Ongerept en ongetemd

Canada,Alaska

Ongerept en ongetemd

Omschrijving

Prachtige reis vanuit Seattle naar Alaska via West-Canada en terug.

Schitterende cruise naar Alaska aan boord van de Celebrity Solstice.  Nog meer hoogtepunten wanneer u uw reis verderzet door de natuurpracht van West-Canada,  de panoramische route langs de Icefield Parkway neemt en een onvergetelijke helikoptervlucht met wandeling over de Mendenhallgletsjer maakt.

Afreisdatum:

Vertrekdatum prijs pp in dubbel singleprijs
26/08/2021 € 6.550 op aanvraag

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - SEATTLE

Vanuit Brussel vlieg je naar Seattle. Overnachting in hotel Crowne Plaza Seattle Downtown****.

 

 

DAG 2: SEATTLE

In de voormiddag verkennen we samen met de reisleider de stad. Vooral de 184 meter hoge Space Needle en de Monorail, beiden gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1962, springen in het oog. Later op de dag ga je aan boord van het luxueuze schip Celebrity Solstice.

 

ontbijt - avondmaal

 

 

DAG 3: OP ZEE

Hele dag genieten aan boord van het schip. Uitrusten op het natuurlijke gras van de Lawn Club of ontspannen tijdens een weldadig bezoek aan de AquaSpa. De excellente wijnbar en verschillende restaurants staan garant voor culinair genieten.

 

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 4: KETCHIKAN

We meren aan in Ketchikan en daar wacht je de ontdekking van de Misty Fjords. Gletsjers hebben het huidige landschap gevormd. Lange fjorden worden afgewisseld door steile kliffen. Per watervliegtuig kun je het unieke landschap van groene bossen, watervallen, helblauwe meren en in mist gehulde bergen verkennen.

 

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 5: ENDICOTT ARM & DAWES GLACIER - JUNEAU

We varen door het schilderachtige Endicott Arm, een adembenemende fjord, bekend als één van de grootste broedplaatsen voor zeehonden. Aan het einde van de zeearm ligt de Dawes Glacier. Vandaag ontdek je een unieke verbluffende wildernis met door gletsjers uitgehouwde valleien en het overweldigende geluid van het kalvende ijs. Daarna vaart het schip verder naar Juneau, de hoofdstad van Alaska. Een spectaculaire helikoptervlucht brengt je over een gebied met bergkammen, ijsspitsen, gletsjerspleten en smeltwaterbassins. Eenmaal geland op het ijs vertelt jouw gids je meer over deze Mendenhallgletsjer.

 

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 6: SKAGWAY - INSIDE PASSAGE

Tijdens een onvergetelijke treinrit wordt je meegenomen naar de top van de White Pass. In het spoor van de goudzoekers voeren historische treinwagons je door prachtige panorama’s, langs steile hellingen en over imposante bruggen. Terug aan boord varen we door de Inside Passage, een uitzonderlijke route met een waaier aan landschappen en rijke fauna. Hier maak je kans om zeeleeuwen, visarenden, bultruggen en orka’s te spotten.

 

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 7: OP ZEE

Hele dag genieten op zee, profiteer ervan om je favoriete plaatsen aan boord op te zoeken.

 

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 8: VICTORIA

Na een volle dag op zee, zetten we voet aan wal op Vancouver Island, Canada. In Victoria wandel je door het koloniale verleden. De stad ademt de Britse sfeer van weleer uit en heeft een mooi historisch centrum.

 

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 9: SEATTLE - VANCOUVER

Na het aanmeren vertrek je per bus richting Vancouver. 's Namiddag stadsrondrit langs Chinatown, Robson Street, English Bay en Stanley Park, met zijn kleurrijke totempalen. De rondrit eindigt aan Canada Place waar je in de 3D-attractie FlyOver Canada een spectaculaire vlucht maakt over het Canadese landschap. Ideaal als voorsmaakje voor het avontuur van de komende dagen. Overnachting in hotel Ramada by Windham Vancouver Downtown***.

 

ontbijt

 

 

DAG 10: VANCOUVER - HARRISON SPRINGS

Deze ochtend bezoek aan het Museum of Anthropology, hier zijn o.a. prachtige collecties van de First Nations te bewonderen. Voor het middagmaal (niet inbegrepen) bezoek aan de levendige Grandville Market. Hier kan je een groot aanbod aan verse producten vinden nl: zeevruchten, groenten en fruit en zoete gebakjes. De hoogopgestapelde kraampjes zijn een lust voor het oog. Aansluitend verder naar Harrison Hot Springs. Overnachting in Harrison Hot Springs Resort****.

 

ontbijt

 

 

DAG 11: HARRISON SPRINGS - OKANAGAN - SUNPEAKS

De reis zet zich verder naar de vruchtbare Okanagan Valley.   Hier bezoek je een wijngaard, waar je kan proeven van een lokaal Canadees wijntje. De glooiende landschappen met boomgaarden en wijnranken maken plaats voor ruigere bergen. In Sun Peaks, een gezellig bergdorp, overnachten we in het Sun Peaks Grand Hotel****.

 

ontbijt

 

 

DAG 12: SUNPEAKS - JASPER

's Voormiddags bezoek aan Wells Gray Provincial Park,  waar je vooral een aantal spectaculaire watervallen ziet. Opgelet, zowel grizzly als zwarte beren worden zeer frequent gespot in deze regio. Rit van Clearwater naar Jasper en overgang van de provincie Brits-Columbia naar Alberta. In het Mount Robson Provincial Park geniet je van een prachtig mooi uitzicht over Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies (3.954 m). Via de Yellowhead Pass bereiken we Jasper. Overnachting er in hotel Sawridge Inn Jasper****.

 

ontbijt

 

 

DAG 13: JASPER - ICEFIELDS PARKWAY

Na het ontbijt, volledige dag om Jasper National Park te ontdekken. De vredige meren, rivieren en zachtglooiende weilanden staan in schril contrast met de scherpe bergtoppen en gletsjers. Een hoogtepunt is de stop bij de Athabasca watervallen! In de ochtend maak je een boottocht op het mooie Maligne Lake. Overnachting in hotel The Crossing Resort**+.

 

ontbijt

 

 

DAG 14: ICEFIELDS PARKWAY - LAKE LOUISE - BANFF

s'Morgens na het ontbijt, vertrek via Icefields Parkway naar Lake Louise, hoogstwaarschijnlijk het meest gefotografeerde meer van Canada. Hierna reis je verder naar het Banff National Park. Overnachting in Banff Rocky Mountain Resort***.

 

ontbijt

 

 

DAG 15: BANFF - CALGARY

Vandaag verkennen we het gezellige stadje Banff en maken we  een kabelbaanrit naar de top van Sulphur Mountain. Het uitzicht over de Rockies en de Bowrivier met haar smaragdgroene kleur is werkelijk indrukwekkend. Op weg naar Calgary laten we de Rocky Mountains achter ons en wordt het landschap steeds vlakker. Overnachting in Ramada Hotel Downtown Calgary***.

 

ontbijt

 

 

DAG 16: CALGARY - BRUSSEL

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Calgary voor de terugvlucht naar Brussel.

 

ontbijt

 

 

DAG 17: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

 

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Engelstalige lokale/gids chauffeur
 • Internationale vluchten (vanuit Brussel) met British Airways en toegang tot de lounge in London Heathrow Airport op de retour
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels en aan boord van de Celebrity Solstice
 • 15x ontbijt, 7x middagmaal, 7x avondmaal
 • Infomoment
 • Dag 2: stadstour onder leiding van de reisleider
 • Dag 4: excursie Misty Fjords per watervliegtuig
 • Dag 5: excursie Juneau: helikoptervlucht naar de Mendenhall Gletsjer
 • Dag 6: excursie White Pass & Yukon Train
 • Dag 9: stadsrondrit Vancouver & attractie FlyOver Canada
 • Dag 10: bezoek aan Museum of Anthropology
 • Dag 11: bezoek aan een wijngaard
 • Dag 12: bezoek aan Wells Gray Provincial Park & Mount Robson Provincial Park
 • Dag 13: boottocht op het Maligne Lake
 • Dag 15: rit per kabelbaan in Banff
 • Classic drankenpakket* is inbegrepen tijdens de cruise

*Het classic drankenpakket tijdens de cruise biedt bieren, sterk alcoholische dranken, bevroren drankjes en cocktails en wijnen per glas tot $ 9.00 per bestelling. Tevens zijn limonades, premium koffie, thee en non-premium gebotteld water inclusief. Een servicekost van 20% wordt wel nog aangerekend. 

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige dranken (Classic drankenpakket tijdens de cruise inbegrepen)
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Kosten voor ESTA
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Seattle in Crowne Plaza Seattle Downtown****

 • 7n aan boord van de Celebrity Solstice in een balkonkajuit

 • 1n in Vancouver in Ramada by Wyndham Vancouver Downtown***

 • 1n in Harrison Hot Springs in Harrison Hot Springs Reosrt****

 • 1n in Sun Peaks in Sun Peaks Grand Hotel****

 • 1n in Jasper in Sawridge Inn****

 • 1n in Jasper in The Crossing Resort**+

 • 1n in Banff in Banff Rocky Mountain Resort***

 • 1n in Calgary in Ramada Calgary***

 

Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 25 personen

 

ESTA

Een ESTA is verplicht voor wie reist naar de USA. Dit is niet inbegrepen, maar dien je aan te vragen via de website https://esta.cbp.dhs.gov/esta. De kost hiervoor bedraagt $ 14 en kan enkel per kredietkaart betaald worden. 

 

Tijdsverschil

In vergelijking met België bedraagt het tijdsverschil - 6u in Quebec en - 9u in Brits-Columbia.
Voorbeeld: wanneer het 9u is in Vancouver en 12u in Montreal, dans is het 18u in België.

 

Gastronomie

In Canada kan je op elk moment van de dag eten en soms tot zelfs heel laat op de avond. Het ontbijt is uitgebreid en stevig (eieren, spek, worst, pannenkoeken met ahornsiroop,...) De prijs van een maaltijd bedraagt tussen de 15 en 20 CAD, en het ontbijt 8 CAD.

 

Reisdocumenten

Internationaal paspoort & ETA

Alle reizigers, ook kinderen onder de 12 jaar, die naar de Canada reizen dienen in het bezit te zijn van een internationaal paspoort. Voor Canada moet dit paspoort geldig zijn tot de dag na je terugkeer in België.

Alle Belgische reizigers die naar Canada reizen zijn eveneens verplicht een elektronische reistoestemming (ETA) aan te vragen. Dit dient via het internet te gebeuren voor aanvang van de reis: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. De kost hiervoor bedraagt 19,95 euro. Dit bedrag kan enkel betaald worden per kredietkaart. De ETA is 5 jaar geldig of tot de vervaldatum van je paspoort. 

Ben je geen Belgisch staatsburger dan dien je je te wenden tot de Canadese ambassade om de correcte formaliteiten te verkrijgen (Tervurenlaan 2, 1040 Etterbeek).

Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

 

 

 


 

Boeking

Boekingsformulier