdalgletsjer
 • Minicruise op de Geirangerfjord
 • Verkenning van Ålesund
 • Tocht over de spectaculaire Trolls

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’ 
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: min. 15 personen en max. 25 personen
 • reisdocumenten: identiteitskaart
 • inentingen: geen
 • tijdsverschil: geen

Hotels

 • 1n in Oslo in Thon Hotel Astoria***

 • 1n in Geilo in hotel Ustedalen***

 • 1n in Bergen in hotel Best Western Plus Hordaheimen***

 • 1n in Førde in Thon Hotel Førde***

 • 1n in Ålesund in Thon Hotel Ålesund***

 • 1n in Svingvoll in Thon Hotel Skeikampen***

 • 1n in Oslo in Thon Hotel Asteria***

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen