Het land van de duizend eilanden

Kroatie

Het land van de duizend eilanden

Omschrijving

Het land van de duizend eilanden

U ontdekt de unieke natuurpracht van de meren van Plitvice en het UNESCO-werelderfgoed in Trogir, Sibenik, Dubrovnik, Mostar en Split. Bezoek de watervallen van het Krka Nationaal park en proef de traditionele lekkernijen in Mostar.

 

Afreizen:

22/05/2021 € 1.317 pp.  
19/06/2021 € 1.357 pp.  
17/07/2021 € 1.547 pp.  
04/09/2021 € 1.427 pp.  
     

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen, die kunnen veranderen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - PULA - RABAC

Vlucht naar Pula, het Kroatisch broertje van Italië en belangrijkste havenstad van Istrië. Transfer naar de badplaats Rabac. Neem je strandhanddoek en ga genieten van de beeldschone kiezelstranden en kristalheldere zee. Overnachting in hotel Amfora***.

 

DAG 2: RABAC - PULA - POREC - OPATIJA

We starten de dag met een gegidste rondleiding doorheen het oude centrum van Pula. Hier bezoeken we ook het Romeinse amfitheater, een van de best bewaarde amfitheaters van Europa. Jarenlang werd er steen per steen gebouwd aan het idee van Vespasian, de veeleisende keizer die een plek wou creëren voor stoere gladiatoren en gevaarlijke diersoorten. Hoewel het gebrul van leeuwen en het gejuich van toeschouwers om pijn en bloed voltooid verleden tijd zijn, heeft het bouwwerk zijn cultureel karakter niet verloren: van openluchtfilms tot voorstellingen van wereldsterren die hun hits komen zingen. Verder naar Porec, een gezellige badstad waar je van vrije tijd geniet om te lunchen en door de Romeinse nauwe straatjes te slenteren. Ontdek de vele winkels, bars en restaurants. Of maak een wandeling langsheen de dobberende bootjes in de haven. Bezoek optioneel het hoogtepunt van Porec: de Euphrasiusbasiliek, een Byzantijns bouwwerk met een prachtige collectie mozaïeken. Via het heuvelachtige binnenland rijden we naar het gezellige Opatija. Overnachting in het centraal gelegen hotel Gardenija***.

ontbijt

 

DAG 3: OPATIJA - PLITVICE NP - ZADAR

We bezoeken de meren van Plitvice, het mooiste nationaal park van het land en misschien wel het mooiste natuurgebied van heel Europa. Zestien unieke meren zijn hier trapsgewijs met elkaar verbonden door niet minder dan 92 watervallen. De hoge beboste bergen, de kristalheldere meren en de spectaculaire karstfenomenen vormen het ideaal decor voor een adembenemende wandeling op zijn houten wandelpaden. Na de gegidste rondleiding genieten we van vrije tijd in deze mooie omgeving. Moe, maar tevreden, rijden we verder naar de Zadar. Overnachting in hotel Porto***.


ontbijt

 

DAG 4: ZADAR - KRKA NP

Met een lokale gids verkennen we de historische kern van Zadar, gelegen op een pittoresk schiereiland. We wandelen langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de kerk van de Heilige Donatius en de Venetiaanse stadswallen. Ook bewonderen het zeeorgel, een uniek muziekinstrument met tientallen orgelpijpen aan de promenade van Zadar. De rustgevende klanken zullen je wellicht bekoren. Hierna ontdekken we het nationale park van Krka waar de watervallen Skradinski Buk en Roški Slap de belangrijkste bezienswaardigheden zijn. De turkooisblauwe Krka rivier ontspringt aan de voet van het Dinaragebergte en vormt een 72 km lange oase in het ruwe karstlandschap. Wist je dat je hier mag zwemmen? Zwemgerief check, hoed check, zonnecrème check, zonnebril check. Alles afgevinkt? Dan is de tijd om een plons te nemen in het verfrissende water. Dat is toch vakantie! Avondmaal en overnachting in hotel Vrata Krke***.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 5: KRKA NP - ŠIBENIK - SPLIT

Rit naar Šibenik. Het stadsbeeld wordt overheerst door vier dominante forten, kerken en rijkversierde renaissance paleizen. Verscholen in de smalle steegjes van het autoluwe stadscentrum bezoeken we de St. Jakobkathedraal die verschillende tegenslagen wist te doorzwemmen. De schattige koepels, decoratieve uitgehouwen gezichten en gedetailleerde stenen beeden maken van dit bouwwerk het visitekaartje van de stad. Via een mooie route langs de kustlijn arriveren we in Split, een levendige stad die ontstond rond het paleis van de Romeinse keizer Nero. Klaar voor een gegidste stadswandeling doorheen Split? Overnachting in hotel Pax***.

ontbijt

 

DAG 6: SPLIT - MOSTAR - NEUM​​​​​​​

Rit naar Mostar, de belangrijkste stad in het zuiden van Bosnië en Herzegovina. Ondanks de zware verwoestingen tijdens de Bosnische burgeroorlog heeft Mostar een groot gedeelte van zijn authentieke oriëntale architectuur weten te behouden. We ontdekken een moskee, een typisch Ottomaans huis en de bekende Oude Brug waaraan de stad haar naam te danken heeft. Vervolgens gaat het naar de badplaats Neum, een smalle corridor waar Bosnië en Herzegovina toegang heeft tot de Adriatische Zee. Overnachting in hotel Sunce****.

ontbijt

 

DAG 7: NEUM - DUBROVNIK

Met een lokale gids gaan we op verkenning doorheen de ommuurde oude stad van Dubrovnik. Dankzij haar goed bewaarde Middeleeuwse stadskern staat Dubrovnik geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst en vormde de stad decor als King’s Landing in de populaire serie Game of Thrones. We wandelen langs de oude stadmuren, het robuuste St. Jansfort, de kathedraal, de vele kloosters en de rijkversierde paleizen. Nadien heb je vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan in deze bijzondere stad. Overnachting in hotel Astarea*** aan de Dubrovnik Riviera.

ontbijt

 

DAG 8: DUBROVNIK - BRUSSEL​​​​​​​

Een mooie rit langs de fraaie Adriatische kust brengt ons naar luchthaven van Dubrovnik voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt​​​​​​​

Boeking

Deze reis is inclusief

 

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 1x avondmaal
 • Audiosysteem
 • Bezoek aan Pula met een Engelstalige lokale gids, inclusief toegang tot het Romeinse amfitheater
 • Vrij bezoek aan Porec
 • Toegang tot het nationale park Plitvice met een Engelstalige lokale gids
 • Historische stadskern van Zadar met een Engelstalige lokale gids
 • Bezoek aan het nationale park Krka, met zwempartij
 • Verkenning van Šibenik met een Engelstalige lokale gids, inclusief toegang aan de St. Jacobskathedraal
 • Stadsbezoek aan Split met een Engelstalige lokale gids
 • Mostar met een Engelstalige lokale gids, inclusief toegang tot een moskee en een Ottmaans huis
 • Bezoek aan de middeleeuwse stadskern van Dubrovnik met een Engelstalige lokale gids
 • Toeristentaks

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

Singleprijzen: op aanvraag

 

Hotels

 • 1n in Rabac in hotel Amfora***
 • 1n in Opatija in hotel Gardenija***
 • 1n in Zadar in hotel Porto***
 • 1n in Krka in hotel Vrata Krke***
 • 1n in Split in hotel Pax***
 • 1n in Neum in hotel Sunce****
 • 1n aan de Dubrovnik Riviera in hotel Astarea*** 

 

AANTAL DEELNEMERS

min. 15 - max. 25 personen

 

NUTTIGE INFO

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen