Op ontdekking langs Werelderfgoed

Peru

Op ontdekking langs Werelderfgoed

Omschrijving

Peru, op ontdekking langs werelderfgoed

Peru bezit pareltjes van bezienswaardigheden. Denk maar aan een boottocht op het hoogst bevaarbare meer ter wereld, namelijk het Titicacameer. Of een treinrit naar de mysterieuze Incastad Machu Picchu. Spot de Andescondors bij Cruz del Condor. Tenslotte kan een kennismaking met het dagelijkse leven van de Inca bevolking niet ontbreken aan deze reis.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
03/07/2021 € 2.569 op aanvraag
17/07/2021 € 2.659 op aanvraag
04/09/2021 € 2.239 op aanvraag
02/10/2021 € 2.239 op aanvraag
02/04/2022 € 2.499 op aanvraag
     

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL-LIMA

Vlucht naar Lima. Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in hotel El Tambo II***.

 

 

DAG 2: LIMA

Ontdekking van Lima, eeuwenlang de hoofdstad van het Spaanse koloniale rijk. Rondom het Plaza de Armas, zie je o.a. het presidentieel paleis en de kathedraal. Ook een bezoek aan de San Franciscokerk mag niet ontbreken. De grootste trekpleister bevindt zich hier onder de grond: de catacomben. Nadien gaan we verder naar de moderne wijk San Isidro, waar we de pre-Inca pyramide Huaca Huallamarca passeren. Eindigen doe je in het hippe Miraflores. In de avond kan je optioneel Circuito Mágico del Agua bezoeken. Dit fonteinencomplex komt het best tot zijn recht in het donker, dankzij een licht- en muziekspektakel. Overnachting in hotel El Tambo II*** in Lima.

ontbijt 

 

 

DAG 3: LIMA - AREQUIPA

Binnenlandse vlucht naar Arequipa. Onze stadstour start bij het uitkijkpunt Carmen Alto, met een panoramisch zicht over de stad en de vulkanen die Arequipa omringen. We gaan verder naar de traditionele wijk Yanahuara en het stadscentrum met de indrukwekkende kathedraal. Vervolgens bezoeken we het klooster van Santa Catalina. De voormalige verblijfplaats van honderden nonnen is een kleurrijk doolhof van smalle straatjes, pleintjes en patio’s. Overnachting in hotel San Agustin Posada del Monasterio of Maison d’Elise***.

ontbijt

 

 

DAG 4: AREQUIPA - COLCA CANYON

Je doorkruist het nationaal reservaat Pampa Cañahuas, de habitat van talrijke kuddes vicuña’s, een nationaal symbool. We stoppen bij Mirador de los Andes, een spectaculair uitzichtpunt 4800 meter boven het zeeniveau. In de namiddag heb je vrije tijd of je kan optioneel gaan relaxen in de natuurlijke warmwaterbronnen van La Calera. Overnachting in hotel Casa Andina Standard of Pozo del Cielo***.

ontbijt

 

 

DAG 5: COLCA CANYON - PUNO

Vroeg vertrek naar Cruz del Condor. De beste plaats om de Colca Canyon te aanschouwen, een van de diepste canyons ter wereld. Met wat geluk zie je hier bij zonsopgang imposante Andescondors uit de kloof opstijgen, een unieke ervaring. Hierna bezoeken we enkele traditionele dorpjes in de groene vallei, gevolgd door mooie fotostops. Nadien reis je verder naar Puno, gelegen aan het beroemde Titicacameer. Overnachting in hotel Hacienda***.

ontbijt

 

 

DAG 6: TITICACAMEER

Een kleurrijke tuktuk brengt je naar de haven van Puno voor een boottocht op het hoogst bevaarbare meer ter wereld, gelegen op de grens tussen Peru en Bolivië. Op het eiland Taquile ontmoet je de lokale bevolking en kom je meer te weten over hun traditionele levenswijze en typische klederdracht. Vervolgens naar de Uros-indianen die op drijvende eilandjes wonen, gemaakt uit gevlochten riet. Overnachting in hotel Hacienda***.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 7: PUNO - CUZCO

Doorheen een prachtig berglandschap reis je verder naar Cuzco voor de langste rit uit het programma. Onderweg maken we verschillende stops, bij o.a. het Pucara Lithic musuem en bij La Raya, het hoogste punt op de weg tussen Puno en Cuzco. In de namiddag bewonderen we het archeologische complex Raqchi, een eerbetoon aan de god Wiracocha. In Andahuaylillas bevindt zich een 17de eeuwse kerk die uitbundig gedecoreerd is. Overnachting in hotel Royal Inka I*** in Cuzco.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 8: CUZCO

In deze koloniale stad krijg je een overdosis aan cultuur voorgeschoteld. Je bezoekt het Santo Domingo klooster dat gebouwd werd op de overblijfselen van de Zonnetempel. Aan het Plaza de Armas zie je de belangrijkste koloniale gebouwen waaronder de kerk la Compañía en de kathedraal. In de omgeving van Cuzco bevinden zich ook enkele Incaruïnes. Je bezoekt de vestiging Sacsayhuamán, die fungeerde als fort voor de koning en priesters, en het heiligdom Quenko. In de namiddag ben je vrij om zelf door de steegjes van dit gezellige stadje te dwalen. Overnachting in hotel Royal Inka I ***.

ontbijt

 

 

DAG 9: CUZCO - HEILIGE VALLEI - URUBAMBA

Rit naar Chinchero in de Heilige Vallei, bekend om zijn traditionele weeftechnieken. Kleurrijk uitgedoste inwoners bieden hun koopwaar aan op het centrale plein, de ideale plaats om een souvenir op de kop te tikken. In de namiddag bezoek aan het fortcomplex van Ollantaytambo. Overnachting in hotel Hacienda del Valle of Villa Urubamba***.

ontbijt

 

 

DAG 10: URUBAMBA - MACHU PICCHU - URUBAMBA

Op naar het hoogtepunt van de reis. Je bezoekt de legendarische en mysterieuze Incastad Machu Picchu, één van de nieuwe wereldwonderen. Per trein reis je naar Machu Picchu Pueblo en nadien per bus verder naar Machu Picchu. Overblijfselen van paleizen, tempels, terrassen en honderden trappen werden hier gebouwd in harmonie met het omliggende landschap. In de late namiddag keer je terug naar Urubamba. Overnachting in hotel Hacienda del Valle of Villa Urubamba***.

ontbijt

 

 

DAG 11: URUBAMBA - CUZCO

Tijd voor een unieke beleving in het dorpje Huilloc. Hier leven inheemse families die staan te springen om je alles over hun gewoontes bij te leren. Je wordt gekleed in de traditionele klederdracht en met de organische producten vanop het nabijgelegen veld krijg je de kans om zelf een quinoa recept te bereiden. We reizen door naar de mysterieuze plaats Moray, waar niemand de echte betekenis kent van de cirkelvormige terrassen. In Maras bewonder je vervolgens de fotogenieke zoutmijn. In de namiddag keren we terug naar Cuzco. Overnachting in hotel Royal Inka I***.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 12: CUZCO - LIMA - BRUSSEL

Vandaag nemen we de binnenlandse vlucht naar Lima. We sluiten af met een lunch in Barranco, een gezellige en creatieve wijk aan de kust in Lima. Terugvlucht naar Brussel.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 13: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met Iberia
 • Binnenlandse vluchten Lima-Arequipa en Cuzco-Lima met LAN
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 11x ontbijt, 4x middagmaal
 • Stadsbezoek in Lima, Arequipa en Cuzco
 • Bezoek aan de inheemse gemeenschap van Huilloc
 • Toegangsgelden voor het San Francisco klooster in Lima (inclusief catacomben), het Santa Catalina klooster in Arequipa, Cruz del Condor, de archeologische site Raqchi, de ruïnes van Sacsayhuaman in Cuzco, de ruïnes van Ollantaytambo in de Heilige Vallei, Machu Picchu en de terrassen van Maras en Moray
 • Boottocht over het Titicacameer naar de eilanden Taquile en Uros
 • Retourticket voor de expedition trein naar Machu Picchu

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur 
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering 

 

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: min. 10 personen en max. 25 personen
 • reisdocumenten: international paspoort, geldig voor de ganse duur van het verblijf
 • inentingen: geen
 • Op grote hoogtes kunt u last krijgen van de zogenaamde hoogteziekte. Het drinken van cocathee en het innemen van veel suikers kan helpen. Voor wie echt ziek wordt, worden medicijnen zoals Diamox aangeraden.
 • tijdsverschil: winter: -6, zomer: -7

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

 

Hotels:

 • 2n in Lima in in hotel El Tambo II***

 • 1n in Arequipa in hotel San Agustin Posada del Monasterio of Maison d’Elise***

 • 1n in Chivay in hotel Casa Andina Standard of Pozo del Cielo***

 • 2n in Puno in hotel Hacienda***

 • 2n in Cuzco in hotel Royal Inka I*** 

 • 2n in Urubamba in hotel Hacienda del Valle of Villa Urubamba***

 • 1n in Cuzo in hotel Royal Inka I***

 •  

Boek op voorhand het excursiepakket

 • 2e dag: Circuito Mágico del Agua, lichtshow met dansende fonteinen (Engelstalig begeleid)

 • 4e dag: La Calera, vulkanische warmwaterbronnen


€ 25 per persoon

Boeking

Boekingsformulier