Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel

Italië

Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel

Omschrijving

Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel

Deze 8-daagse rondreis starten we in het betoverende Alberobello met zijn witgepleisterde kalkstenen trulli. Nadien volgen er ook nog bezoeken aan Matera, die gekend is om haar Sassi of holwoningen. We reizen door naar Lecce waar er veel monumenten opgetrokken zijn in barok-, rococo- en renaissancestijl. In de goudgele zandsteen kwamen de fantasieën van de architecten tot leven. Om de rondreis in schoonheid af te sluiten genieten we nog van een degustatie van de lokale en felbegeerde olijfolie.

Afreizen:

Afreisdatum Prijs pp dubbel Prijs pp single
08/05/2021 € 1.317 op aanvraag
22/05/2021 € 1.317 op aanvraag
05/06/2021 € 1.338 op aanvraag
12/06/2021 € 1.338  op aanvraag
03/07/2021 € 1.427 op aanvraag
17/07/2021 € 1.427 op aanvraag
04/09/2021 € 1.338 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,...). Vraag gerust de dagprijs.

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - BRINDISI - ALBEROBELLO

Vlucht naar Brindisi.  Bij aankomst brengen we aansluitend een bezoek aan de stad, indien de tijd het toelaat. Daarna rijden we verder naar Alberobello om ons te installeren in Hotel Ramapendula****, waar we 5 nachten verblijven.

 

DAG 2: ALBEROBELLO - MARTINA FRANCA - ALBEROBELLO

Na het ontbijt bezoeken we Alberobello, onderdeel van het Unesco werelderfgoed. Deze regio wordt vooral geassocieerd met zijn typische ‘Trulli houses’, die je ongetwijfeld al op foto’s hebt kunnen bewonderen. Na een bezoek aan de Trullo Sovrano en een prachtige wandeling heb je de tijd om souvenirs aan te schaffen en te genieten van heerlijke koffie of wijn. In de namiddag staat de ontdekking van de barokke stad Martina Franca op het programma, door zijn rijke vegetatie ook wel het groene hart van Puglia genoemd. We brengen hier een bezoek aan de Basilica di San Martino, ook de authentieke straatjes in het historische stadscentrum zullen je zeker kunnen bekoren! Op de terugweg naar Alberobello maken we een stop voor een degustatie van olijfolie,  ook komen we hier alles te weten over het exportproduct bij uitstek van deze regio. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

DAG 3: ALBEROBELLO

Vandaag kan je genieten van een vrije dag. Ga zelf op ontdekking in de regio en deel de dag op jouw tempo in. Je kan ook optioneel deelnemen aan een excursie naar Monopoli en de Grotte di Castellana. Na het ontbijt brengt een korte rit met de autocar je tot aan het grottencomplex. Je daalt af voor een begeleide en gegidste wandeling . Je kan er rotsen uit allerlei vormen, formaten en kleuren bewonderen. De natuur heeft hier miljoenen jaren vrij spel gehad. Vervolgens bezoek je Monopoli, een prachtige authentieke stad vol charme. Een wandeling brengt je vanuit het historische centrum naar de schilderachtige boulevard aan zee waar in de haven kleurrijke boten dobberen op het ritme van de kabbelende golven.

ontbijt

 

DAG 4: ALBEROBELLO - TRANI - BARI - POLIGNANO A MARE - ALBEROBELLO

Na het ontbijt rijden we naar Trani, gelegen in het noorden van Apulië. We bewonderen hier de kathedraal en de historische haven gelegen aan de Adriatische Zee. We rijden verder naar Bari, de hoofdstad van Apulië die door de eeuwen heen beïnvloed werd door zowel mediterrane als Europese culturen. Hier wacht ons een culturele rondleiding met de St.-Nicolaasbasiliek en het Swabian kasteel op het programma. Geniet ook van  We krijgen de gelegenheid om zelf orecchiette te maken, de lokale zelfgemaakte pasta, het culinaire hoogtepunt van de reis . We komen alle geheimen te weten van het traditionele recept waarna een degustatie van je eigen creatie met een glas rode wijn uiteraard niet mag ontbreken! Hierna bezoeken we Polignano a Mare, een historische stad gebouwd op steile kliffen. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

DAG 5: ALBEROBELLO - MATERA - ALBEROBELLO

Vandaag staat er een bezoek aan Matera op het programma. Deze stad staat terecht op de lijst van het Unesco werelderfgoed en mocht zich in 2019 de Culturele hoofdstad van Europa noemen. Matera is vooral bekend omwille van de Sassi of grotwoningen die tot in de helft van de vorige eeuw bewoond waren. Nu vind je er tal van restaurants, winkeltjes en hotels. Overnachting in het hotel.

ontbijt

 

DAG 6: ALBEROBELLO - LECCE - OTRANTO

We laten Alberobello achter ons en begeven ons naar Lecce ,de prachtige barokke stad die we gaan ontdekken. Door zijn architecturale stijl wordt Lecce ook wel het Firenze van het zuiden genoemd. We bewonderen hier de Piazza Sant’Oronzo, de restanten van het Romeins amfitheater, de Santa Croce kerk, de Dom en zoveel meer! Hierna kan je genieten van een lunch in een tradtionele Masseria. In de namiddag volgt een bezoek aan Otranto, een pittoresk dorpje gekend om zijn kathedraal met een mozaïeken vloer uit de 2e eeuw. Vanavond overnachting in Hotel Vittoria Resort and Spa****, waar we twee nachten verblijven.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 7: OTRANTO - GALATINA - GALLIPOLI - OTRANTO

We laten ons vandaag betoveren door het charmante centrum van het historische Galatina.  Hier bewonderen we de zandkleurige huisjes en de St. Caterina Basilica. Na de vrije lunch gaan we verder naar Gallipoli. Door zijn ligging op een klein eiland, zijn oude stadsmuur, zijn wirwar van straatjes en de nabijheid van de Ionische Zee wordt dit stadje al sinds mensenheugenis ‘The beautiful town’ genoemd. Het kasteel, de kathedraal van Santa Agatha en de Corti, achtertuinen die vroeger gebruikt werden als ontmoetingsplaatsen, zijn de trekpleisters van de stad. Dit is ook de plaats om prachtige vakantiefoto’s te nemen en de herinneringen van deze reis in een onvergetelijk decor voor altijd vast te leggen. Terugrit naar Otranto voor een welverdiend afscheidsdiner. Overnachting in het hotel.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 8: OTRANTO - BRINDISI - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Brindisi voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Engelstalige lokale gidsen in Matera, Grotte di Castellana en Bari tijdens het maken van orecchiette
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 1x middagmaal, 1x avondmaal
 • Audiosysteem
 • Stadsbezoek en inkomgelden voor: Alberobello en de Trullo Sovrano, Santa Croce kerk en Dom in Lecce, de Sassi kerk en het Sassi House Museum met lokale gids in Matera, de Basilica di San Martino in Martina Franca, de kathedraal in Trani, bezoek aan de St.-Nicolaasbasiliek en het kasteel in Bari, de kathedraal van Otranto, de St. Caterina Basilica in Galatina
 • Degustatie van lokale olijfolie op dag 2

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

* 5n in Alberobello in hotel Ramapendula****

* 2n in Otranto in hotel Vittoria Resort and Spa****

 

Boek op voorhand de excursie naar Monopoli en de Grotte di Castellana*

3e dag: Ontdek het indrukwekkende grottencomplex en laat je betoveren door dit schilderachtig stadje

*Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

€ 59 per persoon

 

Halfpension mogelijk

De toeslag halfpension omvat 5x avondmaal (dag 2 t.e.m. dag 6), dranken niet inbegrepen. Het afscheidsdiner is inbegrepen in de basisprijs.  

€ 72 per persoon

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen

 

Identiteitskaart nog 3 maanden geldig na terugkeer

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen