Kastelen, landhuizen en tuinen van Zuidoost-Engeland

Engeland

Kastelen, landhuizen en tuinen van Zuidoost-Engeland

Omschrijving

Good old England

In het heuvelland van Zuidoost-Engeland proef je het respect van de Britten voor hun verleden, hun liefde voor de natuur en hun drang naar traditie. De regio is rijk aan romantische kastelen, omringd door geurende landschapstuinen. Vita Sackville-West, de geliefde van Virginia Woolf, startte in 1930 een tuin op een verwaarloosd terrein bij Sissinghurst Castle. In 30 jaar maakte ze er een magnifiek tuincomplex van dat tot de meest bezochte tuinen ter wereld behoort. Churchill kocht Chartwell in 1922 voor een schamele 5000 pond en liet het voor 18.000 pond renoveren. Tijdens deze reis door het oudste graafschap van Engeland herbeleven we de geschiedenis van Hendrik VIII, de Tudor dynastie en het Victoriaanse tijdperk.

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
22/05/2021 1.155€ 1.344€
14/08/2021 1.155€ 1.344€
25/09/2021 1.155€ 1.344€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Calais - Dover - Canterbury - Edenbridge

Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we naar het pittoreske Canterbury. De stadskern, doordrenkt van geschiedenis en vakwerkhuizen uit de Tudor-periode, voert ons terug naar de middeleeuwen. Overal zien we de befaamde kathedraal oprijzen boven de bebouwing. Binnenin bewonderen we de relikwieën van aartsbisschop Thomas Beckett. Je geniet van vrije tijd in het gezellige centrum voor we verder rijden naar Edenbridge. Diner en logies.

 

Dag 2: Edenbridge - Staplehurst - Sissinghurst - Edenbridge

Na het ontbijt trekken we naar een schitterend wijndomein voor een heerlijke wandeling door een glooiend landschap met wijnstokken. We ronden ons bezoek af met een fantastische wijndegustatie. In de namiddag ontdekken we de wereldberoemde thematuinen van Sissinghurst Castle. In het Granary restaurant verrassen we je nadien op een heerlijke cream tea met versgebakken scones, jam en clotted cream: een echt Brits ritueel! Diner en logies.

 

Dag 3: Edenbridge - Rye - Bodiam - Edenbridge

We rijden naar het historische stadje Rye. De steil geplaveide steegjes, vakwerkhuizen met witte gevels, middeleeuwse vestingen en fraaie pubs weten je zeker te imponeren. Eeuwenlang trok de stad schrijvers aan en was het de thuishaven van beruchte vrijbuiters. De indrukwekkende Normandische St Mary’s Church torent boven alles uit. In de pittoreske Mermaid Street staan oude huisjes die de vreemdste namen hebben: ‘Het huis aan de overkant’, ‘Het huis met twee ingangen’… Het Lamb House, waar Henry James woonde, was ook een inspiratiebron voor Rudyard Kipling, Herbert George Wells en Joseph Conrad. In de namiddag staat Bodiam Castle op het programma: een bijzonder middeleeuws sprookjeskasteel, met ronde torens, hoge muren en een slotgracht. Gebouwd om Engeland te beschermen tegen vijandelijke invasies, wordt het beschouwd als een meesterwerk van militaire architectuur. Ook bijzonder is dat Bodiam Castle een van de grootste vleermuiskolonies van Zuidoost-Engeland heeft. Terugrit naar Edenbridge voor diner en logies.

 

Dag 4: Edenbridge - Tudeley - Sevenoaks - Westerham - Edenbridge

In de All Saints' Church van Tudeley ontwierp de Russisch-Franse kunstenaar Marc Chagall alle 12 glasramen ter nagedachtenis van een verdronken meisje. Laat je ontroeren door het verhaal over haar gevecht tegen de golven. Het magische 14e-eeuwse Ightham Mote, mooi gelegen in een vallei bij Sevenoaks, is eveneens een bezoek waard. Wat het omwalde middeleeuwse landhuis zo bijzonder maakt, is dat elke kamer een laag van elke eeuw bevat. Er zijn meer dan 70 kamers – de Great Hall, de bibliotheek, de kapel, de crypte, de dienstvertrekken, tonen ons een schat aan voorwerpen. Op de binnenplaats staat een Victoriaans hondenhok, het enige Grade I listed hondenhok in Engeland. In de namiddag is het Victoriaanse landgoed Chartwell, de thuisbasis van Winston Churchill, aan de beurt. Na een klim door het 80 ha grote domein, bereiken we de privévertrekken met de bibliotheek en tal van persoonlijke herinneringen. Het lijkt alsof de klok werd stilgezet en ieder moment de deur kan opengaan en een mopperige, sigaarrokende man kan binnenstappen. Na ons bezoek begrijpen we Churchill’s woorden: ‘A day away from Chartwell is a day wasted’. Diner en logies.

 

Dag 5: Edenbridge - Penshurst - Hever - Edenbridge

In de voormiddag ontdekken we het 14e-eeuwse Penshurst Place and Gardens, bekend om zijn lange geschiedenis en door muren omgeven tuinen. In het imposante kasteel bewonderen we de Baron’s Hall, de Long Gallery, de State Dining Room en Queen Elizabeth Room. Na de lunch maken we kennis met het leven in een van de turbulente periodes uit de Engelse geschiedenis. In de romantische waterburcht Hever Castle speelde zich immers de romance af tussen Hendrik VIII en Anna Boleyn, die de verdere geschiedenis van Engeland zou herschrijven en menig persoon het hoofd zou kosten. Nadat we het mooie interieur hebben doorlopen, nemen we de tijd om de grote Italiaanse tuin te bewonderen. Diner en logies.

 

Dag 6: Edenbridge - Maidstone - Dover - Calais

Onze laatste uren in het mooie landschap van Kent besteden we aan The Loviest Castle in the World, Leeds Castle, dat al meer dan 900 jaar majestueus lijkt op te rijzen uit een slotgracht. Naast een bezoek aan het adembenemende kasteel wandelen we door de fenomenale thematuinen met volières, een doolhof, wijngaard en grot. Nadien rijden we naar Dover voor de terugvaart naar het vasteland.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Vervoer per luxeautocar

 • Overtocht Calais/Dover en terug

 • Nederlandstalige begeleiding

 • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Annulerings- en bijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

 • Boek voor 15/03 en krijg 166€ korting op de basisprijs van 1.155€
 • Verblijf in Hever Hotel
 • Lokale tijd: België -1 uur
 • Netspanning: 230 volt (neem een wereldstekker mee)
 • Munteenheid: Britse pond (GBP)
 • Vereiste documenten: identiteitskaart voor EU-burgers. Kids-ID voor kinderen jonger dan 12 jaar.
  Vanaf 01/10/2021 zal je een internationaal paspoort nodig hebben.

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen