Het kloppende hart van de balkan

Bosnië

Het kloppende hart van de balkan

Omschrijving

Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Servië, geniet van het warme welkom in deze landen.

Je gaat cultuur opsnuiven in de Servische steden Novi Sad en Belgrado en genieten van de prachtige natuur.  Je ontdekt de boeiende geschiedenis van Sarajevo en geniet van het uitzicht in de Baai van Kotor, 'Europa's meest zuidelijke fjord'.  Tijdens deze reis brengen we een aangrijpend bezoek aan Srebrenica.

Afreisdata:

Vertrekdatum Prijs pp in dubbel Singleprijs
14/05/2021 € 1.419 op aanvraag
11/06/2021 € 1.419 op aanvraag
16/07/2021 € 1.489 op aanvraag
03/09/2021 € 1.419 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - TIVAT - IGALO

Vlucht van Brussel naar Tivat.  Bij aankomst, transfer naar Igalo. Avondmaal en overnachting in hotel Palmon Bay****.

avondmaal

 

 

DAG 2: IGALO - BLAGAJ - MOSTAR

Na het ontbijt rijden we naar Mostar, in Bosnië en Herzegovina. Onderweg stoppen we voor een foto bij het prachtige Derwisj-klooster van Blagaj. Na aankomst in Mostar maken we een gegidste wandeling doorheen de oude stad.  Mostar is sinds eeuwen een ontmoetingsplaats tussen het Oosten en het Westen en tussen het christendom en de islam. De wereldberoemde Oude Brug over de Neretva rivier is het symbool van de stad. We bezoeken eveneens de moskee en het Turks Huis van Mostar. Geniet van wat vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan en te dwalen door de smalle straatjes, over de oude markt en langs de moskeeën. Avondmaal en overnachting in hotel City****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 3: MOSTAR - SARAJEVO

Vandaag gaat het richting Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina met een turbulent verleden. In 1914 werd Franz Ferdinand hier vermoord wat de aanleiding gaf tot de Eerste Wereldoorlog en tussen 1992 en 1995 leed de stad zwaar onder de Bosnische oorlog.  Nu is het een bruisende stad met een culturele mix van Ottomaanse, Joegoslavische en Oostenrijks-Hongaarse gebouwen. Tijdens een gegidste stadsrondrit verkennen we de oude stad. Ook hier is wat vrije tijd om verder te genieten. Avondmaal en overnachting in hotel Austria & Bosna****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 4: SARAJEVO - SREBRENICA - NOVI SAD

Vandaag staat een lange rit naar Servië op het programma. Onderweg, in Bosnië en Herzegovina, stoppen we nog in Srebrenica, de kleine stad die vanaf 11 juli 1995 het toneel was van een meedogenloze genocide, een gitzwarte pagina in de recente Europese geschiedenis. Met een lokale gids bezoek je het Srebrenica Genocide Memorial. Daarna steken we de grens over naar Servië en rijden verder naar Novi Sad, een nog onontdekte parel aan de Donau, maar wel al de Culturele Hoofdstad van Europa in 2021. Avondmaal en overnachting in hotel Centar****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 5: NOVI SAD - FRUSKA GORA - BELGRADO

Na het ontbijt maken we met een lokale gids een stadswandeling in Novi Sad. We bewonderen de kleurrijke gebouwen en bezoeken het schilderachtige fort van Petrovaradin, het symbool van Novi Sad en een van de belangrijkste bewaard gebleven vestingwerken van Europa. Aansluitend rijden we met onze lokale gids naar het nationale park Fruska Gora waar we het adembenemende Krusedol-klooster bezichtigen. Bij aankomst in Belgrado geniet je van wat vrije tijd voor het vrije avondmaal. Overnachting in hotel Prag***.

ontbijt

 

 

DAG 6: BELGRADO

Vandaag blijven we een volledig dag in Belgrado, de hoofdstad van Servië. O.l.v. een lokale gids bezoeken we de stad.  We beginnen aan de St. Sava kerk, een van de grootste orthodoxe kerken van de wereld, en vervolgens naar het Kalemegdan fort dat de 2000 jaar oude geschiedenis van de stad vertelt.  Dit bouwwerk, gelegen op een heuvel, geeft een mooi uitzicht op de rivieren Sava en Donau.  We kuieren door de bekendste winkelstraat van Belgrado, de Knez Mihailova, en genieten van een vrij middagmaal. 's Namiddags heb je vrije tijd.  De reisleider stelt hier enkele vrijblijvende bezoeken voor. Diner in een lokaal restaurant in de wijk Skadarlija, gelegen in de oude stad. Overnachting in hotel Prag***.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 7: BELGRADO - ORASAC - TOPOLA - ZLATIBOR

Na het ontbijt rit naar naar het natuurpark Zlatibor, op de grens met Bosnië en Herzegovina. We bezoeken  Orasac, waar in 1804 de eerste Servische opstand begon. Vervolgens verder richting Topola, waar we de kerk van St. George en de collectie gebouwen van Koning Peter I bewonderen. Aankomst in Zlatibor. Diner en overnachting in hotel Mona****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 8: ZLATIBOR - TARA BRUG - BIOGRADSKA GORA - KOLASIN

Vandaag keren we terug naar Montenegro.  Stop bij de Tara Brug, ooit de hoogste brug ter wereld.  Als waaghals, kan je hier optioneel per zipline over de tweede diepste kloof ter wereld zweven. We wandelen kort in de omgeving van de brug en genieten van ons vrij middagmaal.  Daarna bezoeken we het nationaal park Biogradska Gora dat tot de laatste ongerepte regenwouden van Europa behoort.  Aankomst in Kolasin, een bergstadje gelegen aan de voet van het Bjelasica gebergte.  Diner en overnachting in Bianca Resort & Spa****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 9: KOLASIN - BUDVA - TIVAT

We rijden naar de Montenegrijnse kust. Onderweg passeren we de Moraca Canyon en bewonderen de fantastische uitzichten en prachtige natuur.  Korte stop aan het Skadarmeer, het grootste meer van Montenegro, en daar hebben we een mooi uitzicht hebben over het schiereiland Sveti Stefan. Vervolgens bezoeken we Budva, de populairste badplaats van Montenegro. De oude stadskern wordt omringd door een middeleeuwse muur en is volledig autovrij. Hier vinden we tal van pittoreske straatjes waar we gezellig kunnen door kuieren. Tenslotte rijden we door naar Tivat. Avondmaal en overnachting in hotel Palma****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 10: TIVAT - KOTOR - PERAST - TIVAT

Na het ontbijt bezoek aan Kotor, gelegen aan de Baai van Kotor en UNESCO Werelderfgoed.  Door de rotswanden, die steil uit de zee komen, staat de Baai van Kotor gekend als ‘Europa's meest zuidelijke fjord’. Tijdens een stadswandeling legt een lokale gids de meest belangrijke cultuurmonumenten uit. Daarna geniet je van wat vrije tijd.  We bezoeken ook, samen met onze lokale gids, het nabijgelegen stadje Perast. Hierna korte boottocht naar het voor de kust gelegen eilandje Gospa od Skrpelja, waar we het mooie kerkje bezoeken. Tenslotte terug naar Tivat.  Diner en overnachting in hotel Palma****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 11: TIVAT - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 10x ontbijt, 9x avondmaal
 • Infomoment            
 • Stadsbezoek aan Mostar met een lokale Engelstalige gids, inclusief toegang tot de Moskee en het Turks Huis in Mostar
 • Bezoek aan Srebrenica met een lokale Engelstalige gids
 • Stadsbezoek aan Sarajevo met een lokale Engelstalige gids
 • Stadsbezoek aan Novi Sad en Fruska Gora met een lokale Engelstalige gids, inclusief toegang tot het fort van Petrovaradin en het Krusedol-klooster
 • Stadsbezoek aan Belgrado met een lokale Engelstalige gids, inclusief toegang tot de St. Sava kerk en het Kalemegdan fort
 • Bezoek aan Orasac
 • Bezoek aan Topola, inclusief toegang tot de kerk van St. George en de gebouwen van Koning Peter I
 • Tara brug
 • Toegang tot het nationaal park Biogradska Gora
 • Bezoek aan Budva, inclusief toeristentaks
 • Bezoek aan Kotor, inclusief toeristentaks, en Perast met een lokale Engelstalige gids
 • Boottocht naar het eilandje Gospa od Skrpelja, inclusief toegang tot het kerkje

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering (deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Igalo in hotel Palmon Bay****

 • 1n in Mostar in hotel City****

 • 1n in Sarajevo in hotel Austria & Bosna****

 • 1n in Novi Sad in hotel Centar****

 • 2n in Belgrado in hotel Prag***

 • 1n in Zlatibor in hotel Mona****

 • 1n in Kolasin in Bianca Resort & Spa****

 • 2n in Tivat in hotel Palma****

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen

 

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen