Umbrië, het groene hart van Italië

Italië

Umbrië, het groene hart van Italië

Omschrijving

Umbrië, het groene hart van Italië

Deze 8-daagse rondreis beginnen we in Todi, een sfeervol stadje. Nadien rijden we door naar Orvieto, deze stad is prachtig gelegen op een 315 m hoog plateau met steile wanden van vulkanische tufsteen. We gaan onder andere ook op ontdekking in "het land van Franciscus van Assisi". Het charmante centrum van Assisi kenmerkt zich door smalle straatjes, pittoreske winkels en talrijke monumenten die hun middeleeuwse karakter hebben behouden. Het betoverende landschap van Umbrië omvat glooiende zachtgroene heuvels en wijn- en olijfgaarden. Een fotomoment waardig om deze leuke reis af te sluiten.

Afreis:

Afreisdatum Prijs pp dubbel Prijs pp single
22/05/2021

€ 1.077

op aanvraag
12/06/2021 € 1.087 op aanvraag
11/09/2021 € 1.087 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen.  Vraag gerust naar de dagprijs.


Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - ROME - MONTEFALCO - SPOLETO

Vlucht vanuit Brussel naar Rome. Bij aankomst rijden we verder naar Montefalco voor een eerste kennismaking met de regio. Deze ommuurde stad, hoog boven de wijngaarden, wordt ook wel het 'balkon van Umbrië' genoemd. We wandelen door de Corso Mameli naar de Chiesa di Sant'Agostino en naar het centraal gelegen Palazzo del Comune. De middeleeuwse toren biedt een schitterend vergezicht over Spoleto, Assisi, Perugia en andere Umbrische steden die je de volgende dagen zal ontdekken. Verder staan o.a. het Museo di San Francesco, met de fresco's van Benozzo, en de Chiesa di Santa Chiara op het programma. Montefalco heeft ook voor de fijnproevers heel wat te bieden. Proef tijdens het vrije middagmaal van de heerlijke Umbrische olijfolie of bestel een glas 'Sagrantino di Montefalco', één van de beste Italiaanse rode wijnen. In de namiddag rijden we verder naar Spoleto voor check-in in hotel Clitunno****, waar we vier nachten verblijven.

 

 

DAG 2: SPOLETO - TODI - CARSULAE - MARMORE - SPOLETO

In het sfeervolle stadje Todi gaan we terug naar de middeleeuwen. We bezoeken de Dom met zijn imposante trap en de Piazza Garibaldi, een plein dat een mooi uitzicht biedt over het dal, de heuvels in de verte en de oude stadspoorten. Aan de Piazza del Popolo bevinden zich het gotische Palazzo dei Priori dat vroeger de zetel was van de stadsbestuurder, het Palazzo del Capitano en het Palazzo del Popolo, een van de oudste gemeentepaleizen van Italië. Buiten de stadspoorten bevindt zich de mooiste renaissancekerk van Umbrië: de Santa Maria della Consolazione. Aansluitend gaan we verder naar de archeologische site van Carsulae en de Cascate delle Marmore, de hoogste kunstmatige waterval van Europa die door de Romeinen werd aangelegd om overstromingen te voorkomen. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

 

DAG 3: SPOLETO - LUGNANO - AMELIA - ORVIETO - SPOLETO

Na het ontbijt bezoeken we Lugnano en de historische stad Amelia.  Daarna rijden we verder naar Orvieto,  dat prachtig gelegen is op een 315 m hoog plateau met steile wanden van vulkanische tufsteen. De Dom, waar een uiterst kostbaar reliekschrijn bewaard wordt, domineert het stadsbeeld. De fresco's in de Madonna di San Brizio kapel zijn ook een pareltje. We bezoeken aansluitend de Pozzo di San Patrizio, een historische waterput. Een zicht op de stadswallen en de vlakte rondom geeft een beeld van wat een versterkte site Orvieto ooit is geweest. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

 

DAG 4: SPOLETO - BEVAGNA - SPOLETO​​​​​​​

Na het ontbijt bezoeken we Bevagna, een charmant stadje met een typisch middeleeuwse sfeer die je vooral aantreft aan het Piazza Silvestri. Rond het plein staan 3 mooie Romaanse kerken: Chiesa San Silvestro, Chiesa San Michele en S.S. Domenica e Giacomo. Daarna rijden we terug naar Spoleto met zijn vele gezellige steile steegjes en verdoken pleinen en fonteinen. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

 

DAG 5: SPOLETO - SPELLO - ASSISI​​​​​​​

Op de uiterste zuidflank van de Monte Subasio, verrijst het prachtige Spello. Dit versterkt stadje is helemaal opgetrokken uit natuursteen die uit de berg gedolven is. We vinden hier tal van Romeinse poorten en middeleeuwse kerken terug. In de kerk Santa Maria Maggiore bevinden zich schitterende fresco's van Pinturicchio en Perugino. Daarna bezoeken we Assisi, dat prachtig igelegen is in het heuvelachtige landschap. Het charmante centrum wordt gekenmerkt door smalle straatjes, pittoreske winkels en talrijke monumenten die hun middeleeuwse karakter hebben behouden. Net buiten het stadscentrum bevindt zich de Santa Maria degli Angeli. Centraal in deze 16e-eeuwse basiliek staat de oude kapel La Porziuncola. Het fresco boven het altaar beeldt enkele episodes uit van de geschiedenis van de franciscaanse orde. In het hart van de stad staat de Sint-Franciscusbasiliek centraal. Overnachting in hotel Dal Moro Gallery**** in Assisi, waar we 3 nachten verblijven.

ontbijt

 

 

DAG 6: ASSISI - GUBBIO - CITTÀ DI CASTELLO - ASSISI​​​​​​​

Gubbio, gelegen in het noorden van Umbrië, is een plaatsje dat op een steile helling van de Monte Ingino ligt. We klimmen tot bij het Palazzo dei Consoli en nog hoger tot aan de Dom. De 2e stad die we vandaag bezoeken is Città di Castello. Haar historische kern wordt afgeschermd door oude stadsmuren waardoor haar middeleeuwse karakter goed behouden blijft. Het Palazzo Vitelli met zijn pinacotheek is een aanrader. Ook de nabijgelegen San Domenicokerk, de Dom, het Palazzo dei Priori en de San Francescokerk zijn een bezoekje waard. Voor de liefhebbers van moderne kunst zijn er de musea van Burri. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

 

DAG 7: ASSISI - PERUGIA - ASSISI​​​​​​​

Vandaag bezoeken we Perugia, de heuvelachtige hoofdstad van Umbrië en eveneens een levendige universiteitsstad. We komen de stad binnen doorheen de Rocca Paolina. Hierop stond vroeger de pauselijke burcht die door een ondergronds netwerk van gangen uit historische tijden verbonden was met verschillende strategische punten in de stad. Rond het plein Piazza IV Novembre staan de kathedraal van San Lorenzo, de Loggia di Braccio Fortebraccio en het Palazzo dei Priori met de Galleria Nazionale dell'Umbria. Een bezoek aan de Etruskische Poort, het oratorium van San Bernardino en de charmante Sant’Angelokerk in het noordelijke stadsgedeelte vragen een zeker uithoudingsvermogen vanwege de hoogteverschillen. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

 

DAG 8: ASSISI - ROME - BRUSSEL​​​​​​​

Geniet van het ontbijt in het hotel. Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Rome voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Nederlandstalige of Engelstalige lokale gids op dag 5
 • Internationale vluchten met Brussels Airlines
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt
 • Audiosysteem
 • Bezoek Museo di San Francesco en de Chiesa di Santa Chiara in Montefalco, Spoleto, de Dom van Todi, de Santa Maria della Consolazione, Carsulae en de Cascate delle Marmore, Lugnano, Amelia, Orvieto en de Dom, de Pozzo di San Patrizio,  Bevagna, Spello en de kerk Santa Maria Maggiore, Assisi en de Santa Maria degli Angeli en de Sint-Franciscusbasiliek, Gubbio en de Dom, Città di Castello en de Pinacoteca Palazzo Vitelli, Perugia met het Palazzo dei Priori met de Galleria Nazionale dell'Umbria en de Etruskische Poort

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 4n in Spoleto in hotel Clitunno****

 • 3n in Assisi in hotel Dal Moro Gallery****

 

Halfpension mogelijk

Wil je zorgeloos genieten van een heerlijk avondmaal? Kies dan voor de formule op basis van halfpension! Het supplement voor halfpension omvat 7x avondmaal, dranken niet inbegrepen.

€ 154 per persoon

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen