Rum, Salsa & Sigaren

Cuba

Rum, Salsa & Sigaren

Omschrijving

Cuba: rum, salsa en sigaren

Ontdek het fascinerende Cuba tijdens deze toffe groepsreis. Ga met ons mee naar het land van Ché Guevara en geniet van het land van rum, salsa en sigaren. Tijdens deze 12-daagse groepsreis breng je een bezoek aan de grootste trekpleisters van het land. Zo bezoek je o.a. het historische Havana met haar forten en koloniale herenhuizen, verder kan je heerlijk relaxen aan de stranden van Playa Azul in Varadero. Geniet van de sfeer tijdens een typisch Cubaanse salsa-avond in swingend Trinidad. 

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
06/06/2021 € 1.699 op aanvraag
04/07/2021 € 1.799 op aanvraag
11/07/2021 € 1.799 op aanvraag
18/07/2021 € 1.799 op aanvraag
25/07/2021 € 1.799 op aanvraag
08/08/2021 € 1.799 op aanvraag
07/11/2021 € 1.819 op aanvraag
21/11/2021 € 1.819 op aanvraag
28/11/2021 € 1.819 op aanvraag
23/01/2022 € 1.799 op aanvraag

 

Deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (kortingen, brandstofprijzen,..). Vraag gerust naar de 'dagprijs'.

Schema:

 

 

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL – VARADERO - HAVANA (A)

Vertrek vanuit Brussel naar Varadero. Bij aankomst transfer naar het Memories Miramar hotel*** in Havana, waar we 3 nachten verblijven. Na het inchecken maak je voor het eerst kennis met deze prachtige koloniale stad.

avondmaal

 

DAG 2: HAVANA 

Vandaag ga je op ontdekking in Havana. Het centrum is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. Je brengt er o.a. een bezoek aan de Plaza de la Cathedral, de Plaza de Armas en El Cristo de La Habana. Na de lunch bezoeken we het Havana Club Rum Museum inclusief proeverij. In de namiddag kan je optioneel plaatsnemen in één van de prachtige oldtimers. Tijdens deze rit passeer je o.a. het Capitool, de Floridita bar, John Lennon Park en het Plaza de la Revolución, het plein waar Fidel Castro zijn toespraken hield. ’s Avonds heb je vrije tijd om een typische mojito of cuba libre te gaan drinken in het stadscentrum.

ontbijt

 

DAG 3: HAVANA – VIÑALES - HAVANA 

Een rondreis door Cuba zonder een bezoek aan Viñales is zoals een mojito zonder rum: niet compleet. Viñales is de mooiste provincie van Cuba. De tabaksplantages liggen hier verspreid in een glooiend landschap met typische stompe bergen: ‘mojotes’. In een sigarenfabriek zie je met eigen ogen hoe de beroemde sigaren gemaakt worden. We nemen een kijkje bij Mural de la Prehistoria, een grote kleurrijke muurschildering op een rots. Nadien maak je nog een boottocht op een ondergrondse rivier in de Cueva del Indio.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 4: HAVANA – CARDENAS - CIENFUEGOS 

Na het ontbijt verlaat je Havana. Onderweg breng je een bezoek aan een oude suikerfabriek met molen. Op een plantage zie je hoe het suikerriet geoogst wordt met een machete. Met een oude stoomtrein reis je verder tot in Cardenas, waar je geniet van een traditionele lunch in een paladar. In de namiddag kom je aan in Cienfuegos. Kort bezoek aan het stadscentrum alvorens in te checken in hotel Jagua***.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 5: CIENFUEGOS – TRINIDAD 

Vanuit Cienfuegos reis je door naar Trinidad, waar je een begeleide wandeling maakt door het kleurrijke stadscentrum. Je brengt onder andere een bezoek aan het stadsmuseum en Casa del Alfarero. We rijden ook naar de groene Valle de Los Ingenios. Om de unieke sfeer van Trinidad nog beter te kunnen ervaren, slaap je de volgende 2 nachten in een casa particular. Je Cubaanse gastheer of gastvrouw staat garant voor een warme ontvangst en uiteraard alle nodige comfort, inclusief je eigen badkamer. Couleur locale verzekerd!

ontbijt 

 

DAG 6: TRINIDAD 

Vandaag geniet je op eigen tempo van Trinidad. Maar je kan ook deelnemen aan een optionele excursie naar het Parque El Cubano, een mooi natuurpark met verschillende watervallen dat net buiten Trinidad ligt. Onder begeleiding onderneem je een korte wandeling naar de Javira waterval. Neem zeker je zwemgerief mee voor een frisse duik! Na de lunch keer je terug naar Trinidad. Ken je dat nummer ‘Cuba, quiero bailar la salsa’? Wel, vanavond leer je feesten zoals de echte Cubanen dankzij de salsa- en drumles in het swingende hart van dit geweldige stadje.

ontbijt

 

DAG 7: TRINIDAD – SANTA CLARA 

In de voormiddag kun je zelf op ontdekking gaan langs de klinkerstraatjes en pastelkleurige huizen. Het knusse centrum is gemakkelijk op eigen houtje te verkennen. ’s Namiddags reis je door naar Santa Clara, waar je een bezoek brengt aan de beruchte treinwagon en het mausoleum van Che Guevara, die door de Cubanen als een grote held wordt beschouwd. Zijn persoonlijke bezittingen zijn in chronologische volgorde te bezichtigen, waardoor je ziet hoe zijn revolutionaire ideeën zich in de loop van de jaren hebben ontwikkeld. Diner en overnachting in hotel La Granjita*** of hotel Los Caneyes***.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 8: SANTA CLARA – VARADERO 

Onderweg naar Varadero breng je een bezoek aan de ecologische boerderij van de Correa familie. Op deze boerderij maak je kennis met de verschillende lokale producten en traditionele pottenbak technieken. Na de lunch verkennen we ook Cardenas en bezoeken we het Oscar Maria de Rojas museum. Daarna is het tijd om te relaxen en reizen we verder naar de witte stranden van Playa Azul. Hier nemen we afscheid van onze lokale gids. De volgende 3 nachten verbijven we op basis van all inclusive in het Meliá Marina Varadero Hotel****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal 

 

DAG 9: VARADERO 

Je bent de hele dag vrij om optimaal van het strandverblijf te genieten en gebruik te maken van de vele faciliteiten.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 10: VARADERO 

Je bent de hele dag vrij om optimaal van het strandverblijf te genieten en gebruik te maken van de vele faciliteiten.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 11: VARADERO - BRUSSEL 

Aan deze memorabele reis komt vandaag jammer genoeg een eind. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

ontbijt 

 

DAG 12: BRUSSEL

Aankomst in Brussel. 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 10x ontbijt, 5x middagmaal, 5x avondmaal
 • Infomoment
 • Stadsbezoek aan Havana, Cienfuegos en Trinidad
 • Toegang tot het Havana Club Rum Museum incl. proeverij (indien gesloten, wordt het Palacio de la Artesania bezocht, incl. rum proeverij)
 • Toegang tot Palacio de los Capitanes Generales in Havana, Palacio Cantero in Trinidad, de treinwagon en het mausoleum van Che Guevara in Santa Clara, het Oscar María de Rojas Museum in Cardenas
 • Dagexcursie naar Viñales met bezoek aan de Mural de la Prehistoria en boottocht in Cueva Del Indio
 • Bezoek aan een sigarenfabriek in Pinar del Rio
 • Bezoek aan een suikerfabriek/museum
 • Rit met een oude stoomtrein
 • Salsa- en drumles in Trinidad, inclusief cocktail
 • Bezoek aan Finca Coincidencia (boerderij van de Correa familie)
 • Toeristenkaart

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur 
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering 

Boek op voorhand het excursiepakket

 • 2e dag: Havana met oldtimers (2u)
 • 7e dag: bezoek El Cubano Park incl. lunch (5u)


€ 62 per persoon

Boeking

Belangrijk!

 • Aantal deelnemers: min. 15 personen en max. 25 personen
 • Om Cuba te bezoeken moet u in het bezit zijn van een bijstandverzekering (met geldig bewijs in het Spaans/Engels)
 • Een reispas is noodzakelijk die nog 6 maanden geldig na de retourdatum
 • Toeristenkaart (soort visum) is noodzakelijk (dit kunnen wij aan vragen) 

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Hotels

 • 3n in Havana in Memories Miramar hotel***

 • 1n in Cienfuegos in hotel Jagua***

 • 2n in Trinidad in een casa particular

 • 1n in Santa Clara in in hotel La Granjita*** of hotel Los Caneyes***

 • 3n in Varadero in in het Meliá Marina Varadero Hotel****

Boeking

Boekingsformulier