Zeeuwse steden; klein van formaat, groot in beleving

Nederland

Zeeuwse steden; klein van formaat, groot in beleving

Omschrijving

Zeeland op zijn best!

De veelzijdige provincie Zeeland bestaat uit een aantal schiereilanden die ooit losse eilanden waren. De eeuwenlange strijd tussen mens en water resulteerde in het Zeeland dat we vandaag kennen met zijn dijken, vlakke landschappen, mooie stranden, aangename stadjes en rustige dorpen en niet te vergeten het vele water. Al eeuwenlang leven de bewoners hier met de wind, het water en de eeuwige dreiging die dit alles met zich meebrengt. De ligging, de geschiedenis, het karakter, de cultuur en natuur van dit deel van Nederland, is met niets vergelijkbaar.

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
11/05/2021 599€ 754€
13/07/2021 685€ 840€
05/10/2021 599€ 754€

 

 

 

 

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Middelburg - Burgh-Haamstede


We rijden naar Middelburg met onderweg een koffiestop. Met zo een 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden uitademen, mag de hoofdstad van Zeeland met recht een monumentenstad genoemd worden. Vooral de machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige pakhuizen laten je dit verleden proeven. Op de middag genieten we van een heerlijke Hollandse lunch in Middelburg. Nadien volgt een rondvaart door de oude grachten waarbij we kennismaken met het rijke verleden van de stad. Vervolgens worden we verwacht in het proeflokaal van een lokale bierbrouwerij. Naast de geschiedenis van bier in Middelburg proeven we van enkele koude biertjes. Nadien rijden we naar ons hotel in Schouwen-Duiveland. Na de check in en het diner, maken we met de liefhebbers nog een wandeling in de nabije omgeving . Logies.


Dag 2: Burgh-Haamstede - Veere - Yerseke - Burgh-Haamstede


Deze voormiddag ligt het gezellige stadje Veere aan het Veerse Meer op het eiland Walcheren op ons te wachten. Prachtige historische panden getuigen van het rijke verleden, typische Schotse woningen herinneren aan de wolhandel destijds, de Campveerse Toren is een lust voor het oog en de oudste herberg van Nederland, de grote kerk uit 1348 die een bezienswaardigheid op zich is… de bloeiende handelsstad van weleer zal je zeker bekoren. In de namiddag maken we kennis met de mossel- en oestercultuur in Yerseke. Na een ontvangst met koffie of thee en een Zeeuwse bolus terwijl we een filmvertoning over de mosselvisserij zien, neemt een lokale gids ons mee voor een wandeling over de nostalgische oesterputten en een bezoek aan de haven met de vele visserskotters. Tijdens een rondvaart over de Oosterschelde vernemen we verder meer over wat zich op het water afspeelt voordat de mosselen aan wal komen en verwerkt worden. ’s Avonds worden we in een gezellig restaurant uitgenodigd voor een heerlijke mosselmaaltijd (alternatief op aanvraag voor de niet mosselliefhebbers). Terugrit naar ons hotel voor logies.


Dag 3: Burgh-Haamstede - Ouwerkerk - Zierikzee - Brussel


Na het ontbijt rijden we naar Ouwerkerk voor een bezoek aan het interessante watersnoodmuseum, gevestigd in 4 caissons. Binnenin worden we meegezogen in de ramp van ’53, de wederopbouw en de deltawerken: steeds verteld door de mensen die het hebben meegemaakt. Daarnaast speelt het museum een waardevolle rol bij de bewustwording over waterveiligheid en verzamelt het wereldwijd kennis over overstromingen. We lunchen in Zierikzee, een van de gezelligste stadjes van Zeeland op het eiland Schouwen-Duiveland. Het middeleeuwse Zierikzee boeit en dat merken we algauw tijdens onze stadswandeling. Historische gebouwen, middeleeuwse stadspoorten, het oude stadhuis, de Dikke Toren, 16e-eeuwse pakhuizen, gezellige steegjes, de authentieke havenbuurt… Zierikzee telt bijna 600 rijksmonumenten en verrast elke bezoeker. Nadien geniet je van vrije tijd om een terrasje te doen, alvorens we de terugreis aanvatten.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Vervoer per luxeautocar
 • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag
 • Lunch onder buffetvorm op dag 1
 • Mosseldiner in Yerseke op dag 2
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Lokale gidsen

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Lokaal openbaar vervoer

 • Fooi lokale gidsen

 • Annulerings- en bijstandsverzekering

 • Toegangsprijzen: ca. € 20

 • Toeristenbelasting

Boeking

Belangrijk!

 • Boek voor 15/03 en krijg een korting van 36€ op de basisprijs van 685€.
 • Kinderkorting t.e.m. 12 jaar: 160€
 • Verblijf in Grand Hotel Ter Duin in Burgh-Haamstede

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen