Puglia, een uniek en puur stukje Italië

Italië

Puglia, een uniek en puur stukje Italië

Omschrijving

Puglia, een uniek en puur stukje Italië

U bezoekt de ongerepte streek in de hak van de Italiaanse laars. Alberobello, het betoverende centrum van de trulli, staat zeker op de planning.  U degusteert lokale en felbegeerde olijfolie.

Afreizen:

26/05/2020 € 1.174 pp.  
23/06/2020 € 1.174 pp.  
07/07/2020 € 1.255 pp.  
15/09/2020 € 1.174 pp.  
     

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die kunnen veranderen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL – BRINDISI – MARTINA FRANCA

Fabelachtige steden, diep uitgesneden baaien en ontelbare olijfbomen: Puglia vormt het ideale decor voor een onvergetelijke vakantie. Bij aankomst op de luchthaven van Brindisi word je aansluitend naar het hotel gebracht. Gedurende de volledige reis verblijf je in hotel Villa Rosa****, gelegen in Martina Franca.

 

DAG 2: MARTINA FRANCA – MATERA

In de voormiddag maak je kennis met het gezellige historische centrum van Martina Franca. Een wandeling door de sfeervolle straten brengt je langs de belangrijkste trekpleisters zoals het Palazzo Ducale en de barokke kerken. Na je bezoek aan het historische centrum heb je vrije tijd om rond te kuieren over de wekelijkse markt. Vervolgens staat een bezoek aan het merkwaardige Matera op het programma. Het stadje is één van de oudste ter wereld. Matera is gebouwd tegen een steile helling en is vooral gekend voor zijn grotten in de rotswanden. Deze holwoningen of Sassi werden tot in de helft van vorige eeuw bewoond en staan nu terecht vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

ontbijt

 

DAG 3: MARTINA FRANCA

Je bent vandaag de hele dag vrij. Geniet van de sfeer in het gezellige stadscentrum, relax aan het zwembad of ontdek wat deze prachtige regio te bieden heeft. De reisleider neemt je graag mee naar Monopoli en de Grotte di Castellana tijdens een dagexcursie (optioneel). Na het ontbijt brengt een korte rit met de autocar je tot aan het grottencomplex. Je daalt af voor een wandeling onder begeleiding van de gids. Rotsen uit allerlei vormen, formaten en kleuren komen tevoorschijn. De natuur heeft hier miljoenen jaren vrij spel gehad. Vervolgens bezoek je Monopoli: een prachtige authentieke stad vol charme. Een wandeling brengt je vanuit het historische centrum naar de schilderachtige boulevard aan zee waar in de haven kleurrijke boten dobberen op het ritme van de kabbelende golven. 

ontbijt

 

DAG 4: BARI – ALBEROBELLO

Prachtige plekken, eeuwenoude tradities en verrukkelijk eten: de zuid-Italiaanse havenstad Bari mag uiteraard niet ontbreken in het programma! Een wandeling doorheen het stadscentrum voert je langs de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder de basiliek van Sint-Nicolaas met zijn kostbare crypte, de oude kathedraal van Sint-Sabinus en het duizendjarige kasteel. Bari is ook gekend om zijn pasta en in de Strada delle Orecchiette ontdek je de typische Pugliaanse variant in de vorm van oortjes. ’s Middags leer je hoe deze lekkernij wordt vervaardigd en maak je zelf je eigen overheerlijke orecchiette. Buon appetito! Na het bezoek aan Bari rijd je verder naar Alberobello. Hét symbool van Alberobello zijn de trulli. Je bent vast wel al eens foto’s tegengekomen van de witgekalkte huisjes met grijze, ronde daken. Alberobello lijkt rechtstreeks uit een sprookjesboek te komen! Na een wandeling doorheen het centrum heb je vrije tijd. Ga op zoek naar souvenirs in één van de vele handwerkwinkels of neem plaats in een lokale bar, ondergebracht in een traditionele trullo. 

ontbijt, middagmaal

 

DAG 5: MARTINA FRANCA

Ontspan en doe tijdens deze vrije dag waar je zin in hebt. Geniet van een terrasje onder de Italiaanse zon of ga op souvenirzoektocht. Ook de steden Otranto en Leuca zijn zeker een bezoek waard (optioneel)! Otranto is gelegen aan het heldere water van de Adriatische zee en is rijk aan geschiedenis, architecturale schoonheid en tradities. Het kasteel, de torens en de muren die de hele oude stad omringden, maken van Otranto één van de meest interessante culturele bestemmingen in Zuid-Italië. De kathedraal met zijn bijzondere mozaïekvloer van maar liefst 700 vierkante meter mag zeker niet ontbreken tijdens je ontdekkingstocht doorheen de stad. In de namiddag rijd je naar het meest zuidelijke punt van het Salentijnse schiereiland. Santa Maria di Leuca wordt omringd door twee zeeën en staat bekend om zijn kleurrijke natuurlijke landschap dat opgaat in de majestueuze architectuur. 

ontbijt

 

DAG 6: POLIGNANO A MARE – OSTUNI

Op deze dag schitteren twee pareltjes uit de streek. Je daalt af naar de Adriatische Zee en bereikt het levendige vissersplaatsje Polignano a Mare. De witte vierkante mediterrane gebouwen lijken op een natuurlijke manier ontstaan uit de kalkstenen kliffen waarop de stad gevestigd is. Je oog valt ongetwijfeld ook op het grote standbeeld van de zanger Domenico Modugno. Met zijn lied ‘Volare’ zette hij het blauw van de Pugliese zee voor altijd op de wereldkaart. Een mooie rit langs de olijfgaarden brengt je naar de schilderachtige ‘witte stad’ Ostuni, die over de top van een berg ligt gedrapeerd. Tijdens een bezoek aan een olijfpers krijg je de kans om te proeven van de lokale en felbegeerde olijfolie. Vervolgens ga je verder op ontdekking in het stadscentrum. De reisleider neemt je mee langs sfeervolle smalle straten, pleintjes en langs witgekalkte huizen en de belangrijkste bezienswaardigheden. 

ontbijt

 

DAG 7: LECCE

Na een welverdiend ontbijt vertrek je naar Lecce. Deze stad wordt ook wel eens het ‘Firenze van de barok’ genoemd. De enorme bloeiperiode die ze kende, gaf aanleiding tot de bouw van vele monumenten. In de goudgele zandsteen kwamen de fantasieën van de architecten tot leven. Badend in een ivoren licht straalt deze stad het hele jaar door warmte uit. Een wandeling in het historische centrum voert je langs de Piazza Sant’Oronzo met een amfitheater voor 25.000 toeschouwers, de Piazza del Duomo en de Porta Napoli. Naast kunst en cultuur vind je in Lecce ook veel gezellige bars, restaurants en winkels. In de namiddag heb je wat vrije tijd. Geniet van een heerlijke espressino, een koffievariant uit de streek, of ga verder op verkenning in de stad. 

ontbijt

 

DAG 8: MARTINA FRANCA – BRINDISI – BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 

- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

- Engelstalige lokale gids in Bari

- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly

- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

- alle overnachtingen in het vermelde hotel

- 7x ontbijt

- Italiaanse kookles met lunch op dag 4

- degustatie van lokale olijfolie op dag 6

- toegangsgelden voor Matera, kathedraal van Ostuni 

  en de Dom en Basilica di Santa Croce in Lecce

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 

Niet inbegrepen

- Persoonlijke uitgaven

- Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

- Fooien voor de gids en chauffeur

- Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 

- Optioneel excursiepakket:

3e dag: Grotte di Castellana en Monopoli inclusief lokaal transport (dagexcursie)

5e dag: Otranto en Santa Maria di Leuca inclusief lokaal transport (dagexcursie)

€ 142 per persoon  

Boeking

Belangrijk!

Singleprijs: € 1.396

 

HOTELS

Plaats Nachten Hotel
Martina Franca 7 Hotel Villa Rosa****

 

 

AANTAL DEELNEMERS

min. 15 - max. 25 personen

 

BOEK OP VOORHAND HET EXCURSIEPAKKET

Boek op voorhand het excursiepakket

3e dag:  Grotte di Castellana en Monopoli inclusief lokaal transport (dagexcursie) 

5e dag:  Otranto en Santa Maria di Leuca inclusief lokaal transport (dagexcursie)

 

€ 142 per persoon 

 

 

NUTTIGE INFO

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen