Het geschenk van de evenaar

Ecuador

Het geschenk van de evenaar

Omschrijving

Fantastische reis langs de hoogtepunten van Ecuador.

Enkele hoogtepunten zijn de koloniale architectuur in Quito en Cuenca, de kleurrijke indianenmarkt in Otavalo en een Galapagos cruise met kleinschalig jacht.  Een intieme en exclusieve Galapagos ervaring, aan boord van een gloednieuw jacht! Met een maximumcapaciteit van 16 passagiers staat een persoonlijke service en natuurbeleving voorop.Ontdek ook het Amazonegebied vanuit een sfeervolle ecolodge.

Afreisdata:

Vertrekdatum Prijs pp in dubbel Singlesprijs
25/09/2021 € 5.699 op aanvraag
12/02/2022 € 5.899 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen di kunnen veranderen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL – QUITO

Vertrek naar Quito. Bij aankomst aansluitend transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Reina Isabel****.

avondmaal

 

 

DAG 2: QUITO

We wandelen in Quito door het koloniale stadscentrum dat op de Unesco werelderfgoedlijst pronkt en  bezoeken er de Plaza de la Independencia, omringd door het presidentieel paleis en de kathedraal. Iets buiten de stad markeert het monument in het ‘midden van de wereld’ de evenaar en bezoeken we het museum Casa del Alabado. Overnachting in hotel Reina Isabel****.

ontbijt

 

 

DAG 3: QUITO – OTAVALO

Het gaat vandaag langs de Pan-American highway naar Otavalo. Onderweg komen we bij Quitsato Sundial meer te weten over de rol van astronomie in de precolumbiaanse samenleving. We reizen verder naar het stadje Cotacachi, met zijn lederwaren en slapende vulkaan. Tijdens een wandeling geniet je van het adembenemende uitzicht over het diepblauwe kratermeer van Cuicocha. Overnachting in Hacienda Pinsaqui****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 4: OTAVALO – PAPALLACTA

Na het ontbijt bezoek je Otavalo met zijn kleurrijke indianenmarkt. De bevolking toont hun prachtige handwerk, waaronder poncho’s en wollen truien. Hierna houden we halt aan de waterval van Peguche. Tijdens de rit naar Papallacta zie je het landschap geleidelijk veranderen van ruige bergen naar tropische jungle. Bij aankomst in Termas de Papallacta***+, kan je heerlijk relaxen in warmwaterbaden (toegang tot de spa niet inbegrepen).

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 5: PAPALLACTA – AMAZONE

Vanochtend kan je een wandeling maken in de prachtige natuur alvorens we dieper het Amazonewoud in trekken. Na een boottocht, zigzaggend door de jungle, kom je aan in de sfeervolle Itamandi EcoLodge*** nabij Tena.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 6: AMAZONE

Van zodra de natuur ontwaakt, maken we een kanotocht om prachtige vogels te spotten. Daarna keren we terug naar de lodge voor een lekker ontbijt. We maken o.l.v. een natuurgids een wandeling door het weelderige woud. 's Namiddags ervaar je het dagelijks leven van de inheemse Kichwa stam. We leren er alles over hun cultuur, tradities en geschiedenis. Je hebt er de kans om de traditionele drank chicha en enkele lokale gerechten te proeven. Afsluiten doen we met een dansvoorstelling. Overnachting in Itamandi EcoLodge***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 7: AMAZONE - BAÑOS – RIOBAMBA

Na het ontbijt verlaten we het Amazonebekken. Nabij de stad Baños zie je de spectaculaire waterval El Pailon del Diablo. Vanop een hangbrug heb je een adembenemende uitzicht. Hierna gaat de tocht verder naar Riobamba, gelegen aan de voet van de Chimborazo vulkaan, de hoogste berg van Ecuador. Overnachting in Hacienda Abraspungo****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 8: RIOBAMBA - DEVIL'S NOSE - INGAPIRCA – CUENCA

In het dorpje Alausi gaan we aan boord van de Devil’s Nose trein voor één van de meest onvergetelijke treinritten ter wereld. Het spectaculaire zigzagspoor biedt fantastische uitzichten over het omringende landschap. Daarna gaan we naar Ingapirca, de belangrijkste archeologische vindplaats uit de Incaperiode in Ecuador. Aansluitend verder naar koloniaal Cuenca, waar we overnachten in hotel Los Balcones****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 9: CUENCA - GUALACEO - CHORDELEG – CUENCA

Bezoek aan het museum gewijd aan de panamahoed, die zijn oorsprong vindt in Ecuador. We reizen verder naar de dorpjes Gualaceo en Chordeleg, bekend voor de handgeweven textiel en zilveren juwelen. Een bezoek aan een orchideeënkwekerij, een belangrijk exportproduct, mag niet ontbreken. Overnachting in hotel Los Balcones****.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 10: CUENCA – GUAYAQUIL

Onderweg naar de kust bezoeken we het El Cajas Nationaal Park. In dit gebied vinden we afwisselend nevelwoud, rotsachtige maanlandschappen en honderden meren. In de late namiddag komen we aan in Guayaquil, de grootste stad van het land. Overnachting in hotel Unipark****.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 11: GUAYAQUIL – GALAPAGOS

Vanochtend nemen we een vlucht naar het eiland Baltra, de toegangspoort tot de machtige Galapagos eilanden. Na aankomst ga je in kleine groep aan boord van het jacht. Na het middagmaal varen we naar het eiland Mosquera, waar je verwelkomd wordt door een grote kolonie zeeleeuwen. Overnachting aan boord van M/Y Galapagos Solaris****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 12: GALAPAGOS

Vandaag leggen we aan op het eiland Genovesa, één van de meest geïsoleerde eilanden van de archipel. In Darwin Bay en in Prince Philip's Steps gaan we op zoek naar zeldzame vogelsoorten. Het vulkanisch eiland is een waar paradijs voor roodvoetgenten, storm- en fregatvogels. Overnachting aan boord van M/Y Galapagos Solaris****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 13: GALAPAGOS

Vandaag op het programma, het eiland South Plaza, gekend voor zijn grote populatie zee- en landleguanen. Door de aanwezigheid van deze prehistorische dieren waan je je op een filmset van Jurassic Park. 's Namiddags bezoek je Santa Fé, waar grote vijgcactussen in het oog springen. Overnachting aan boord van M/Y Galapagos Solaris****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 14:  GALAPAGOS – GUAYAQUIL

Vlakbij het eiland San Cristobal bevindt zich Léon Dormido. Deze rots vormt één van de mooiste landschappen van de archipel. Aankomst in San Cristobal waarna ransfer naar de luchthaven en vlucht naar het vasteland. Overnachting in hotel Unipark****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 15:  GUAYAQUIL – BRUSSEL

Guayaquil is een levendige havenstad. De  grootste attractie van de stad vormen de rivier Guayas, de Malecón en de wijk Las Peñas. 's Namiddags transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

ontbijt

 

 

DAG 16: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

 

 

 

 

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

 • Engelstalige lokale gids

 • Internationale vluchten met KLM

 • Binnenlandse vluchten Guayaquil-Baltra en San Cristobal-Guayaquil met Avianca

 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 14x ontbijt, 11x middagmaal, 10x avondmaal

 • Infomoment

 • Inkomgelden voor Mitad del Mundo, Inti Nan museum, Alabado museum, Quitsato Sundial, waterval Pailon del Diablo, Ingapirca Incaruïnes, een orchideeënkwekerij en de Galapagos

 • Bezoek aan Quito, Cotacachi, Otavalo, Gualaceo, Chordeleg en Guayaquil.

 • Devil’s Nose treinrit

 • Gespecialiseerde natuurgids tijdens je bezoek aan het Amazonewoud, El Cajas Nationaal Park en de Galapagos eilanden

 • Alle activiteiten georganiseerd door de lodge in het Amazonewoud

 • Alle activiteiten in de Galapagos eilanden, zoals vermeld in het programma

 • Badlakens en snorkelmateriaal tijdens de Galapagos cruise

 • Ingala Card

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Fooien voor de gidsen en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

 

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 2n in Quito in hotel Reina Isabel****

 • 1n in Otavalo in Hacienda Pinsaqui****

 • 1n in Papallacta in Termas de Papallacta***+

 • 2n in Tena in Itamandi EcoLodge***

 • 1n in Riobamba in Hacienda Abraspungo****

 • 2n in Cuenca in hotel Los Balcones****

 • 1n in Guayaquil in hotel Unipark****

 • 3n in Galapagos in M/Y Galapagos Solaris****

 • 1n in Guayaquil in hotel Unipark****

 

Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 15 personen 

 

Reisdocumenten:

internationaal paspoort geldig 6 maanden na terugkeer.  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer details en eventuele wijzigingen.

Inentingen:

inenting tegen Hepatitis A is verplicht.  Voor andere inentingen, raadpleeg tijdig uw huisarts of de website www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde).

 

Tijdsverschil:

winter -6u en zomer -7u

 

 

 

Boeking

Boekingsformulier