Litouwen, Letland en Estland, een hecht trio

Baltische landen

Litouwen, Letland en Estland, een hecht trio

Omschrijving

Litouwen, Letland en Estland, een hecht trio

Bezoek de Baltische landen, de combinatie van 3 mooie hechten landen. Verken de veelzijdige hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn. En niet te vergeten, het bezoek aan Sigulda, ook bekend als 'het Zwitserland van Letland'. Bewonder de middeleeuwse kastelen en romantische Hanzesteden en geniet van de lokale keuken tijdens de food tour in Riga en een middeleeuws avondmaal in Tallin. 

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
12/06/2021 € 1.087 op aanvraag
10/07/2021 € 1.137 op aanvraag
24/07/2021 € 1.137 op aanvraag
14/08/2021 € 1.137 op aanvraag
04/09/2021 € 1.087 op aanvraag
     
     

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - VILNIUS

Bijna altijd worden Litouwen, Letland en Estland in één adem vernoemd. Eeuwenlang ingeklemd tussen het immense Russische Rijk en de Oostzee zijn ze met elkaar verbonden door de geschiedenis, maar toch heeft ieder land een geheel eigen cultuur, landschap, gerechten en taal. Tijd om dit te ontdekken! Vlucht naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Bij aankomst staat de Nederlandstalige lokale gids ons op te wachten. Transfer naar het hotel. We verblijven twee nachten in hotel Art City Inn***.

 

DAG 2: VILNIUS

Na het ontbijt kuieren we door het sfeervolle historische hart van Vilnius, erkend als UNESCO Werelderfgoed. Niet te missen zijn de pastelkleurige gebouwen, het prachtige stadsplein, de gotische St. Annakerk, de barokke kathedraal en het Gediminaskasteel. Geniet van een vrije namiddag en ga zelf op ontdekking door de stad.

ontbijt

 

DAG 3: VILNIUS - TRAKAI - KAUNAS

Even buiten Vilnius bevindt zich Trakai, de voormalige hoofdstad van het groothertogdom Litouwen dat is omgeven door bossen, heuvels en meren. We bezoeken het gelijknamige kasteel sprookjesachtig gelegen op een eiland op het meer. Vandaag is het kasteel de thuisbasis van een prachtig historisch museum met een bijhorende expositie van de Karaïm, een etnische minderheid die nog steeds te vinden is in dit gebied. We rijden verder naar de vestingstad Kaunas, de tweede grootste stad van het land die tussen de twee wereldoorlogen dienstdeed als tijdelijke hoofdstad. Tijdens onze verkenning doorheen het historische centrum zien we onder meer de kathedraal en de indrukwekkende monumenten op het centrale plein. Overnachting in hotel Ibis Kaunas Centre***.

ontbijt

 

DAG 4: KAUNAS - KLAIPÉDA - KOERSE SCHOORWAL - KLAIPÉDA

Rit naar Klaipéda, gelegen aan de Oostzee. We brengen er een bezoek aan de haven die vanwege zijn ijsvrije toestand de belangrijkste van het land is. Ook ontdekken we het oude stadsgedeelte dat met zijn bijzondere architectuur, gezellige straatjes en het bekende beeldenpark heel wat te bieden heeft. Vervolgens gaat het naar de Koerse Schoorwal, oftewel ‘de Sahara van de Baltische Landen’, een schiereiland met talloze wandelende zandduinen, donkere dennenbossen en goudgele stranden. Vooraleer we terugkeren naar Klaipéda bezoeken we nog het vissersdorpje Nida. Overnachting in hotel Green Park***.

ontbijt 

 

DAG 5: KLAIPÉDA - KRUISENHEUVEL - RUNDALE - RIGA

Vandaag gaat het richting Riga, de hoofdstad van Letland. Onderweg stoppen we even aan de Kruisheuvel, een bedevaartsoord met duizenden kruisen op twee kleine heuvels, een opmerkelijke en mysterieuze ervaring! Vervolgens gaan we naar Rundale voor een bezoek aan het barokke paleis. Dit bouwwerk is een toonaangevend ontwerp van de Italiaans-Russische architect Francesco Bartolomeo Rastrelli, die ook het Winterpaleis in Sint-Petersburg voor zijn rekening nam. Het gerenoveerde paleis geeft ons een beeld van authentiek meubilair uit de 18e eeuw. Ook de gouden- en de witte hal en de prachtige tuin in Franse stijl zijn een lust voor het oog. Verder naar Riga waar we twee nachten verblijven in hotel Ibis Styles Riga***.

ontbijt 

 

DAG 6: RIGA

Klaar voor een onvergetelijk bezoek doorheen Riga? Zowel te voet als met onze bus gaan we langs alle bezienswaardigheden die de stad zo bijzonder maken. We rijden langs de brede boulevards en genieten van een prachtig zicht op de parken, de Bastionheuvel, het Nationaal Theater, de art nouveau gebouwen, de opera en de Daugava rivier met zijn indrukwekkende bruggen. Een wandeling doorheen de oude stad brengt ons langs pittoreske straten en oude gildehuizen. Verder zien we de Domkathedraal, het parlementsgebouw en het kasteel van Riga. Als kers op de taart gaan we verder naar de bedrijvige centrale markt voor een food tour waarbij we de smaken van de lokale keuken ontdekken, het hoogtepunt van de dag. ‘s Nammidags heb je de tijd om de schoonheid van deze stad nog eens zelf te gaan bewonderen.

ontbijt 

 

DAG 7: RIGA - SIGULDA - PÄRNU - TALLINN

Onderweg naar Tallinn, in Estland, houden we halt in Sigulda, met als mooie bijnaam ‘het Letse Zwitserland’. Het dankt zijn bijnaam onder meer aan zijn sprookjesachtige ligging aan de vallei van de Gauja rivier in het gelijknamige nationale park dat de laatste jaren uitgegroeid is tot een belangrijk wintersportcentrum. We zijn getuige van een prachtig uitzicht over de vallei en bezoeken het 13e-eeuwse kasteel van Turaida. Even verder maken we een korte stop in Pärnu, in de zomer een toeristische trekpleister in Estland. Aankomst in Tallinn waar we twee nachten verblijven in hotel Hestia Seaport***.  

ontbijt

 

DAG 8: TALLINN

Tijd voor de ontdekking van de derde hoofdstad van deze reis, het wondermooie Tallinn. We trekken door de oude stad, bekend om zijn gotische architectuur. We wandelen langs de Toompeaheuvel met de Dom en de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski kathedraal. Vanop enkele kijkplatforms genieten we van een fantastisch uitzicht over de stad en de Baltische Zee. De wandeltocht gaat verder langs het stadhuis in gotische stijl, de bijzondere Raadsapotheek en de Sint-Olafkerk. In de romantische Katariinasteeg met authentieke koopmanshuizen stellen lokale kunstenaars graag hun werk tentoon. Vrije namiddag om de stad zelf verder te ontdekken. Een bezoek aan het maritieme museum Lennusadam, gelegen in een indrukwekkende oude loods voor watervliegtuigen, is een echte aanrader. ‘s Avonds schuiven we aan tafel voor een middeleeuws avondmaal in een lokaal restaurant, een leuke ervaring en de perfecte afsluiter van deze reis!

ontbijt, avondmaal

 

DAG 9: TALLINN - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar luchthaven van Tallinn voor de terugvlucht naar Brussel. 

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids
 • internationale vluchten met airBaltic
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 1x avondmaal
 • stadsbezoeken aan de hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn
 • leuke food tour in de centrale markt van Riga
 • bezoek aan de Kruisenheuvel
 • het paleis van Rundale met zijn tuinen
 • bezoek aan het Turaidakasteel in Sigulda in het Gauja Nationaal Park
 • middeleeuws avondmaal in Tallinn

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • persoonlijke uitgaven
 • annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • optionele excursies (kasteel van Trakai op dag 2, Kadriorgpaleis en Rocca al Mare op dag 7)
 • toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Boeking

Belangrijk!

 • deelnemers: min. 15 personen en max. 25 personen
 • reisdocumenten: identiteitskaart
 • inentingen: geen
 • tijdsverschil: winter +1 en zomer +2

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen