Van Sydney tot het Great Barrier Reef

Australië

Van Sydney tot het Great Barrier Reef

Omschrijving

Australië, van Sydney tot het Great Barrier Reef

Australië heeft veel mooie plaatsen die het bezoeken waard zijn. We brengen een bezoek aan de bruisende steden Sydney en Cairns. In Brisbane maken we een gezellige stadsrondrit. De mooie Cathedral cove tour in de Capricon caves, gaat zeker een speciale indruk achterlaten. Naast al de steden, bezoeken we ook het Blue Mountains National Park, een stukje prachtige natuur.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
09/10/2020 € 4.558 € 5.464
13/11/2020 € 4.441 € 5.347
12/02/2021 € 4.441 € 5.347
12/03/2021 € 4.480 € 5.386
     
     
     

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1 en 2: BRUSSEL – SYDNEY

Vertrek naar Sydney. 

 

 

 

DAG 3: SYDNEY

G’day en welkom in Sydney. Aankomst en transfer naar het hotel. Vrije tijd om de stad te ontdekken. Overnachting in het hotel Travelodge Sydney***.

 

 

 

DAG 4: SYDNEY

Na een deugddoende nachtrust en uitgebreid ontbijt, is het tijd om de stad verder te verkennen. Eventueel kan je het Cockatoo eiland bezoeken. Overnachting in het hotel Travelodge Sydney***.
 

 

 

 

DAG 5: SYDNEY

Volledige dagexcursie in de Blue Mountains. Dit National Park staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Met meer dan een miljoen hectare aan eucalyptusbomen, kliffen, rotsformaties en watervallen. Zeker de moeite waard! Overnachting in het hotel Travelodge Sydney***.

 

 

DAG 6: SYDNEY – NEWCASTLE

Na het ontbijt verlaten we Sydney via de Pacific Highway, richting Port Stephens. Onderweg geniet je van de mooie landschappen. Het witte zand en het blauwe water van de stranden hebben een tropische uitstraling en de temperatuur is er mild het hele jaar door. Overnachting in Newcastle in Ibis Budget hotel***.

 

 

DAG 7: NEWCASTLE– PORT MACQUARIE

We gaan nog meer naar het noorden via de M1. Port Macquarie, ligt ongeveer halverwege tussen Sydney en Brisbane. Deze levendige kuststad staat bekend voor zijn koala-ziekenhuis, dat zorgt voor zieke en gewonde koala’s. De stad is een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van de Nationale Parken of prachtige waterwegen. Overnachting in Hotel Ibis Styles Port Macquarie***.

 

 

DAG 8: PORT MACQUARIE – BRISBANE

Vertrek na het ontbijt naar Brisbane, de hoofdstad van de deelstaat Queensland. Je rijdt via het kusstadje Coffs Harbour, Byron Bay en Gold Coast. Je zal zien dat de Gold Coast een kuststrook van ongeveer 70 km is vol met hotels, winkels, restaurants. Het middelpunt wordt Surfers’ Paradise genoemd. Overnachting in Ibis Brisbane***.

 

 

DAG 9: BRISBANE – HERVEY BAY

In de ochtend maak je een stadsrondrit. Tijdens deze halve dag maak je kennis met het recreatief gebied, de Southbank. Je gaat ook naar het Kangaroo Point, via de buitenwijken van Ascot en Hamilton. Na het verzamelen van de mooie indrukken, gaan we via de Fraser Coast verder naar Hervey Bay. De baai is genoemd naar de marineofficier Augustus Hervey. Overnachting in Hervey Bay in het Comfort Inn on Main***.
 

 

DAG 10: HERVEY BAY

Vrije dag om te genieten van het strand of zelf de omgeving te verkennen. Overnachting in Hervey Bay in het Comfort Inn on Main***.

 

 

DAG 11: HERVEY BAY – ROCKHAMPTON

Na het ontbijt, gaan we verder naar het noorden via de Bruce Highway. We maken een korte stop in Bundaberg, bekend voor zijn rum en frisdrank. Overnachting in Rockhampton in het Best Western Cattle City Motor Inn***.

 

 

DAG 12: ROCKHAMPTON – AIRLIE BEACH

We beginnen de dag met een bezoek van een uur in de Capricorn grotten. Het huisvest enkele van de meest spectaculaire grotten van Queensland. Je kan hier prachtige bovengrondse kalkstenen grotten bezoeken. We kiezen voor de Cathedral Cove Tour, een begeleide tour van 1,5km door een labyrint van grote grotten. Nadien zetten we onze rit verder richting Airlie Beach. Overnachting In Airlie Beach Hotel****.

 

 

DAG 13: AIRLIE BEACH

Vandaag kan je gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of maak kennis met tropische eilanden. Optioneel kan je deelnemen aan een halve-dag cruise op de Whitsunday eilanden. Dit zijn tropische eilanden met witte poederstranden, groene bossen die grenzen aan de blauwe zee met prachtig koraalrif. Overnachting In Airlie Beach Hotel****.

 

 

DAG 14: AIRLIE BEACH – TOWNSVILLE

Na het ontbijt rijden we door mango- en bananenplantages naar Bowen, waar delen van de film ‘Australia’ gedraaid werden. Na een rit van 4u kom je aan in Townsville. Overnachting in het Grand Chancellor Hotel Townsville****.

 

 

DAG 15: TOWNSVILLE – CAIRNS

De weg naar Cairns is ook gekend als de ‘Great Green Way’, met zijn zandstranden en regenwouden. Onderweg stop je bij de beroemde Josephine Falls in Wooroonooran National Park. In de late namiddag, aankomst in de bruisende stad Cairns met zijn tropisch klimaat. Overnachting in hotel Coral Tree Inn***.

 

 

DAG 16 en 17: CAIRNS

Vrije tijd om zelf Cairns te ontdekken of gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel. Overnachting in hotel Coral Tree Inn***.

 

 

DAG 18: CAIRNS – BRUSSEL

Geniet nog van de laatste momenten op dit onvergetelijk continent. Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht.

 

 

DAG 19: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • internationale vluchten met Emirates
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 16x ontbijt 
 • dagexcursie naar Blue Mountains National Park met Featherdale Wildlife park
 • Cathedral Cave Tour in de Capricorn Caves
 • bezoek aan Port Stephens, Port Macquarie, Hervey Bay, Bundaberg, Rockhampton & Airlie Beach
 • stadsrondrit in Brisbane met Kangaroo Point Lookout en Newstead House
 • the Great Green way met de Josephine Falls in Wooroonooran National Park

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • persoonlijke uitgaven
 • annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • visum
 • optioneel excursiepakket

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: min. 15 personen en max. 20 personen
 • reisdocumenten: internationaal paspoort geldig 6 maanden bij aankomst en ETA (visum)
 • inentingen: geen
 • tijdsverschil:
  • Sydney: winter: +9u30, zomer: +9u
  • Cairns: winter: +8u30, zomer: +7u30

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

 

Boeking

Boekingsformulier