Noordkaap en Lofoten onder de middernachtzon

Noorwegen

Noordkaap en Lofoten onder de middernachtzon

Omschrijving

Noordkaap en Lofoten onder de middernachtzon

Noorwegen is het land voor de natuurliefhebbers. We beginnen met het ontdekken van de pure schoonheid van de Lofoten. Verder bezichtigen we de ruige landschappen, liefelijke vissersdorpjes en heldere lucht. Verder bekijken we de 'groten der aarde' tijdens een fantastische walvissafari. Als toppunt van de reis maken we een onvergetelijke avondexcursie naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
14/06/2021 € 2.349 op aanvraag
12/07/2021 € 2.379 op aanvraag
26/07/2021 € 2.299 op aanvraag
     
     
     
     

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - OSLO

Vlucht naar Oslo, Noorse hoofdstad gekend om zijn hippe wijken als Tjuvholmen. Bij aankomst brengt de transfer ons naar het hotel. Afhankelijk van het aankomstuur geniet je nog van enkele vrije uren om de stad te ontdekken. Wandel op de winkelboulevard Karls Johans Gate, ontdek de fantasierijke stadsarchitectuur zoals het operagebouw of hef een glas in een van de vele trendy bars. Hou je van emotionele beelden over het proces van het mensenleven? Ga dan naar het Frogner park. De beelden van Gustav Vigeland lijken hier wel tot leven te komen! Overnachting in hotel Scandic Solli****.

 

DAG 2: OSLO - ALTA - HONNINGSVÅG

Na het ontbijt zet je de reis per vlucht verder naar Alta, een kleine gemeente in de Noorse provincie Finnmark. Bij aankomst in Alta brengen we een bezoek aan het beroemde museum van Alta met zijn duizenden prehistorische rotstekeningen. Vervolgens rijden we verder richting Honningsvåg waar we in de late namiddag aankomen. Na het avondmaal in het hotel maken we een avondlijke excursie naar de Noordkaap. Daar op het uiterste puntje van Europa staan en in het niets naar het noorden staren, wetend dat daar alleen nog maar de Noordpool is… Geweldig! Typisch is de bekende doorkijkaardbol die glinstert in de stralen van de middernachtzon, met onvergetelijk zicht op de Arctische Oceaan. Met je Noordkaapdiploma op zak zal je deze unieke belevenis blijvend herinneren. Overnachting in hotel Scandic Honningsvåg**+ of Scandic Nordkapp**+.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 3: HONNINGSVÅG - TROMSØ

Vandaag staat een lange panoramische rit op het programma met prachtige landschappen, vele fotostops en twee korte ferryovertochten (van Olderdalen naar Lyngseidet en van Svensby naar Breivikeidet). We zullen de adembenemende natuur van Noorwegen zeker ontdekken! ‘s Namiddags komen we aan in Tromsø. Door zijn gunstige ligging was deze stad vroeger gekend als vissershaven en handelspost. En dankzij de vele bruggen waarmee de stad verbonden is met het vasteland, wordt Tromsø ook vaak het ‘Parijs van het Noorden' genoemd. We maken een stadsrondrit in Tromsø en we komen onder meer voorbij de Domkerk van Tromsø, volledig van hout gebouwd en gelegen aan de hoofdstraat Storgata. Overnachting in Thon Hotel Polar***.

ontbijt

 

DAG 4: TROMSØ - ANDENES

Na het ontbijt rijden we naar Brennsholmen voor de ferryovertocht naar Botnhamn op het idyllische eiland Senja, het tweede grootste eiland van Noorwegen. Hier worden we overweldigd door de ongerepte natuur, ruige landschappen, liefelijke vissersdorpjes en heldere lucht. Vanuit Gryllefjord nemen we vervolgens de ferry naar Andenes, een stad op Versterålen. De archipel Versterålen ligt ten noorden van de Lofoten en is bekend om zijn witte stranden en de uit zee steil oprijzende bergtoppen. Bij aankomst maken we een korte stadsrondrit in Andenes. Overnachting in hotel Marena***.

ontbijt 

 

DAG 5: ANDENES - SVOLVÆR

Er staat vandaag iets zeer leuks op het programma: een walvissafari! Maar eerst brengen we een bezoek aan het Andenes Hvalsenter waar we diverse soorten walvissen leren herkennen en waar het wel en wee van deze wonderlijke dieren uit de doeken wordt gedaan. Daarna vertrek voor een 3-uur durende fotosafari. Dankzij de voedselrijke omgeving laten walvissen zich hier het hele jaar door graag zien. Met wat geluk kunnen we in de directe nabijheid o.a. zwaardwalvissen of potwalvissen van 20 meter lang en 40 ton zwaar onderscheiden. Onvergetelijk! In de namiddag rijden we naar Melbu waar we de ferry nemen naar Fiskebøl op de Lofoten. Overnachting in hotel Scandic Svolvær***.

ontbijt

 

DAG 6: VOLVÆR

Volledige dag om de schoonheid van de Lofoten te ontdekken. Deze eilandengroep is zo’n 140 km lang en heeft heel wat moois in petto: schilderachtige vissersdorpjes, steile bergen die overgaan in stranden met geel zand en helder water. Een lust voor het oog! De Lofoten maken ondanks hun geïsoleerde ligging toch een welvarende indruk. Hun hele economie draait dan ook rond visserij en in de zomer komt daar ook nog het toerisme bij. De houten rekken met drogende kabeljauw zijn zowat het uithangbord van deze mooie eilandjes. Op de Lofoten zijn er ook prachtige, parelwitte stranden te vinden. Haukland Beach is zo’n een voorbeeld. Dit strand is niet voor niets tot het mooiste strand van Noorwegen verkozen. Je waant je hier in Caribische sferen! Een bezoek aan het Lofotr Viking Museum mag zeker ook niet ontbreken. Hier vind je een nauwkeurige reconstructie van een langhuis uit de Vikingperiode, naar verluidt een van de grootste bouwwerken ooit gevonden uit de Vikingtijd. Overnachting in hotel Scandic Svolvær***.

ontbijt

 

DAG 7: SVOLVÆR - BODØ

Na een deugddoende nachtrust verlaten we de Lofoten via de kleine dorpjes van Reine en Å. Het dorpje Reine staat bekend voor zijn rode met witte vissershutten aan de rand van de kustlijn. Vervolgens nemen we de vier uur durende ferryovertocht van Moskenes naar Bodø. Onderweg is het intens genieten van het fenomenale landschap van de Vestfjord. Avondmaal en overnachting in hotel Scandic Bodø***.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 8: BODØ - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven van Bodø voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten met Scandinavian Airlines
 • Binnenlandse vlucht Oslo-Alta met Scandinavian Airlines of Norwegian
 • Ferryovertochten Olderdalen-Lyngseidet, Svensby-Breivikeidet, Brennsholmen-Botnhamn, Gryllefjord-Andenes, Melbu-Fiskebøl en Moskenes-Bodø
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 2x avondmaal
 • Bezoek aan het museum van Alta met Engelstalige gids
 • Avondlijke excursie naar de Noordkaap, inclusief Noordkaapdiploma
 • Stadsrondrit in Tromsø en Andenes
 • Ontdekking van het idyllische eiland Senja
 • Toegang tot het walvismuseum in Andenes
 • Onvergetelijke walvissafari van ongeveer 3 uur
 • Verkenning van de Lofoten met onder meer de dorpjes Reine en Å
 • Bezoek aan het Lofotr Viking Museum op de Lofoten

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: min. 15 personen en max. 20 personen
 • reisdocumenten: identiteitskaart
 • inentingen: geen
 • tijdsverschil: geen

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Hotels:

 • 1n in Oslo in hotel Scandic Solli****

 • 1n in Honningsvåg in hotel Scandic Honningsvåg**+ of Scandic Nordkapp**+

 • 1n in Tromsø in Thon Hotel Polar***

 • 1n in Andenes in hotel Marena***

 • 2n in Svolvær in hotel Scandic Svolvær***

 • 1n in Bodø in hotel Scandic Bodø***

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen