Kruispunt van eeuwenoude beschavingen en culturen

Georgië

Omschrijving

Proef de overheerlijke Georgische wijnen en ontdek de gastvrijheid van de lokale bevolking.

 

Deze veelzijdig rondreis neemt je mee naar pittoreske middeleeuwse kerken en kastelen en de spectaculaire landschappen van de Kaukasus.  Per 4x4 naar de Heilige Drievuldigheidskerk van Gergeti, een bezoek aan het indrukwekkende grottenklooster in Vardzia of het bijwonen van een voorstelling in een authentiek poppentheater in Tbilisi, dat staat allemaal op het programma. 

Afreisdata:

Vertrekdatum Prijs pp in dubbel Singleprijs
21/05/2021 € 1.949 op aanvraag
04/06/2021 € 1.949 op aanvraag
03/09/2021 € 2.049 op aanvraag
17/09/2021 € 2.049 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen, vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - TBILISI

Vlucht van Brussel naar Tbilisi. Bij aankomst aansluitend transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Brim**** in Tbilisi.

avondmaal

 

 

DAG 2: TBILISI

Vandaag gaan we al wandelend het historische stadscentrum van de levendige hoofdstad Tbilisi verkennen. De stad is een boeiende mix van nauwe steegjes, traditionele huizen, kerken, synagogen en moskeeën.  De kabelbaan neemt ons mee naar het Narikala fort, waar we van een adembenemend stadszicht kunnen genieten.  In het Nationaal Museum ontdekken we de rijke en turbulente geschiedenis van Georgië. Overnachting in hotel Brim**** in Tbilisi.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 3: TBILISI - BODBE - SIGHNAGHI - TSINANDALI - KVARELI

Na het ontbijt vertrekken we naar het 9e eeuwse klooster van Bodbe en het pittoreske stadje Sighnaghi, gelegen in Kakheti, de belangrijkste wijnregio van Georgië.   Sighnaghi, ook bekend als ‘the city of love’ is de meest fascinerende stad in de regio met een pittoreske en romantische sfeer, recht uit de oude Italiaanse films.  Proef  hier de overheerlijke Georgische wijnen en ontdek de gastvrijheid van de lokale bevolking. Daarna bezoek aan het landgoed van de 19e eeuwse dichter Alexander Chavchavadze in Tsinandali en het 16e eeuwse Gremiklooster in Kvareli. Overnachting in hotel Kvareli Lake**** in Kvareli.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 4: KVARELI - NEKRESI - ALAVERDI - GUDAURI

Vanmorgen gaan we naar het kloostercomplex van Nekresi.  Dit ligt hoog op een heuvel en heeft prachtige uitzichten. Daarna verder naar Alaverdi, waar we het 11e eeuwse klooster bezoeken. Via een van de mooiste bergroutes ter wereld gaat de tocht verder naar het hart van het Kaukasus gebergte. Geniet onderweg van de prachtige uitzichten over de groene valleien en alpenweiden. Overnachting in hotel Marco Polo**** in Gudauri.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 5: GUDAURI - STEPANTSMINDA - ANANURI - TBILISI

In Stepantsminda, het voormalige Kazbegi, stappen we in een 4x4 en rijden we naar de pittoreske Georgisch-Orthodoxe Drievuldigheidskerk van Gergeti. Hier kan je genieten van adembenemende panorama’s over de vallei en de uitzichten op de 5047 meter hoge Kazbek berg. Op de terugweg naar Tbilisi maken we een stop bij het Russisch-Georgisch Vriendschapsmonument. Als afsluiter staat een bezoek aan het Ananuri kasteel op het programma. Overnachting in hotel Brim**** in Tbilisi.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 6: TBILISI - GORI - UPLISTSIKHE - KUTAISI

's Morgens, rit naar Gori, de stad waar Josef Dzhugashvili Stalin geboren werd. In het Stalin museum leren we bij over het verleden van de controversiële Sovjetdictator.  In Uplistsikhe verkennen we de mysterieuze grotstad die op de historische zijderoute gelegen was. We zien er o.a. de overblijfselen van een amfitheater, wijnkelders en tempels. We overnachten in hotel Best Western Kutaisi***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 7: KUTAISI - GELATI - OKATSE - KUTAISI

Na het ontbijt vertrek naar het klooster van Gelati en bezoek aan de Bagratikathedraal.  Deze ligt op de Ukimerioni heuvel boven de stad en is daardoor een duidelijk herkenningspunt vanuit Kutaisi.  Later op de dag maken we een prachtige wandeling door de kloof van de Okatse Canyon. Overnachting in hotel Best Western Kutaisi***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 


DAG 8: KUTAISI - BORJOMI - SAPARA - AKHALTSIKHE - RABATH

's Ochtends bezoeken we Borjomi en wandelen we door het beroemde Mineraalwaterpark met zijn 19e eeuwse huizen. Het water van Borjomi is een van de favoriete dranken van de Georgiërs en vooral een van de belangrijkste exportproducten van het land omdat het erg goed is voor de gezondheid.  In de buurt van Akhaltsikhe bezoeken we ook het 9e eeuwse Sapara klooster. Overnachting in hotel Gino Wellness Rabath****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 9: RABATH - VARDZIA - PHOKA - TBILISI

Kort bezoek aan het kasteel van Rabath en daarna verkenning van een van de meest indrukwekkende locaties in Georgie, het grottencomplex van Vardzia.  Ondanks de vernietigende aardbeving in de 13e eeuw, bleven er nog talrijke grotwoningen, wijnkelders en kerken overeind. Op de terugweg naar Tbilisi brengen we nog een kort bezoek aan het klooster van Phoka. Overnachting in hotel Brim**** in Tbilisi.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 10: TBILISI - JVARI - MTSKHETA - TBILISI

In Tbilisi bezichtigen we eerst de Nationale Kunstgalerij. Hier vinden we werken van de bekendste Georgische kunstenaars waaronder Shevardnadze, Pirosmanashvili en Kakabadze.  Daarna wonen we een voorstelling bij  in een authentiek poppentheater. Vervolgens rijden we naar Mtskheta, de oude hoofdstad en het religieuze centrum van Georgie.  Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de 11e eeuwse Svetitskhoveli kathedraal. Ook ontdekken we het 6e eeuwse klooster van Jvari, op een heuvel boven de stad gelegen. Beide religieuze sites zijn uniek en behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. Overnachting in hotel Brim**** in Tbilisi.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 11: TBILISI - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel

ontbijt

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Engelstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met Turkish Airlines
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 10x ontbijt, 9x middagmaal, 10x avondmaal
 • Infomoment
 • Toegangsgelden voor Nationaal Museum, National Gallery, Narikala fort, klooster van Bodbe, Nekresi, Alaverdi, 4x4 rit naar Drievuldigheidskerk in Gergeti, Ananuri kasteel, Chavchavadze museum in Tsinandali, Gremi klooster, Stalin museum, grotstad Uplistikhe,  klooster van Gelati, Bagratikathedraal, Okatse canyon, Rabath kasteel, Sapara klooster, grottencomplex van Vardzia, klooster van Phoka, kathedraal van Svetitskhoveli, Jvari klooster, Borjomi Mineraalwaterpark.
 • Poppenvoorstelling in Tbilisi
 • Wijnproeverij in Tsinandali

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 2n in Tbilisi in hotel Brim**** 

 • 1n in Kvareli in hotel Kvareli Lake**** 

 • 1n in Gudauri in in hotel Marco Polo****

 • 1n in Tbilisi in hotel Brim**** 

 • 2n in Kutaisi in hotel Best Western Kutaisi***

 • 1n in Rabath in Gino Wellness Rabath****

 • 2n in Tbilisi in hotel Brim**** 

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen

 

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen