Op avontuur bij de Tico's

Costa Rica

Op avontuur bij de Tico's

Omschrijving

Costa Rica, op avontuur bij de Tico's

Ongerept en wild. Costa Rica is tegelijk heel rustig dankzij het groene, ongerepte landschap, maar als je het avontuur opzoekt en gaat canoën of raften ontdek je het ruige Costa Rica. Zo bezoeken wij het nevelwoud van Monteverde en de Arenal vulkaan. Overnacht in een eco-lodge in Tortuguero National Park, een bijzondere ervaring. Ontdek de betekenis van "Pura Vida" aan de stranden van Peninsula en de Nicoya en Manuel Antonio. Als kers op de taart bij deze reis doen we een 'Jungle by Night-excursie' en gaan we opzoek naar exotische boomkikkers.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
03/07/2021 € 2.439 op aanvraag
10/07/2021 € 2.489 op aanvraag
20/11/2021 € 2.449 op aanvraag
12/02/2022 € 2.569 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortinge,..).  Vraag gerust naar de dagprijs.

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - SAN JOSÉ

Vertrek vanuit Brussel naar San José. Aankomst en daarna transfer naar het Rincón del Valle hotel****.

 

 

DAG 2: SAN JOSÉ - TORTUGUERO

In de ochtend vertrekken we richting Tortuguero National Park, dat zich uitstrekt langs de Caraïbische kust. Onderweg stoppen we in een lokaal restaurant voor het ontbijt. Langs bananenplantages rijden we naar de haven van Caño Blanco. De lodge is enkel te bereiken per boot. Het avontuur begint dus al op het moment dat je aan boord gaat! Varend door de kanalen, bewonder je de tropische vegetatie. Na de lunch bezoeken we het plaatselijke dorpje. Overnachting in Laguna Lodge***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 3: TORTUGUERO

Na het ontbijt ontdek je met de boot de pracht en praal van dit natuurgebied. Aan de oevers verrijzen talloze tropische planten en bomen, die metershoge groene muren vormen. Je maakt kennis met het leven in de jungle: kapucijn- en brulapen, luiaarden en een groot aantal soorten vogels. Vrije namiddag om uit te rusten aan het zwembad of om de indrukwekkende tuin van de lodge te ontdekken. Optioneel kan je tussen juli en oktober aan een nachtexcursie deelnemen om getuige te zijn van zeeschildpadden die zich nestelen en hun eitjes leggen. Overnachting in Laguna Lodge***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 4: TORTUGUERO - ARENAL

Per boot verlaat je de waterwegen van Tortuguero. Vanaf Caño Blanco brengt de bus je naar de volgende bestemming: La Fortuna, aan de voet van de beroemde Arenal-vulkaan. In de avond kan je optioneel heerlijk relaxen in de geothermische baden van de Paradise Hot Springs (avondmaal inbegrepen). Overnachting in Casa Luna Hotel & Spa***.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 5: ARENAL

Vandaag kan je op zelf op eigen tempo op verkenning gaan in Arenal National park. Bij de waterval van La Fortuna kan je zwemmen in het verfrissende water of wandelen langs de Arenal 1968 trail met een prachtig uitzicht over de vulkaan. Ook kan je kiezen voor een optionele dagexcursie naar Caño Negro. Met de boot doorkruis je het natuurreservaat, op zoek naar aapjes en kaaimannen. ’s Avonds is het tijd voor een unieke nachtexcursie: gewapend met een zaklamp ga je op zoek naar de kleurrijke boomkikkers waar Costa Rica bekend zo om staat. Gelukkig weet de ervaren gids waar je ze het makkelijkst kan spotten! Overnachting in Casa Luna Hotel & Spa***.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 6: ARENAL - MONTEVERDE

Na het ontbijt is het tijd om een ander prachtig gebied te gaan ontdekken. De mooie rit langs het Arenalmeer brengt je uiteindelijk in de streek van Monteverde. De aantrekkingskracht van Monteverde schuilt onder andere in het prachtige nevelwoud met zijn veelzijdige fauna en flora, een paradijs voor natuurliefhebbers! Overnachting in de Trapp Family Lodge***.

ontbijt

 

 

DAG 7: MONTEVERDE

s'Voormiddags staat er een excursie naar de beroemde ‘hanging bridges’ op het programma. De hangende bruggen leiden je van platform tot platform, dwars door het groene bladerdak van het regenwoud. Hoog in de boomtoppen spot je misschien wel één van de vele tropische vogelsoorten. De echte durvers kunnen in de namiddag deelnemen aan een optionele zipline-excursie! Overnachting in de Trapp Family Lodge***.

ontbijt

 

 

DAG 8: MONTEVERDE - RINCÓN DE LA VIEJA

Vandaag neemt de gids je mee naar Rincón de la Vieja National Park, bekend o.w.v. zijn reusachtige wurgvijgen, kokende modderpoelen, zwavelplassen en stomende fumarolen. Hier maak je een wandeling in een berschermd natuurgebied aan de voet van de Rincon de la Vieja vulkaan. Misschien kom je wel oog in oog met een coati, beter gekend als neusbeer! ’s Avonds overnacht je, geheel in de traditie van de sabaneros, de Costa Ricaanse cowboys, in een authentieke ranch: de Buena Vista Lodge***.

ontbijt

 DAG 9: RINCÓN DE LA VIEJA

Na het ontbijt heb je een hele dag vrije tijd om zelf in te vullen. De liefhebbers kunnen het park te paard gaan verkennen. Wat verfrissing opzoeken kan ook, via een 400m lange waterglijbaan die zich dwars door de jungle een weg baant. Uiteraard kun je ook gewoon relaxen aan het zwembad – de keuze is aan jou! Overnachting in de Buena Vista Lodge***.

ontbijt

 

 

DAG 10: RINCÓN DE LA VIEJA - TAMBOR

Je reist  vandaag verder naar de witte zandstranden en prachtige vergezichten van Peninsula de Nicoya. Hotel Tango Mar, gelegen aan een langgerekt strand omgeven door steile klifwanden, wordt gerund door Belgische eigenaren. Overnachting in Hotel Tango Mar****.

ontbijt

 

 

DAG 11: TAMBOR

Vandaag heb je de hele dag vrij om te genieten van de vele faciliteiten van het strandhotel of om op verkenning te gaan in de omgeving. Overnachting in hotel Tango Mar****. 

ontbijt


 

 

DAG 12: TAMBOR - MANUEL ANTONIO

Onderweg naar de laatste stop van deze reis: Manuel Antonio National Park! Onderweg genieten we van fantastische uitzichten over de Stille Oceaan en rijden we langs plantages van palmolie. Dit park is een unieke combinatie van paradijselijke stranden, prachtige groene baaien en een tropische jungle.  Overnachting in hotel Villas Lirio***.

ontbijt

 

 

DAG 13: MANUEL ANTONIO

De gids begeleidt je in de voormiddag tijdens een boeiende wandeling door Manuel Antonio National Park. Hier zitten toekans, luiaarden en heel wat verschillende aapjes, de ideale gelegenheid om deze diersoorten te leren kennen in hun eigen habitat. In de namiddag kun je kiezen tussen : een kajak huren, gaan raften op de Savegre-rivier, … of luieren aan het strand, aan keuzemogelijkheden geen gebrek! Overnachting in hotel Villas Lirio***.

ontbijt

 

 

DAG 14: MANUEL ANTONIO - SAN JOSÉ

Na twee weken natuur & avontuur zit deze reis er helaas op. Je reist terug naar San José, voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

 

DAG 15: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids

 • Internationale vluchten met Iberia

 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 13x ontbijt, 3x middagmaal, 3x avondmaal

 • Toegangsgelden voor de nationale parken van Tortuguero, Rincon de la Vieja en Manuel Antonio

 • Nachtelijke boomkikker-excursie in Arenal

 • De hangende bruggen van Monteverde

 • Activiteiten georganiseerd door de lodge in Tortuguero (m.u.v. de zeeschildpadden nachtexcursie)

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gidsen en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering 

 

Boek op voorhand het excursiepakket

 • 4e dag: Paradise Hot Springs (incl. diner)

 • 7e dag: Selvatura canopy tour (zipline-excursie)


€ 98 per persoon

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in San José in Rincón del Valle hotel****

 • 2n in Tortuguero in Laguna Lodge***

 • 2n in Arenal in Casa Luna Hotel & Spa***

 • 2n in Monteverde in Trapp Family Lodge***

 • 2n in Rincón de la Vieja in Buena Vista Lodge***

 • 2n in Tambor in Hotel Tango Mar****

 • 2n in Manuel Antonio in hotel Villas Lirio***

 

 

 • aantal deelnemers: min. 15 personen en max. 20 personen
 • tijdsverschil
  • Winter : - 7u
  • Zomer : - 8u

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier