Rijkdom tussen de Douro en de Taag

Portugal

Rijkdom tussen de Douro en de Taag

Omschrijving

Rijkdom tussen de Douro en de Taag. 

Dit is een boeiende rondreis door een van Europa's oudste naties. Het wereldberoemde wijnbouwgebied van de Douro zal je zeker doen verbazen. Het karakteristieke van de rivier Douru kan je terugvinden in de twee indrukwekkende 19-eeuwse stalen bruggen. Ten westen daarvan liggen de oude stadskwartieren waaraan de stad haar charme ontleent. Reis mee verder naar Sintra, een paradijs van prachtige kastelen, paleizen en landhuizen die fraai gelegen zijn in de bergen. Sinds enkele jaren kan je Sintra terugvinden op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze reis maakt natuurlijk ook een tussenstop in de bruisende steden: Lissabon en Porto. Geniet van de typische winkeltjes en proef het echte Portugal in een van de lokale restaurants. 

 

Afreizen

  Prijs dubbel pp Prijs enkel pp
09/05/2021 € 1.559 op aanvraag
13/05/2021 € 1.559 op aanvraag
11/07/2021 € 1.639 op aanvraag
05/09/2021 € 1.600 op aanvraag

 

 

Boeking

Programma

Dag 1 : BRUSSEL - LISSABON - ESTORIL

Bem vindo a Portugal! Samen met onze reisleider komen we aan op de luchthaven van Lissabon en worden we naar het hotel in Estoril gebracht, een pittoreske badplaats aan de Costa de Lisboa. Geniet van wat vrije tijd om Estoril te verkennen. Overnachting in hotel Vila Galé Estoril****.

 

Dag 2 : ESTORIL - SINTRA - ÓBIDOS - CALDAS DA RAINHA

Fotostop bij Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Het panoramische uitzicht over de Sintra-berg en de kust is fantastisch. Daarna gaat het naar de UNESCO Werelderfgoedstad Sintra, een plaats vol magie en mysterie. Ons bezoek aan het Nationaal Paleis (Palácio da Vila) mag uiteraard niet ontbreken. Nadien ontdekken we het middeleeuwse vestingstadje Óbidos. Als de tijd het toelaat, wandelen we nog door het historische centrum van Caldas da Rainha. Overnachting in hotel Sana Silver Coast**** in Caldas da Rainha.

ontbijt 

 

Dag 3 : CALDAS DA RAINHA - ALCOBAÇA - BATALHA - FÁTIMA

Vandaag bezoeken we Mosteiro de Alcobaça en Mosteiro da Batalha, twee impressionante gotische kloosterkerken die beiden als Werelderfgoed staan geklasseerd. Vervolgens verkennen we het Sanctuarium van Fátima, een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor Mariaverering waar pelgrims van over de hele wereld samen komen. Het immense plein voor de basiliek is zéér indrukwekkend. Overnachting in hotel Cinquentenário**** in Fátima.

ontbijt 

 

Dag 4 : FÁTIMA - COIMBRA - AVEIRO - PORTO

Met een lokale gids wandelen we door het historische centrum van studentenstad Coimbra. Ook bezoeken we de Universiteit en zijn beroemde bibliotheek. ‘s Namiddags verkennen we Aveiro, een fotogenieke kuststad die doet denken aan Venetië door de vele kanalen waarop smalle, kleurrijke moliceiro-bootjes varen. In het mooie stadscentrum zijn veel fraaie betegelde art-nouveau huizen te vinden. Verder naar Porto waar we drie nachten verblijven in hotel Vila Galé Porto****.

ontbijt 

 

Dag 5 : PORTO

Een lokale gids leidt ons deze voormiddag rond in Porto, bekend voor zijn portwijn. Karakteristiek zijn de twee indrukwekkende 19e-eeuwse stalen bruggen, de bruisende sfeer en de kronkelende Douro-rivier. Tijdens ons bezoek aan het rijk gedecoreerde Palácio da Bolsa (Beurspaleis) is het duidelijk dat de handel een belangrijke rol speelde in het Porto van de 19e eeuw. En tijdens onze ontspannende boottocht op de Douro bewonderen we Porto vanop het water. We sluiten deze prachtige voormiddag af met een proeverij in een vermaard porthuis in Vila Nova de Gaia. Vervolgens geniet je van een vrije namiddag om zelf deze heerlijke stad verder te ontdekken. Onze stevige lunchtip: bestel de beroemde Francesinha sandwich, een soort van toast met verschillende soorten vlees, bedekt met gesmolten kaas en dikke gekruide tomaten- en biersaus, meestal geserveerd met frietjes. Liefhebbers van architectuur en moderne kunst moeten zeker Fundação de Serralves bezoeken, een prachtig modern museum gelegen in een beeldschoon park.

ontbijt

 

Dag 6 : PORTO - DOURO VALLEI - PORTO​​​​​​​

Vroeg ontbijt en rit naar de Douro vallei met zijn verbluffende landschappen en kronkelige terrassen. In Amarante maken we een korte stop om het historische centrum te ontdekken. Verder naar Pinhão voor een bezoek aan een wijnhuis inclusief proeverij en lunch. Nadien bezoeken we het treinstation, een van de meest karakteristieke treinstations in Portugal vanwege de verzameling ‘azulejos’ (tegels) uit 1937. Tot slot genieten we tijdens een aangename minicruise op de Douro van de prachtige panorama’s. Op de terugweg naar Porto stoppen we even in Régua en Mesão Frio voor een subliem zicht op het unieke wijngaardlandschap.

ontbijt, middagmaal

 

Dag 7 : PORTO - LISSABON​​​​​​​

Met de trein sporen we terug naar Lissabon waar we drie uur later, rond lunchtijd, aankomen. In de namiddag neemt een lokale gids ons mee doorheen het historische district van Belém waar we de befaamde Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos bezoeken. Ons bezoek aan Belém is uiteraard niet compleet zonder de wereldberoemde en lekkere pastéis de Belém te hebben geproefd. We verblijven twee nachten in Lissabon, in hotel Vila Galé Opera****.

ontbijt 

 

Dag 8 : LISSABON​​​​​​​

Samen met een lokale gids ontdekken we Alfama, de oudste en traditioneelste buurt van Lissabon met zijn kasseien steegjes en steile hellingen. Hier is destijds de beroemde Fado muziek ontstaan. De gezellige sfeer draagt bij aan het authentieke karakter van deze wijk. Ga tijdens je vrije namiddag op zoek naar het bekende roze straatje of maak een rit op de iconische Tram 28. Bezoek ook zeker de wijk Bairro Alto waar je flaneert tussen schilderachtige straatjes met intieme pleinen, talloze winkeltjes en knusse cafés.

ontbijt 

 

Dag 9 : LISSABON - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Lissabon voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt 

 

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten met TAP Air Portugal
 • Trein Porto-Lissabon
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 8x ontbijt, 1x middagmaal
 • Audiosysteem
 • Fotostop bij Cabo da Roca
 • Bezoek aan Sintra met toegang tot het Nationaal Paleis (Palácio da Vila)
 • Vestingstadje Óbidos en pelgrimsstad Fátima
 • Toegang tot Mosteiro de Alcobaça en Mosteiro da Batalha
 • Bezoek aan Coimbra met een Engels- of Nederlandstalige lokale gids, inclusief toegang tot de universiteitsbibliotheek
 • Verkenning van Aveiro
 • Bezoek aan Porto met een Engels- of Nederlandstalige lokale gids, inclusief toegang tot Palácio da Bolsa (Beurspaleis)
 • Ontspannende boottocht op de Douro in Porto
 • Wijnproeverij in een porthuis van Vila Nova de Gaia in Porto
 • Dagtocht naar de Douro vallei met Amarante en Pinhão
 • Bezoek aan een wijnhuis in Pinhão, met proeverij en lunch
 • Minicruise van 1 uur op de Douro in Pinhão
 • Bezoek aan Belém (Lissabon) met een Engels- of Nederlandstalige lokale gids, inclusief toegang tot Mosteiro dos Jerónimos en Torre de Belém
 • Bezoek aan de wijk Alfama (Lissabon) met een Engels- of Nederlandstalige lokale gids

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Verblijfstaks in Porto en Lissabon van € 2,00 per persoon per nacht ter plaatse te betalen bij check-in  
 • Persoonlijke uitgaven 
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’ 
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur 
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels 
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering 

Boeking

Belangrijk!

 

Hotels

 • 1n in Estoril in hotel Vila Galé Estoril****

 • 1n in Caldas da Rainha in hotel Sana Silver Coast****

 • 1n in Fátima in hotel Cinquentenário****

 • 3n in Porto in hotel Vila Galé Porto****

 • 2n in Lissabon in in hotel Vila Galé Opera****

 •  

AANTAL DEELNEMERS

min. 15 personen, max. 25 personen


Praktische Informatie

Reisdocumenten

Een geldige identiteitskaart of paspoort volstaat voor toeristen met de Belgische nationaliteit. Kinderen van 0 tot 12 jaar moeten in het bezit zijn van een Kids-ID.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Portugal is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

EURO (EUR)

Tijdsverschil

winter: -1, zomer: -1

Taal

De officiële taal is Portugees.

 

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen