Sicilië, archeologisch openluchtmuseum

Italië

Sicilië, archeologisch openluchtmuseum

Omschrijving

Sicilië, archeologisch openluchtmuseum

Tijdens deze indrukwekkende 10-daagse rondreis bezoeken we Palermo, de hoofdstad van Sicilië met zijn schitterende contrasten. We maken een leuke boottocht naar het eiland Lipari, het grootste van de Liparische eilanden en genieten tijdens een degustatie van streekproducten in een plaatselijke boerderij. Tijdens deze rondreis mag natuurlijk het symbool van Sicilië, de Etna vulkaan, niet ontbreken. De rondreis wordt afgerond in Taormina en Syracuse. Deze laatste stad schittert aan een mooie baai en het oude stadsgedeelte ligt op een schiereilandje in de Ionische Zee.

Afreizen:

Afreisdatum Prijs pp dubbel Prijs pp single
07/06/2021 € 1.885 op aanvraag
21/06/2021 € 1.885 op aanvraag
06/09/2021 € 1.885 op aanvraag 
13/09/2021 € 1.885 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen, deze kunnen dagelijks veranderen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - PALERMO

Vertrek naar Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Na aankomst aansluitend transfer naar hotel Porta Felice**** of Domina Zagarella**** waar we 2 nachten verblijven.

 

 

DAG 2: PALERMO - MONREALE - PALERMO

Na het ontbijt brengen we, samen met de lokale Nederlandstalige gids, een uitgebreid bezoek aan Palermo, ook wel de ‘City of Happiness’ genoemd vanwege de wuivende palmbomen, de prachtig aangelegde tuinen en parken en de vele culturele schatten. De voornaamste monumenten vinden we terug aan de lange Corso Vittorio Emanuele die van het Palazzo dei Normanni naar de haven leidt. We brengen een bezoek aan dit paleis met de Cappella Palatina want het interieur straalt nog altijd de charme en grandeur van weleer uit. De kerk San Giovanni degli Eremiti mag zeker niet ontbreken. In het historische centrum stoppen we bij o.a. de Quattro Canti en de prachtige fontein op de Piazza Pretoria. Na hee vrije middagmaal gaan we verder naar Monreale, wereldwijd bekend om haar prachtige romaanse kathedraal, een oogverblindende mengeling van Arabische, Byzantijnse en Normandische stijlen.

ontbijt

 

 

DAG 3: PALERMO - SEGESTA - SELINUNTE - AGRIGENTO

Vandaag vertrekken we naar Segesta, een belangrijk Grieks heiligdom en een van de best bewaarde archeologische sites. Midden in een golvende landschap vind je een Dorische zuilentempel. Het dak ontbreekt en het is niet bekend aan welke god deze tempel is gewijd maar dit doet niets af aan de schoonheid van deze prachtig bewaard gebleven tempel. Eveneens zeer indrukwekkend is het amfitheater op de helling van de Monte Barbaro dat nog altijd gebruikt wordt voor voorstellingen. Tijdens het middagmaal proef je van de heerlijke streekproducten bij een plaatselijke boerderij. Verder naar de archeologische site van Selinunte. Nadien naar Agrigento voor het diner en overnachting in hotel Scala dei Turchi****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 4: AGRIGENTO - PIAZZA ARMERINA - CEFALÙ

's Voormiddags bezoeken we de prachtige tempelvallei van Agrigento. De tempelruïnes hier zijn volgens experts minstens even mooi als die in Griekenland. Tijdens een wandeling passeren we o.a. de tempel van Hercules die vroeger even groot was als het Panthenon in Athene. Na het vrije middagmaal verder naar Piazza Armerina voor een bezoek aan de indrukwekkende Villa Romana del Casale, vooral bekend om de vele prachtige mozaïekvloeren. Avondmaal en overnachting in hotel Baia del Capitano**** in Cefalù.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 5: CEFALÙ - MILAZZO - LIPARI - VULCANO - LIPARI​​​​​​​

Na het ontbijt reizen we naar het noordelijke havenstadje Milazzo. Hier schepen we in voor een boottocht naar de haven van Marina Lunga op het vulkanische eiland Lipari, het grootste van de Liparische eilanden.   In de namiddag’ varen we naar het eiland Vulcano, dat naast zijn vulkaan ook bekend is om zijn natuurlijke modderbaden en warmwaterbronnen. In de gigantische lavarotsen zijn allerlei figuren en grotten te ontdekken. We bezoeken de Grotte della Lume.  Na wat vrije tijd voor het middagmaal, winkelen of een bezoek aan de thermische modderbaden, zetten we onze tocht verder naar de rotsformaties in de zee: de I Faraglioni, de Scoglio delle Sirene, de natuurlijke baden van Piscinadi Venere en de grotten van Cavallo. Nadien keren we terug naar Lipari voor de overnachting in hotel Rocce Azzurre *** waar we 2 nachten verblijven.

ontbijt

 

 

DAG 6: LIPARI - PANAREA - STROMBOLI - LIPARI

In de ochtend bezoeken we het archeologisch museum van Lipari.  De indrukwekkende collectie maskers en kraters uit de bronstijd is een must om gezien te hebben. 's Namiddags maken we een mini-cruise naar Panarea en Stromboli. Aan boord kan je genieten van een typische maccheronate met een glaasje lokale wijn. Tijdens de terugvaart naar Lipari genieten we van het spektakel dat de Sciara del Fuoco biedt vanaf de zee. Een onvergetelijk schouwspel!

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 7: LIPARI - TAORMINA​​​​​​​

Vandaag keren we met de boot terug naar de haven van Milazzo en reizen we  verder naar Taormina voor een stadstour en aansluitend een bezoek aan het Griekse theater. Nadien vrije tijd en transfer naar het hotel voor het avondmaal. De volgende 3 nachten verblijven we in hotel Sant’Alphio Garden**** in Giardini Naxos.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 8: TAORMINA - CATANIA - ETNA - TAORMINA

Vandaag is een vrije dag. Optioneel kan je een dagexcursie reserveren: start jouw dag met een bezoek aan de Catania. Deze stad werd door de eeuwen heen meermaals verwoest door aardbevingen en de allesvernietigende uitbarstingen van de Etna. Catania is misschien wel de meest levendige stad van Sicilië, met een rijk cultureel leven, veel gezellige terrasjes, toeterende auto's, een charmante kleine haven en smalle steegjes. Vrije tijd voor het middagmaal. 's Namiddags verder naar de Etna, een van de grootste nog actieve vulkanen in Europa. Een busrit door de groene olijfboom- en citroenvelden brengt je naar het begin van het indrukwekkende maanlandschap. De bus stopt op een hoogte van 2.000 m, waar je de uitgedoofde kraters al kan bewonderen. Van hieruit kan je facultatief per kabelbaan en jeep nog hoger tot ongeveer 3.000 m gaan, voorzie hiervoor ongeveer € 65. 

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 9: TAORMINA - SYRACUSE - NOTO - TAORMINA

Na een lekker ontbijt, vertrek naar Syracuse. Deze stad schittert aan een mooie baai en het oude stadsgedeelte ligt op een schiereilandje in de Ionische Zee. Hier bezoeken we het archeologische park met  o.a. het Griekse theater, de Kathedraal van Maria del Piliero, de Apollo en Artemis-tempel en het Romeinse amfitheater. 's Namiddags bezoeken we het stadje Noto. Na de zware aardbeving van 1693 moest Noto weer helemaal worden heropgebouwd en het resultaat is indrukwekkend: een prachtige barokke stad. Met al dat moois is het dan ook geen wonder dat Noto op de Unesco Werelderfgoedlijst vermeld staat.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 10: TAORMINA - CATANIA - BRUSSEL​​​​​​​

Transfer naar de luchthaven van Catania  en aansluitend de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

 • Nederlandstalige lokale gids in Palermo & Monreale

 • Engelstalige lokale gids in Agrigento, Piazza Armerina, Taormina & Syracuse

 • Internationale vluchten met TUI fly

 • Ferry Milazzo-Lipari-Milazzo op dag 5 en 7

 • Boottocht Lipari-Vulcano op dag 5

 • Mini-cruise Panarea-Stromboli op dag 6

 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 9x ontbijt, 1x middagmaal, 6x avondmaal

 • Audiosysteem

 • Stadstour Palermo inclusief Capella Palatina, Chiostro degli Ermiti en catacomben

 • Bezoek aan Monreale inclusief Dom en klooster

 • Bezoek aan de archeologische sites van Selinunte, Segesta, Agrigento en Syracuse

 • Bezoek Piazza Armerina met de Villa Romana del Casale

 • Stadstour in Taormina, Syracuse en Noto

 • Bezoek aan het archeologisch museum in Lipari

 • Boottocht naar naar de haven van Marina Lunga

 • Mini-cruise naar Panarea en Stromboli

 • Bezoek aan het eiland Vulcano met de Grotte della Lume, de I Faraglioni, de Scoglio delle Sirene, de baden van Piscinadi Venere en de grotten van Cavallo

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gidsen en chauffeur 

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 2n in Palermo in hotel Porta Felice**** of Domina Zagarella****

 • 1n in Agrigento in hotel Scala dei Turchi****

 • 1n in Cefalù in hotel Baia del Capitano****

 • 2n in Lipari in hotel Rocce Azzurre***

 • 3n in Giardini Naxos in hotel Sant'Alphio Gardens****

 

Boek op voorhand je excursie naar Catania en de Etna*

8e dag: Stadstour Catania gevolgd door bezoek aan vulkaan Etna tot op 2.000 m hoogte. (lunch niet inbegrepen)

*Het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken.

€ 46 per persoon

Indien je per kabelbaan en jeep nog hoger wil gaan tot ongeveer 3.000 m, voorzie je best ongeveer € 65. Dit is niet inbegrepen in de excursieprijs en kan enkel ter plaatse betaald worden.

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen

 

Reisdocumenten

identiteitskaart, nog min 6 maanden geldig na terugkeer

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen