Verbluffende landschappen van het Lake Disrict

Engeland

Verbluffende landschappen van het Lake Disrict

Omschrijving

Laat je overmand worden van de schoonheid van het Lake District.

Tijdens deze busreis kan je genieten van alle mooie hoogtepunten die die gebied gaan prijsgeven.

Afreisdatum:

Vertrekdatum Prijs pp. in dubbel Singleprijs
12/09/2021 € 995 € 1.140

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen, afhankelijke van bv opstapplaats, brandstofverhoging, of kortingen, kan de prijs nog ligt veranderen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: Opstapplaats- Rotterdam

Via de Belgische en Nederlandse autosnelwegen rijden we richting Rotterdam voor de inscheping op de ferry naar Hull.  Avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor de overnachting aan boord is aangewezen.

 

DAG 2: Hull-Glenridding

Ontbijtbuffet aan boord. Na aankomst in Hull rijden we richting het lieflijke Bowness on Windermere, dit is een mooie start van onze reis door het Lake District. Het stadje Bowness ligt aan het Windermere, het grootste natuurlijke meer van Engeland. Hier stopt men vaak o.w.v. zijn beroemdste (inmiddels overleden) inwoonster: schrijfster en illustratrice Beatrix Potter. In het belevenismuseum ‘World of Beatrix Potter’ zien we haar beroemdste creaties als Peter Rabbit en Jemima Puddle-Duck tot leven komen. Verder door naar onze verblijfplaats Glenridding voor avondmaal en overnachting.

 

DAG 3: Rydal Mount 

Ontbijt. 's Voormiddags maken we een ontspannende cruise op het mooiste meer van Engeland.  Ullswater 'Steamers' is een bekroonde, milieuvriendelijke attractie in het Lake District. Onze tocht gaat 13 kilometer door uitgestrekte vergezichten van de hoogste bergen van Lakeland. Helvellyn op 950 meter hoogte bekroont Ullswater, aan het zuidwestelijke uiteinde van de vallei, staande op een machtig plateau van ongeveer 14,5 kilometer lang en 7 kilometer breed. Vrije lunch. 's Namiddags bezoek aan Rydal Mount, in het hart van het Engelse Lake District. Het ligt tussen Ambleside en Grasmere en heeft een prachtig uitzicht op Windermere, Rydal Water en de omliggende heuvels. Dit was het meest geliefde familiehuis van William Wordsworth voor het grootste deel van zijn leven, van 1813 tot zijn dood in 1850 op 80-jarige leeftijd. Het huis stamt uit de 16e eeuw, hoewel het in de tussenliggende eeuwen en zelfs door Wordsworth zelf werd vergroot. Het bevat een aantal van de gewaardeerde bezittingen en portretten van de familie.  Wordsworth was een fervent landschapsarchitect en de tuin van vijf hectare blijft precies zoals hij hem heeft ontworpen. Het bestaat uit terrassen aan de zijkant, rotspoelen en een oude heuvel. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

DAG 4: Keswick - Cockermouth

Na het ontbijt rijden we richting Keswick voor een bezoek aan de Castlerigg Stone Circle, één van de historische highlights van het Lake District. Historici vermoeden dat de cirkel stamt uit zo’n 3000 voor Christus. De cirkel heeft een indrukwekkende diameter van 30 meter. Oorspronkelijk bestond hij uit 42 stenen maar daar zijn er nog 38 van over, variërend in hoogte van een tot 2,3 meter. Daarna rijden we verder naar Cockermouth voor een uitgebreide rondleiding in The Lakes Distillery, de grootste distilleerderij van Engeland. Het ligt op de achtergrond van de prachtige heuvels en bergen van Cumbria, in een gebied van onvoorstelbare schoonheid naast Bassenthwaite Lake. Over het hoofd gezien door een van de hoogste toppen van de meren, Skiddaw, is deze locatie door de jaren heen een inspiratie geweest voor veel mensen, waaronder de dichters Wordsworth en Tennyson. Natuurlijk genieten we naast de rondleiding ook van een proeverij van enkele huisdranken. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

DAG 5: Grange-over-Sands - Muncaster Castle

Na het ontbijt rit naar naar het prachtig gelegen Grange-over-Sands. Holker Hall ligt in een uitzonderlijk mooi landschap met tuinen die overgaan in Parkland, omlijst door de Lakeland Hills. Holker Hall, nooit verkocht gedurende zijn 400-jarige geschiedenis, is het familiehuis van Lord en Lady Cavendish. Het is een prachtig familiehuis met mooie tentoonstellingen van antiek meubilair en kunst. Het is één van de meest geliefde statige huizen in Groot-Brittannië! 's Namiddags rijden we naar het spookachtigste kasteel van Groot-Brittannië. Voetstappen in de gang, huilende kinderen en een deur die zomaar opeens open gaat: naar verluidt spookt het in Muncaster Castle. Al sinds 1992 onderzoeken wetenschappers de vreemde verschijnselen die zich in het kasteel voordoen, maar nog altijd is de verklaring voor de raadselachtige gebeurtenissen niet gevonden. De geest van voormalig bewoner Tom Fool schijnt rond te dwalen en ook gaan er verhalen over een White Lady en een ‘in zwart geklede vrouw’. Door het fantastische landschappen van Lake District Nationaal Park terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

DAG 6: York - Hull

Ontbijt. Vandaag rijden we richting Hull. Onderweg maken we nog een stop in York, één van Engeland's mooiste historische steden. Het kan terugvallen op meer dan 2000 jaar geschiedenis en het centrum bezit daar nog vele getuigen van. York is vandaag een stad die perfect zijn historisch verleden weet te combineren met de hedendaagse noden: shops, restaurants, bars. Verder richting Hull. Inscheping, avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor de overnachting aan boord is aangewezen.

 

DAG 7:  Hull - Opstapplaats

Engels ontbijt aan boord. Aankomst in Rotterdam. Via de Nederlandse en Belgische autosnelwegen terug naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

- Alle overtochten h/t in tweepersoonsbinnenhut

- Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco

- Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer

- Toegangsgelden voor de vermelde excursies

- Baantaksen, BTW & garantiefonds

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

- Overige toegangsgelden

- Alle dranken en persoonlijke uitgaven

- Annulatie- en reisbijstandverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotel

Hotel Inn On The Lake **** in Glenridding

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen