Groepsreis Rocky Mountains

Verenigde Staten

Groepsreis Rocky Mountains

Omschrijving

Ga met ons mee naar de veelzijdige Rocky Mountains in de USA.

Deze fantastische rondreis, die begeleid wordt door Koen Herbots, is een uitbreiding op de traditionele ‘Westkust USA’ route. Deze unieke rondreis is éénmalig. Tijdens dit fantastische programma verblijven we bovendien in prima hotels! 

Bezoek samen met ons Salt Lake City; Denver, Mount Rushmore, Moab en Yellowstone. Reis in fantastisch gezelschap met begeleiding van Koen Herbots doorheen het land van de cowboys en de Navajo-indianen. Snel inschrijven want de plaatsen zijn beperkt!

Prijs per persoon: € 5.075 

Laatste 4 plaatsen!

Boeking

Programma

Programma

21/09/2020     Dag 1: Brussel - Denver

Vertrek per lijnvlucht vanuit Zaventem richting Denver, aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting The Curtis—Doubletree by Hilton

 

22/09/2020     Dag 2: Denver  - Rocky Mountains - Cheyenne (O)

Vertrek naar het Rocky Mountain National Park. Dit berglandschap telt meer dan 70 bergen van 3.500 m hoogte en hoger en is ronduit indrukwekkend. Geniet ten volle van de majestueuze berggezichten tijdens een rit door het park. We vervolgen onze weg naar Cheyenne, de hoofdstad van de staat Wyoming die de naam draagt van een van de bekendste indianenstammen ooit. Overnachting in het Little America Hotel & Resort***+.

 

23/09/2020     Dag 3: Cheyenne - Mount Rushmore - Rapid City (O)

Bezoek aan Fort Laramie, een belangrijke 19de-eeuwse handelspost. Onderweg maakt u kennis met de ogenschijnlijk eindeloze prairie. Aan de horizon verschijnen er granieten heuvels, de Black Hills. Deze bergketen bevat een aantal van de meest bezochte attracties in de staat, waaronder het Mount Rushmore National Memorial. Dit indrukwekkende beeldhouwwerk bestaat uit de gezichten van vier van de beroemdste presidenten. Overnachting in Hotel Howard Johnson Lodge ***+

 

24/09/2020     Dag 4: Rapid City - Badlands - Rapid City (O)

Vandaag bezoeken we het Badlands National Park. Het nu kale gebied was nochtans ooit een vlakke binnenzee. Later veranderde het in moerasgebied, waar vele voorlopers van de huidige diersoorten leefden. Rit doorheen het park met stops bij de verschillende uitzichtpunten. Hierna bezoek aan het Custer State Park, bekend om zijn prachtige landschappen en grote kuddes bizons. Overnachting in Howard Johnson Lodge***+.

 

25/09/2020     Dag 5: Rapid City - Sheridan (O)

Vertrek doorheen het Black Hills National Forest en bezoek aan Deadwood, het gokkersstadje in de Black Hills maakt u een wandeling door het historische centrum. Verder naar Devils Tower National Monument, de 264 meter hoge, alleenstaande rotstoren voor een kort bezoek. Via Gillette en Buffalo rijden we verder naar het pittoreske plaatsje Sheridan. De stad heeft niet voor niks de slogan "The West at its Best". Overnachting in het Historic Sheridan inn***.

 

26/9/2020     Dag 6: Sheridan - Big Horn Mountains - Cody (O)

Via Shell Creek Canyon en door het Bighorn National Forest rijden we verder naar Cody, een typisch westernstadje dat ook wel de Rodeo Capital of the World wordt genoemd. De stad is in 1896 gesticht door en vernoemd naar William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Alles draait er rond de figuur van de pionier van Cody en van de cowboy- en western-cultuur. In de namiddag bezoek aan het Buffalo Bill Historical Center.  Overnachting in de Holiday Inn***.

 

27/09/2020     Dag 7: Cody - Yellowstone (O)

Vandaag staat één van de hoogtepunten van deze rondreis op het programma: het Yellowstone National Park. Bezoek aan het gebied van de Mammoth Hot Springs, waar u travertijnterrassen en warmwaterbronnen zult zien. Een wandeling hier geeft u de kans om deze fenomenen van dichtbij te bekijken. Overnachting in Clubhouse In***, gelegen in het park.

 

28/09/2020     Dag 8:  Yellowstone (O)

Verdere ontdekking van dit prachtige natuurpark. De Grand Canyon van Yellowstone is een ravijn die door de rivier de Yellowstone in het gele gesteente werd uitgeslepen. Uitzichtpunten geven een prachtig zicht op deze canyon en een wandeling zal zeker niet ontbreken. Daarna bezoek aan de Old Faithful, de meest betrouwbare geiser van het park. Bezoek aan Lake Yellowstone en overnachting in Clubhouse Inn***.

 

29/09/2020     Dag 9: Yellowstone - Grand Teton NP - Jackson (O)

U verlaat het Yellowstone National Park en rijdt bijna onmiddellijk het volgende park binnen: Grand Teton National Park. Dit park bestaat uit twee delen. In het oosten bevindt zich Jackson Hole, een breed dal dat wordt doorsneden door de kronkelende rivier de Snake. In het westen bevindt zich het steile Tetongebergte met de Grand Teton als hoogste punt (4.197 m). U eindigt de dag in Jackson, aan het meest zuidelijke punt van Jackson Hole. Geniet van de aangename sfeer rond het dorpsplein, de houten voetpaden en de typische western bars zoals The Million Dollar Cowboy Bar en The Silver Dollar Bar. U verblijft in The Lexington Inn***.

 

30/09/2020     Dag 10: Jackson - Salt Lake City (O)

Alvorens verder te rijden naar Salt Lake City maakt u een korte fotostop aan Bear Lake Overlook. In de namiddag aankomst in Salt Lake City. Deze stad is de hoofdstad van de staat Utah én van de mormonen. De eerste Europeanen die zich in het gebied vestigden waren Mormoonse pioniers die trachten te ontsnappen aan geloofsvervolging. Bij aankomst stadsrondrit. Overnachting in Red Lion Hotel Downtown***+.

 

01/10/2020     Dag 11: Salt Lake City - Canyonlands - Moab (O)

Door bossen en woestijngebied rijden we vandaag naar Moab waar we het Canyonlands National Park bezoeken. Wij bezoeken de Island-in-the-Sky Section. Dit plateau wordt aan de ene kant begrensd door de Coloradorivier en aan de andere kant door de Green rivier en is slechts door een smalle richel verbonden met het vasteland. De komende twee nachten verblijft u in Moab in hotel Best Western plus Greenwell Inn***

 

02/10/2020     Dag 12: Moab - Arches - Moab (O)

Vroeg vertrek voor een bezoek aan het Arches National Park. Het spectaculaire en unieke landschap van dit park bestaat uit meer dan 2.000 natuurlijke bogen en andere vreemde rotsformaties. In de namiddag staat er een onvergetelijke excursie op het programma!

 

03/10/2020     Dag 13: Moab - Mesa Verde - Durango (O)

Rit van Moab naar het Mesa Verde National Park dat door de Unesco op de werelderfgoedlijst werd geplaatst. Dit park is uniek door de verscheidene goed bewaarde indiaanse klifwoningen die uitgehouwen werden uit de rotsen en die een mooi beeld geven van hoe de Anasazi-indianen ooit leefden van de 11e eeuw tot de 13e eeuw. Daarna verder naar het mooie westernstadje Durango, aan de voet van de San Juan Mountains. Overnachting: Durango Downtown Inn hotel***.

 

04/10/2020     Dag 14: Durango - Silverton - Palisade (O-A)

In de voormiddag staat er een verrassing gepland waarna we het Black Canyon of the Gunnison National Park bezoeken. We overnachten in Palisade, in het hartje van Colorado's mooie wijnregio. Het hotel, Wine Country Inn, waar u zult overnachten is het eerste hotel in de regio gebouwd rond het thema wijn. Dit recente hotel in Victoriaanse stijl is mooi gelegen en bovendien omgeven door enkele wijngaarden. Hotel Wine Country Inn***.

 

05/10/2020     Dag 15: Palisade - Denver (O)

Geniet nog van de mooie omgeving van het hotel vooraleer te vertrekken richting Denver. Over een panoramische weg, met soms spectaculaire uitzichten, rijden we door de Glenwood Canyon en voorbij verschillende skistadjes, waarvan Vail het bekendste is. Aankomst in Denver waar u nog een beetje vrije tijd hebt. Overnachting in The Curtis - A Doubletree by Hilton Hotel***.

 

06/10/2020     Dag 16 Denver - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven. Vertrek per lijnvlucht naar Brussel. 

 

07/10/2020     Dag 17: Brussel

Aankomst in Brussel.

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Begeleiding vanaf het kantoor door Koen Herbots 
 • Lijnvluchten vanuit Brussel naar Denver 
 • Geselecteerde hotels (3* en 4*)  en accommodaties zoals vermeld in het programma 
 • Alle excursies en toegangsgelden tot de parken zoals vermeld 
 • Enkele niet vermelde surprises als extra beleving  
 • In de nationale parken een Lokale Engelstalige gids 
 • Maaltijden volgens programma

BOEKING

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven zoals aankopen en dranken
 • Maaltijden die niet vermeld werden
 • Fooien voor de gidsen, chauffeur (80 USD pp)
 • Annulatieverzekering
 • Singletoeslag € 1.300 

Boeking

Belangrijk!

 • Reispas moet 6 maanden geldig zijn na retourdatum
 • Voor de USA is een ESTA 'Visum' noodzakelijk (14 USD) (wij maken dit in orde voor u)

 

Boeking

Boekingsformulier