Van eindeloze savannes naar tropische stranden

Tanzania

Van eindeloze savannes naar tropische stranden

Omschrijving

Tanzania, van eindeloze savannes naar tropische stranden

Tijdens deze 13-daagse rondreis beleven en genieten we van het leven in Tanzania. Zo trekken we op avontuur tijdens een safari in de Ngorongoro vulkaankrater en spotten we de grote families olifanten in Tarangire. Na veel avontuur, komen we tot rust aan de parelwitte stranden van Zanzibar. We eindigen met een lekker aperitiefje bij de ondergaande zon in Serengeti.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
11/07/2021 € 3.698 op aanvraag
12/09/2021 € 3.449 op aanvraag
26/09/2021 € 3.389 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,..).  Vraag gerust naar de dagprijs.

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL – KILIMANJARO

Vlucht naar Kilimanjaro Airport.

 

 

DAG 2: KILIMANJARO – ARUSHA

Aankomst op de luchthaven in de vroege namiddag en aansluitend transfer  naar Arusha: dé safari hoofdstad van Tanzania. Na een uurtje bereik je de lodge, waar je aan de rand van het zwembad kan uitrusten van de vlucht. Overnachting in Ilboru Safari Lodge***.

avondmaal

 

 

DAG 3: ARUSHA – TARANGIRE – LAKE MANYARA

Na het ontbijt kennismaking met de chauffeurs/gidsen die jullie tijdens dit avontuur vergezellen. Een prachtig landschap met eeuwenoude baobab bomen vormt het decor van de eerste safari. De Tarangire rivier lokt met zijn frisse drinkwater kuddes olifanten, maar ook giraffen, zebra’s en buffels kunnen je pad kruisen. ‘s Middags schuif je aan tafel voor een lekkere lunch. In de namiddag gaat de reis verder naar Lake Manyara. Indien gewenst, kan je hier vanavond optioneel deelnemen aan een night game drive. Sommige dieren worden pas na zonsondergang actief. Van welk dier zie jij de ogen oplichten in het donker? Overnachting in Manyara Wildlife Safari Camp***. 

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 4: LAKE MANYARA – SERENGETI

Vandaag laten we Manyara achter ons en reizen verder in noordwestelijke richting naar één van de hoogtepunten van de reis: het Serengeti National Park. Onderweg stoppen we voor een picknicklunch. Serengeti betekent in het Masai “eindeloze vlaktes” en dat is exact wat je hier kan verwachten. Bij het binnenrijden van de gate, begint de zoektocht naar het grote wild. Met meer dan 3 miljoen dieren op de teller, kijk je hier ongetwijfeld je ogen uit! Een gracieuze giraf die je vanuit de hoogte aanstaart of olifantenreuzen die de weg versperren, het leven in de savanne verveelt nooit. Overnachting in een tented chalet in Mbalageti****. Vanuit de lodge, die op een heuvel gebouwd is, geniet je van een prachtig uitzicht.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 5: SERENGETI

Na het ontbijt geniet je van een volledige dag game drive in het bekendste park van Tanzania. Picknick- lunch in het park. Wees extra aandachtig in de buurt van “kopjes”, de granieten rotsheuvels die in de savanne opduiken. Leeuwen en cheetah’s kiezen deze kopjes uit voor hun middagdutjes of gebruiken ze als uitkijkpost om hun prooi te bespieden. Als de zon achter de acacia’s verdwijnt, tovert de gids een koelbox tevoorschijn, gevuld met jouw favoriete drankje. Dit is een 'sundowner' de ideale afsluiter van deze spannende dag. Geniet van een roodgele zonsondergang, zoals je die enkel in Afrika ziet. Overnachting in een tented chalet in Mbalageti****. 

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 6: SERENGETI – KARATU

Vandaag hebben we een vroeg ontbijt en zetten we de reis verder richting Karatu, een landbouwcentrum aan de voet van de Ngorongorokrater. Onderweg stoppen we aan de Olduvai kloof of “de wieg van de mensheid”. Aangekomen in Karatu, kan je optioneel een koffieplantage bezoeken (indien de tijd het toelaat). Koffie behoort tot Tanzania’s belangrijkste exportproducten. Overnachting in Bougainvillea Safari Lodge***. 

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 7: KARATU - NGORONGORO KRATER – KARATU

Voorzien van een picknicklunch, vertrek je vandaag voor een unieke safaribeleving in de 600 meter diepe Ngorongoro krater. Wat ooit deel uitmaakte van een reusachtige vulkaan, is nu een grote komvormige krater. De steile wand vormt een natuurlijke afsluiting voor de naar schatting 30.000 wilde dieren die hier leven. Nergens ter wereld vind je een grotere concentratie aan wildlife. Dit reservaat wordt niet voor niets de “Ark van Noah”genoemd. Je rijdt langs moerassen, meren, open graslanden en zandduinen. Het is je laatste kans om de voltallige big five te spotten. In de late namiddag keer je terug naar de lodge. Overnachting in Bougainvillea Safari Lodge***. 

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 8: KARATU – ARUSHA – ZANZIBAR

Het einde van de safari is in zicht. Voor we de terugreis inzetten krijg je nog de kans om te proeven van de couleur locale. Dit kan met een bezoek aan de traditionele markt van Karatu, waar tal van lokale specerijen, houtsnijwerk en sieraden terug te vinden zijn. Ideaal voor leuke souvenirs! Na de lunch in Arusha, rij je naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar het exotische eiland Zanzibar. Hier neem je afscheid van de chauffeurs/gidsen. Het warme zeewater van de Indische oceaan lonkt. Overnachting in Kiwengwa Beach Resort****, op basis van all inclusive.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 9, 10 en 11: ZANZIBAR

Geniet hier van de rust, de parelwitte stranden, de wuivende palmbomen en de vele faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld snorkelen tussen de adembenemende koraalriffen of struin door de smalle straatjes in het historische Stone Town. Ontspan en doe waar jij zin in hebt! Overnachting in  Kiwengwa Beach Resort****, op basis van all inclusive.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 12: ZANZIBAR – BRUSSEL

De tijd is aangebroken om afscheid te nemen van deze zonovergoten bestemming. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

 

 

DAG 13: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Boeking

Deze reis is inclusief

- Engelstalige lokale gids/chauffeur

- internationale vluchten met Ethiopian Airlines

- binnenlandse vlucht Arusha-Zanzibar met Flightlink

- transport tijdens de safari in 4x4 voertuigen met gegarandeerde raamplaats 

  (max. 6 personen per voertuig)

- halve liter mineraalwater per dag tijdens de safari

- alle vermelde lokale transfers

- alle overnachtingen in de vermelde hotels/lodges

- 10x ontbijt, 9x middagmaal, 10 x avondmaal

- toegangsgelden voor Tarangire National Park, Serengeti National Park en Ngorongoro Crater

- sundowner Serengeti

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

- persoonlijke uitgaven

- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

- fooien voor de gids en chauffeur

- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

- visum

- optionele excursies tijdens het strandverblijf ter plaatse te reserveren en betalen

 

- optioneel excursiepakket:

Op dag 3 bieden we de mogelijkheid om een game drive na zonsondergang te boeken in Lake Manyara. Je rijdt na        slutingstijd het park binnen en ziet dieren die je overdag niet tegenkomt. Een Engelstalige gids vertelt je alles over deze anchtdieren. De game drive vertrekt om 20u00 en duurt 2,5u.

 

€ 187 per persoon

Boeking

Belangrijk!

  • aantal deelnemers: min. 12 personen en max. 18 personen
  • reisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugkeer en visum. Dit visum is niet inbegrepen en dien je zelf voor vertrek aan te vragen via de website: www.immigration.go.tz en met kredietkaart te betalen. Na goedkeuring van de aanvraag, blijft je visum 90 dagen geldig. De kost hiervoor bedraagt $50 per persoon.
  • inentingen: inenting tegen gele koorts en hepatitis zijn aan te raden voor Tanzania. Ook malariatabletten neemt u best mee.
  • tijdsverschil: winter: +2, zomer: +1
  • bagage: beperkt tot 15 kg in een zachte reistas

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

 

Boeking

Boekingsformulier

Default form intro voor Afrika