Lot, Dordogne, Quercy

Frankrijk

Lot, Dordogne, Quercy

Omschrijving

Onaangetast natuurschoon met een terugblik op de prehistorie

De regio Quercy staat voor adembenemend en onaangetast natuurschoon en wordt gedomineerd door twee grote, schitterende valleien: in het noorden de 'vallei van de Dordogne', in het zuiden de 'vallei van de Lot', met daartussen de ruim beboste causses. Vroeg in de ochtend is de aanblik over de valleien met oplossende mistflarden boven het water, waar het zacht gefilterde zonlicht doorheen speelt, onvergetelijk. De Lot ook synoniem voor 300.000 jaar geschiedenis, met prehistorische grotten, dolmen, kastelen, en duizenden weggetjes die naar droomdorpjes voeren. Ontdek deze prachtregio met ons!

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
20/06/2021 1.039€ 1.209€
28/09/2021 1.039€ 1.209€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Loubressac

We rijden naar Loubressac, mooi gelegen op een rots boven de Dordognevallei in de Midi-Pyrénées. Met zijn pittoreske steegjes biedt het dorp een prachtig uitzicht over de vallei en het kasteel van Castelnau. Na het diner maken we een wandeling door het versterkte plaatsje. Logies.


Dag 2: Loubressac - Padirac - Carennac - Rocamadour - Loubressac

Deze voormiddag dalen we af in de schitterende druipsteengrot Gouffre de Padirac. Tijdens een feeërieke boottocht vergapen we ons aan mooie druipsteenformaties. Na de lunch volgen we het Circuit de Merveilles waarbij we Carennac ontdekken, een buitengewoon dorpje dat het label ‘l'un des plus beaux villages de France’ draagt. We zien historische gebouwen zoals de romaanse kloosterkerk Saint-Pierre, het kloosterhof en het 16e-eeuwse Château des Doyens. Nadien rijden we naar het pittoreske Rocamadour met zijn kronkelende steegjes, middeleeuwse woningen en 12e-eeuwse heiligdommen. We bezoeken de kapel van de Zwarte Madonna en de basiliek Saint-Sauveur. Je geniet van vrije tijd voor we terugrijden naar Loubressac. Diner en logies.


Dag 3: Loubressac - Sarlat-la-Canéda - Thonac - Salignac-Eyvigues - Loubressac

Vandaag maken we kennis met de wondere wereld van de truffel. Na een interessante uitleg volgen we het spoor van de truffelhond en met een beetje geluk worden er truffels gevonden! In de namiddag bezoeken we het Château de Losse. De tuinen en oude muren verlenen een onuitsprekelijke charme. Door de heerlijk geurende planten en het klaterende water van de fontein, is het alsof je je in een 16e-eeuws schilderij bevindt. Nadien staan Les jardins du manoir d’Eyrignac – echte Franse tuinen met mooie strakke en geometrische vormen – op het programma. Het geheel bestaat voornamelijk uit niet-bladverliezende planten als taxus, buxus, haagbeuk en cipressen. Terugrit naar Loubressac voor diner en logies.


Dag 4: Loubressac - Cahors - Saint-Cirq-Lapopie - Loubressac

De architectonische bekoring van Cahors is niet te evenaren. De stad ligt binnen een van de meanders van de Lot en is omgeven door de droge rotsplateaus van de causses du Quercy. We verkennen het intacte oude centrum met de kathedraal Saint-Etienne, Place de la Daurade, Maison Henri IV en Pont Valentré. Nadien rijden we naar het middeleeuwse Saint-Cirq-Lapopie, gebouwd tegen een steile rotswand. We nemen er de lunch en maken een wandeling langs de kleine vakwerkhuizen, een romaanse kerk en een ruïne. Algauw merken we dat het dorp één bezienswaardigheid is! Terugrit naar Loubressac. Diner en logies.


Dag 5: Loubressac - Sarlat-la-Canéda - Beynac - La Roque Gageac - Loubressac

Na het ontbijt verkennen we het schilderachtige Sarlat-la-Canéda, de voormalige hoofdstad van Le Périgord noir. We zien het elegante geboortehuis van Etienne de la Boëtie, de kathedraal Saint-Sacerdos en een waaier van straatjes vol originele winkeltjes. In de namiddag rijden we naar het kasteel van Beynac, zonder twijfel het mooiste wat middeleeuws Frankrijk te bieden heeft. Gelegen op een van de prachtigste kliffen van de Dordognevallei genieten we er van een spectaculair uitzicht. In La Roque Gageac varen we nadien met een traditionele boot door de adembenemende vallei. Terugrit naar Loubressac. Diner en logies.


Dag 6: Loubressac - Martel - Turenne - Collonges-la-Rouge - Loubressac

In de middeleeuwse stad Martel die gedomineerd wordt door 7 torens, bezichtigen we de kerk Saint-Maur, het Palais de la Raymondie, enkele herenhuizen uit de 16e-17e eeuw, de hallen in het centrum met hun bijzondere houten dakconstructie en bezoeken we een nog werkende notenoliemolen. In het charmante burchtstadje Turenne, gelegen in een cirkel op een rots, wandelen we tot de ruïnes van het kasteel en doen we een terrasje. Collonges-la-Rouge, in het uiterste zuiden van de Limousin, is bijna helemaal opgetrokken uit rode zandsteen en wordt de ‘robijn van Frankrijk’ genoemd. Een must see in de Dordogne! Diner en logies.


Dag 7: Loubressac - Brussel

Na het ontbijt starten we onze terugreis met onderweg de gebruikelijke stops.

Boeking

Deze reis is inclusief

  • Vervoer per luxeautocar

  • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

  • Nederlandstalige reisleiding

  • Toeristenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

  • Annulerings- en bijstandsverzekering

  • Toegangsprijzen: ca. € 30

Boeking

Belangrijk!

  • Boek voor 15/03 en krijg 50€ korting op de basisprijs van 1.039€
  • Kinderkorting t.e.m. 12 jaar: 150€
  • Korting 3e persoon: 30€
  • Verblijf in The Originals Relais, Le Relais de Castelnau

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen