Sardinië - isola sarda, ruig en onbekend

Italië

Sardinië - isola sarda, ruig en onbekend

Omschrijving

Sardinië - isola sarda, ruig en onbekend

Op deze prachtige 8-daagse rondreis ontdek je dit schitterende eiland zeer uitgebreid. Je kan ook genieten van een typisch diner in een traditionele agriturismo. We brengen onder meer een bezoek aan Tharros, een van de meest fascinerende sites van Sardinië en uiteraard mag ook Cagliari, de hoofdstad en tevens ook grootste stad van het eiland niet ontbreken. Op het einde van deze mooie rondreis komen we ook nog langs de grillige kust van Porto Cervo met rotsen, intieme baaitjes en groene heuvels waar we even gaan stoppen voor een fotomoment.

Afreis:

Afreisdatum Prijs pp dubbel Prijs pp single
12/06/2021 € 1.499 op aanvraag
26/06/2021 € 1.559 op aanvraag
11/09/2021 € 1.559 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,...).  Vraag gerust naar de dagprijs.

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - OLBIA - FONNI 

Na aankomst in Olbia rijden we naar Fonni, waar we een traditionele agriturismo bezoeken en meer te weten komen over biologische landbouw. Daarna genieten we daar van een smakelijk diner. Overnachting in hotel Sa Orte*** in Fonni.

avondmaal

 

DAG 2: FONNI - ORGOSOLO - THARROS - SAN SALVATORE DI SINIS - ORISTANO

Na het ontbijt rijden we vandaag naar Orgosolo. Hier dwalen we door de kleine, schilderachtige straatjes en bewonderen we de bekende murales. Deze zijn politiek getinte muurschilderingen die markante gebeurtenissen, legendes en dorpsverhalen vertellen, maar meestal zijn ze een aanklacht tegen onrecht. Daarna bezoeken we de ruïnes van Tharros, een van de meest fascinerende sites van Sardinië. In San Giovanni di Sinis, een nabijgelegen vissersdorpje, ben je vrij voor de lunch. Daarna rijden we verder richting San Salvatore di Sinis. Later op de dag inchecken in Hotel Mistral 2**** in Oristano, waar we 3 nachten verblijven.

ontbijt

 

DAG 3: ORISTANO - GIARA - BARUMINI - ORISTANO

Eerst beginnen we de dag met een bezoek aan de Giara dei Gesturi. Dit verbazingwekkende vulkanische plateau staat bekend om zijn ‘cavallini della Giara’, kleine Sardijnse paarden van slechts 120 cm groot. Tijdens een begeleide wandeling tussen de oude kurk- en olijfbomen, ontdekken we de flora en fauna van het park, bekend om zijn geuren en kleuren. In het nabijgelegen Tuili is er vrije tijd voor de lunch. ‘s Namiddags vervolgen we onze weg naar Barumini, bekend om zijn prehistorische Nuraghi: kegelvormige bouwwerken gevormd door grote gestapelde rotsblokken. Ruim 7.000 zijn er te vinden over heel het eiland. Het belangrijkste voorbeeld van deze oude beschaving is Nuraghe Su Nuraxi di Barumini. De toren bestaat uit drie verdiepingen en behoort tot UNESCO werelderfgoed. Als afsluiter brengen we nog een bezoek aan het museum van Casa Zapata.

ontbijt

 

DAG 4: ORISTANO - CAGLIARI - ORISTANO

Vandaag is er een vrije dag. Optioneel kan je een dagexcursie reserveren: die start met een panoramische rit langs de kust, de zoutmeren en lagunes van Santa Gilla. Via Molentagus, de thuis van roze flamingo's, aalscholvers, reigers en 175 andere vogelsoorten rij je verder naar Monte Urpino voor een prachtig uitzicht over de Golf. Op de terugweg bezoek je de Basiliek van Bonaria. Daarna ontdek je tijdens een stadswandeling o.a. de Castello wijk met de Olifantentoren, de Torre di San Pancrazio, het Romeinse amfitheater en de kathedraal van Santa. Verder naar het Bastion van San Remy dat een mooi uitzicht biedt over de stad en de kustlijn. Na de vrije lunch in het centrum, eindig je deze excursie met een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum met zijn prachtige collectie Bronzetti: kleine bronzen beelden die de Nuraghe hebben nagelaten.

ontbijt

 

DAG 5: ORISTANO - BOSA - ALGHERO - CASTELSARDO

Vandaag ontdekken we het kleurrijke en authentiek vissersdorpje  Bosa, aan de monding van de rivier Temo, gevolgd door een rondleiding in het kasteel van Malaspina. We rijden via een van de mooiste kustwegen van het eiland verder naar Alghero voor een vrije lunch en een stadswandeling. Hier vinden we zowel in de architectuur, cultuur als de gastronomie Catalaanse invloeden terug. Nadien rijden we landinwaarts richting Sassari en bezoeken we de indrukwekkende Pisaanse kerk van Santa Trinità di Saccargia. Verder naar Castelsardo, het centrum van handwerk en oude ambachten. De kans is groot dat je op straat vrouwen veelkleurige manden ziet vlechten, een prachtig om te zien! Overnachting in hotel Nantis****.

ontbijt

 

DAG 6: CASTELSARDO - AGGIUS - CALANGIANUS - COSTA SMERALDA

's Morgens rijden we naar Roccia dell’Elefante, hier doen we een korte fotostop. Daarna verder naar Aggius, bekend om zijn prachtig geweven tapijten. Hier bezoeken we het MEOC, het etnografisch museum waar je inzicht krijgt in alle Sardijnse tradities. Vrije tijd voor de lunch in Tempio Pausiana, een charmant dorpje waar je naar hartenlust kan shoppen in de ambachtelijke boetieks met lokale producten. In de namiddag ontdekken we Calangianus, het centrum van de kurkproductie. Hier vinden we dan ook talloze fabrieken en werkplaatsen waar het materiaal wordt bewerkt. Diner en overnachting in Hotel Petra Bianca**** of Hotel Marana**** aan de Costa Smeralda, waar we 2 nachten verblijven.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 7: COSTA SMERALDA - ARZACHENA - SAN PANTALEO - COSTA SMERALDA

Vandaag staat er na het ontbijt een begeleid bezoek aan Arzachena op de planning inclusief bezoek aan de Nuraghe Prisgiona en de gigantische tombe van Coddu Vecchju. Daarna stop je in het schilderachtige dorpje San Pantaleo, bekend om zijn vele kunstenaars die hun vakmanschap (keramiek, hout, ijzer, met de hand genaaide kleding) wereldwijd exporteren. ‘s Namiddags gaan we naar de chique badplaats Porto Cervo gelegen aan de Costa Esmeralda, ook wel bekend als de ‘goudkust’ of ‘smaragdkust’. Hier bezichtigen we de prachtige Stella Maris kerk vanwaar we de indrukwekkende jachten en zeilboten in de haven kunnen zien. Diner in het hotel.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 8: COSTA SMERALDA - OLBIA - BRUSSEL

Na het ontbijt maken we een stadsrondrit in Olbia. In Disigios staat er nog een wijnproeverij op het programma inclusief Sardijns brood, kaas en charcuterie. De perfecte afsluiter voor de terugkeer naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

 • Engelstalige lokale gids op dag 2, 3, 5 en 7

 • Internationale vluchten met TUI fly

 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 7x ontbijt, 3x avondmaal

 • Audiosysteem

 • Stadsbezoek Orgosolo inclusief muurschilderingen, Alghero en Castelsardo

 • Bezoek agriturismo in Fonni

 • Dorpsbezoeken San Giovanni di Sinis, San Salvatori di Sinis, Bosa, Tempio Pausiana, Calangianus en San Pantaleo

 • Begeleid bezoek aan archeologische site Tharros

 • Begeleide wandeling in Giara dei Gesturi park

 • Begeleid bezoek aan Nuraghe Su Nuraxi in Barumini

 • Museumbezoek Casa Zapata

 • Begeleid bezoek aan kasteel van Malaspina in Bosa

 • Bezoek aan de Pisaanse kerk van Santa Trinità di Saccargia

 • Fotostop aan Roccia dell’Elefante

 • Begeleid bezoek aan het Kurkmuseum in Calangianus

 • Bezoek aan het etnografisch museum MEOC in Aggius

 • Begeleid bezoek Arzachena inclusief Nuraghe Prisgiona en tombe van Coddu Vecchju

 • Bezoek aan de badplaats Porto Cervo met de Stella Maris kerk

 • Wijnproeverij in Disigios

 • Stadsrondrit Olbia

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gids en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Fonni in hotel Sa Orte***

 • 3n in Oristano in hotel Mistral 2**** 

 • 1n in Castelsardo in hotel Nantis****

 • 2n aan de Costa Smeralda in hotel Petra Bianca**** of Marana****

Boek op voorhand je dagexcursie naar Cagliari*

4e dag: panoramische rondrit langs de kust en Monte Urpino. Bezoek aan de Basiliek van Bonaria. Uitgebreide stadswandeling o.l.v. een lokale gids met bezoek aan het amfitheater en de kathedraal van Santa Maria. Op eigen houtje breng je ook nog een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum. (7u)

*Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

€ 45 per persoon

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen