Moscou & Sint-Petersburg

Rusland

Moscou & Sint-Petersburg

Omschrijving

8-daagse Luxe groepsreis Moscou & Sint Petersburg 

Met deze unieke en prachtige luxe groepsreis doorkruist u de geschiedenis van het grootste land in Europa. Wij combineren in deze 8 daagse rondreis de twee mooiste en grootste steden van Rusland. Ontdek in Moscou het hart van het Rode Plein en het mythische Kremlin. In Sint-Petersburg bezoekt u o.a. de Petrus -en Paulusvesting, het Paleizenplein en de hermitage. Tot slot brengen we ook een bezoek aan Tsarskoje Selo  (de tsarenstad) met het Catharinapaleis en de zomerresidentie van Catharina de Grote.    

 

Afreis 14/8/2020    € 2.280          € 480

 

(ook afreis op 11/9) 

Boeking

Programma

8-daagse luxe-groepsreis Moskou en St.-Petersburg.

 

Dag 1 Brussel - Moskou

Rechtstreekse Brussels Airlines lijnvlucht naar Moskou. Kort stadsbezoek op weg naar het hotel. Transfer naar hotel Hilton Leningradskaya*****. Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 2 Moskou

Panoramisch stadsbezoek met aandacht voor het Rode Plein en enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Russische hoofdstad. Bezoek aan het interieur van de Verlosserskathedraal. Lunch in de stad. Bezoek aan de Tretjakov-galerij, een must voor liefhebbers van iconen en Russische schilderkunst vanaf de 11de eeuw. Diner in de stad. Overnachting in het hotel.

 

Dag 3 Moskou

Bezoek aan het Kosmonautenmuseum. Dit museum is gevestigd in een gigantische stalen obelisk en geeft de geschiedenis van de Russische ruimtevaart weer. Je komt er onder andere meer te weten over het leven van de kosmonauten in al haar facetten. Wandeling door het VDNKh park, een gigantisch park waar Sovjetpaviljoenen en socialistische kunstwerken tentoongesteld staan. Vandaag de dag is het een indrukwekkend recreatie- en winkelpark. Lunch in de stad. Bezoek aan enkele van de prachtig gedecoreerde metrohaltes die de stad rijk is en wandeling doorheen de Arbatwijk. Diner in een restaurant op wandelafstand van het hotel. Overnachting.

 

Dag 4 Moskou - St.-Petersburg

Bezoek aan het Kremlin. Binnen de versterkte stadsburcht liggen enkele paleizen, kathedralen en de beroemde Tsarinaklok. Interieurbezoek aan één van de kathedralen. Lunch in de stad. Transfer naar het station voor het vertrek per sapsan sneltrein naar Sint-Petersburg. Aankomst te Sint-Petersburg. Transfer naar hotel Ambassador****. Diner in het hotel en overnachting.

 

Dag 5 St.-Petersburg

Panoramisch stadsbezoek met aandacht voor enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals: Nevsky Prospect, het paleizenplein, de Admiraliteit,... Bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, gelegen op het hazeneiland in het centrum van de stad. Hier liggen de Romanovs begraven en krijgt u een goed beeld over de geschiedenis van de tsaren. Lunch in de stad. Bezoek aan de Hermitage, één van de meest prestigieuze musea ter wereld. Zowel het prachtig gedecoreerde Winterpaleis als de collecties Europese schilderkunst zijn van onschatbare waarde. Diner in het hotel en overnachting.

 

Dag 6 St.-Petersburg

Excursie naar Peterhof, ook wel Petrodvoretz of het Russische Versailles genoemd. Wandeling doorheen de Franse tuinen met honderden fonteinen en een vergulde cascade. Lunch nabij het paleis. ’s Namiddags bezoek aan de Izaakskathedraal, ongetwijfeld één van de mooiste kerken van de stad. Fotostop aan de Russisch Orthodox Sint Nikolaas der Zeelieden kerk. Diner in een restaurant op wandelafstand van het hotel. Overnachting.

 

Dag 7 St.-Petersburg

Vertrek naar Tsarskoje Selo (tsarenstad), 27 km ten zuidwesten van de stad gelegen. Bezoek aan het Catharinapaleis, de zomerresidentie van Catharina de Grote. Het paleis werd na de verwoestingen van WO II volledig heropgebouwd. Lunch nabij het paleis. Terugkeer naar de stad. Bezoek aan het aristocratisch Yussupovpaleis, één van de best bewaarde luxueuze familieresidenties in het centrum van de stad, waar Raspoetin in 1916 vermoord werd. Begeleide wandeling op de majestueuze flaneerboulevard Nevski Prospect. Folklore-avond met diner in het Nikolayevski-paleis. Overnachting.

 

Dag 8 St.-Petersburg - Brussel

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse Brussels Airlines lijnvlucht naar Brussel.

 

GEGARANDEERDE GROEPSREIS (vanaf 10 personen Nederlandstalige begeleiding)

 

VERTREK       PRIJS             SINGLE SUPPL.

15/05/2020    € 2.280          € 480 

19/06/2020    € 2.280          € 480

10/07/2020    € 2.280          € 480

14/08/2020    € 2.220          € 480

11/09/2020    € 2.220          € 480

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Rechtstreekse Brussels Airlines lijnvluchten in economy klasse, ruimbagage incl.
 • 3 nachten hotel Hilton Leningradskaya***** te Moskou (of gelijkwaardig).
 • 4 nachten hotel Ambassador**** te St.-Petersburg (of gelijkwaardig).
 • Sapsan sneltrein in 2de klasse Moskou-St.-Petersburg.
 • Programma in volpension (vanaf het diner van dag 1 t.e.m. het ontbijt van dag 8).
 • Dranken aan tafel: water, koffie of thee.
 • Franstalige lokale gidsen in beide steden.
 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma.
 • Tweetalige (N/F) reisbegeleider vanaf 10 deelnemers.
 • Luchthaventaksen en fuel.
 • Visuminvitatiebrief.

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Overige dranken en persoonlijke uitgaven.
 • Gebruikelijke fooien: ± 7 euro p.p.p.d.
 • Visumkosten: 120 euro per persoon.
 • Facultatieve annulatieverzekering.
 • Verplichte bijstandsverzekering.

Boeking

Belangrijk!

Voor Rusland is een internationale reispas nodig die nog 6 maanden geldig is na retourdatum. Bovendien moet u ook over een visum beschikken. Met de aanvraag van dit document zullen wij u graag helpen. (Richtprijs € 120) 

Vanaf 10 deelnemers zal er een Nederlandstalige begeleider meegaan.

Boeking

Boekingsformulier