Rum, Salsa & Sigaren

Cuba

Rum, Salsa & Sigaren

Omschrijving

Cuba: rum, salsa en sigaren

Ontdek het fascinerende Cuba tijdens deze toffe groepsreis. Ga met ons mee naar het land van Ché Guevara en geniet van het land van rum, salsa en sigaren. Tijdens deze 12-daagse groepsreis breng je een bezoek aan de grootste trekpleisters van het land. Zo bezoek je o.a. het historische Havana met haar forten en koloniale herenhuizen, verder kan je heerlijk relaxen aan de stranden van Playa Azul in Varadero. Geniet van de sfeer tijdens een typisch Cubaanse salsa-avond in swingend Trinidad. 

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
03/04/2022 € 1.869 € 2.209
22/04/2022 € 1.839 € 2.179
27/05/2022 € 1.809 € 2.149
17/06/2022 € 1.809 € 2.149
15/07/2022 € 1.879 € 2.219
22/07/2022 € 1.879 € 2.219
29/07/2022 € 1.879 € 2.219
12/08/2022 € 1.879 € 2.219
14/10/2022 €1.809 € 2.149

 

Schema:

 

 

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL – VARADERO - HAVANA (A)

Vertrek vanuit Brussel naar Varadero. Bij aankomst transfer naar het Memories Miramar hotel*** in Havana. Na het inchecken kun je voor het eerst kennis maken met deze prachtige koloniale stad.

 

DAG 2: HAVANA (O)

Vandaag ga je op ontdekking in Havana. Het centrum is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. Je brengt er onder andere een bezoek aan de Plaza de la Cathedral, de Plaza de Armas en El Cristo de La Habana. In de namiddag kan je (facultatief) deelnemen aan een rondrit met oldtimers die je o.a. naar het Capitool en het John Lennon Park brengen. ’s Avonds heb je vrije tijd om een (eerste) typische mojito of cuba libre te gaan drinken in het stadscentrum. Overnachting in het Memories Miramar hotel*** in Havana.

 

DAG 3: HAVANA – VIÑALES - HAVANA (O/M)

Je reis is niet compleet zonder een bezoek aan Viñales, de mooiste provincie van Cuba. De tabaksplantages liggen hier verspreid in een glooiend landschap met typische stompe bergen: ‘mojotes’. In de sigarenfabriek zie je met eigen ogen hoe de beroemde sigaren gemaakt worden. Alvorens terug te keren maak je nog een boottocht op een ondergrondse rivier in de Cueva del Indio. Overnachting in het Memories Miramar hotel***.

 

DAG 4: HAVANA – CARDENAS - CIENFUEGOS (O)

Na het ontbijt verlaat je Havana. Onderweg breng je een bezoek aan een oude suikermolen waar je meer te weten komt over de verwerking van suikerriet en hoe rum gemaakt wordt. Met een oude stoomtrein reis je verder tot in Cardenas, waarna je geniet van een traditionele lunch in een paladar, een privaat restaurant dat wordt uitgebaat door gewone Cubanen. In de namiddag kom je aan in Cienfuegos waar je een bezoek brengt aan het centrum alvorens terug te keren naar het hotel voor het avondmaal. Overnachting in Hotel Jagua*** in Cienfuegos.

 

DAG 5: CIENFUEGOS – TRINIDAD (O/M/A)

Vanuit Cienfuegos reis je door naar Trinidad, waar je een begeleide wandeling maakt door het kleurrijke stadscentrum. Je brengt onder andere een bezoek aan het stadsmuseum en Casa del Alfarero. Om de unieke sfeer van Trinidad nog beter te kunnen ervaren, slaap je deze nacht in een casa particular. Je Cubaanse gastheer of gastvrouw staat garant voor een warme ontvangst en uiteraard alle nodige comfort, inclusief je eigen badkamer. Het belangrijkste? Couleur locale verzekerd! 

 

DAG 6: TRINIDAD (O/A)

Je kan vandaag op je eigen tempo genieten van Trinidad. Maar je kan ook deelnemen aan een facultatieve excursie naar het iets buiten Trinidad gelegen Parque El Cubano, een mooi natuurpark met verschillende watervallen. Onder begeleiding onderneem je een korte trektocht naar de Javira waterval. Neem zeker je zwemgerief mee voor een frisse duik! Na de lunch keer je terug naar Trinidad. ’s Avonds ga je met de hele groep naar het stadscentrum voor een typisch Cubaanse salsa-avond in het swingende hart van deze geweldige stad. Overnachting in een casa particular. 

 

DAG 7: TRINIDAD – SANTA CLARA (O/M)

In de voormiddag kun je zelf op ontdekking gaan langs de klinkerstraatjes en de koloniale woningen. Het knusse centrum is gemakkelijk op eigen houtje te verkennen. ’s Namiddags reis je door naar Santa Clara, waar je een bezoek brengt aan de beruchte treinwagon en het mausoleum van Che Guevara. Diner en overnachting in hotel Granjita*** of hotel Los Caneyes***.

 

DAG 8: SANTA CLARA – VARADERO (O/A)

Onderweg naar Varadero breng je een bezoek aan het Fiesta Campesina Touristic Centre. Op deze boerderij maak je kennis met de verschillende lokale producten en traditionele pottenbak technieken. Na de lunch reis je verder naar de witte stranden van Playa Azul: tijd om te relaxen! Overnachting in het Meliá Marina Varadero Hotel*****.

 

DAG 9: VARADERO (O/A)

Je hebt de hele dag vrije tijd om optimaal van het strandverblijf te genieten en gebruik te maken van de vele faciliteiten. Overnachting in het Meliá Marina Varadero Hotel*****.

 

DAG 10: VARADERO (O/M/A)

Je hebt de hele dag vrije tijd om optimaal van het strandverblijf te genieten en gebruik te maken van de vele faciliteiten. Overnachting in het Meliá Marina Varadero Hotel*****.

 

DAG 11: VARADERO - BRUSSEL (O)

Aan deze memorabele reis komt vandaag jammer genoeg een eind. Na het ontbijt heb je nog even vrije tijd alvorens je teruggebracht wordt naar de luchthaven van Varadero voor de terugvlucht.

 

DAG 12: BRUSSEL

Aankomst in Brussel. 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met TUI fly 
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Bezoek aan Havana, Cienfuegos en Trinidad
 • Excursie naar Viñales
 • Bezoek aan de treinwagon en het mausoleum van Che Guevara in Santa Clara
 • Alle overnachtingen
 • Maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
 • 10x ontbijt, 5x middagmaal, 6x avondmaal

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle verzekeringen
 • Fooien voor gids en chauffeur

Boeking

Belangrijk!

 • Aantal deelnemers: min. 15 personen en max. 25 personen
 • Om Cuba te bezoeken moet u in het bezit zijn van een bijstandverzekering (met geldig bewijs in het Spaans/Engels)
 • Een reispas is noodzakelijk die nog 6 maanden geldig na de retourdatum
 • Toeristenkaart (soort visum) is noodzakelijk (dit kunnen wij aan vragen) 

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier