Sorrento en de Golf van Napels

Italië

Sorrento en de Golf van Napels

Omschrijving

Sorrento en de Golf van Napels

We starten deze fenomenale rondreis in Napels, een leuke uitvalsbasis om deze mooie regio te ontdekken. We bezoeken uiteraard de verloren stad van Pompeï en krijgen de kans om wijn te proeven aan de voet van de Vesuvius. Ontdek enkele vissersdorpjes, een weelderige plantengroei en tegen de bergflank op gebouwde, schilderachtige stadjes aan de mooiste kust van Italië. De Amalfitaanse kust laat ongetwijfeld een onuitwisbare indruk achter. We eindigen deze rondreis met een bezoek aan Capri en Anacapri, maar ook de prachtige site van Paestum mag niet ontbreken.

Afreizen:

Afreisdatum Prijs pp dubbel Prijs pp single
14/05/2021 € 1.837 op aanvraag
04/06/2021 € 1.787 op aanvraag
11/06/2021 € 1.747 op aanvraag
09/07/2021 € 1.777 op aanvraag
27/08/2021 € 1.697 op aanvraag
03/09/2021 € 1.797 op aanvraag
10/09/2021 € 1.817 op aanvraag

 

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,...). Vraag gerust naar de dagprijs.


Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - NAPELS 

Vlucht vanuit Brussel naar Napels. Bij aankomst in de stad geniet je eerst van een korte stadsrondrit en kan je meteen de eerste indrukken opdoen van deze uiterst boeiende regio, alvorens je doorrijdt naar het hotel. Vervolgens kan je tijdens een wandeling deze prachtige Zuid-Italiaanse stad verkennen. Vervolgens worden we in het hotel verwacht voor een welkomstdrankje en een heerlijk avondmaal. Overnachting in hotel Palazzo Salgar/Hotel Naples****, waar we vier nachten verblijven.

avondmaal

 

 

DAG 2: NAPELS 

Na het ontbijt neemt de reisleider ons mee door de stad en krijgen we een heldere kijk op het heden en verleden van Napels, de derde stad van Italië en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Eerst wandelen we door Spaccanapoli met een bezoek aan de kloostertuin en het bijhorend museum van Santa Chiara. We wandelen verder langs de Galleria Umberto I en de Piazza del Plebiscito met het Palazzo Reale en het Teatro San Carlo. Vervolgens bezoeken we in het centrum van het oudere Napels het archeologisch museum. Vooral de vondsten uit Pompeï, Herculaneum en andere door de Vesuvius bedolven steden en sites krijgen hier onze aandacht. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

 

DAG 3: POMPEÏ - VESUVIUS 

Vandaag staat één van de hoogtepunten van de reis op het programma. Met een lokale Nederlandstalige gids bezoeken we 's voormiddags de archeologische site van Pompeï. Op 24 augustus 79 werd Pompeï bedolven door een asregen die afkomstig was van de Vesuvius die tot volle uitbarsting kwam. Gebouwen stortten in en alle leven kwam tot stilstand. Een boeiende wandeling laat je kennismaken met het dagelijks leven in een welvarende handelsstad uit de eerste eeuw na Chr. Vervolgens pikt de bus ons op voor een wijndegustatie en een ontspannende lunch. Aan de voet van de Vesuvius proeven we de lokale wijn, de ideale plek om te genieten van deze regionale specialiteit! In de namiddag richten we onze aandacht op de Vesuvius zelf. Met de bus bereiken we het Parco Nazionale del Vesuvio. Bij de parking verlaten we de bus waarna we samen met de reisleider de klim naar de vulkaankrater kunnen ondernemen of op een terras rustig kunnen genieten van het prachtige zicht over de weidse Golf van Napels. Overnachting in het hotel.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 4: NAPELS 

Vandaag geniet je van een vrije dag. Ga zelf op ontdekking in de omgeving of ontspan op het ritme van de Italiaanse cultuur. Optioneel  kan je deelnemen aan een daguitstap naar de Amalfitaanse kust: één van de mooiste kustlijnen van Italië. Enerzijds primeert hier het ruige karakter van deze kust, gevormd door steile hellingen, diepe landengten en Saraceense verdedigingstorens. Anderzijds zorgen vissersdorpjes, een weelderige plantengroei en tegen de bergflank opgebouwde stadjes voor rust en harmonie. De prachtige route brengt ons naar Amalfi, ooit een machtige zeerepubliek en een geduchte concurrent van Genua en Pisa. Nu leeft dit stadje van het toerisme. We bezoeken hier de imposante domkerk met haar kloostergang, museum en crypte. We hebben in Amalfi ook oog voor alle pittoreske hoekjes van deze leuke stad. In Ravello brengt een wandeling door steegjes, langs trappen en overwelfde doorgangen ons bij de Villa Rufolo met haar prachtige tuin en uitzonderlijk panorama. Via het Lattarigebergte en de vruchtbare maar dichtbevolkte vlakte tussen het gebergte en de Vesuvius keren we terug naar ons hotel. De Amalfitaanse kust laat ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op je achter. 's Avonds wacht ons een Napolitaans avondmaal in het centrum van de stad. Overnachting in het hotel.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 5: NAPELS - HERCULANEUM - SORRENTO 

Na het heerlijke ontbijt verlaten we Napels en begeven ons richting Sorrento. Onderweg stoppen we bij de historische site van Herculaneum. Het antieke, residentiële Herculaneum ligt zowat 20 meter onder het hedendaagse Ercolano, een voorstad van Napels. In tegenstelling tot Pompeï werd Herculaneum in augustus 79 na Chr. niet bedolven door lavaregen, maar wel in een mum van tijd hermetisch van de buitenwereld afgesloten door binnenstromende modder. Het bezoek aan de site van Herculaneum levert je een uniek beeld op van het dagelijkse leven in deze residentiële stad uit de eerste eeuw na Chr. Aansluitend aan dit bezoek reizen we verder naar Sorrento waar je tijdens een vrije namiddag heerlijk door de stad kan flaneren. Overnachting in hotel La Residenza ****, waar we drie nachten verblijven.

ontbijt

 

DAG 6: CAPRI & ANACAPRI 

Vanuit Sorrento bereiken we per boot het eiland Capri. Op deze dag genieten we niet alleen van de unieke natuurlijke schoonheid en rijke vegetatie op en rond het eiland, maar ook van de historisch belangrijke plaatsen in de stadjes Capri en Anacapri. In Anacapri bezoek je de Villa San Michele, gebouwd door de bekende auteur Axel Munthe. Ons bezoek aan het mondaine Capri kunnen we facultatief afronden met een boottochtje langs de oost- en zuidkust. Met de veerboot keren we vervolgens terug naar Sorrento. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

 

DAG 7: PAESTUM 

Na het ontbijt bezoeken we de prachtige site van Paestum, een van de belangrijkste vindplaatsen in Italië. Met een lokale gids nemen we hier de Heilige Weg waarlangs de drie goed bewaard gebleven Griekse tempels liggen. Na een bezoek aan het archeologische museum van Paestum vervolgen we onze tocht naar de buffelboerderij Barlotti waar we aan tafel schuiven voor een heerlijke lunch. Na het middagmaal krijgen we meer informatie over het ambachtelijke productieproces van de buffelmozzarella. Overnachting in hotel La Residenza****.

ontbijt, middagmaal

 

 

 

DAG 8: SORRENTO - NAPELS - BRUSSEL 

Ontbijt in het hotel. Einde van onze prachtige rondreis. Transfer naar de luchthaven van Napels voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

 • Nederlandstalige lokale gids op dag 2, 3 en 5

 • Engelstalige lokale gids op dag 6 en 7

 • Internationale vluchten met TUI fly

 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 7x ontbijt, 2x middagmaal, 2x avondmaal

 • Audiosysteem

 • Bezoek aan Napels en het archeologisch museum, de kloostertuin en de Santa Chiara kerk, Pompeï, Vesuvius, wijndegustatie, Amalfi en de Domkerk, Ravelo en de Villa Rufolo, Herculaneum, Capri en de tuinen van Augustus, Anacapri met de Villa San Michele, museum en tempel in Paestum en de buffelboerderij Barlotti.

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gidsen en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 4n in Napels in hotel Palazzo Salgar**** of Hotel Naples****

 • 3n in Sorrento in hotel La Residenza****

 

Boek op voorhand de uitstap naar Amalfi*

4e dag: daguitstap naar de Amalfitaanse kust en zijn pittoreske dorpjes met bezoek aan de Vila Rufolo en de domkerk van Amalfi.

*Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

€ 105 per persoon

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen

 

REISDOCUMENTEN:

identiteitskaart (nog min 3 maanden geldig na terugkeer)

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen