Permanent groene eilandwereld

Nieuw-Zeeland

Permanent groene eilandwereld

Omschrijving

Het permanent groene Nieuw-Zeeland verwelkomt je!

In Nieuw-Zeeland val je van het ene uiterste in het andere. Cultuur kan je opsnuiven tijdens het bezoek aan het Te Papa-museum in Wellington.  De plaatselijke gebruiken en gastronomie ontdek je tijdens de Mosselcruise op de Marlborough Sound en de wijnproeverij op Waiheke-eiland.  En van de mooie landschappen geniet je o.a. tijdens de cruise op de prachtige Milford Sound.

Afreizen:

Vertrekdata Prijs pp in dubbel Singleprijs
06/10/2021 € 5.579 op aanvraag
02/02/2022 € 5.679 op aanvraag
02/03/2022 € 5.609 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,...).  Vraag gerust naar de dagprijs.

 

 

Boeking

Programma

DAG 1-2: AMSTERDAM - AUCKLAND

Vertrek naar Auckland.

 

 

DAG 3: AUCKLAND

Vandaag kom je aan in Auckland. Tijdens de stadsrondrit maak je kennis met de historische wijk Parnell,  de mooie zandstranden en de jachthavens. Bezoek aan de bekende Sky Tower. Overnachting in het Auckland City Hotel*** of Copthorne Auckland City***.

avondmaal

 

 

DAG 4: AUCKLAND

Na het ontbijt transfer naar de ferry terminal voor een dagtrip naar Waiheke. Bij aankomst op het eiland bezoek je verschillende wijngaarden, waar je enkele wijnen kan proeven. Deze mooie dag wordt afgesloten met de ferrytocht terug naar Auckland. Overnachting in het Auckland City Hotel*** of Copthorne Auckland City***.


ontbijt

 

 

DAG 5: AUCKLAND - ROTORUA

In de ochtend rijden we naar Rotorua, ooit een kuuroord, opgebouwd rond een reeks spuitende geisers, sissende fumarolen (damp- en gasbronnen) en borrelende zwavel- en modderpoelen. Onderweg Hobbiton Tour met middagmaal. In de namiddag Kiwi Orchard Tour, waar je nader kennismaakt met deze lekkere en gezonde vrucht. Overnachting in hotel Ibis Rotorua***.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 6: ROTORUA

Vandaag besteden we een volledige dag in dit geothermische gebied. Je wandelt door de vulkanische vallei van Waimangu met een picknicklunch. Boottocht op het Rotomahanameer langs stomende kliffen. Je maakt kennis met de fauna en flora van Nieuw-Zeeland tijdens de wandeling in het gebied. 's Avonds culturele belevenis met avondmaal. Overnachting in hotel Ibis Rotorua***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 7: ROTORUA - WELLINGTON

Rit naar het uiterste zuiden van het Noordereiland, naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Onderweg stoppen we even om de de Huka watervallen te bewonderen en rond te wandelen in het dorp. Daarna verder naar Wellington. Overnachting in het Bay Plaza Hotel***.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 8: WELLINGTON

Na het ontbijt maak je een stadsrondrit met een stop aan Mount Victoria voor een adembenemend uitzicht over de stad en de omgeving. Aansluitend zie je ook het Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa, de parlementsgebouwen en de Nationale Bibliotheek. Bezoek aan het indrukwekkende Te Papa-museum. Begeleide rondleiding met traditionele Maori-verwelkoming. Overnachting in het Bay Plaza Hotel***.

ontbijt

 

 

DAG 9: WELLINGTON - PICTON - NELSON

We varen met de veerboot door de zeestraat Cook naar het Zuidereiland. Het uitzicht op de kronkelige waterwegen en de groene fjorden van de Queen Charlotte Sound maken van deze overtocht een onvergetelijke belevenis. Bij aankomst in Picton gaan we verder naar Nelson. 's Namiddags inscheping voor een mosselcruise op de prachtige Kenepury Sound. Overnachting in The Beachcomber Hotel***+.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 10: NELSON - NP ABEL TASMAN - NELSON

Volledige dag tijd voor de verkenning van het Abel Tasman National Park, het kleinste nationaal park van Nieuw-Zeeland. Na een boottocht door het park, ontschepen we in Tonga Beach voor een begeleide wandeling langs Bark Bay Estuary en Medlands Beach. Overnachting in The Beachcomber Hotel***+.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 11: NELSON - PUNAKAIKI - GREYMOUTH

Eerst begint de rit zuidwaarts richting Nelsons Lakes National Park langsheen de Buller rivier tot in Westport. Daarna verder via Charleston, langs de kustroute naar het Paparoa National Park. Aangekomen in Punakaiki ontdek je de Pancacke Rocks. Deze zijn ontstaan door regen, wind en opstuivend water. Overnachting in het Kingsgate Hotel***.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 12: GREYMOUTH - FOX GLACIER

Na het ontbijt rijden we richting Fox Glacier. Daarna reizen we  langs Hokitika, gesticht in 1864 door de ontdekking van een goudmijn. Via het binnenland, langs het Lanthe meer verder zuidwaarts. Overnachting in Fox Glacier in Heartland Hotel Glacier Country*** of Heartland Hotel Fox Glacier***.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 13: FOX GLACIER - QUEENSTOWN

Vanuit Fox Glacier rijden we via Highway 6 naar Queenstown. We reizen via het Paringameer en het Moerakimeer. Na Makarora verandert het landschap in uitgestrekte vlakten met grote meren. De Crown Range Road is de kortste verbinding tussen Wanaka en Queenstown. Overnachting in  Copthorne Hotel Lakefront****, waar we drie nachten verblijven.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 14: QUEENSTOWN

Volledige vrije dag, alle tijd voor ontspanning.

ontbijt

 

 

DAG 15: MILFORD SOUND

Het absolute hoogtepunt van vandaag is de Milford Sound. 's Namiddags inscheping voor de cruise op de Milford Sound, met prachtige uitzichten, genoeg tijd om te genieten van de watervallen, het regenwoud, het gebergte. Picknick lunch aan boord. Overnachting in Queenstown in Kamana Lakehouse*** of Heatland hotel***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 16: QEENSTOWN - DUNEDIN

Dunedin, een Victoriaanse stad, heeft veel gebouwen die daterend uit de Europese kolonisatie. Overnachting in het Kingsgate Hotel Dunedin***+ of Victoria Hotel***.

ontbijt

 

 

DAG 17: DUNEDIN

Vandaag staat de rit naar het Otago schiereiland op het programma. In Wellers Rock ga je aan boord van de mv Monarch om de broedplaatsen te ontdekken. De spectaculaire en moeilijk bereikbare kliffen van Taiaro zijn de plaats bij uitstek voor de vogels. The Royal Albatross Colony in Taiaroa Head, is de enige broedplaats op het vasteland ter wereld. 's Namiddags bezoeken we de bierbrouwerij Speight’s Brewery, waar je kennis maakt met de verschillende soorten bier. Hierna mag je die proeven in de Heritage bar. Overnachting in het Kingsgate Hotel Dunedin***+ of Victoria Hotel***.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 18: DUNEDIN - CHRISTCHURCH

Na het ontbijt rijden we naar Christchurch. Bij aankomst is er een stadstour door deze prachtige stad. Overnachting in het Ibis Hotel Christchurch***.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 19: CHRISTCHURCH - AMSTERDAM

Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

ontbijt

 

 

DAG 20: AMSTERDAM

Aankomst in Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Amsterdam tot Amsterdam

 • Internationale vluchten met Singapore Airlines

 • Lokaal transport in comfortabele autocar (met airconditioning)

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 16x ontbijt, 4x middagmaal, 10x avondmaal

 • Infomoment

 • Toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

 • TUI Extra: Bezoek en degustatie van wijnen op Waiheke-eiland

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Alle verzekeringen ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Een visum (NZeTA) is verplicht voor wie reist naar Nieuw-Zeeland. Dit is niet inbegrepen en dient zelf tijdig te worden aangevraagd via https://nzeta.immigration.govt.nz/

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 2n in Auckland in Auckland City Hotel*** of Copthorne Auckland City***

 • 2n in Rotorua in hotel Ibis Rotorua***

 • 2n in Wellington in het Bay Plaza Hotel***

 • 2n in Nelson in The Beachcomber Hotel***+

 • 1n in Greymouth in Kingsgate Hotel***

 • 1n in Fox Glacier in Heartland Hotel Glacier Country*** of Heartland Hotel Fox Glacier***.

 • 3n in Queenstown in Copthorne Hotel Lakefront****

 • 2n in Dunedin in het Kingsgate Hotel Dunedin***+ of Victoria Hotel***

* 1n in Christchurch in het Ibis Hotel Christchurch***

 

Boeking

Boekingsformulier

Hotels

 

 • 2n in Auckland in Auckland City Hotel*** of Copthorne Auckland City***

 • 2n in Rotorua in hotel Ibis Rotorua***

 • 2n in Wellington in het Bay Plaza Hotel***

 • 2n in Nelson in The Beachcomber Hotel***+

 • 1n in Greymouth in Kingsgate Hotel***

 • 1n in Fox Glacier in Heartland Hotel Glacier Country*** of Heartland Hotel Fox Glacier***.

 • 3n in Queenstown in Copthorne Hotel Lakefront****

 • 2n in Dunedin in het Kingsgate Hotel Dunedin***+ of Victoria Hotel***

 • 1n in Christchurch in het Ibis Hotel Christchurch***

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen

 

REISDOCUMENTEN:

Internationaal paspoort (nog 6 maanden geldig na terugkeer).  Een NZeTA is verplicht, aan te vragen via website www.immigration.govt.nz/nzeta.  De kost hiervoor bedraagt tussen de 9-12 NZD en wordt vermeerderd met 35 NZD ( International Visitor Conservation and Tourism Levy) en kan enkel per kredietkaart betaald worden.  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie en mogelijke wijzigingen.

Geen inentingen vereist

Tijdverschil winter +12u en zomer +10u

 

 

Al onze aanbiedingen