Land van de adelaar

Albanie

Land van de adelaar

Omschrijving

Tijdens deze verrassende reis ontdek je alle uitersten van Albanië.

 

Maak kennis met de hoofdstad Tirana.  Berat, de stad met duizend ramen, laat zich graag ontdekken.  Tijdens deze reis verblijf je in uitstekende ***/**** hotels, zo ook aan het meer van Ohrid.  Ook een bezoek aan het historische centrum van Gjirokastra is een van de hoogtepunten van deze reis.

Afreisdata:

Vertrekdatum Prijs pp in dubbel Singleprijs
24/05/2021 € 1.549 op aanvraag
14/06/2021 € 1.549 op aanvraag
06/09/2021 € 1.579 op aanvraag
20/09/2021 € 1.579 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisatie werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,...).  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - TIRANA

Vlucht naar Tirana. Bij aankomst,  transfer naar het hotel en vervolgens de eerste kennismaking met de stad. Avondmaal en overnachting in Hotel Hermes****.

avondmaal

 

DAG 2: TIRANA - DURRES - BERAT

Na het ontbijt rijden we naar een van de oudste  steden van het land, nl. de stad Durres.  We bezoeken hier het Romeinse amfitheater, het archeologische museum en de Venetiaanse toren. Na de lunch verder naar Berat, onderdeel van Unesco werelderfgoed. Hier bezoek je het kasteel en maak je kennis met de collectie ikonen in het Onufri Museum. Het avondmaal in Berat wordt genuttigd in een bekende wijnmakerij Berat Nurellari Winery waar je geniet van de typerende wijnen uit deze streek gecombineerd met lokale gerechten. Overnachting in Hotel Onufri****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 3: BERAT - APOLLONIA - SARANDA

Vandaag starten we met een bezoek aan de archeologische site van Apollonia. Hier kan je het amfitheater en het binnenplein van het klooster met een 13e-eeuwse, in Byzantijnse stijl opgetrokken kerk , bewonderen. Je ziet hier ook indrukwekkende bouwwerken zoals het monument van Agonotheteve, het huis met de mozaïeken en de Mariakerk. Na de lunch in de kuststad Vlora rijden we verder naar het Llogara nationaal park en Porto Palermo voor een bezoek aan het kasteel. Overnachting in Hotel Mano***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 4: SARANDA - BUTRINT - GJIROKASTRA

Na het ontbijt staat de archeologische site van Butrint, een van de culturele hoogtepunten van de reis, op het programma.  Hier bezoek je het oude amfitheater, de tempel van Aesculapius, de doopvont met zijn kleurrijke mozaïeken en de oude stadswallen. Een oude vesting met een klein museum waakt over de regio, een van de laatste ongerepte natuurlijke en historische plaatsen van het Middellandse Zeegebied. ’s Middags genieten we van een lunch in het Lekoursi kasteel en een traditionele folkloreshow. De volgende stop wordt het magische Blue Eye, een prachtige azuurblauwe natuurlijke waterbron. Verder naar Gjirokastra, waar we het Skëndulihuis en het kasteel bezoeken dat als een balkon boven de stad uittorent. Vanaf hier heb je een prachtig zicht over het omliggend landschap. Overnachting in Hotel Fantasy****, waar we twee nachten verblijven.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 5: GJIROKASTRA - BENJA - PERMET - GJIROKASTRA

Vandaag trekken we de natuur in richting de Ottomaanse brug en de thermale baden van Benja, de ideale plek om helemaal tot rust te komen. Vervolgens rijden we verder naar Përmet, waar we onder meer de rots van de stad en het monument van het congres van Permet bezoeken. Terugrit naar Gjirokastra. Overnachting in het hotel.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 6: GJIROKASTRA - KORCA

Een rit door Noord-Macedonië brengt ons naar de stad Korca. Op ongeveer 10 km van Korca bezoeken we de Tumulus van Kamenica, een van de meest kenmerkende monumenten uit de prehistorie van Albanië. In de namiddag volgt een stadstour in Korca, met een bezoek aan de Mirahori moskee en de Orthodoxe kerk, het Nationaal Museum van de Middeleeuwse Kunst en de allereerste school van Albanië, die in 1878 haar deuren opende. Overnachting in Hotel Hani i Pazarit****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 7: KORCA - VOSKOPOJA - OHRID

We rijden naar het nabijgelegen Voskopoja, een klein dorp temidden van een prachtig landschap dat zich in de 17e eeuw de tweede grootste stad van de Balkan mocht noemen. De stad werd grotendeels vernield waarna er slechts een paar kerken en ruïnes overbleven. We bezichtigen hier de Sint-Mariakathedraal en de Sint-Nicholaskerk, de best bewaarde kerk van het dorp. Onderweg maken we ook nog een stop in Morava bee farm, om te proeven van de heerlijke honing die hier geproduceerd wordt. Verder naar het meer van Ohrid, een van de oudste en diepste meren van Europa. Avondmaal in Hotel Royal View****, waar we twee nachten verblijven.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 8: OHRID

Na het ontbijt ontdekken we de stad Ohrid. We wandelen onder meer langs de kerk van St. Sophia, het klooster van St. Clemens, het fort van Tsaar Samuel en het oud-Griekse theater. s'Namiddag kan je optioneel deelnemen aan een boottocht over het meer van Ohrid naar het klooster van St. Naum. Door zijn prachtige ligging, aan de oevers van het meer aan de Macedonische kant, wordt dit een onvergetelijke ervaring! Overnachting in het hotel.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 9 :OHRID - ELBASAN - KRUJE - TIRANA

Onderweg naar Tirana stoppen we even in Elbasan voor een bezoek aan de restanten van het oude fort. Daarna trekken we verder naar Kruje, ooit het centrum van het Albanese verzet tegen de Turken. We bezoeken hier het etnografisch museum en het Skaderberg kasteel. In de lokale bazaar heb je vrije tijd om op zoek te gaan naar de laatste souvenirs. Verder naar Tirana. Overnachting in Hotel Hermes****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 10: TIRANA - BRUSSEL

Heerlijk ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

 • Engelstalige lokale gids

 • Internationale vluchten met TUI fly

 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 9x ontbijt, 8x middagmaal, 9x avondmaal

 • Infomoment

 • Wijndegustatie op dag 2

 • Folklore show op dag 4

 • Bezoek Tirana, Durres, Berat, Apollonia, Butrint, Gjirokastra, Ottomaanse brug, Benja thermale baden, Permet, Korca, Ohrid, Elbasan en Kruja met vermelde musea/kastelen

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gids en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Tirana in hotel Hermes****

 • 1n in Berat in hotel Onufri****

 • 1n in Saranda in hotel Mano***

 • 2n in Gjirokastra in hotel Fantasy****

 • 1n in Korca in hotel Hani i Pazarit****

 • 2n in Ohrid in hotel Royal View****

 • 1n in Tirana in hotel Hermes****

 

Boek op voorhand de boottocht op het meer van Ohrid

8e dag: Boottocht over het meer van Ohrid naar het klooster van St. Naum.

€ 26 per persoon

 

Aantal deelnemers

Min. 13 personen, max. 20 personen

 

Reisdocumenten:

reispas (nog 6 maanden geldig na terugkeer) of identiteitskaart (paspoort aanbevolen boven identiteitskaart).  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor gedetailleerde info, want voorschriften kunnen wijzigen.

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen