Wijnen proeven in de Bourgogne

Frankrijk

Wijnen proeven in de Bourgogne

Omschrijving

L'art et le plaisir de vivre in de departementen Côte d'Or en Yonne!

Bourgondië heeft, als hoofdplaats van het machtige Bourgondische Rijk in de middeleeuwen, duidelijk zijn rijkdom nagelaten in zijn prachtige kastelen, abdijen en musea. Tot vandaag behoort Bourgondië tot de belangrijkste streken in Frankrijk, zowel op cultureel, historisch als gastronomisch vlak. 'Bourgondiër' betekent 'levensgenieter': deze regio is dan ook een begrip op culinair gebied - lekker eten en drinken zijn hier vanzelfsprekend. Samen met de overweldigende natuurpracht is Bourgondië een ideaal vakantieoord voor iedereen met een Bourgondische levensstijl!

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
01/08/2021 775€ 900€
17/10/2021 689€ 814€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Auxerre - Chenôve

Via Reims en Troyes rijden we naar Auxerre, de bakermat van de chabliswijn. Na de lunch verkennen we de oude binnenstad met de gotische kathedraal Saint-Etienne, de vakwerkhuizen, de uurwerktoren en enkele mooie standbeelden en uithangborden. Daarna rijden we door de vallei van de Yonne via Clamecy naar ons hotel ten zuiden van Dijon. Diner en logies.

 

Dag 2: Chenôve - Vézelay - Fontenay - Flavigny-sur-Ozerain - Chenôve

Opklimmend uit het dal van de Cure in het noorden van de Morvan, ligt het schilderachtige dorp Vézelay dat gedomineerd wordt door de basiliek Sainte-Madeleine, een van de grootste cultuurschatten van Bourgondië. Na ons bezoek en lunch staat het cisterciënzerklooster in Fontenay op het programma. De schitterende romaanse kloostergebouwen hebben meer dan 8 eeuwen getrotseerd en zijn in perfecte staat. In het romantische Flavigny-sur-Ozerain, dat decor stond voor de film Chocolat, slingeren sfeervolle steegjes tussen de woningen uit de middeleeuwen en renaissance. Het dorp is bekend om de Anis de Flavigny. Deze anijssnoepjes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en moet je zeker proeven. Terugrit naar Chenôve. Diner en logies.

 

Dag 3: Chenôve - Autun - Mont Beuvray - La Rochepot - Chenôve

De Morvan is een prachtig stuk natuur waar dorpjes, velden, bossen, rivieren en meren een lieflijk geheel vormen: het is het groene hart van Bourgondië. We bezoeken de historische stad Autun met zijn prachtige kathedraal Saint-Lazare uit de 12e eeuw en het Musée Rolin waar diverse Gallische en Gallo-Romeinse objecten tentoongesteld staan. Vooral het romaanse beeld de verzoeking van Eva op de bovendorpel van een zijportaal, trekt onze aandacht. Na de lunch ontdekken we de archeologische vindplaats Bibracte op de top van Mont Beuvray. Het is de grootste Keltische site in Europa en een herinnering aan de confrontaties tussen de Gallische koning Vercingetorix en Julius Caesar. In het bijhorende museum geven maquettes, beeldmateriaal en reconstructies het dagelijks leven van de Kelten weer. Op de terugweg naar ons hotel gaan we wijn degusteren aan de voet van het kasteel van La Rochepot. Diner en logies.

 

Dag 4: Chenôve - Dijon - Vougeot - Brochon - Chenôve

Deze voormiddag besteden we aandacht aan Dijon, de gewezen hoofdstad van de hertogen van Bourgondië. Vele monumenten getuigen van haar woelige geschiedenis: de kathedraal Saint-Bénigne, de gotische kerk Notre-Dame, de kapel van de karmelieten en Place de la Libération met het indrukwekkende Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne, waar we de praalgraven van de hertogen Filips de Stoute en Jan zonder Vrees zien. Dijon is een stad om in rond te dwalen, langs talloze patriciërshuizen met gracieuze binnenhoven, langs winkeltjes en over pleintjes. Ook de prachtige overdekte markthal, ontworpen door Gustave Eiffel, ligt middenin het centrum. ‘s Namiddags bezoeken we Clos de Vougeot, een ommuurde wijngaard met bijhorend kasteel en in Brochon degusteren we wijn met Bourgondische kazen. Diner en logies.

 

Dag 5: Chenôve - Beaune - Meursault - Chenôve

Vandaag ontdekken we de Bourgondische wijnhoofdstad Beaune. Het ommuurde centrum is een lust voor het oog en de grootste trekpleister is zonder meer het Hospices de Beaune. Als we door de poort van de sobere gevel binnenwandelen, schitteren de kleuren van polychrome daken, prachtige galerijen, wervelende windhaantjes en rijkversierde torentjes. Het is een voorbeeld van middeleeuwse architectuur en herbergt de beroemde polyptiek het laatste oordeel van Rogier van der Weyden. Aansluitend maken we een rondrit met een toeristisch treintje door de mooie binnenstad. Na de lunch volgt een wandeling en zien we de vestingmuren, merkwaardige herenhuizen en fraaie vakwerkhuizen, de basiliek Notre-Dame en het Musée du Vin de Bourgogne. Je geniet van vrije tijd om de vele lekkernijen in de talrijke etalages te aanschouwen en aan te kopen. Het landgoed van Château de Meursault biedt een uitzonderlijke omgeving met zijn park, zijn kelders uit de 12e tot de 16e eeuw en zijn voormalige wijnmakerij die de vermaarde Paulée de Meursault herbergt. Na een rondleiding door de oude oranjerie en indrukwekkende kelders met een lokale gids volgt een heerlijke degustatie. Terugrit naar Chenôve voor diner en logies.

 

Dag 6: Chenôve - Bussy-le-Grand - Brussel

We rijden naar Bussy-le-Grand voor een bezoek aan het kasteel van Bussy-Rabutin met zijn fraai ingericht interieur en compleet beschilderde muren, voorzien van enigszins gewaagde commentaren. Daarna volgt de terugrit naar België met onderweg de gebruikelijke stops.

Boeking

Deze reis is inclusief

  • Vervoer per luxeautocar

  • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

  • Nederlandstalige reisleiding

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

  • Annulerings- en bijstandsverzekering

  • Toegangsprijzen: ca. € 65

  • Toeristenbelasting

Boeking

Belangrijk!

  • Boek voor 01/06 en krijg 40€ korting op de basisprijs van 775€
  • Kinderkorting: op aanvraag
  • Verblijf in The Originals City, Hôtel Armony Dijon Sud

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen