Occitanië

Frankrijk

Omschrijving

Kleurrijke parels in de Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrenées

Occitanië is de huidige naam voor de Languedoc-Roussillon en de Midi-Pyrenées. Deze grote nieuwe regio in Zuid-Frankrijk waar de natuur groots en sereen is, biedt je een geschiedenis en cultuur om nooit te vergeten. Zo is er de middeleeuwse vestingstad Carcasonne met zijn indrukwekkende katharenburcht, de gemoedelijke roze stad Toulouse en Albi, een van de mooiste steden van Zuid-Frankrijk. Het 250 km lange Canal du Midi tussen Toulouse en de Middellandse Zee is een van de beroemdste én mooiste kanalen van Europa. De kleurenpracht is de sterkste troef van dit deel van Zuid-Frankrijk.

Afreis

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
08/08/2021 1.339€ 1.605€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Castres

We rijden zuidwaarts naar Castres. Tegen de avond bereiken we ons hotel. Na de kamerverdeling en een drankje is het tijd voor het diner. Logies.


Dag 2: Castres - Carcassonne - Castres

Na het ontbijt bezoeken we Castres, ‘La petite Venise du nord’, met zijn rijk historisch en cultureel erfgoed. Vanop Quai des Jacobins hebben we een mooi zicht op de oude gekleurde leerlooiershuizen die de Agout rivier afboorden. In Musée Goya zien we de grootste verzameling Spaanse schilderijen in Frankrijk. Jardin de l’Evêché biedt prachtig geborduurde perken ontworpen door Le Nôtre. Andere interessante monumenten zijn de barokke kathedraal Saint-Benoît, Place Jean Jaurès, het Vivièsherenhuis en het Nayrac-herenhuis. Na de lunch rijden we naar de middeleeuwse vestingstad Carcassonne. Het volledig gerestaureerde centrum, La Cité, prijkt op de Unesco-werelderfgoedlijst. We ontdekken de poorten die de omwalling doorbreken en toegang geven tot La Cité. Naast Porte Narbonnaise, met 2 imposante torens verdient Porte Saint-Nazaire die de kathedraal beschermt, onze aandacht. Voor we terugrijden naar Castres geniet je van vrije tijd in de gezellige stad. Diner en logies.


Dag 3: Castres - Toulouse - Castres

Vandaag besteden we aandacht aan de meest roze stad van Frankrijk, Toulouse. Toeristentrekker is de basiliek Saint-Sernin, als grootste romaanse kerk van Europa. Ook het Couvent des Jacobins en Place du Capitole met de ‘Salle des Illustres’ in het indrukwekkende stadhuis zijn fotogeniek. Verder is er de verscheidenheid aan bouwstijlen – van een enorme hoeveelheid voorname herenhuizen en andere mooie, typisch Franse chique gebouwen tot authentieke vakwerkhuizen. De contrasten maken de stad spannend om te ontdekken. Soms waan je je in Spanje, soms in Frankrijk, soms in Duitsland. Na de lunch geniet je van een vrije namiddag. Terugrit naar Castres voor diner en logies.


Dag 4: Castres - Sidobre - Albi - Castres

Na het ontbijt trekken we de natuur in. In het mysterieuze massief van Sidobre wandelen we tussen origineel gevormde granietrotsen, uniek in Europa! We bezichtigen de Peyro Clabado, een kolossale rotsblok van 780 ton, rustend op een natuurlijke sokkel van hooguit één vierkante meter. Verder komen we langs de indrukwekkende Chaos de la Resse, een oude rivierbedding bezaaid met gigantische rotsblokken en Lac des Merles, waar rotsblokken net boven het water uitkomen en een schitterend panorama bieden. Op de middag lunchen we in Albi, de ‘rode’ stad van Toulouse-Lautrec. Nadien bewonderen we het interieur van de imposante Sainte-Cécile, de grootste beschilderde kathedraal van Europa. Het Palais de la Berbie huisvest het Toulouse-Lautrec museum waar we een unieke collectie van de kunstenaar zien. De fraaie middeleeuwse vakwerkgevels en gerenoveerde herenhuizen uit de renaissance, de collegiale kerk Saint-Salvi en haar klooster, de Pont du 22 aôut en de oevers van de Tarn zijn eveneens interessante bezienswaardigheden. Terugrit naar Castres voor diner en logies.


Dag 5: Castres - Castelnau-de-Montmiral - Puycelsi - Cordes-sur-Ciel - Montans - Castres

We starten met een bezoek aan het pittoreske Castelnau-de-Montmiral, gelegen op een rotsplateau met zicht op wijngaarden. Het centrale plein, omgeven door vakwerkhuizen met arcaden, typeert het plaatsje dat tot ‘Les Plus Beaux Villages de France’ gerekend wordt. In de Notre Dame de l'Assomption bewonderen we een reliekschrijn, dat een waar meesterwerk van religieuze edelsmidkunst is. Puycelsi, op een 150 m hoge rots boven de vallei van de Vére rivier, behoort eveneens tot de mooiste dorpen van Frankrijk. Het is er leuk slenteren door de smalle straatjes met patriciërshuizen en typische pigeonniers. Cordes-sur-Ciel is een van de mooiste historische sites in de Albigeois. Na de lunch worden we met een treintje naar de middeleeuwse bovenstad gebracht. Een wandeling langs mooi bewaarde patriciërswoningen, gotische paleizen en ambachtelijke winkeltjes is een echte betovering. We bevinden ons in de oeroude wijnregio Gaillac en besluiten deze mooie dag dan ook met een bezoek aan een wijndomein, gevolgd door een heerlijke degustatie. Diner en logies.


Dag 6: Castres - Sorèze - Castelnaudary - Castres

Aan de voet van de Montagne Noire ligt Sorèze. Centraal staat een abdij, oorspronkelijk opgericht in 754, maar herhaaldelijk verwoest. Nadat Lodewijk XIII het pand ter restauratie aan de benedictijnen schonk, opende de orde er in 1682 een school. Een eeuw later kreeg die de status van Koninklijke Militaire School. De reputatie van het huis oversteeg de landsgrenzen, omwille van de innovatieve leermethoden van die tijd. We doorlopen de oude klaslokalen, slaapzalen en ceremoniële zalen van dit prestigieuze etablissement. In de namiddag maken we een aangename boottocht op het Canal du Midi, vertrekkend vanuit Castelnaudary. We ontdekken de ‘Grand Bassin’, waar de monumenten van de oude stad in reflecteren en varen langs oude, indrukwekkende sluizen, jaagpaden en plezierhavens. Terug in ons hotel genieten we op onze laatste avond van een gastronomisch diner. Logies.


Dag 7: Castres - Brussel

Na een vroeg ontbijt worden de koffers ingeladen en volgt de terugreis met onderweg de gebruikelijke stops.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Vervoer per luxeautocar

 • Volpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

 • Nederlandstalige reisleiding

 • Lokale gidsbegeleiding

 • Toeristenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Annulerings- en bijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

 • Boek voor 01/06 en krijg 64€ korting op de basisprijs van 1.339€
 • Kinderkorting t.e.m. 12 jaar: 670€
 • Korting 3e persoon: op aanvraag
 • Verblijf in Hôtel Mercure Castres L'Occitan
 • Vergeet je zonnebril en wandelschoenen niet

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen