Provence & Camargue

Frankrijk

Provence & Camargue

Omschrijving

Het land van Vincent van Gogh

Geurige kruiden, zwoele zomeravonden, zachte kleuren van het ochtend- en avondlicht: je bent in de Provence. Gele zonnebloemen steken mooi af tegen de felblauwe lucht. Deze streek biedt naast prachtige historische steden ook eindeloze vlaktes, idyllische berglandschappen, woeste kloven en een uitgestrekte kustlijn langs de Middellandse Zee. De Provençaalse markten zijn een streling voor het oog en elke slok van een Châteauneuf-du-Pape, Côte du Rhône of Côte du Provence is een streling voor de tong. Redenen genoeg dus waarom de Provence een geweldige reisbestemming is!

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
11/04/2021 1.299€ 1.544€
07/11/2021 1.169€ 1.414€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Orange

We rijden naar Sandaucourt voor de lunch en bollen daarna verder naar het zuiden. Diner en logies in Orange.

 

Dag 2: Orange - L’Isle-sur-la-Sorgue - Fontaine-de-Vaucluse - Gordes - Roussillon - Orange

L’Isle-sur-la-Sorgue is gebouwd op palen in een netwerk van rivieren en kanalen en the place to be voor antiekliefhebbers. Tijdens onze wandeling door het oude centrum komen we langs Place de la Juiverie, diverse schoepenraderen, patriciërshuizen en de kapel van het ziekenhuis. We bezoeken de collegiale Notre-Dame-des-Anges met haar weelderige barokversiering en doen een terrasje. In Fontaine-de-Vaucluse, waar de Sorgue ontspringt, wandelen we langs de rivier naar de bron en zien hoe op ambachtelijke wijze papier geschept wordt in de papiermolen Vallis Clausa. Na de lunch ontdekken we het charmante Gordes met zijn geplaveide straatjes, die leiden naar het kasteel in het hart van het dorp. In Roussillon wandelen we door het centrum en naar de voormalige okergroeve Sentier des Ocres, waar we een mooi uitzicht hebben op het gekleurde landschap met pijnbomen. Terugrit naar Orange voor diner en logies.


Dag 3: Orange - Aigues-Mortes - Saintes-Maries-de-la-Mer - Orange

Vandaag verkennen we de ongerepte Camargue, een broed- en rustplaats voor duizenden vogels en een thuishaven voor paarden, stieren en sierlijke flamingo’s. In Aigues-Mortes, gelegen in de zoutmoerassen, maken we een wandeling door het centrum en even buiten de omwalling om een mooi beeld te krijgen van het middeleeuwse stadje. Na ons bezoek aan de Notre-Dame-des-Sablons rijden we naar Saintes-Maries-de-la-Mer voor een bezoek aan de Notre-Dame-de-la-Mer, een korte wandeling en de lunch. Daarna ontdekken we de pracht van de Camargue tijdens een aangename boottocht op de kleine Rhône. Op de terugweg naar Orange passeren we Pont du Gard. Diner en logies.


Dag 4: Orange - Saint-Rémy - Les Baux - Arles - Orange

In Saint-Rémy snuiven we op de Provençaalse markt de sfeer van het zuiden op. Nadien bezichtigen we Les Antiques met l’Arc de Triomphe en het mausoleum, 2 van de mooiste nog intact gebleven Romeinse monumenten in Frankrijk. In het voormalige klooster Saint-Paul-de-Mausole bezoeken we het kerkje, de tuin en de slaapkamer waar Vincent van Gogh werd verzorgd. Rond de middag rijden we naar Les Baux, prachtig gelegen in de Alpilles. Uniek door zijn geschiedenis en zijn natuur waakt deze stad over de Provence. Het zonlicht op de bauxietrotsen nodigt uit tot rust. Ten slotte ontdekken we Arles met zijn prachtige kathedraal Saint-Trophime, waar we in de voetsporen van Vincent van Gogh lopen. We werpen een blik op het Théâtre Antique en wandelen tot Place du Forum om er te ontspannen op een terrasje. Terugrit naar Orange voor diner en logies.


Dag 5: Orange

Na het ontbijtbuffet rijden we naar het centrum waar je van een vrije voormiddag geniet op de Provençaalse markt. ’s Namiddags ontdekken we samen het Romeinse stadje met zijn rijke geschiedenis. Diner en logies.


Dag 6: Orange - Vaison-la-Romaine - Mont Ventoux - Orange

Via Carpentras en verschillende wijndorpen bereiken we Vaison-la-Romaine, een authentieke Provençaalse stad omgeven door bergen, valleien en rivierdalen, wijn- en lavendelvelden. We bezoeken de Notre-Dame-de-Nazareth met bijhorende kloostergang en wandelen via de schilderachtige wijk La Villasse tot de opgravingen van Puymin. Na de lunch in de benedenstad steken we de Gallo-Romeinse Pont Roman over naar de bovenstad voor bezoek. Vervolgens maken we een panoramische rit langs Malaucène naar de top van de Mont Ventoux. Het desolate maanlandschap met een uitzonderlijk panorama zal niemand onberoerd laten. Tijdens de spectaculaire afdaling richting Bédoin houden we een fotostop aan het legendarische Tom Simpson monument. Diner en logies.


Dag 7: Orange - Avignon - Châteauneuf-du-Pape - Orange

Op onze laatste dag in de Provence verkennen we Avignon. Na een rondrit met een toeristisch treintje, geniet je van vrije tijd om de stad te ontdekken of het schitterende Palais des Papes te bezoeken. ‘s Namiddags rijden we naar Châteauneuf-du-Pape, een van de beroemdste wijndorpen van het departement Rhône. In een van de vele wijnkelders krijgen we een uitvoerige uitleg over de wijnproductie en de diverse gebruikte druivenrassen in de streek. Na een heerlijke proeverij keren we terug naar Orange. Diner en logies.


Dag 8: Orange - Brussel

Na het ontbijtbuffet verlaten we de schitterende Provence om tegen de avond aan te komen in Brussel.

Boeking

Deze reis is inclusief

  • Vervoer per luxeautocar

  • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

  • Nederlandstalige reisleiding

  • Toeristenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

  • Annulerings- en bijstandsverzekering

  • Toegangsprijzen: ca. € 50

Boeking

Belangrijk!

  • Boek voor 15/03 en krijg 60€ korting op de basisprijs van 1.299€
  • Kinderkorting t.e.m. 12 jaar: 200€
  • Verblijf in Hôtel Mercure Orange Centre

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen