Parfum van traditie

Vietnam

Parfum van traditie

Omschrijving

Vietnam, parfum van traditie

We beginnen onze 15-daagse groepsreis met een bezoek aan de steden: Hanoi en Ho Chi Minhstad. Overnachten doen we in stijl aan de baai van Halong. In Sapa kunnen we genieten van het prachtige landschap. Als kers op de taart bij onze reis hebben we een unieke lunch in Hué dankzij TUI Care Foundation.

Afreizen:

vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
08/02/2020 € 1.953 € 2.261
04/04/2020 € 1.966 € 2.274
27/06/2020 € 2.173 € 2.458
11/07/2020 € 2.223 € 2.508
25/07/2020 € 2.223 € 2.508
08/08/2020 € 2.266 € 2.551
15/08/2020 € 2.266 € 2.551
31/10/2020 € 1.979 € 2.265
14/11/2020 € 1.979 € 2.265
06/03/2021 € 2.037 € 2.349
03/04/2021 € 2.143 € 2.455
     
     
     
     

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - HANOI

Vertrek naar Hanoi.

 

DAG 2: HANOI

Bij aankomst in Hanoi staat je lokale gids je op te wachten. Het is de hoogste tijd om aan je ontdekking van Hanoi te beginnen, een stad die voor ieder wat wils heeft. Een rit met een riksja laat je op een unieke manier kennismaken met het oude Hanoi. Je sluit je eerste dag in Vietnam af met een voorstelling in het poppentheater. Wat de voorstellingen in dit theater zo uniek maakt is dat zij zich gedeeltelijk op het water afspelen. Overnachting in Hotel Larosa***.

 

DAG 3: HANOI - HOA LU - HANOI

Je start de dag met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, één van de vele tempels die aan Confucius werden gewijd. Het is de bekendste tempel van de stad die bovendien ook fungeerde als de 1e universiteit. Tijdens een wandeling door het omringende park heb je de tijd om de prachtige architectuur in je op te nemen. Na het middagmaal ontdek je tijdens een rustige fietstocht door het platteland de omgeving van het Van Long Nature Reserve. De inspanning wordt beloond met een heerlijk ontspannend boottochtje tussen de rijstvelden, over slingerende kanaaltjes en door de weelderige vegetatie. Een bezoek aan Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam, mag zeker niet ontbreken. Neem dus zeker de tijd om de schoonheid van deze stad op je te laten inwerken. In de late namiddag keer je terug naar Hanoi. Overnachting in Hotel Larosa***.

 

DAG 4: HANOI - HALONG

Na het ontbijt is het tijd om de drukte van Hanoi achter ons te laten en de stilte van de Baai van Halong op te zoeken. Door de vaak eindeloze rijstvelden rijd je van Hanoi naar Halong. Hier ga je aan boord van een boot die je meeneemt op een tocht door één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Zet je gerust in één van de comfortabele stoelen aan dek en geniet van deze formidabele omgeving. Overnachting aan boord van de Oriental Sails***+.

 

DAG 5: HALONG - HANOI - LAO CAI

Als het weer meezit kan je ’s ochtends vroeg genieten van een ronduit prachtige zonsopgang. Na het ontbijt kan je nog een laatste keer genieten van de prachtige natuur. Nadien keer je terug naar Hanoi waar de nachttrein naar Lao Cai op je staat te wachten.  Overnachting op de nachttrein (4pers./compartiment).

 

DAG 6: LAO CAI - SAPA

In alle vroegte kom je aan op het station van Lao Cai en trek je verder het binnenland in. Eén van de mooiste wegen van Vietnam neemt je  mee in de richting van het Lung Khau Nhin dorp. In dit dorp komen de Hmonh, Nung en Man minderheden samen om goederen en nieuws uit te wisselen op de plaatselijke markt. Nadien rijden we nog verder naar onze eindbestemming voor vandaag: Sapa. Overnachting in hotel Sunny Mountain***.

 

DAG 7: SAPA

Vandaag ontdek je al wandelend de natuurlijke schoonheid van Sapa en zijn omgeving. Het moment bij uitstek om van dichtbij kennis te maken met het leven van de plaatselijke minderheden zoals de zwarte Hmong. De kleurrijke kledij van de lokale bevolking contrasteert prachtig met de omgeving. De rijstvelden die in de vallei van de Muong Hoa liggen, reiken zo ver het oog zien kan. Nadien keer je via Lao Cai terug naar Sapa. Overnachting in hotel Sunny Mountain***.

 

DAG 8: SAPA - HANOI - HUÉ

Vandaag keer je via de kronkelende bergwegen terug naar Hanoi. Hier neem je een binnenlandse vlucht met bestemming Hué. Overnachting in het Alba Spa Hotel****.

 

DAG 9: HUÉ

Na het ontbijt ontdek je de door UNESCO beschermde oude stad van Hué. Het museum voor antiquiteiten maar zeker ook de voormalige keizerlijke citadel zijn meer dan een bezoek waard. De lunch van vandaag in restaurant Tre wordt er een zeer bijzondere. Dankzij TUI Care Foundation en Plan International, krijgen minderbedeelde jongeren uit de omgeving van Hué hier de kans om zich dankzij de nodige begeleiding en training een weg te banen in het dagelijkse leven. De opbrengsten van het restaurant zorgen dan weer voor de vergoeding van de trainingen. Een prachtig initiatief dat ongetwijfeld een diepe indruk zal nalaten.Een tocht met een ‘’cyclo’’ laat je de oude stad nog verder ontdekken. Een wandeling langs de Parfumrivier en de Dong Ba markt is ideaal om de dag af te sluiten. Overnachting in het Alba Spa Hotel****.

 

DAG 10: HUÉ – HOI AN

Niets beter om de dag te beginnen dan een ontspannende wandeling in het Bach Ma Nationaal Park, bekend voor zijn unieke fauna en flora. Nadien zetten we onze reis verder naar My Son. Hier vind je de belangrijkste ruïnes uit het Cham tijdperk. Het complex telt 70 verschillende bouwwerken waarvan er sommige zo ver terug als de 4e eeuw dateren. Nadien reizen we verder naar Hoi An. Overnachting in Hoi An Garden Palace****.

 

DAG 11: HOI AN

Het schilderachtige havenstadje Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Doordat de oude binnenstad beschermd werd door UNESCO kan je hier uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen met een behoorlijk uitgesproken Chinees karakter terugvinden. Doorheen de stad zie je harmonieus naast elkaar elementen uit de Vietnamese, Japanse, Chinese en Franse architectuur. In de namiddag kan je (optioneel) deelnemen aan een fietstocht door het platteland. Overnachting in Hoi An Garden Palace****.

 

DAG 12: HOI AN –DANANG – HO CHI MINHSTAD

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Danang voor een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minhstad, de grootste stad van het land. Na de middag ga je op ontdekking in de stad en mag een bezoek aan het voormalig postkantoor en de Notre Damekathedraal zeker niet ontbreken. Overnachting in hotel Le Duy Grand***.

 

DAG 13: HO CHI MINHSTAD - BEN TRE – HO CHI MINHSTAD

Een bezoek aan de Mekong delta mag absoluut niet ontbreken bij jouw reis naar Vietnam. Een boottocht op de delta laat je kennismaken met het leven langs de oevers. Zo stop je bij een steenbakkerij, een bedrijfje dat kokosnoten verwerkt en een mattenweverij. Na een korte stop waar je vers fruit en groene thee krijgt aangeboden, gaat de tocht verder maar dan met de fiets. Je maakt een korte fietstocht langs de rijstvelden en groentetuinen. Na het middagmaal met enkele lokale specialiteiten keer je terug naar de stad. Overnachting in hotel Le Duy Grand***.

 

DAG 14: HO CHI MINHSTAD – BRUSSEL

Tay Ninh ligt vlakbij de grens met Cambodja en is het centrum van de Cao Dai-religie. Je brengt hier dan ook een bezoek aan de felgekleurde kathedraal. Nadien zetten we koers naar het ondergrondse tunnelnetwerk van  Cu Chi. Op zijn hoogtepunt was dit netwerk meer dan 200km lang en de tunnels waren op bepaalde plaatsen zelfs 3 tot 4 meter diep. Na dit aangrijpende bezoek is het de hoogste tijd om naar de luchthaven te vertrekken om je terugvlucht naar Brussel te nemen.

 

DAG 15: BRUSSEL

Aankomst in Brussel. 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

Inbegrepen (vertrekken t.e.m. 04/04/2020):

 • Nederlandstalige lokale gids
 • internationale vluchten met Emirates
 • alle luchthaventaksen op het ticket
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
 • binnenlandse vluchten Hanoi – Hué/ Danang – Ho Chi Minhstad met Vietnam Airlines
 • alle vermelde lokale transfers
 • toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • alle overnachtingen
 • maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
 • alle lokale taksen

 

Inbegrepen (vertrekken vanaf 27/06/2020):

 • internationale vluchten met Emirates
 • binnenlandse vluchten Hanoi–Hué/Danang–Ho Chi Minhstad
 • nachttrein Hanoi-Lao Cai in een 4-persoons slaapcoupé
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 12x ontbijt, 12x middagmaal, 5x avondmaal
 • bezoek aan Hanoi, Hoa Lu, Sapa, Hué, My Son, Hoi An, Ho Chi Minhstad, de Mekong delta en Tay Ninh
 • cruise op de Baai van Halong
 • wandeling in het Bach Ma National Park

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

Niet inbegrepen (vertrekken t.e.m. 04/04/2020):

 • optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud
 • persoonlijke uitgaven
 • alle verzekeringen
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • fooien tijdens optionele excursies
 • bagageservice in de hotels
 • visum

 

Niet inbegrepen (vertrekken vanaf 27/06/2020):

 • persoonlijke uitgaven
 • alle verzekeringen
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • bagageservice in de hotels
 • visum

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: 
  • min. 10 personen, max. 25 personen (vertrekken t.e.m. 04/04/2020)
  • min. 15 personen, max. 25 personen (vertrekken vanaf 27/06/2020)
 • reisdocumenten: internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Het visum voor Vietnam is niet inbegrepen.
 • inentingen: geen, wel worden de basisinentingen (tegen hepatitis A, difterie, tetanus en buiktyfus) en malariatabletten aangeraden
 • tijdsverschil: zomer +5 en winter +6

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen