Groepsreis Yellow Stone & Rocky Mountains

Verenigde Staten

Groepsreis Yellow Stone & Rocky Mountains

Omschrijving

Yellowstone & Rocky Mountains

 

Ga met ons mee naar de veelzijdige Rocky Mountains in de USA.

Deze fantastische rondreis, die begeleid wordt door Koen Herbots, is een uitbreiding op de traditionele ‘Westkust USA’ route.

Bezoek samen met ons Denver, Mount Rushmore, Moab, Yellowstone en reis mee doorheen het land van de cowboys en de Navajo-indianen. Ga met ons mee op deze unieke groepsreis!

Prijs per persoon: € 4.995 

Opgelet de plaatsen zijn beperkt!


Kosteloze annulatie en binnen de week geld terug als we de reis omwille van Corona moeten annuleren!

 

 

 

Download de folder (voorkant)

Download de folder (achterkant)

 

Boeking

Programma

Programma

Dag 1: 21/09/2021 Brussel - Denver

Vertrek per lijnvlucht vanuit Zaventem richting Denver, aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting BW Plus Denver Tech Center***

 

Dag 2: 21/09/2021 Denver - Rocky Mountains - Cheyenne (O) (250 km)

In de voormiddag staat er een korte sightseeingtour door Denver op het programma. Daarna naar het Rocky Mountain National Park. Dit berglandschap telt meer dan 60 bergen van 3.600 m hoogte en hoger en is ronduit indrukwekkend. Geniet ten volle van de majestueuze berggezichten tijdens een rit door het park. We vervolgen onze weg naar Cheyenne, de hoofdstad van de staat Wyoming die de naam draagt van een van de bekendste indianenstammen ooit. Overnachting in het Red Lion Hotel ***+.

 

Dag 3: 22/09/2021 Cheyenne - Mount Rushmore - Rapid City (O) (510 km)

In de voormiddag bezoeken we Scotts Bluff Monument. Het was een 19e eeuwse ‘bont’-handelspost en werd daarna een legerfort.  Vervolgens richting Custer National Park onderweg rijden we door een eindeloze prairie waar we bizons en gaffelbokken hopen te spotten. Aan de horizon verschijnen er granieten heuvels, de Black Hills. Deze bergketen bevat een aantal van de meest bezochte attracties in de staat. Overnachting in Hotel Howard Johnson by Wyndham***+

 

Dag 4: 23/09/2021 Rapid City - Badlands - Rapid City (O) (340 km)

Vandaag bezoeken we het Badlands National Park, ooit was dit kale gebied een vlakke binnenzee. Later veranderde het in moerasgebied, waar vele voorlopers van de huidige diersoorten leefden. Rit doorheen het park met stops bij de verschillende uitzichtpunten. Hierna bezoek aan het Mount Rushmore National Memorial. Dit indrukwekkende beeldhouwwerk bestaat uit de gezichten van vier van de beroemdste presidenten. Overnachting in Hotel Howard Johnson by Wyndham***+

 

Dag 5: 24/09/2021 Rapid City - Deadwood - Gillette (O) (575 km)

We brengen in de ochtend meteen een bezoek aan Crazy Horse, ‘s werelds grootste berggravure, waar men nog steeds aan werkt. Voor de Sioux is de plaats heilig. Nadien reizen we naar Deadwood, het gokkersstadje in de Black Hills maakt u een wandeling door het historische centrum. Verder naar Devils Tower National Monument, de 264 meter hoge, alleenstaande rotstoren voor een kort bezoek. Overnachting Country Inn Gilette***.

 

Dag 6: 25/9/2021 Gilette - Cody (O) (400 km)

We rijden vandaag door het Bighorn National Forest verder naar Cody, een typisch westernstadje dat ook wel de Rodeo Capital of the World wordt genoemd. De stad is in 1896 gesticht door en vernoemd naar William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Alles draait er rond de figuur van de pionier van Cody en van de cowboy- en western-cultuur. In de namiddag bezoek aan het Buffalo Bill Historical Center.  Overnachting in de Holiday Inn Cody at Buffalo Bill Village***.

 

Dag 7: 26/09/2021 Cody - Yellowstone (O) (240 km)

Vandaag staat één van de hoogtepunten van deze rondreis op het programma: het Yellowstone National Park. Bezoek aan het gebied van de Mammoth Hot Springs, waar u travertijnterrassen en warmwaterbronnen zult zien. Een wandeling hier geeft u de kans om deze fenomenen van dichtbij te bekijken. Met wat geluk spotten we grizzlyberen, buffels, herten, elanden of langhoornschapen. Overnachting in Brandin’ Iron Inn***, gelegen in het park.

 

Dag 8: 27/09/2021 Yellowstone (O) (80 km)

Verdere ontdekking van dit prachtige natuurpark. De Grand Canyon van Yellowstone is een ravijn die door de rivier de Yellowstone in het gele gesteente werd uitgeslepen. Uitzichtpunten geven een prachtig zicht op deze canyon en een wandeling zal zeker niet ontbreken. Daarna bezoek aan de Old Faithful, de meest betrouwbare geiser van het park. Bezoek aan Lake Yellowstone en overnachting in Brandin’ Iron Inn***.

 

Dag 9: 28/09/2021 Yellowstone (O) (0 km)

Vrije dag in de natuur om te relaxen of om deel te nemen aan één van onze natuurwandelingen. Overnachting in Brandin’ Iron Inn***.

 

Dag 10: 29/09/2021 Yellowstone - Grand Teton NP - Jackson (O) (194 km)

U verlaat het Yellowstone National Park en rijdt meteen Grand Teton NP binnen. Dit prachtige natuurpark is een breed dal tussen hoge pieke dat wordt doorsneden door de kronkelende rivier de Snake. In het westen bevindt het hoogste punt met de Grand Teton (4.197 m). U eindigt de dag in Jackson, een typisch Far West stadje met houten voetpaden en de typische western bars zoals The Million Dollar Cowboy Bar en The Silver Dollar Bar. U verblijft in The Virginian Lodge ***.

 

Dag 11: 30/09/2021 Jackson - Salt Lake City (O) (440 km)

Alvorens verder te rijden naar Salt Lake City maakt u een korte fotostop aan Bear Lake Overlook. In de namiddag aankomst in Salt Lake City. Deze stad is de hoofdstad van de staat Utah én van de mormonen. De eerste Europeanen die zich in het gebied vestigden waren Mormoonse pioniers die trachten te ontsnappen aan geloofsvervolging. Bij aankomst stadsrondrit. Overnachting in RL Salt Lake City***+.

 

Dag 12: 01/10/2021 Salt Lake City - Canyonlands - Moab (O) (375 km)

Door bossen en woestijngebied rijden we vandaag naar Moab waar we het Canyonlands National Park bezoeken. Wij bezoeken de Island-in-the-Sky Section. Het is een van de meest ongerepte parken in de VS, een labyrint van kloven met schilderachtige uitzichten in een woestijnachtige kader. Het park biedt een reeks kleurrijke landschappen die ontstaan zijn door de erosie van canyons en mesa's door de Colorado rivier en zijn zijrivieren. Vervolgens bezoeken we Dead Horse Point NP, het is één van de meest spectaculaire parken met één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld. Overnachting: Aarchway Inn ***

 

Dag 13: 02/10/2021 Moab - Arches - Moab (O) (20 km)

Vroeg vertrek voor een bezoek aan het Arches National Park. Het spectaculaire en unieke landschap van dit park bestaat uit meer dan 2.000 natuurlijke bogen en andere vreemde rotsformaties. In de namiddag staat er een leuke verrassing op het programma. Overnachting: Aarchway Inn ***

 

Dag 14: 03/10/2021 Moab - Mesa Verde - Cortez (O) (185 km)

Rit van Moab naar het Mesa Verde National Park dat door de Unesco op de werelderfgoedlijst werd geplaatst. Dit park is uniek door de verscheidene goed bewaarde indiaanse klifwoningen die uitgehouwen werden uit de rotsen en die een mooi beeld geven van hoe de Anasazi-indianen ooit leefden van de 11de eeuw tot de 13de  eeuw. Daarna verder naar Cortez. Overnachting: HI Express Cortez***.

 

Dag 15: 04/10/2021 Cortez - Durango - Silverton - Montrose (O) (215 km)

In de voormiddag voorzien we wat vrije tijd in Durango met zijn karakteristieke cowboy shops. Daarna genieten we van een leuke surprise. We gaan terug in de tijd. Verder naar Silverton om ons avontuur te eindigen in Montrose. Overnachting Hampton Inn Montrose ***.

 

Dag 16: 05/10/2021 Montrose - Denver (O) (425 km)

In de ochtend rijdt u door de bekende skigebieden Copper Mountain en Vail en doorkruist u prachtige Rocky Mountain-landschappen waar films als "Thelma en Louise" werden opgenomen. Ook bezoeken we Black Canyon of the Gunnison. Hier ziet u enkele van de steilste kliffen, de oudste rotsen en de meest ruige torenspits-formaties van heel Noord-Amerika. Verder via leuke skistadjes naar Denver. Overnachting BW Tech center Hotel***.

 

Dag 17: 06/10/2021 Denver - Londen - Brussel (O)
Transfer naar de luchthaven. Vertrek per lijnvlucht naar Brussel. 

 

Dag 18: 07/10/2021 Brussel

Aankomst in Brussel.

 

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Begeleiding vanaf het kantoor door Koen Herbots 
 • Lijnvluchten vanuit Brussel naar Denver 
 • Geselecteerde hotels (3* en 4*)  en accommodaties zoals vermeld in het programma 
 • Alle excursies en toegangsgelden tot de parken zoals vermeld 
 • Enkele niet vermelde surprises als extra beleving  
 • Airportservice van bij u thuis!
 • Maaltijden volgens programma

 

 

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven zoals aankopen en dranken
 • Maaltijden die niet vermeld werden
 • Fooien voor de gidsen, chauffeur (100 USD pp)
 • Annulatieverzekering
 • Singletoeslag € 1.100 
 • Esta (14 USD)

Boeking

Belangrijk!

 • Reispas moet 6 maanden geldig zijn na retourdatum
 • Voor de USA is een ESTA 'Visum' noodzakelijk (14 USD) (wij maken dit in orde voor u)

 

 

Minimum 15 deelnemers!

Maximum 24 deelnemers!

 

Download de pdf (voorkant)

Download de pdf (achterkant)

 

 

Boeking

Boekingsformulier