Lach van de kookaburra

Australië

Lach van de kookaburra

Omschrijving

Australië, van regenwoud tot rif

Australië, een continent van immense tegenstellingen met een unieke flora en fauna die erom vraagt om zich al wandelend te laten verkennen. Naast de bruisende wereldsteden als Sydney en Melbourne, barst deze reis van de afwisselende natuur en hoogtepunten: van de eucalyptusbossen van het Blue Mountains National Park tot de pure, onontdekte schoonheid van het dunbevolkte eiland Tasmanië met slapende vulkanen en z’n inheemse dierenwereld. Van de schitterende, gekartelde kustlijn van de Great Ocean Road tot de zandstenen bergpieken van het Grampians National Park. Van het ‘rode centrum’ met de wereldberoemde rots Uluru tot de diepgroene regenwouden in Queensland en de kleurrijke onderwaterwereld van het Great Barrier Reef!

 

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
29/10/2021 9.590€ 11.650€
20/11/2021 9.590€ 11.650€

 

 

Boeking

Programma

DAG 1-2: BRUSSEL – SYDNEY

We vertrekken vanuit Brussel naar Sydney.

 

DAG 3: SYDNEY: HAVENCRUISE & STADSWANDELING

’s Ochtends komen we aan op de luchthaven van Sydney. Deze levendige en boeiende metropool vibreert op de golven van de sterke gemeenschapsband en de vriendschappelijke, informele omgang tussen de mensen. We nemen de transfer naar het RYDGES SYDNEY CENTRAL HOTEL voor een verkwikkende vrije ochtend. Wie wenst kan nog ontbijten. Op de middag wandelen we via de sfeervolle winkeltjes en koffiehuizen van Queen Victoria Building, Town Hall en The Strand Arcade naar Circular Quay. Hier gaan we aan boord voor een relaxte havencruise. Vanop het water leren we deze boeiende stad op een andere manier kennen terwijl de indrukwekkende skyline aan ons voorbijglijdt. Op Bennelong Point zien we de als zeilen gebolde daken van het bekendste gebouw van Australië: het Opera House. Tijdens een ontspannende stadswandeling ontdekken we de historische wijk The Rocks met de oudste huisjes, 19e-eeuwse winkeltjes, traditionele pubs, alsook de historische pakhuizen en zandstenen kerkjes van Millers Point. We overnachten in ons hotel. (O)

 

DAG 4: SYDNEY: SUBURBS & CITY

Na een stevig ontbijt trekken we er de hele dag op uit om de buitenwijken of suburbs van deze enorme metropool te leren kennen. We ontdekken Sydney in al haar facetten. We verkennen onder andere de overdekte Paddy’s Market en China Town. Ook een bezoekje aan de mooie Botanische Tuinen en Macquarie Chair mag niet ontbreken. Verder maken we kennis met iconische plekken als Bondi Beach, Tamarama, Kings Cross en Coogee waar we lunchen in een lokaal restaurant. We overnachten in ons hotel. (O,L)

 

DAG 5: SYDNEY: BLUE MOUNTAINS NATIONAL PARK

Vandaag dompelen we ons na het ontbijt onder in de unieke wereld van het Blue Mountains National Park. Het vormt als het ware een scheidingsmuur tussen de dichtbevolkte kustvlakten met mooie stranden en het vlakke, ruige binnenland van Australië. De Blue Mountains danken hun naam aan de blauwe nevel die sluiert tussen de vele eucalyptusbossen. Voorzien van goede wandelschoenen en afhankelijk van het weer maken we een mooie wandeling door de Jamieson en Grose Valley, ver weg van de toeristenmassa’s. We genieten van de spectaculaire wildernis met magnifieke canyons, watervallen en een overvloed aan vogels. Met wat geluk spotten we enkele wilde kangoeroes. We genieten van een picknicklunch. Na deze wandeling bewonderen we de opmerkelijke rotsformatie The Three Sisters. We keren terug naar Sydney en overnachten in ons hotel. (O, picknicklunch)

 

DAG 6: SYDNEY – CAIRNS

We nemen na het ontbijt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Cairns. Meteen na aankomst in de Sunshine State Queensland nemen we onze intrek in het DOUBLE TREE BY HILTON HOTEL CAIRNS waar we overnachten. (O)

 

DAG 7: CAIRNS: MOSSMAN GORGE

Na het ontbijt rijden we richting Mossman Gorge, een ecosysteem met een ongekende rijkdom. Majestueuze bomen, lianen, klimplanten, mossen en de imponerende geluiden van ontelbare junglebewoners creëren hier een prachtige sprookjeswereld. We ontmoeten er onze Aboriginal gids die ons betoverende verhalen vertelt over de rijke Aboriginal cultuur. We maken een wandeling door het regenwoud en luisteren naar de boeiende verhalen over de complexiteit van deze tropische bossen. Welke ecologische processen vinden plaats tussen de verschillende ecosystemen? Hoe hebben verschillende soorten zich ontwikkeld om te overleven in deze unieke omgeving? We lunchen onderweg. ‘s Namiddags maken we een ontspannende cruise op de Daintree rivier en proberen we aan de oevers krokodillen te spotten. Hierna keren we terug naar Cairns. We overnachten in het hotel. (O,L)

 

DAG 8: CAIRNS: GREAT BARRIER REEF

Na het ontbijt gaan we aan boord van een kleinschalige boot die ons naar het wereldberoemde Great Barrier Reef brengt, een van de zeven natuurwonderen van onze planeet. Deze trots van iedere Australiër is een must voor elke bezoeker en snorkelfanaat (snorkelmateriaal is voorzien aan boord). De grillige vormen van immense koralen en een bont allegaartje van krioelende vissoorten en zeeschildpadden zijn de ingrediënten van een fantastische onderwaterwereld. We genieten van een buffetlunch aan boord. We overnachten in het hotel. (O,L)

 

DAG 9: CAIRNS – AYERS ROCK

Het hotel voorziet ons van een ontbijtbox want vandaag moeten we vroeg uit de veren voor onze transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Ayers Rock. Bij aankomst stoppen we aan het uitzichtpunt en richten we onze ogen op de Olgas die samen met Ayers Rock deel uitmaken van Uluru National Park. De Aboriginals zagen deze 36 kleine, roodkleurige monolieten als versteende hoofden. Daarom kregen ze de klinkende naam Kata Tjuta. Na de lunch bezoeken we de rode zandsteenrots Uluru. In werkelijkheid bestaat de schijnbaar gave oppervlakte uit een rijke verzameling van kloven, holen, spleten en groeven. De Aboriginals beschouwen zichzelf als bewakers van dit geologische wonder dat ze van hun voorouders hebben geërfd. Tijdens onze wandeling naar deze wereldberoemde monoliet komen we voorbij enkele belangrijke Aboriginal plaatsen. We gaan langs de Mutitjulu waterput en bewonderen eeuwenoude rotsschilderingen die de voorouders hier hebben achtergelaten. Vanavond dineren we in een unieke setting. We zien hoe de zon ondergaat en Uluru omhelst wordt door de duisternis om dan de omgeving terug te zien oplichten door een schitterend lichtspektakel. Het kan niet anders dan een magische avond worden. We overnachten in het DESERT GARDENS HOTEL. (Ontbijtbox, picknicklunch, D)

 

DAG 10: AYERS ROCK – KINGS CANYON

Na ons vroeg ontbijt maken we een wandeling naar de Olgas. Daarna zetten we onze ontdekking van de Red Centre verder op weg naar Kings Canyon. We houden halt in Curtin Springs en bij het uitkijkpunt op Mount Connor. Onderweg genieten we van onze BBQ lunch. In de namiddag komen we aan in Kings Canyon. De Kings Creek rivier sleet deze Australische Grand Canyon in de loop der tijden helemaal uit. De imponerende schoonheid van dit gebied laat ongetwijfeld niemand onberoerd. We overnachten in het KINGS CANYON RESORT. (O,L)

 

DAG 11: KINGS CANYON – ALICE SPRINGS

Na het vroege ontbijt maken we een wandeling om de spectaculaire zonsopgang te bewonderen. De bijenkorfachtige rotsformaties van de Lost City leiden ons naar de steile, loodrechte wand van Kings Canyon die met een enorme schaaf lijkt geschuurd te zijn. Na deze pittige wandeling zetten we koers richting Alice Springs, de hoofdstad van de Red Centre. We lunchen onderweg in een lokaal restaurant. We komen ‘s avonds aan in Alice Springs waar we overnachten in het DOUBLE TREE BY HILTON HOTEL. (O,L)

 

DAG 12: ALICE SPRINGS: WEST MACDONNELL RANGES

Na een lekker ontbijt brengen we een bezoek aan de mooie West MacDonnell Ranges. We houden onder andere halt in Ormiston Gorge, de Ochre Pits en Simpsons Gap. We lunchen in een lokaal restaurant. In de vooravond rijden we terug naar Alice Springs waar we overnachten in het hotel. (O,L)

 

DAG 13: ALICE SPRINGS – MELBOURNE – GRAMPIANS NATIONAL PARK

Als er tijd is nemen we na het ontbijt nog een kijkje bij de Royal Flying Doctor Service en de voor Australische militairen zo significante Anzac Hill. Hierna rijden we naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar Melbourne. Bij aankomst rijden we richting het Grampians National Park. We nemen onze intrek in de KOOKABURRA MOTOR LODGE voor onze overnachting. (O)

 

DAG 14: GRAMPIANS NATIONAL PARK

Na ons ontbijt trekken we er vandaag de hele dag op uit om volop te genieten van de omringende wildernis. De ravijnen van de Wonderland Range, Reeds Lookout, the Balconies en Boroka Lookout zijn maar enkele namen van al het moois dat dit park te bieden heeft. De bizarre zandsteenformaties en de diepe, groene bergkloven, begroeid met varens zijn een lust voor het oog. Het vrolijke gezang van kookaburras en papegaaien weerklinkt tussen donderende watervallen en spectaculaire bergpieken. Tijdens onze wandeling zoeken we een mooi plekje uit om van onze picknicklunch te genieten. We overnachten in het hotel. (O, picknicklunch)

 

DAG 15: GRAMPIANS NATIONAL PARK – PORT CAMPBELL

Na een lekker ontbijt gaan we verder op ontdekking in het zuidelijke gedeelte van Grampians National Park. We genieten van het uitzicht op Mount Abrupt en de mooie landelijke omgeving van Dunkeld. Hierna rijden we langs een van de mooiste kustwegen van Australië: de beroemde Great Ocean Road. Deze meer dan 250 kilometer lange weg werd destijds aangelegd om de slachtoffers van Wereldoorlog I te herdenken. We rijden via Warrnambool, Logan Beach en de Tower Hill vulkaankrater naar Port Campbell. In de namiddag bewonderen we nog de rotsformaties van The Grotto en London Bridge. We overnachten in de GREAT OCEAN ROAD MOTOR INN. (O)

 

DAG 16: PORT CAMPBELL – FERRY

Na het ontbijt zetten we onze weg verder langs de Great Ocean Road die ons vandaag leidt langs de beroemde, door de zee uitgeslepen rotsformaties van het Port Campbell National Park en de boegbeelden van deze beroemde kustweg: de Twelve Apostles en Loch Ard Gorge. Achter elke bocht wacht ons als het ware een nieuwe verrassing met aan de ene kant prachtige uitzichten over de wilde kustlijn, met mooie surfstranden en gezellige kustdorpjes en aan de andere kant dichtbegroeid regenwoud. We nemen even de tijd om Apollo Bay te ontdekken. Hierna rijden we richting Melbourne waar we in de vooravond aan boord gaan van de luxeferry SPIRIT OF TASMANIA I die ons ‘s nachts over de 240 kilometer brede Bass Strait naar het prachtige eiland Tasmanië voert. We dineren en overnachten aan boord. (O,D)

 

DAG 17: FERRY – DEVONPORT – CRADLE MOUNTAIN (TASMANIË)

In de vroege ochtend komen we aan in de haven van Devonport waar ons Tasmaans avontuur kan beginnen. We genieten onderweg van een lekker ontbijt. We zetten koers richting de bloedmooie Cradle Mountain. In de namiddag maken we ons op voor een wandeling rond Dove Lake, waar weidse uitzichten, steppen en bossen elkaar verdringen in de schaduw van Cradle Mountain. Dit stukje werelderfgoed herbergt imposante, donkergroene sprookjesbossen en heidegebieden, de natuurlijke habitat van buideldieren, zoals wombats en quolls. We overnachten in de sfeervolle CRADLE MOUNTAIN LODGE. (O)

 

DAG 18: CRADLE MOUNTAIN – FREYCINET NATIONAL PARK

Na het ontbijt gaat onze tocht naar het Freycinet National Park verder langs West Tamar Valley en haar talloze wijngaarden. We brengen een bezoek aan Cataract Gorge en rijden erna via de Midland Highway naar Freycinet National Park waar we een stop maken in historisch Campbell Town. De productie van wol, zuivel en wijn vormt de levenslijn van de provinciale dorpen. We logeren in de mooi gelegen FREYCINET LODGE. (O)

 

DAG 19: FREYCINET NATIONAL PARK & WINEGLASS BAY

De schoonheid van Freycinet’s granieten bergen en witte zandstranden bekoort natuurliefhebbers, maar ook artiesten en schrijvers. Samen met Mount Field is dit het oudste nationale park in Tasmanië. Vandaag trekken we er te voet op uit en zien we na het ontbijt een van de mooiste baaien ter wereld; Wineglass Bay in het Freycinet National Park. Het azuurblauwe water van de Stille Oceaan staat in schril contrast met het hagelwitte zand van de perfect symmetrisch gevormde baai. In de namiddag verkennen we het lieflijke Sleepy Beach en Cape Tourville. Daarna keren we terug naar het hotel voor wat vrije tijd en onze overnachting. (O)

 

DAG 20: FREYCINET NATIONAL PARK – RICHMOND – EAST COAST – HOBART

Na het ontbijt voert de East Coast Escape Route ons richting Hobart. De rit brengt ons langs pittoreske kustdorpjes die vroeger fungeerden als belangrijke transithavens voor tin en steenkool. We rijden langs Orford op het beruchte Convict Trail of pad van de strafkolonisten. Onze volgende stop is Richmond, een klein traditioneel gehucht waar de beruchte gevangenis de zwaarste criminelen van de kolonie moest temmen. Hierna bezoeken we het Bonorong Wildlife Sanctuary waar geprobeerd wordt enkele inheemse en met uitsterven bedreigde diersoorten te beschermen. Hier vinden we onder andere de Tasmaanse Duivel, de quoll of buidelmarter, wombat en de Eastern Greykangoeroe/Grijze reuzenkangoeroe. In de namiddag bereiken we via kleine Victoriaanse dorpjes en landelijke wijngaarden de fiere hoofdstad van Tasmanië aan de voet van de imposante Mount Wellington: Hobart. Niet toevallig is deze prachtige stad, waar vissersboten, zeiljachten en ijsbrekers dobberen in de Victoria- en Constitutiondokken, het eindpunt van de zeilrace Sydney-Hobart. Karaktervolle, historische pakhuizen pronken in het vroegere economische hart van de stad. We maken een verkennende stadswandeling in en rond Battery Point. We overnachten in THE OLD WOOLSTORE. (O)

 

DAG 21: HOBART – MELBOURNE

Na het ontbijt nemen we de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Melbourne. Na onze lunch in een lokaal restaurant genieten we van een prachtig uitzicht over Melbourne vanuit het reuzenrad. In de namiddag duiken we de sfeervolle Queens Victoria Market in voor een voorproefje van wat de multiculturele mengelmoes van Melbourne aan lekkers en snuisterijen te bieden heeft. De geurige cappuccino strips, trendy winkeltjes en fascinerende architectuur van Hardware Lane, Little Bourke Street, Niagara Lane en andere steegjes, dompelen ons dieper onder in een eclectische binnenstad. We zien haar statige 19e-eeuwse façades, drukke bazaars, barokke galerijen en de modieuze Collins Street. Via Flinders Lane, St Paul’s Cathedral en Scott Alley bereiken we ten slotte de straatanimatie van de zogeheten buskers en de moderne sculpturen van Federation Square. Na ons afscheidsdiner keren we terug naar het CLARION SUITES GATEWAY HOTEL voor onze overnachting. (O,L,D)

 

DAG 22: MELBOURNE – BRUSSEL

Na het ontbijt nemen we de transfer naar de luchthaven van Melbourne voor onze retourvlucht naar Brussel. (O)

 

DAG 23: BRUSSEL

We komen aan in Brussel.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Internationale vluchten in groepsklasse (economy class) van/naar Brussel
 • Binnenlandse vluchten in groepsklasse (economy class)
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Alle excursies en transfers volgens programma
 • Alle maaltijden volgens programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Alle fooien, inkomgelden en taksen (zoals geldig op 24.09.20)
 • Gespecialiseerde Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Assistentie bij check-in op de luchthaven
 • Reisbijstandsverzekering

 

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Dranken en persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld souvenirs)
 • Visumkosten en eventuele kosten voor paspoort en inentingen
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis (mogelijk op aanvraag!)
 • Annuleringsverzekering (4,75% van de totale reissom)

 

Boeking

Belangrijk!

 • Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische nationaliteit: Internationaal paspoort (6 maanden geldig na retour). 
 • Visum (ETA) wordt kosteloos door ons in orde gemaakt
 • Minimaal 10 deelnemers, maximum 20 deelnemers
 • We raden aan om AUD 1.600 (ongeveer € 1.000) per persoon te voorzien

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

 

 

Boeking

Boekingsformulier