Canada & Rocky Mountains

Canada

Omschrijving

Canada & Rocky Mountains

Deze 15-daagse groepsreis is echt een must voor natuurliefhebbers. Ontdek hier het mooiste van de Rockies. Ga mee beren spotten langs de Icefields Parkway. Als rustige afsluiter bezoek je een wijngaard en proef je de heerlijke lokale wijnen.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
01/05/2020 € 2.349 € 3.009
15/05/2020 € 2.319 € 2.979
05/06/2020 € 2.399 € 3.169
26/06/2020 € 2.449 € 3.249
10/07/2020 € 2.779 € 3.679
17/07/2020 € 2.719 € 3.569
14/08/2020 € 2.679 € 3.509
21/08/2020 € 2.529 € 3.389
     
     
     

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: AMSTERDAM - CALGARY

Na aankomst op de luchthaven van Calgary ontmoeten we onze reisleider. Vervolgens transfer naar het hotel. Overnachting in de Days Inn Calgary West***.

 

 

 

DAG 2: CALGARY - JASPER

Via de Icefields Parkway gaan we op weg naar Jasper NP. We rijden door een schitterend landschap met de hoogste bergen en de meest adembenemende gletsjers van Canada. Dan over de Bow Pass, met spectaculair zicht op het felblauwe water van Lake Peyto, en de Sunwapta Pass. En daar ligt dan het Columbia Icefield, de grootste ijsvlakte van de Rockies, zich uitstrekkend over Banff NP én Jasper NP. Overnachting in Jasper Inn Hotel*** of gelijkwaardig.

 

 

 

DAG 3: JASPER

We rijden via Medicine Lake naar het mooie Maligne Lake. Op de terugweg naar Jasper pauzeren we bij de Maligne Canyon. Loopbruggen langs kalkstenen wanden en razende watervallen… zonder twijfel één van de meest spectaculaire kloven van de Rockies! Overnachting in Jasper Inn Hotel*** of gelijkwaardig.

 

 

 

DAG 4: JASPER - WELLS GRAY - SUN PEAKS

Met z'n 3.954 m is Mount Robson de hoogste berg van de Canadese Rockies. We rijden door het gelijknamige Provincial Park naar het volgende: Wells Gray. We bewonderen er de Helmcken Falls. Overnachting in Heffley Boutique Inn**+ in Sun Peaks of gelijkwaardig.

 

 

 

DAG 5: SUN PEAKS - WHISTLER

We passeren Kamloops en Lillooet, eens een welvarend dorpje waar gouddelvers hun geluk zochten. De schitterende bergweg Duffy Lake Road brengt ons naar het levendige bergdorp Whistler. Overnachting in Blackcomb Lodge*** of gelijkwaardig.

 

 

 

DAG 6: WHISTLER - VICTORIA

Op naar de kust, voor de overtocht per ferry naar Vancouver Island. Via de muurschilderingen van Chemainus en de totempalen van Duncan, rijden we naar het schilderachtige Victoria. Overnachting in Comfort Inn & Suites***.

 

 

 

DAG 7: VICTORIA

In de voormiddag een stadstour in Victoria. Onderweg zien we het indrukwekkende Beacon Hill Park, de Parlementsgebouwen en Marine Drive. In de namiddag vrije tijd. Overnachting in Comfort Inn & Suites***.

 

 

 

DAG 8: VICTORIA - VANCOUVER

Na een bezoek aan de wereldberoemde Butchart Gardens reis je per ferry van Swartz Bay naar Tsawwassen. Met de neus en haren in de wind is het genieten van de natuur. Overnachting in Pacific Gateway Hotel**** in Richmond.

 

 

 

DAG 9: VANCOUVER

Hoe multicultureel Vancouver is, merk je in het bedrijvige Chinatown met tal van winkeltjes en restaurants. De historische stadswijk Gastown met klinkerstraatjes, pittoreske lantaarns, fraaie gevels en kleine winkels met allerlei snuisterijen is al even gemoedelijk. Het is lastig kiezen waar je de vrije middag doorbrengt: het schiereiland Granville Island, het mooie Stanley Park met de beroemde totempalen, … Overnachting in Pacific Gateway Hotel**** in Richmond.

 

 

 

DAG 10: VANCOUVER - VERNON

Via de Trans-Canada Highway rijd je dwars door de Fraservallei naar het Manning Provincial Park, waar in de zomer de alpenweiden zijn versierd met blauwe, gele en rode bloemen. Overnachting in Village Green Hotel***.

 

 

 

DAG 11: VERNON

De Okanaganvallei is een zonovergoten gebied met glooiende heuvels, fruitbomen en eindeloze velden vol lekkers. Op naar een kaasboer in Armstrong, waar ze op traditionele manier en met verse lokale melk ambachtelijke kaas maken. De wijngebieden in de Okanaganregio vormen de bakermat van de Canadese wijnindustrie. Dat gaan we natuurlijk proeven tijdens een heuse wijnproeverij! Overnachting in Village Green Hotel***.

 

 

 

DAG 12: VERNON - GLACIER - YOHO - CANMORE

Glacier NP herbergt zo'n 420 gletsjers. Vanaf de Rogers Pass geniet je van de imposante berg- en gletsjerwereld om je heen. Je bereikt Yoho NP met de natuurlijke brug over de onstuimige Kicking Horse rivier. Maak een korte wandeling langs de watervallen en geniet van de spectaculaire uitzichten. Eindbestemming is Banff NP, het groene hart van de Rockies. Overnachting in Grande Rockies Resort*** in Canmore.

 

 

 

DAG 13: CANMORE - BANFF - CANMORE

Eindeloze bossen, ruige bergpieken, gletsjers, felblauwe meren en wild stromende rivieren kenmerken Banff NP. De Banff Gondola brengt je naar de top van Sulphur Mountain voor een adembenemend uitzicht over de Rockies. Je bekijkt ook de Hoodoos, vreemd gevormde pilaren langs de Bow River en geniet bij Surprise Corner over het uitzicht op de Bow watervallen. Overnachting in Grande Rockies Resort*** in Canmore.

 

 

 

DAG 14: CANMORE - CALGARY

Tijd om Canada te verlaten. Op naar de luchthaven van Calgary voor de terugvlucht.

 

 

 

DAG 15: AMSTERDAM

Aankomst in Amsterdam.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids
 • internationale vluchten met Air Canada vanuit Amsterdam
 • lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • alle overnachtingen op basis van logies in de vermelde hotels (of gelijkwaardig)
 • bezoek aan een wijngaard in de Okanagan Valley
 • proeven van verschillende kazen bij een traditionele kaasboer
 • bezoek aan Jasper National Park, Wells Gray Provincial Park, Glacier National Park, Yoho National Park en Banff National Park
 • bezoek aan Butchart Gardens in Victoria en de Banff Gondola

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • ETA (7 CAD)
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: min. 20 personen en max. 35 personen
 • reisdocumenten: internationaal paspoort (geldig tot de dag na uw terugkeer in België) en een ETA
 • inentingen: geen
 • tijdsverschil: winter: -9, zomer: -9

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen een uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier