Sicilië, smeltkroes van culturen

Italië

Sicilië, smeltkroes van culturen

Omschrijving

Sicilië, smeltkroes van culturen

U bezoekt Noto, de bestbewaarde barokke stad van het zuiden.  Ontdek een mix van Griekse, Romeinse en Middeleeuwse kunst in Syracus.  Trapani is dan weer een tijdloze plek waarvan de geschiedenis is verweven met de traditie van zoutproductie.  U zal de authentieke smaken van de Siciliaanse keuken in Palermo ervaren.

Afreizen

Vertrekdata Prijs pp in dubbel Singleprijs
11/06/2021 € 1.458 pp. op aanvraag
09/07/2021 € 1.535 pp op aanvraag
03/09/2021 € 1.458 pp op aanvraag

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - PALERMO

Na aankomst op de luchthaven van Palermo transfer naar Hotel Guglielmo II**** in Monreale, waar we 3 nachten verblijven.

 

DAG 2: PALERMO

Na het ontbijt gaan we Palermo ontdekken.  Dit is het ideale vertrekpunt van deze boeiende reis. In de volksmond wordt deze stad ook wel ‘The happy city’ genoemd, omwille van de talrijke palmbomen, de prachtige landschappen en zijn culturele troeven. Met behulp van een Nederlandstalige gids bezoeken we de dom van Monreale, een pareltje waar verschillende soorten architectuur tot uiting komen, en het klooster. 's Namiddag bezoeken we de stad Palermo met onder meer het Palazzo dei Normanni en de San Giovanni degli Eremiti op het programma, 2 symbolen van de stad! Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

DAG 3: ERICE & SEGESTA

Vandaag reizen we richting het westelijke deel van het eiland. Deze omgeving staat bekend om zijn maritieme activiteiten, zijn visvangst en de zoutproductie.  We stoppen in het dorpje Erice, op de top van de Monte Giuliano, een indrukwekkende locatie! We bezoeken de Dom en wandelen door de steegjes om een beeld te krijgen van het dagelijks leven. We krijgen hier ook een prachtig panorama te zien over de zoutvlaktes van Trapani. Voor we de historische site van Segesta bezoeken, genieten we van een traditionele lunch in een lokale boerderij. In het glooiende landschap staat hier een Dorische zuilentempel en een imposant Grieks amfitheater. Overnachting in het hotel.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 4: PALERMO - CEFALÙ - MONTALBANO - GIARDINO NAXOS

Na het heerlijke ontbijt, verlaten  we Palermo en rijden naar het pittoreske vissersdorpje Cefalù, dat zijn naam dankt aan het Griekse ‘kefalé’, dat letterlijk ‘hoofd’ betekent. Dit is een rechtstreekse verwijzing naar de bijzonder gevormde rots boven het stadje vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de witte zandstranden en magische blauwe zee. Het historische centrum heeft nog steeds een middeleeuwse sfeer. Dwaal door de smalle straten langs het oude badhuis, pittoreske huisjes en de indrukwekkende Normandische kathedraal. Men begon met de bouw van de kathedraal in 1131, maar de façade werd uiteindelijk pas in de 15e eeuw voltooid. We vervolgen onze tocht verder naar Montalbano Elicona, onderdeel van van de 'Borghi piu Bella d'Italia', een lijst met de best bewaarde middeleeuwse dorpjes. Het historisch centrum en het kasteel springen hier meteen in het oog! Aansluitend brengen we nog een bezoek aan Argimusco, waar de imposantie rotsformaties zich even mysterieus als adembenemend in het landschap bevinden. Verder naar Giardino Naxos. Overnachting in Hotel Sant'Alphio Garden****, waar we 5 nachten verblijven.

ontbijt

 

 

DAG 5: GIARDINO NAXOS

Vrije dag in de badplaats Giardino Naxos.  Bezoek het plaatsje op eigen tempo of je kan ook deelnemen (optioneel) aan een dagexcursie naar Syracuse en Noto. Met meer dan 2.700 jaar geschiedenis achter de rug is Syracuse één van de meest fascinerende steden van Sicilië. Je reis door de tijd begint in het archeologisch park met onder meer het Griekse theater, het Romeinse amfitheater, de tempel van Apollo en de steengroeve Latomia del Paradiso met het Oor van Dionysos. 's Namiddags staat een bezoek aan het stadje Noto op het programma. Na een zware uitbarsting van de Etna in 1693 werd Noto helemaal heropgebouwd tot een prachtige barokke stad. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

DAG 6: CATANIA

Na het ontbijt reizen we verder naar Catania, de 2e grootste stad van het eiland. Het beeld van de stad wordt gevormd door imposante pleinen, prachtige architectuur en brede straten. Dit is de ideale gelegenheid om de Siciliaanse cultuur helemaal te ontdekken. Hier geniet je van wat vrije tijd. Het is zeker een aanrader om ‘A Piscaria’, een van de grootste en oudste vismarkten van Italië en andere marktjes met lokale specialiteiten te bezoeken. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

 

DAG 7: GIARDINO NAXOS​​​​​​​

Hier kan je genieten van een vrije dag en kan je op ontdekking gaan in de omgeving.   Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan een uitstap naar de Etna. Deze nog steeds actieve vulkaan is de hoogste berg van Sicilië en één van de bekendste vulkanen van Europa. De bus rijdt tot op een hoogte van 2.000 m. Als je nog hoger wil gaan, brengt een kabelbaan en jeep je tot ongeveer 3.000 m hoogte (facultatief en ter plaatse te betalen, voorzie hiervoor ongeveer € 65). Onder leiding van een gids wandel je langs de krater, de witte wolken, de blauwe hemel en het maanachtige landschap bezorgen je ongetwijfeld prachtige vakantiefoto’s! Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

 

DAG 8: GIARDINO NAXOS​​​​​​​

Tijdens deze vrije dag kan je ontspannen in het hotel of op het strand of  kan je slenteren door de winkelstraten op zoek naar souvenirs. Wil je toch nog wat cultuur opsnuiven? Boek dan de excursie naar Savoca & Forza d'Agrò, een aanrader voor liefhebbers van the Godfather trilogy. Tijdens deze excursie bezoek je de bergdorpjes die het decor vormen voor verschillende scènes in de films en er vandaag verlaten bijliggen. In Savoca zie je de kerk waar Michael Corleone trouwde en de bekende Bar Vitelli. In Forza d'Agrò vind je vervolgens the Church of Annunciation, die bij de fans van de films eveneens een belletje zal doen rinkelen. De adembenemende uitzichten vanuit deze dorpjes zijn onvergetelijk. Terug naar het hotel voor het afscheidsdiner, de ideale afsluiter van deze prachtige reis.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 9: GIARDINO NAXOS - CATANIA - BRUSSEL​​​​​​​

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

 • Nederlandstalige lokale gids op dag 2

 • Internationale vluchten met TUI fly

 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 8x ontbijt, 1x middagmaal, 1x avondmaal

 • Audiosysteem

 • Bezoeken aan Monreale met de Dom en het klooster, Palermo en de Cappella Palatina, het klooster degli Eremiti en de catacomben, Erice en de Dom,  de archeologische site van Segesta, Cefalù, Montalbano Elicona, Argimusco en Catania

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gids en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 3n in Monreale in hotel Guglielmo II**** 

 • 5n in Giardino Naxos in hotel Sant'Alphio Garden****

 

Boek op voorhand het excursiepakket*

 • 5e dag: Dagexcursie naar de historische steden Syracuse (inclusief bezoek aan de archeologische site) en Noto (bezoek kathedraal)

 • 7e dag: Excursie naar de Etna (4u)

 • 8e dag: Excursie naar de bergdorpjes Savoca & Forza d'Agrò (4u)


*Het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken.

€ 145 per persoon

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen