Visfestijn in de baai van de Somme & de Opaalkust

Frankrijk

Visfestijn in de baai van de Somme & de Opaalkust

Omschrijving

De charme van Hauts-de-France

Soms moet je echt niet ver gaan om te nieten van oogverblindende landschappen, zilte zeelucht, knusse stadjes en lekker eten. Dat bewijst het noorden van Frankrijk. De baai van de Somme is een van de mooiste baaien in Europa. Deze moerassige rivierdelta met een oppervlakte van 6.000 ha, inspireerde veel schrijvers en schilders en is een waar paradijs voor vogels, wilde paarden en zeehonden. Door de grote invloed van eb en vloed is hier een uniek natuurgebied ontstaan waar wind en water hun stempel drukken op het landschap. De blauwgroene zee tussen Boulogne-sur-Mer en Calais, in contrast met de gele zandstranden, steile krijtrotsen, pittoreske vissersdorpjes, duinen en art-nouveau villa's, typeert de Opaalkust. Naast natuurbeleving aan de kust, kun je er terecht voor mooie architectuur uit de belle époque in gezellige badplaatsjes, 2 regio's om van te snoepen!

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
04/07/2021 709€ 784€
12/09/2021 709€ 784€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Amiens - Berck-sur-Mer

Wat Amiens, de hoofdstad van Picardië, zo bijzonder maakt, zijn de Hortillonnages, een geheel van drijvende tuinen langs 65 km kanalen op een oppervlakte van 300 ha, dit in het hart van de stad. In fluisterbootjes varen we door het drassig gebied dat al in de Gallo-Romeinse tijd gebruikt werd voor de teelt van fruit en groenten. Na de lunch verkennen we de stad te voet. We starten aan de gotische kathedraal Notre-Dame met haar buitengewone afmetingen. Opvallend zijn de mooie voorgevel, het koor met 110 koorstoelen uit de 16e eeuw, de gebeeldhouwde taferelen, het labyrint midden in de kerk, de glas-in-loodramen en het ‘huilende engeltje’. Ook het huis van Jules Verne en de kleurrijke straten in de wijk Saint-Leu trekken onze aandacht. In de late namiddag rijden we naar ons hotel in Berck-sur-Mer. Na een hartelijke ontvangst met een drankje, is het tijd voor het diner en logies.

 

Dag 2: Berck-sur-Mer - Baai van de Somme - Berck-sur-Mer

Vandaag verkennen we de baai van de Somme, ook wel het Camargue van het noorden genoemd. In het ornithologische park van Marquenterre ontdekken we een ongeziene verscheidenheid aan fauna en flora. We wandelen langs observatieposten, duinen, moerassen en bossen terwijl we de trekvogels gadeslaan. Een natuurbeleving waarbij je echt tot rust komt! Nadien maken we kennis met de flamboyante gotiek in Rue. Na de lunch rijden we naar de badplaats Le Crotoy waar we met een treintje de oversteek van de baai maken naar Saint-Valéry-sur-Somme. Deze pittoreske middeleeuwse stad bestaat uit 2 delen. De benedenstad langs de Somme heeft een jachthaventje en charmante visserswijk met kleurrijke gevels en smalle straatjes. In de bovenstad zijn historische gebouwen terug te vinden en een bijzondere plantentuin die vroeger toebehoorde aan een klooster. Even buiten het stadje staat boven op een heuvel de zeemanskapel die een weids uitzicht biedt over de baai van de Somme. Na onze pittige wandeling doen we een terrasje voor we terugrijden naar Berck-sur-Mer. Diner en logies.

 

Dag 3: Berck-sur-Mer - Picardische kust - Berck-sur-Mer

Vandaag ontdekken we de Picardische kust met haar kliffen, duinen, moerassen, riviermondingen en kleine badstadjes. Voor de kust van Le Hourdel proberen we zeehonden te spotten tijdens een aangename wandeling. We volgen de mooie kustroute en via Cayeux-sur-Mer rijden we naar Onival waar we een schitterend panorama hebben op de machtige krijtrotsen die tot diep in Normandië doorlopen. In Mers-les-Bains vergapen we ons aan de belle-époquevillas die getuigen van een uitzonderlijke schoonheid. Na de lunch genieten we boven op de adembenemende kliffen van Le Tréport van een mooi uitzicht op de stad en de krijtrotsen aan de overkant. Een kabellift brengt ons vervolgens naar de benedenstad waar je vrij kan vertoeven. Nadien rijden we naar het kleine historische stadje Eu met zijn rijk historisch patrimonium, waaronder het 16e-eeuwse kasteel met prachtige tuin, de flamboyante kapittelkerk Notre-Dame et Saint-Laurent, het Hôtel-Dieu met zijn uniek overdekt kerkhof en de bebloemde straten met huizen in typische Normandische stijl. Terugrit naar Berck-sur-Mer. Diner en logies.

 

Dag 4: Berck-sur-Mer - Montreuil-sur-Mer - Étaples - Cap Gris-Nez - Cap Blanc-Nez - Brussel

Een van de mooiste steden aan de Opaalkust is het kleine, gezellige Montreuil-sur-Mer met zijn leuke winkeltjes, brasseries en eeuwenoude citadel. We kuieren door pittoreske geplaveide straten met witte, kleine huizen en wandelen op de vestingen. In Étaples bezoeken we de grootste militaire Commonwealth begraafplaats in Frankrijk met meer dan 11.500 doden. Na de lunch in ons hotel volgen we de kust richting Boulogne-sur-Mer, Wimereux en Ambleteuse tot Cap Gris-Nez. Met een beetje geluk zien we de kalkkliffen van Dover en hebben we een schitterend zicht op Cap Blanc-Nez. In Wissant doen we een terrasje voor we Cap-Blanc-Nez bezoeken. ’s Avonds kun je van een heerlijke plat de fruits de mer of andere visschotel genieten in een lokaal restaurant voor we terugrijden naar België.

Boeking

Deze reis is inclusief

  • Vervoer per luxeautocar

  • Volpension vanaf de lunch van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag, inclusief drank bij de maaltijden

  • Nederlandstalige reisleiding

  • Lokale gidsen

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

  • Annulerings- en bijstandsverzekering

  • Toeristenbelasting

Boeking

Belangrijk!

  • Boek voor 15/03 en krijg 34€ korting op de basisprijs van 709€
  • Vergeet je zonnebril en stapschoenen niet
  • Neem regenkledij en een windjack mee
  • Verblijf in The Originals Boutique Hôtel Neptune Berck-sur-Mer

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen