Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden

Rusland

Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden

Omschrijving

Deze prachtige reis toont het mooi contrast tussen het stugge Moskou en het frivole Sint-Petersburg.  Je bezoekt het Rode Plein in Moskou, het kloppende hart van Rusland.  Daarnaast is er aandacht voor Sergiev Posad en de Moskouse metrostations. In Sint-Petersburg krijg je een rondleiding in het wereldberoemde Hermitagemuseum en maakt een boottocht op de kanalen.  Tijdens deze reis verblijf je in excellente 4* hotels op basis van halfpension.  Tijdens de afreis van 04/06/21 geniet je in Sint-Petersburg van de Witte Nachten, een bijzonder fenomeen waarbij het ’s nachts nooit echt donker wordt.

Afreisdata:

Vertrekdata Prijs pp in dubbel Singleprijs
21/05/2021 € 1.889 op aanvraag
04/06/2021 € 1.898 op aanvraag
02/07/2021 € 1.869 op aanvraag
09/07/2021 € 1.869 op aanvraag
16/07/2021 € 1.869 op aanvraag
23/07/2021 € 1.869 op aanvraag
06/08/2021 € 1.869 op aanvraag
13/08/2021 € 1.869 op aanvraag
03/09/2021 € 1.839 op aanvraag
10/09/2021 € 1.839 op aanvraag
17/09/202 € 1.839 op aanvraag

 

Opgelet deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,..).  Vraag gerust naar de dagprijs.

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - MOSKOU

Vlucht naar Moskou. Bij aankomst maak je kennis met de Nederlandstalige lokale gids die ons de komende dagen Moskou zal laten ontdekken. Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Novotel Moscow Centre****.  Hier verblijven we drie nachten.

avondmaal

 

DAG 2: MOSKOU

We beginnen onze verkenning van de Russische hoofdstad op het wereldbekende Rode Plein, het hart van de stad. Dé blikvanger hier is ongetwijfeld de Basiliuskathedraal, gekenmerkt door de kleurige, uivormige koepels. We zien ook het impressionante GUM-warenhuis, de voormalige staatswinkel, en het mausoleum van Lenin. Het fameuze Rode Plein biedt ook toegang tot het Kremlin, hét symbool van de Russische macht. We maken een wandeling binnen de rode robuuste omwallingsmuren en brengen een bezoek aan de Wapenkamer. In de namiddag gaan we naar de beroemde Tretjakovgalerij. De 19e-eeuwse kunstmecenas en -verzamelaar Pavel Tretjakov droeg in 1892 zijn omvangrijke kunstverzameling over aan de stad Moskou. Door dit gebaar werd de Tretjakovgalerij geboren, met de meest waardevolle iconen van Rusland, samen met alle hoogtepunten uit de Russische schilderkunst. Avondmaal en overnachting in het hotel.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 3: MOSKOU

Na het ontbijt rit naar Sergiev Posad, een stad ten noordoosten van Moskou bekend om zijn kloostercomplexen en kerken met vergulde koepels. De enige plaats waar we dergelijke prachtige voorbeelden van de oude Russische en dus religieuze cultuur kunnen terugvinden. Aansluitend bezoeken we de iconische Christus Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk, en maken we een korte wandeling over de Brug van de Patriarch. Daarna gaan we naar het bekendste uitzichtpunt van de stad, de Mussenheuvels. Geniet van het panorama over de Russische hoofdstad en bewonder de nabijgelegen Staatsuniversiteit van Moskou, de grootste universiteit van Rusland. Avondmaal en overnachting in het hotel.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 4: MOSKOU - SINT-PETERSBURG

Vandaag bezoeken we het Novodevitsjiklooster, waar een aantal tsarina's en tsarendochters hebben geleefd. Hier bezichtigen we eveneens het kerkhof waar heel wat beroemdheden begraven liggen. Daarna verkennen we de Moskouse metro. Het was Stalin die inzag dat de gewone Rus geen geld had voor toegangskaartjes van musea en daarom de opdracht gaf tot de bouw van de vele metrostations. Ze zijn stuk voor stuk ondergrondse paleizen, pareltjes van de sociaal-realistische architectuur en beeldhouwkunst die de Russische pendelaars met kunst en cultuur in contact moesten brengen. Na het vrije middagmaal worden we naar het station gebracht en nemen we afscheid van onze lokale gids. Na slechts vier uur reizen per hogesnelheidstrein komen we aan in de ‘Stad der Tsaren’, Sint-Petersburg. Hier wacht de nieuwe Nederlandstalige lokale gids, die ons Sint-Petersburg zal laten ontdekken, ons op. Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Saint-Petersburg**** of Solo Sokos Vasilievsky**** (afreis 04/06/21), waar we vier nachten verblijven.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 5: SINT-PETERSBURG

Na het mysterieuze en stugge Moskou valt het 'westerse' Sint-Petersburg op door zijn prachtige residenties, paleizen, tuinen, parken en theaters. We starten onze ontdekking van de stad met een uitgebreide stadsrondrit waarbij we de voornaamste bezienswaardigheden en monumenten zien. We brengen eveneens een bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting, waarvan de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat gold als de officiële stichting van de stad. De klokkentoren met de vergulde spits is hét symbool van Sint-Petersburg. Na een vrije lunch bezoeken we de kleurrijke Russisch-orthodoxe kerk van de Verlosser van het Bloed, een van de meest opvallende gebouwen in de stad en gebouwd op de plek waar Tsaar Alexander II in 1881 werd vermoord. Als dagafsluiter brengen we een bezoek aan het befaamde Fabergémuseum dat gevestigd is in het weelderige Shuvalov-paleis. Avondmaal en overnachting in het hotel.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 6: SINT-PETERSBURG

Na het ontbijt bezoeken we Peterhof, de zomerresidentie van Peter de Grote, oftewel het ‘Versailles van Rusland’. Peterhof moest het paleis van Versailles in Parijs naar de kroon steken en dit is aardig gelukt. Het complex wordt gekenmerkd door sierlijke paleizen, schitterend aangelegde tuinen en mooie fonteinen. In de namiddag gaan we naar het Alexander Nevski-klooster, dat toegang biedt tot de twee bekendste begraafplaatsen van de stad. Hier hebben heel wat beroemde Russen hun laatste rustplaats gevonden, waaronder de bekende componisten Tsjaikovski en Rubinstein. Avondmaal en overnachting in het hotel.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 7: SINT-PETERSBURG

Vandaag is het tijd voor het befaamde Hermitagemuseum, een van de grootste én bekendste schatkamers ter wereld. Een rondleiding voert ons door het bekendste museumgebouw, het Winterpaleis. Het museum is ontstaan in 1764 uit de grote verzameling schilderijen van Catharina de Grote. Tegenwoordig omvat het museum een verzameling uit de Oudheid, de Middeleeuwen en de latere kunst en cultuur. Ook archeologische vondsten en kunst uit Azië en de Russische cultuur zijn goed vertegenwoordigd. Aangezien het niet mogelijk is om alle 1.500 vertrekken te bezichtigen, beperken wij ons tot de meest in het oog springende zalen. In de namiddag bewonderen we de Isaakkathedraal, zonder twijfel de mooiste kathedraal van Sint-Petersburg. We sluiten de dag af met een ontspannende boottocht op de vele kanalen van Sint-Petersburg, 'het Venetië van het Noorden'. Avondmaal en overnachting in het hotel.

ontbijt, avondmaal 

 

DAG 8: SINT-PETERSBURG - BRUSSEL

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

 • Nederlandstalige lokale gidsen in Moskou en Sint-Petersburg

 • Internationale vluchten met LOT Polish Airlines

 • Hogesnelheidstrein Moskou-Sint-Petersburg in 2e klasse

 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 7x ontbijt, 7x avondmaal

 • Audiosysteem

 • Infomoment

 • Ontdekking van het Rode Plein met rondleiding in het Kremlin, inclusief toegang tot de Wapenkamer

 • Bezoek aan de Tretjakovgalerij

 • Verkenning van Sergiev Posad

 • Christus Verlosserkathedraal met de Brug van de Patriarch

 • Mussenheuvels

 • Novodevitsjiklooster met begraafplaats

 • Ontdekking van de Moskouse metrostations

 • Stadsrondrit in Sint-Petersburg met bezoek aan de Petrus en Paulus vesting

 • Bezoek aan de kerk van de Verlosser van het Bloed en de Isaakkathedraal

 • Het befaamde Fabergé-museum

 • Bezoek aan Peterhof

 • Alexander Nevski-klooster met twee begraafplaatsen

 • Rondleiding in het Hermitagemuseum

 • Boottocht op de kanalen van Sint-Peterburg

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’ 

 • Optionele excursies

 • Visumkosten 

 • Fooien voor de gidsen en chauffeur  

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels 

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 3n in Moskou in Novotel Moscow Centre****

 • 4n in Sint-Petersburg in hotel Saint-Petersburg**** of Solo Sokos Vasilievsky**** (afreis 04/06/21)

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen