Parijs

Frankrijk

Parijs

Omschrijving

Grandeur met magische charme

Parijs is al eeuwen de stad van geestelijke verlichting, vernieuwing, durf, ambitie en van een bijna aan arrogantie grenzend zelfvertrouwen. Welke andere stad durft een moderne piramide pontificaal voor een van haar beroemdste klassieke gebouwen - het Louvre - neer te zetten, in het vertrouwen dat tegenstellingen elkaar versterken? Daarnaast is Parijs de stad van cultuur, stijl en mode en een toonbeeld van klasse, elegantie, bekoring, charme en levensvreugde. Grote schilders zoals Manet, Degas en Monet zagen Parijs dan ook als een inspiratiebron.

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
22/05/2021 409€ 504€
13/08/2021 409€ 504€
30/10/2021 409€ 504€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Parijs

Bij aankomst in Parijs starten we met een panoramische rit langs Place Charles de Gaulle en Place de la Concorde tot de Champs-Elysées, waar we lunchen. Nadien rijden we naar Place du Trocadéro voor een wandeling langs het Palais de Chaillot tot de Eiffeltoren en Champ-de-Mars, een uitgestrekt park midden in de stad. In het mooie Hôtel National des Invalides bezichtigen we het praalgraf van Napoleon en de Soldatenkathedraal. Je geniet van vrije tijd om ook een van de bijhorende musea te bezoeken. Daarna ontdekken we de stad vanop de Seine en varen we langs de bekendste monumenten en gebouwen die Parijs rijk is. In de vooravond rijden we naar ons hotel, net buiten de drukke hoofdstad gelegen. We dineren in een nabijgelegen restaurant en maken nog een wandeling langs de oevers van de Seine tot het Parc des Impressionnistes voor we onder de wol kruipen.

 

Dag 2: Parijs

We bezoeken La Défense, het grootste zakendistrict van Europa. Zijn uiterst moderne architectuur met niet minder dan 60 kunstwerken en het imposante bouwwerk Grand l’Arche, zal je zeker bekoren. Nadien nemen we de metro naar de Opéra Garnier voor een bezoek en wandelen we langs Place Vendôme en de Jardin des Tuileries naar het Carrousel du Louvre. Hier is er vrije tijd om te lunchen en het Louvre of een ander museum te bezoeken. Tijdens een tweede stadsrondrit ontdekken we de Rive Gauche. Quai de la Tournelle biedt een mooi uitzicht op de Notre-Dame. Verder langs de unieke en prachtige Sainte-Chapelle, die verstopt zit in het Palais de Justice op Île de la Cité, naar les Bouquinistes, Saint-Germain-des-Prés, Quartier Latin en Tour Montparnasse, waar we bij mooi weer genieten van een magnifiek stadspanorama. Na het diner rijden we naar de pittoreske wijk Montmartre. Aan de voet van de heuvel nemen we de kabeltrein naar het hoogste punt voor een bezoek aan de prachtige Sacré Coeur. Genietend van de sfeer dalen we af langs het kunstenaarsplein Place du Tertre en het huis van Vincent van Gogh, naar Place Blanche met de onverwoestbare Moulin Rouge. Hier worden we opgepikt door onze chauffeur en naar ons hotel teruggebracht. Logies.

 

Dag 3: Parijs - Brussel

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Place de la Bastille voor een wandeling naar Place des Vosges, het oudste plein van Parijs. Verder door Le Marais naar Rue des Rosiers, het hart van de Joodse wijk. Koosjere winkeltjes, Hebreeuwse opschriften, Arabische cafés en enkele Franse kroegen maken de buurt authentiek. Op Île de la Cité ben je vrij om te lunchen en te winkelen in het Centre Beaubourg of Les Halles. Op het afgesproken uur verzamelen we aan de autocar die ons naar Père Lachaise brengt. Dit unieke kerkhof herbergt graven van beroemdheden als Oscar Wilde, Molière, Chopin, Édith Piaf, Karel Appel en Jim Morrison. Na ons bezoek nemen we afscheid van de metropool en rijden we terug naar België.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Vervoer per luxeautocar

 • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

 • Nederlandstalige reisleiding

 • Toeristenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Lokaal openbaar vervoer

 • Annulerings- en bijstandsverzekering

 • Toegangsprijzen: ca. € 60

Boeking

Belangrijk!

 • Boek voor 15/03 en krijg 20€ korting op de basisprijs van 409€
 • Kinderkorting t.e.m. 6 jaar: 260€
 • Kinderkorting t.e.m. 12 jaar: 170€
 • Korting 3e persoon: 20€
 • Verblijf in The Originals Boutique Hôtel Rueil la Défense

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen