Op ontdekking naar het einde van de wereld

Argentinie en Chili

Op ontdekking naar het einde van de wereld

Omschrijving

Tijdens deze prachtige reis maak je kennis met alle uitersten van Argentinië en een deeltje van Chili.

Eerst maak je kennis met Buenos Aires, de stad waar de tango is geboren.Met open mond zal je de Iguazu watervallen van dichtbij bewonderen. Een ander uiterste van het land dat je bezoekt is Ushuaia, de zuidelijkste stad van Argentinië. Nog 2 hoogtepunten zijn de Perito Morenogletsjer en het magische Torres del Paine NP.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp in dubbel Singleprijs
18/11/2021 € 5.598 op aanvraag
17/02/2022 € 5.598 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen die kunnen wijzigen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - BUENOS AIRES

Vertrek vanuit Brussel naar Buenos Aires.

 

 

DAG 2: BUENOS AIRES

Aankomst in Buenos Aires en aansluitend transfer naar het hotel. Je maakt uitgebreid kennis met het historische, politieke en culturele hart van de stad. We komen voorbij het hoofdplein Plaza de Mayo, het presidentieel paleis en de kathedraal. Een bezoek aan de wijk Puerto Madero, de felgekleurde havenwijk La Boca en de oudste stadswijk San Telmo staan eveneens op het programma. Overnachting in hotel Marriott Buenos Aires****+.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 3: BUENOS AIRES

In de aristocratische wijk Recoleta bezoek je het oude kerkhof met graven van vooraanstaande personen, zoals o.a. dat van Eva Peron. Ook Palermo is een must. De grootste stadswijk van Buenos Aires bruist dankzij de aanwezigheid van mooie parken, boetiekjes en gezellige restaurants. 's Namiddags heb je vrije tijd om door de straten van de Argentijnse hoofdstad te kuieren. Overnachting in hotel Marriott Buenos Aires****+.

ontbijt

 

 

DAG 4: BUENOS AIRES – IGUAZÚ

Vandaag nemen we een binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazú. De watervallen van Iguazú, gelegen op de grens tussen Brazilië en Argentinië, behoren tot de mooiste ter wereld. 's Namiddags bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen en dan geniet je van de allermooiste uitzichten. Je maakt een wandeling tot aan de Garganta do Diabo (keel van de duivel), het meest spectaculaire deel van de waterval. Overnachting in hotel Yvy de Selva**** in Puerto Iguazú.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 5: IGUAZÚ

Na het ontbijt maak je kennis met de Argentijnse zijde van de watervallen. Vanuit het bezoekerscentrum neem je de trein naar het station Cataratas. Door een uitgebreid netwerk van wandelpaden kan je de watervallen van dichtbij bewonderen. Daarna verder naar het station Garganta voor een wandeling die eindigt boven de indrukwekkende Garganta del Diablo. Echt een onvergetelijk spektakel! Overnachting in hotel Yvy de Selva****.

ontbijt

 

 

DAG 6: IGUAZÚ – USHUAIA

Je vliegt naar Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Hier wordt je verrast door de prachtige panorama’s op het Beaglekanaal, de Maritalgletsjer en de weelderige landschappen van Vuurland. Bij aankomst aansluitend tranfer naar het hotel. Overnachting in hotel Tierra del Fuego***+ in Ushuaia.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 7: USHUAIA

's Ochtends ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden van Ushuaia. In de oude gevangenis leer je hoe de stad oorspronkelijk ontstaan is als strafkolonie voor de zwaarste criminelen van het land. Ook andere thema’s zoals de zeevaartgeschiedenis en immigratie komen hier aan bod. 's Namiddags maak je een rondvaart op het Beaglekanaal. Overnachting in hotel Tierra del Fuego***+.

ontbijt

 

 

DAG 8: USHUAIA - EL CALAFATE

Iets buiten de stad bevindt zich het Tierra del Fuego Nationaal Park, een uniek natuurgebied dat bestaat uit bossen, bergen, gletsjers en tientallen meren. Nabij de Chileense grens bezoek je de indrukwekkende Lapataia Baai en het Acigamimeer. In de late namiddag neem je een binnenlandse vlucht naar El Calafate. Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 9: EL CALAFATE - PERITO MORENO - EL CALAFATE

El Calafate is zonder twijfel de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Perito Morenogletsjer, een van de meest indrukwekkende gletsjers ter wereld. Je hoort het krakende ijs en regelmatig ziet men grote stukken ervan afbrokkelen. Als aanvulling op de tour kan je deelnemen aan een boottocht naar de zuidelijke kant van de gletsjer (optioneel). Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

ontbijt

 

 

DAG 10: EL CALAFATE

Aan boord van een catamaran varen we over het Argentinomeer naar de Upsalagletsjer, de tweede grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Op de terugweg kan je eveneens de gletsjers Seco en de Spegazzini bewonderen. Deze laatste onderscheidt zich van de andere gletsjers door zijn immensheid en schoonheid. Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 11:  EL CALAFATE - TORRES DEL PAINE - PUERTO NATALES

Vandaag verlaten we na het ontbijt El Calafate en gaat de reis verder richting het mooiste Nationaal Park van Chileens Patagonië, Torres del Paine. Het uitzichtpunt bij Laguna Azul biedt bij mooi weer een spectaculair uitzicht op de befaamde torens waarvoor het park bekendstaat. Daarenboven bezoek je ook de Laguna Amarga, die zijn specifieke kleur dankt aan de aanwezigheid van gekleurde algen. Overnachting in hotel Costaustralis**** in Puerto Natales.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 12: PUERTO NATALES - TORRES DEL PAINE - PUERTO NATALES

Gedurende de volledige dag bezoek je Torres del Paine Nationaal Park. Je ziet er unieke rotsformaties, betoverende gletsjers, valleien met kliffen, prachtige meren en talrijke guanaco's. 's Namiddags maak je een wandeling aan het Greymeer, met allerlei ijsschotsen afkomstig van de Greygletsjer. Echt een onvergetelijke ervaring! Overnachting in hotel Costaustralis****.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 13: PUERTO NATALES - EL CALAFATE

Vrije tijd om op eigen tempo het gezellige Puerto Natales te ontdekken. Nadien verlaten we Chili en gaan we terug richting El Calafate. Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 14: EL CALAFATE - BUENOS AIRES

We nemen een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Buenos Aires. In de avond beleef je tijdens het diner een spectaculaire tangoshow in het hart van de historische wijk San Telmo. Overnachting in hotel Marriott Buenos Aires****+.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 15: BUENOS AIRES – BRUSSEL

Keuze tussen een vrije dag in Buenos Aires of je kan deelnemen aan de optionele excursie naar de Tigredelta, een prachtig natuurgebied met een doolhof aan kanalen en eilanden. Dit baken van rust ligt op een boogscheut van de miljoenenstad Buenos Aires! Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

ontbijt

 

 

DAG 16: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

 • Engelstalige lokale gids

 • Internationale vluchten met Aerolíneas Argentinas

 • Binnenlandse vluchten Buenos Aires-Puerto Iguazú / Puerto Iguazú-Ushuaia / Ushuaia-El Calafate en El Calafate-Buenos Aires

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 14x ontbijt, 7x middagmaal, 5x avondmaal

 • Infomoment

 • Stadsbezoek Buenos Aires en Ushuaia

 • Tangoshow in Buenos Aires

 • Rondvaart Beaglekanaal

 • Perito Moreno gletsjertour en All Glaciers Navigation (catamaran naar de Upsala en Spegazzini gletsjer)

 • Toegangsgelden voor Old Prison museum en End of the World museum in Ushuaia, Tierra del Fuego nationaal park, Torres del Paine Nationaal Park en Iguazu Nationaal Park

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven 

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gids en chauffeur 

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering (deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 2n in Buenos Aires in hotel Marriott Buenos Aires****+

 • 2n in Iguazú in hotel Yvy de Selva****

 • 2n in Ushuaia in hotel Tierra del Fuego***+

 • 3n in El Calafate in hotel Rochester Calafate****

 • 2n in Puerto Natales in hotel Costaustralis****

 • 1n in El Calafate in hotel Rochester Calafate****

 • 1n in Buenos Aires in hotel Marriott Buenos Aires****+

 

Boek op voorhand het excursiepakket

 • 9e dag: Safari Nautico Navigation, boottocht naar het zuidelijke deel van de Perito Moreno gletsjer (1u)

 • 15e dag: Tigre Delta Navigation, ontdekking van de Parana Delta (5u)


€ 59 per persoon

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen 

 

Argentinië

Bestemming

Liefhebbers van fauna en flora, natuurfotografen en actievelingen in open lucht ontdekken een waar paradijs. Cultuurliefhebbers maken in het noordwesten van het land kennis met de Spaans-Amerikaanse traditie en de vele getuigen van de precolumbiaanse periode.
Ushuaia en de gletsjers van Patagonie, de impressionante watervallen van Iguaçu en de kleurrijke canyons van Huamahuaca, en ook Buenos Aires, de meest levendige hoofdstad van Zuid-Amerika, zijn een ontdekking meer dan waard. Argentinië biedt een uitzonderlijk gevarieerd landschap.

Tijdsverschil

-4 uur in de winter en -5 uur in de zomer in vergelijking met België.

Klimaat

Met zijn enorme oppervlakte, lengte en hoogteverschillen is Argentinië een land met een heel gevarieerd klimaat. Het N is tropisch, warm en vochtig. In de provindie La Pampa heerst een gematigd klimaat met milde temperaturen in de zomer en in de winter is het fris. Aan de kust in La Pampa is het vochtig en in het westen eerder droog. Patagonië is de koudste regio. In de winter kan de temperatuur dalen tot -35°C in bepaalde zones. Er is veel wind, nog meer in de zomer (van december tot februari) dan in de winter. In het uiterste Z van het land kan het regenen en sneeuwen en is er geen zomer. De beste periodes om Buenos Aires te bezoeken is in de lente (van september tot november) en in de herfst (van maart tot mei). In de zomer (van december tot februari) is het warm en vochtig in de hoofdstad.

Taal

De officiële taal is Spaans.

 

Praktische Informatie

Reisdocumenten

Met een Belgisch paspoort, geldig gedurende het hele verblijf, heb je geen visum nodig voor een verblijf korter dan 3 maanden. Als je door de Verenigde Staten reist, heb je een geldig elektronisch paspoort nodig en moet je een ESTA (Electronic System for Travel Autorization) aanvragen minstens 72 uur voor vertrek, die je online kunt betalen (14 USD: dit is een indicatie). Ga hiervoor naar deze website: esta.cbp.dhs.gov.

Gezondheid

Zorg ervoor dat je gevaccineerd bent tegen difterie, tetanus en kinkhoest (DTP-vaccin).
Vaccinatie tegen hepatitis A et buiktyfus zijn aangeraden. Je huisarts kan ook een vaccinatie tegen hepatitis B adviseren.
Er zijn ook meerdere gevallen van gele koorts vastgesteld in Paraguay en in Zuid-Brazilië (in het grensgebied met Argentinië). Vaccinatie tegen gele koorts is aangeraden, vooral bij reizen naar de provincie Misiones (in het noorden), waar de toeristische trekpleister met de Iguazu watervallen zich bevindt.

Munteenheid

De Argentijnse peso (ARS), is de officiële munt in Argentinië. 
Wisselkoers (mei 2019) : 1 EUR = 49,92 ARS.

Elektrische stroom

De stroom bedraagt 220V, zoals in België. Naargelang de regio, kunnen de stopcontacten variëren. Het is aangeraden een adapter mee te nemen tijdens een verblijf in Argentinië.

Boeking

Boekingsformulier