Dubai, de bijzondere woenstijnmetropool

Verenigde Arabische Emiraten

Dubai, de bijzondere woenstijnmetropool

Omschrijving

Dubai is zonder twijfel een stad van contrasten.

 

Snuif de lokale sfeer op in de bedrijvige soeks of geniet van het klank- en lichtspektakel bij de grootste fonteinenshow ter wereld. Optioneel excursiepakket met de wereldtentoonstelling van Dubai mogelijk.  Met de flexibele excursiemogelijkheden kan je deze reis volgens jouw wensen invullen.

 

Afreisdata:

Vertrekdatum Prijs pp in dubbel Singleprijs
30/10/2021 € 769 op aanvraag
06/11/2021 € 769 op aanvraag
20/11/2021 € 769 op aanvraag
27/11/2021 € 769 op aanvraag
02/01/2022 € 819 op aanvraag
29/01/2022 € 799 op aanvraag
12/02/2022 € 799 op aanvraag
26/02/2022 € 819 op aanvraag

 

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

 

Boeking

Programma

DAG 1:  BRUSSEL - DUBAI

Vlucht vanuit Brussel naar Dubai. Bij aankomst aansluitend transfer naar hotel Centro Barsha*** waar je 5 nachten verblijft. Het hotel ligt vlakbij een metrostation en de Mall of the Emirates, een walhalla voor shopaholics. Om bij te komen van alle indrukken die Dubai ongetwijfeld op je zal nalaten, is er ook nog het zwembad om lekker aan te verpozen.

 

 

DAG 2: DUBAI

Na een rustig ontbijt ontdekken we samen met de Nederlandstalige gids deze hypermoderne metropool.  De start is een fotostop aan het vermaarde Burj Al Arab, het zelf geproclameerde 7 sterrenhotel ter wereld.  Met een monorail reizen we boven The Palm Jumeirah, het artificiële palmeiland, waar we het iconische hotel Atlantis The Palm bewonderen. Vervolgens verder naar Dubai Marina, een enorme kunstmatig aangelegde jachthaven met een groot aantal wolkenkrabbers.  Daarna maken we een wandeling op de boulevard The Walk en gaan er op zoek naar leuk restaurant  voor het middagmaal. We gaan verder naar Dubai Mall voor wat shoppingplezier. Boekte je het excursiepakket, dan bezoek je de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Vanop verdieping 124, op zo’n 550 m hoogte, bewonder je de skyline van Dubai. In de avond gaan we naar de promenade tussen de Burj Khalifa en Dubai Mall. Hier kan je iedere avond na zonsondergang genieten van de grootste fonteinenshow ter wereld. Het is een spectaculair klank- en lichtspel!

ontbijt

 

 

DAG 3: DUBAI

Vandaag ontdekking van het historisch gedeelte van Dubai.  Start met een fotostop aan de moskee van Jumeirah en Dubai Frame, een van de nieuwste publiekstrekkers van het emiraat.  Vervolgens rit naar de wijk Bastakiya, het oudste gedeelte van de stad waar je tal van restaurants, cafés en kunstgalerijen kan vinden. We ronden de voormiddag af met een bezoek aan het Dubai Museum, gelegen in het historische Al Fahidi Fort. Hier krijgen we een beter inzicht in de lokale geschiedenis.  Daarna steken we met een Abra, een traditionele watertaxi, de zeearm Dubai Creek over en snuiven we de lokale sfeer op in de kruiden- en goudsouk.   In de namiddag keren we terug naar het hotel. ’s Avonds kan je optioneel een Dinner Dhow Cruise maken.  Aan boord van een traditionele Arabische boot, een show, geniet je van een heerlijk buffetavondmaal terwijl de skyline van Dubai aan je voorbij gaat.

ontbijt

 

 

DAG 4: DUBAI

Vrije dag. Zelf in te vullen: zwemmen of op ontdekking gaan.  Boek je het excursiepakket, dan ga je vandaag naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de Emiraten. Samen met de Nederlandstalige lokale gids bezoek je de majestueuze Sheik Zayed moskee. Het is de duurste en een van de grootste moskeeën ter wereld met zo’n 427 miljoen euro aan bouwkosten.  Vergeet je zonnebril zeker niet mee te nemen want de binnenplaats is gebouwd in spierwitte marmer is oogverblindend!   Daarenboven is deze rijkelijk versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Een lust voor het oog! Ook het interieur is fenomenaal mooi. In de grootste gebedsruimte zie je namelijk het grootste handgeweven tapijt ter wereld en de grootste kroonluchter. 's Namiddags brengen we een bezoek aan het Louvre Abu Dhabi, de culturele parel van het emiraat. In 2007 kwamen Abu Dhabi en Frankrijk overeen dat het emiraat een museum mocht openen dat dertig jaar lang de naam Louvre zou dragen. De bouw van het Louvre Abu Dhabi, van architect Jean Nouvel, kostte meer dan 1 miljard euro en er werd 10 jaar lang aan gebouwd. Het resultaat is werkelijk fenomenaal! Het spectaculaire complex, bestaande uit 55 kleine gebouwen, is overdekt door een gigantische koepel van metalen sterren. Werken uit alle tijdperken staan er tentoongesteld. Een rondleiding is zeker een must! Op terugweg naar Dubai is er een korte fotostop aan Ferrari World Abu Dhabi, het grootste indoor themapark ter wereld.

ontbijt

 

 

DAG 5: DUBAI

Vandaag is een vrije dag. Blaas even uit op het publieke strand van Jumeirah Beach of shop till you drop in Dubai Mall.  Boekte je het excursiepakket, dan staat er in de namiddags een leuke activiteit gepland. Met jeeps de woestijn in! Het is amper te geloven dat de gouden woestijn op slechts enkele tientallen kilometers verwijderd is van de levendige stad. Eenmaal in de woestijn doe je aan dune bashing over de toppen van de zandduinen. Je maakt niet alleen een fabuleuze zonsondergang mee, maar je zal ook genieten van een traditionele Arabische barbecue onder de sterrenhemel. Het is de perfecte afsluiter van deze reis!

ontbijt

 

 

DAG 6: DUBAI - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Dubai voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids op dag 1, 2, 3 en 6

 • Internationale vluchten met Emirates

 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in het vermelde hotel

 • 5x ontbijt

 • Volledige dag verkenning in het moderne gedeelte van Dubai

 • Toegang tot het Dubai Museum

 • Boottochtje met een Abra

 • Halve dag verkenning in het historische gedeelte van Dubai

 • Verblijfstaks ‘Tourism Dirham Fee’

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven 

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’ 

 • Optionele excursies 

 • Fooien voor de gidsen en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in het hotel 

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotel

5n in Dubai in hotel Centro Barsha***

 

Boek op voorhand het excursiepakket* 

 • 2e dag: toegang tot het observatiedek van de Burj Kahlifa, net voor zonsondergang
 • 3e dag: woestijnsafari met een traditionele Arabische barbecue
 • 4e dag: wereldtentoonstelling van Dubai, inclusief de transfer van het hotel naar de expo-site (op 5e dag tijdens afreis 02/01/22)

* Het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken.

€ 159 per persoon (afreizen vanaf oktober 2021)

 

Boek op voorhand de excursie naar Abu Dhabi* 

5e dag: volledige dag verkenning van Abu Dhabi met een Engelstalige lokale gids (op 4e dag tijdens afreis 02/01/22)

* Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

€ 99 per persoon

 

Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 25 personen

Boeking

Boekingsformulier