De wondere wereld van de Maya's in Yucatan

Mexico

Omschrijving

Mexico, de wondere wereld van de Maya's in Yucatán

Dompel jezelf helemaal onder in de cultuur van de Maya's. Zo bezoek je het wereldwonder Chichén Itzá bij zonsopgang. Bezichtig de koloniale charme in het witte stadje Mérida en ontdek Palenque, resten van de oude Maya beschaving, tot op de uithoeken. Het toppunt van de reis is de belevenis om te zwemmen in een prachtige cenote in Mexico.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
18/05/2022 € 2.099 € 2.609
13/07/2022 € 2.239 € 2.709
20/07/2022 € 2.239 € 2.709
27/07/2022 € 2.239 € 2.709
03/08/2022 € 2.239 € 2.709
02/11/2022 € 2.179 € 2.629
09/11/2022 € 2.179 € 2.629
23/11/2022 € 2.179 € 2.629

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - CANCÚN

Vertrek naar Cancún. Bij aankomst word je opgewacht door de lokale Nederlandstalige gids. Transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Fairfield Inn***+ in Cancún.

 

 

 

DAG 2: CANCÚN - RÍA LAGARTOS - CHICHÉN ITZÁ

Na het ontbijt vertrek naar het natuurreservaat Ría Lagartos. In een kleine motorboot vaar je doorheen de mangroves op zoek naar flamingo’s, pelikanen, reigers en zelfs krokodillen. Ook een bezoek aan de unieke roze meren van Las Coloradas staat op het programma. Na de middag gaat het verder richting Chichén Itzá. Overnachting in hotel Villas Arqueológicas*** dat op wandelafstand van Chichén Itzá gelegen is.

 

 

DAG 3: CHICHÉN ITZÁ - IZAMAL - MÉRIDA

Vroeg uit de veren voor één van de hoogtepunten van de reis. Nog voor de site opent voor het grote publiek, geniet je het exclusieve voorrecht om dit indrukwekkende wereldwonder bij zonsopgang te bewonderen. De Kukulcán trappenpiramide is het symbool van Chichén Itzá en fungeerde in het Maya tijdperk als kalender. Na het bezoek keer je terug naar het hotel voor het ontbijt. Vertrek naar Mérida. Onderweg wordt nog een stop gemaakt aan een cenote voor een verfrissende duik. Deze natuurlijke waterpoelen in de jungle zijn typisch voor deze regio. Ook een bezoek aan het gele Franciscaner klooster in Izamal mag niet ontbreken. Overnachting in Mérida in hotel El Castellano***.

 

 

DAG 4: MÉRIDA

Ganse dag om de charmante hoofdstad van Yucatán te ontdekken. Onder begeleiding van een gids verken je de ‘witte stad’ met o.a. het Nationaal Paleis, de Paseo de Montejo, el Monumento de la Patria en la Casa de Montejo. De namiddag is vrij om de stad op eigen ritme verder te verkennen. Om de dag af te sluiten geniet je van een traditioneel Taco avondmaal. Overnachting in hotel El Castellano***.

 

 

DAG 5: MÉRIDA - UXMAL - CAMPECHE

Uxmal ligt middenin het regenwoud en was één van de grootste steden van de Maya’s. In totaal zijn er dan ook een 150-tal gebouwen te bezichtigen waarvan er een groot deel heel goed bewaard zijn. Het opvallendste gebouw is zonder twijfel de bijna 40 meter hoge ovaalvormige Piramide van de Tovenaar die pal in het midden van het ceremoniële centrum staat. Na het middagmaal vertrek naar Campeche. Overnachting in hotel Plaza Campeche****.

 

 

DAG 6: CAMPECHE - PALENQUE

Vandaag ga je op pad in het gezellige centrum van Campeche. Achter zijn eeuwenoude stadsmuur schuilen mooie bouwwerken. De imposante kathedraal en pastelkleurige huizen zullen je zeker kunnen bekoren. Daarna verlaat je het schiereiland Yucatán voor een lange rit naar het stadje Palenque in de deelstaat Chiapas. Middagmaal onderweg. Overnachting in hotel Misión Palenque***.

 

 

DAG 7: PALENQUE

Palenque ligt idyllisch in het midden van het tropisch woud. Het is voor vele reizigers het absolute hoogtepunt van hun rondreis in Mexico. Dool rond op deze magische plek en beklim één van de tempels van waar je een prachtig uitzicht hebt op de Mayastad en het omliggende woud. Archeologen zijn ervan overtuigd dat nog niet alle tempels zijn blootgelegd en dat er nog duizenden schatten begraven liggen in de Mexicaanse jungle. Op het heetst van de dag zoek je verkoeling aan de watervallen van Welib Ha. Overnachting in hotel Misión Palenque***.

 

 

DAG 8: PALENQUE - BECÁN - CHETUMAL

Vandaag vertrekken we voor de langste rit in het programma. Onderweg bezoek je nog de site van Becán. Dit is een minder bekende site, waar door het kleine bezoekersaantal vooral de stilte opvalt. Nadien reis je verder naar Chetumal, gelegen aan de Hondo rivier die de natuurlijke grens vormt met Belize. Het middagmaal is inbegrepen. Overnachting in hotel Capital Plaza Chetumal****.
 

 

DAG 9: CHETUMAL - TULUM - PLAYA DEL CARMEN

Net ten noorden van Chetumal bevindt zich de lagune van Bacalar. Het wordt ook wel “het meer van de zeven kleuren” genoemd. We maken hier een stop om de prachtige kleur van het meer te bewonderen. Daarna gaat de rit verder naar Tulum, een Maya site die vooral door zijn unieke ligging op de rand van een klif aan de Caraïbische zee bijzonder geliefd is. De combinatie van de tempels, het hagelwitte strand en de azuurblauwe zee vormen de perfecte setting voor prachtige foto’s. Daarna verder naar Playa del Carmen voor een verblijf van 3 nachten in het all inclusive hotel Riu Playacar***** dat prachtig gelegen is aan het strand.

 

 

DAG 10 en 11: PLAYA DEL CARMEN

Twee volle dagen om na te genieten van alles wat je de voorbije week hebt beleefd. Je verblijft in all inclusive en wordt op je wenken bediend. Ga snorkelen of kajakken in het heldere water, leef je uit op de tennisterreinen of doe gewoon zalig niets. De keuze is aan jou! Overnachting in hotel Riu Playacar*****.

 

 

DAG 12: PLAYA DEL CARMEN - BRUSSEL

Transfer naar Cancún voor de terugvlucht naar Brussel.

 

 

DAG 13: BRUSSEL

Aankomst in Brussel

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 11x ontbijt, 5x middagmaal, 4x avondmaal
 • verblijf van 3 nachten all inclusive in hotel Riu Playacar***** (Playa del Carmen)
 • boottocht in het natuurreservaat Ría Lagartos en Las Coloradas
 • zwemmen in een cenote en Welib Ha waterval
 • de archeologische sites van Chichén Itzá, Uxmal, Palenque, Becán en Tulum
 • stadsbezoek in Izamal, Mérida en Campeche
 • traditioneel taco avondmaal in Mérida

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • persoonlijke uitgaven
 • annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek 'inbegrepen'

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: min. 20 personen en max. 25 personen
 • reisdocumenten: internationaal paspoort, geldig tot 6 maanden na terugkeer.
 • tijdsverschil: winter: -6, zomer: -7

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier