Vilnius, Riga, Tallinn & Stockholm

Estland,Letland,Litouwen,Zweden

Vilnius, Riga, Tallinn & Stockholm

Omschrijving

Baltische parels in combinatie met het 'Venetië van het noorden'.

Vilnius, de sfeervolle hoofdstad van Litouwen, is een culturele stad met een unieke architectuur.  Hoewel Vilnius vaak een barokke stad wordt genoemd, vind je hier ook gotische, renaissance, elclectische, neoclassicistische en andere bouwstijlen terug.  De Letse art-nouveauhoofdstad Riga verrast in alle opzichten.  Door zijn strategische ligging aan de Oostzee ontwikkelde Riga zich tot een welvarende Hanzestad. Tallinn straalt romantische charme uit, maar in de Estlandse hoofdstad schieten ook hippe plekken als paddenstoelen uit de grond.  De mondaine Zweedse hoofdstad Stockholm is een ideale afsluiter met zijn unieke combinatie van stad en natuur.

Afreisdatum:

Vertrekdatum Prijs pp in dubbel Singleprijs
09/08/2021 € 1.499 € 1.788

 

 

Boeking

Programma

DAG 1: Zaventem - Vilnius

Aankomst in Vilnius en vervolgens een panoramische rondrit door de Litouwse hoofdstad. Het historische centrum prijkt op de Unesco-werelderfgoedlijst met zijn ontelbare kerken en wirwar van gezellige straatjes. Daarna rijden we naar ons hotel waar je rustig je koffers kunt uitladen voor het diner en overnachting.

 

DAG 2: Vilnius - Trakai - Vilnius

Vandaag ontdekken we de oude stad met zijn mix van Litouwse, Joodse, Poolse en Russische culturen. We komen langs het presidentieel paleis en doorkruisen de indrukwekkende universiteitsgebouwen en een pittoreske straat met zijn aparte kunstwerkjes. We bewonderen de spierwitte kathedraal, met daarrond gigantische zuilen en op het dak levensgrote beelden en we bekijken met open mond het maagdelijk witte interieur van de barokke Petrus en Pauluskerk. Ook de laatgotische Sint-Annakerk met de mooie torenspitsen trekt onze aandacht. In de ‘zelfuitgeroepen republiek’ Uzupis genieten we achteraf van de knusse Boheemse sfeer. Na het middagmaal rijden we naar Trakai, de vroegere hoofdstad van Litouwen. We bezoeken het sprookjesachtige middeleeuwse kasteel, prachtig gelegen op een eilandje in het Galvemeer. Terugrit naar Vilnius voor het avondmaal en de overnachting.

 

DAG 3: Vilnius - Kaunas - Šiauliai - Riga

Na het ontbijt rijden we naar Kaunas, de tweede stad van Litouwen, deze ligt strategisch tussen  de 2 rivieren. In de gezellige vestingstad vinden we mooie historische gebouwen zoals o.a. het stadhuis, het Donderhuis, het presidentiële paleis, de gotische Petrus en Pauluskathedraal en de orthodoxe Aartsengel Michaëlkerk. Hierna doorkruisen we het mooie landschap tot Šiauliai. Aansluitend aan de lunch bezoeken we de Heuvel der Kruisen – het symbool van het verzet van de Litouwers tegen de Russische bezetters. We steken de grens met Letland over en rijden door naar Riga. Diner en overnachting.

 

DAG 4: Riga

's Voormiddags bezoeken we de centrale markt, gelegen in kolossale oude hangars voor zeppelins. We doorkruisen de gigantische hal met groenten, fruit, vlees, vis, zuivel, kruiden en specerijen, en laten ons  worden onderdompelen in de Letse sfeer. Daarna maken we kennis met een van de donkerste periodes uit de Letse geschiedenis in het Bezettingsmuseum, waarna we een panoramische rondrit maken door de ambassadewijk met schitterende art-nouveaugebouwen. 's Namiddags vertoeven we in de oude stad, een waar openluchtmuseum van jugendstil, met mooi gerestaureerde gildehuizen en gezellige bars en bierkelders. We bewonderen de pracht en praal van het 14e-eeuwse Slot van Riga, het levendige Livu plein, het Stadhuisplein met het indrukwekkende Zwarthoofdenhuis en 14e-eeuwse stadhuis, het interieur van de gotische Petruskerk, de architecturale pareltjes ‘Drie Broers’, de Zweedse Poort, de Kruittoren, de Nationale Opera en het Vrijheidsmonument. Daarna is vrije tijd alvorens  we terugkeren naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

 

DAG 5:  Riga - Pärnu - Tallinn

We verlaten Riga en volgen de kustlijn noordwaarts naar Tallinn. 's Middags lunchen we in Pärnu, de grootste badplaats van Estland. Indien de verkeersdrukte het toelaat, houden we nog een stop bij de Keilawaterval, een van de grootste watervallen in Estland, voor we Tallinn binnenrijden. Vanavond dineren we in een restaurant met middeleeuwse ambiance. Overnachting.

 

DAG 6: Tallinn

Tallinn, de schilderachtige hoofdstad van Estland, heeft zich ontwikkeld tot een westerse, moderne stad met een mooi gerestaureerd middeleeuws centrum. Haar uitzicht wordt bepaald door de Toompea of Domberg, die overal boven uitsteekt. Na een rondrit wandelen we door de binnenstad met eeuwenoude straatjes, authentieke Hanzehuizen, een prachtig Raadhuisplein met gotisch stadhuis en een 600 jaar oude apotheek. Hier bezoeken we de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal en de Lutherse domkerk. Laat in de namiddag nemen we de veerboot naar Stockholm. Diner en overnachting in binnenhutten.

 

DAG 7: Stockholm

's Ochtends; na het ontbijt meren we aan in de Zweedse hoofdstad. Tijdens een panoramische rondrit zien we de hoogtepunten waaronder het eiland Djurgården, het pretpark Gröna Lund, de Fjällgatans op het eiland Södermalm, het koninklijk paleis, het charmante Gamla Stan, het Sergels plein, het pittoreske eiland Långholmen en de elegante waterkant van de stad. Na de de verdeling van de kamers en l de unch nemen we de bus naar het eiland Djurgården waar we een bezoek brengen aan het openluchtmuseum Skansen.  Hier bevinden zich meer dan 150 historische gebouwen uit verschillende eeuwen. We zien mensen in traditionele klederdracht en een verscheidenheid aan Scandinavische dieren: dit is de ideale plek om meer te vernemen over de leefomstandigheden van het Zweedse volk tussen de 16e en de eerste helft van de 20e eeuw. Diner en overnachting.

 

DAG 8: Stockholm - Zaventem

We nemen de metro naar Strömkajen voor een aangename boottocht onder de vele bruggen van de stad. We varen langs de kleurrijke gebouwen van Gamla Stan, de eilanden Södermalm, Lilla Essingen en Stora Essingen, de aangename woonwijk Hammarby Sjöstad en het groene Royal Djurgården. Vervolgens verkennen we het eiland Riddarholmen en Gamla Stan. Daarna wandelen we langs het Evert Taube-terras, de Riddarholmskyrkan met fraaie grafkoepels, het ridderhuis in Nederlandse barokstijl, het Wrangel paleis, de Duitse kerk en het Mårten Trotzigsgränd steegje met zijn 36 treden. Het resterende deel van de namiddag is er vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

Vlucht heen en terug 

Transfer luchthaven - hotel en terug

Lokale autocar op de excursiedagen

Overtocht Tallinn/Stockholm

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Nederlandstalige reisleiding

Toeristenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

€ 70 korting bij boeking voor  01/06/2021

€ 105 korting 3e persoon in tripple kamer

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen