Ontdekking van het Westen

USA

Omschrijving

USA, ontdekking van het Westen

Tijdens deze 15-daagse groepsreis staan er heel mooie dingen op het programma. Zo ga je op ontdekking naar de prachtnatuur van de belangrijkste nationale parken. Je maakt kennis met de indrukwekkendste steden in de USA zoals Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Je krijgt ook voldoende tijd om deze bezochte plaatsen zelf te verkennen. Beleef een avontuurlijke jeeptocht door Monument Valley en geniet van het prachtige schouwspel van Antelope Canyon.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
12/06/2022 € 3.579 € 4.809
03/07/2022 € 3.819 € 5.089
28/08/2022 € 3.709 € 4.979
11/09/2022 € 3.699 € 4.979

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - LOS ANGELES

Kennismaking met de reisleider in Brussel en vlucht naar Los Angeles. Bij aankomst transfer naar hotel Hilton Glendale**** voor de overnachting.

 

 

 

DAG 2: LOS ANGELES

Volledige dag om de City of Angels te ontdekken. De reisleider neemt je mee naar Hollywood met de bekende Walk of Fame en naar Rodeo Drive in Beverly Hills. Maar ook Downtown L.A. en het mondaine Santa Monica met zijn zonovergoten boardwalk mogen niet ontbreken! Overnachting in hotel Hilton Glendale****.

 

 

DAG 3: LOS ANGELES - LAUGHLIN

Vertrek naar het oude mijnstadje Calico, gesticht in 1811 na de ontdekking van zilver. Het stadje werd volledig in ere hersteld en je wordt er helemaal teruggebracht naar de tijd van de cowboys en sheriffs. Daarna verder naar Laughlin voor de overnachting in het Harrah’s Hotel***.

 

 

DAG 4: LAUGLIN - GRAND CAYON

Over de Route 66 gaat het vandaag naar één van de hoogtepunten van deze reis: de Grand Canyon. Een wandeling langs de South Rim laat je toe al kort kennis te maken met dit wonder der natuur. De komende twee nachten verblijf je in hotel Canyon Plaza***, gelegen op slechts een paar kilometer van de ingang van het nationaal park.

 

 

DAG 5: GRAND CANYON

Ganse dag om het indrukwekkende Grand Canyon NP te verkennen. De canyon, gelegen op een hoogte van 2.125 meter is het resultaat van miljoenen jaren van wind- en watererosie. Vanuit het hotel brengt een shuttlebus je naar verschillende plaatsen in het park vanwaar mooie wandelingen kunnen worden gemaakt. Optioneel kan je deelnemen aan een 25 minuten durende helikoptervlucht die over het diepste stuk van de canyon vliegt.

 

 

DAG 6: GRAND CANYON - MONUMENT VALLEY - PAGE

Vandaag bezoek aan het Monument Valley Tribal Park waar de reusachtige zandsteenformaties als bij wonder lijken op te rijzen uit de vlakke woestijn. De Navajo geloven sterk in de magie van deze plek waar rood (rotsen), groen (grassen) en blauw (lucht) in perfecte harmonie samenkomen. Grijs (asfalt) hoort niet thuis in deze filosofie en de wegen in het Tribal Park zijn dan ook niet geasfalteerd. Daarom ontdekken we onder leiding van een Navajo dit fascinerende gebied per jeep. De komende twee nachten verblijf in Page in hotel Courtyard by Marriott***+.

 

 

DAG 7: PAGE

Page ligt op een steenworp van het immense Powell stuwmeer. Maar dat is niet het enige indrukwekkende stukje natuur in deze omgeving. Ook Horseshoe Bend, een hoefijzervormige meander van de Colorado rivier is een absolute must. Maar het hoogtepunt van vandaag is zonder twijfel Antelope Canyon, een smalle kloof gekend om zijn prachtige schouwspel van kleuren. Een gids begeleid je in kleine groepjes in de kloof en geeft handige tips voor die ene perfecte foto! De rest van de dag is vrij.

 

 

DAG 8: PAGE - BRYCE CANYON

Voor veel bezoekers is Bryce Canyon, met zijn hoefijzervormige canyon, één van de mooiste nationale parken van de USA. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat de canyon bijzonder toegankelijk is en er verschillende wandelingen kunnen worden gemaakt gaande van makkelijke paden langs de canyon tot uitdagendere wandelpaden die je tot helemaal naar de bodem van de canyon brengen. Je verblijft vlakbij het park in hotel Best Western Plus Ruby’s Inn***.

 

 

DAG 9: BRYCE CANYON - LAS VEGAS

In de voormiddag kan je nog een laatste wandeling maken in Bryce Canyon. Daarna gaat het verder naar Las Vegas, de Entertainment Capital of the World. Bijna elk hotel is hier een attractie op zich: aan het Bellagio hotel kan je de ‘dansende’ fonteinen bewonderen, in het Venetian waan je je in de gelijknamige Italiaanse stad, … Overnachten doe je in de enorme piramide van het Luxor hotel****.

 

 

DAG 10: LAS VEGAS - DEATH VALLEY - MAMMOTH LAKES

Op het programma vandaag staat de warmste plek van Noord-Amerika, Death Valley. Het decor bestaat uit een desolaat landschap van duinen, rotsformaties, zoutvlakten en canyons. Daarna gaat het noordwaarts naar Mammoth Lakes, een skiresort met prachtige ligging. Overnachting in de Alpenhof Lodge***.

 

 

DAG 11: MAMMOTH LAKES - YOSEMITE - SONORA

Via de 3.300 meter hoge bergweg Tioga Pass, rijd je het Yosemite NP binnen. Je komt langs meren waarin de omliggende bergen schitterend weerspiegelen, uitgestrekte bergweiden en hoge bergtoppen om zo uiteindelijk in de Yosemite Vallei aan te komen. Aanschouw er de indrukwekkende watervallen, ravijnwanden, … ’s Avonds aankomst in hotel Sonora Inn***.

 

 

DAG 12: SONORA - SAN FRANCISCO

Vandaag gaat het opnieuw richting de Stille Oceaan waar je een rit maakt over de befaamde 17-Mile Drive. Daarna gaat het naar één van de meest gefotografeerde en gefilmde steden ter wereld: San Francisco voor een verblijf van twee nachten in hotel Carlton***.

 

 

DAG 13: SAN FRANCISCO

Tijdens een rondrit leer je de City by the Bay beter kennen. Je ontdekt de mooiste plekjes van de stad met onder andere Twin Peaks, de Painted Ladies en de Golden Gate Bridge. De namiddag is vrij om de stad op eigen ritme verder te verkennen.

 

 

DAG 14: SAN FRANCISCO - BRUSSEL

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de avondvlucht terug richting Brussel.

 

 

DAG 15: BRUSSEL

Aankomst in Brussel

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • internationale vluchten met British Airways
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 13x ontbijt
 • toegangsgelden voor Calico Ghost Town, Grand Canyon NP, Monument Valley, Horseshoe Bend, Bryce Canyon NP, Death Valley NP, Yosemite NP en de 17-Mile Drive
 • stadsbezoek in Los Angeles, San Francisco en Las Vegas
 • jeeptocht in Monument Valley
 • excursie naar Antelope Canyon

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • persoonlijke uitgaven
 • annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • ESTA
 • toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek 'inbegrepen'
 • optionele excursie: helikoptervlucht boven de Grand Canyon
 • overige optionele excursies (ter plaatse te betalen)

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: min. 20 personen en max. 25 personen
 • reisdocumenten: internationaal paspoort (geldig tot de dag na uw terugkeer in België) en een ESTA
 • inentingen: geen
 • tijdsverschil: Los Angeles: winter: -9, zomer: -9

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier