Haute-Savoie

Frankrijk

Haute-Savoie

Omschrijving

Waar de Alpen je grijpen en omhelzen

Welkom in de Haute-Savoie, in hartje Alpen. Grenzend aan Zwitserland en gedomineerd door de Mont Blanc, heeft deze regio haar naar niet gestolen. Op het massief van de Mont Blanc kun je letterlijk ademhalen en je geest opfrissen. Als de sneeuw gesmolten is, komt de overweldigende natuur van het robuuste berggebied pas helemaal tot zijn recht. De schitterende hoofdstad Annecy ligt misschien wel aan het mooiste meer van Frankrijk. Laat je inpalmen door de mooiste streek van Frankrijk, zoals de Fransen zeggen, bij een heerlijk glas wijn en een stuk Savoyarde kaas!

Afreis

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
16/08/2021 1.110€ 1.239€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Morzine

Via de Franse autowegen rijden we richting Dijon met onderweg de lunch. In de vooravond bereiken we Morzine, prachtig gelegen in het groene dal van de Dranse en een ideaal uitgangspunt voor onze excursies. Tijdens de hartelijke ontvangst met een drankje overloopt de man des huizes het programma met ons. Diner en logies.

 

Dag 2: Morzine - Montriond - Les Lindarêts - Avoriaz - Sixt-Fer-à-Cheval - Samoëns - Morzine

Na een heerlijk ontbijt rijden we naar het bergmeer van Montriond voor een korte wandeling tot de mooie waterval van Ardent. In Les Lindarêts worden we nadien ontvangen door loslopende geiten. We houden nog even halt in het skioord Avoriaz en keren via de Vallée des Ardoisières terug naar ons hotel. Na de lunch rijden we naar het alpendorp Sixt-Fer-à-Cheval. Een wandeling door het Cirque du Fer is hier een absolute must! Gevormd door een enorme gletsjer, herbergt dit keteldal reusachtige, steile bergwanden met hoge watervallen. De bekendste is de Cascade du Rouget of ‘koningin van de Alpen’. Op de terugweg naar Morzine brengen we een kort bezoek aan Samoëns. Diner en logies.

 

Dag 3: Morzine - Yvoire - Morzine

In de voormiddag voert een kabelbaan ons vanuit Morzine naar de top van Le Pléney voor een korte wandeling tot een uitkijkpunt waar we een schitterend panorama hebben op de Mont Blanc. Na de lunch in ons hotel rijden we via Thonon-les-Bains naar het lieflijke middeleeuwse dorp Yvoire, aan het Meer van Genève. Stadswallen, versterkte poorten en een 14e-eeuws kasteel beschermen de smalle straatjes en prachtige gevels met rijke bloemendecoraties. Je kunt er vrij rondwandelen of een bezoek brengen aan de Tuin van de Vijf Zintuigen, een wondermooi plantenlabyrint die een zee van rust creëert. Op onze terugrit passeren we de pittoreske dorpjes Machilly en Taninges. Diner en logies.

 

Dag 4: Morzine - Chamonix - Mont Blanc - Morzine

Deze voormiddag ontdekken we een stukje Zwitserland. Via Évian-les-Bains rijden we naar Saint-Gingolph, gelegen op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. Verder naar Martigny, aan de voet van de Col de la Forclaz. Na de beklimming van de bergpas bereiken we Le Châtelard dat een mooi panorama biedt op de Argentière-gletsjer. Aan de stuwdam van Emosson hebben we een spectaculair uitzicht op de Mont Blanc. Na de lunch in het hart van dit grandioos landschap zakken we af naar Chamonix, de ‘koningin der alpensteden’. Hier voert de train à crémaillère ons in 20 minuten de berg op met onderweg schitterende vergezichten. Na de laatste bocht is er een frontaal uitzicht op de fameuze gletsjer Mer de Glace, de pieken van Les Drus en de bergkam Grandes Jorasses. Adembenemend! Vervolgens dalen we af in La Grotte de Glace vol prachtige ijssculpturen. In Le Glaciorium zie je de evolutie van de gletsjer door de eeuwen heen. Iets om even bij stil te staan. Terug in Morzine genieten we van een heerlijke fondue Savoyarde. Logies.


(Bij slechte weersomstandigheden is La Grotte de Glace niet toegankelijk)


Dag 5: Morzine - Annecy - Morzine

Na het ontbijt wandelen we tot een lokale ambachtelijke kaasmakerij, waar we deelnemen aan de productie van Savoyaardse kazen, inclusief proeverij. ‘s Namiddags rijden we naar de mondaine badplaats Annecy. De hoofdstad van de Haute-Savoie met zijn smalle straatjes, kleurrijke huizen en vele kanalen en bruggen kreeg de bijnaam 'Venetië van de Alpen'. Na een wandeling langs de beroemde kanalen volgt een aangename boottocht op het Meer van Annecy. Terugrit naar Morzine. Diner en logies.

 

Dag 6: Morzine - Alpage de Nyon - Morzine

Vandaag wordt het een mooie dag vol leuke verrassingen! Na het ontbijt maken we een heerlijke tocht met paardenkoetsen door Morzine met zijn authentieke ‘Savoyarde huisjes’ en gezellige winkelstraatjes. Vervolgens rijden we naar het Plateau van Nyon waar we overstappen in een terreinwagen en tot de refuge van het hotel gevoerd worden, op een hoogte van 1600 m. Hier wordt het volop genieten aan het Meer van Nyon Guérin: aperitieven, lunchen, proeverij van lokale digestieven, forel vangen, wandelen, pétanque spelen… In de late namiddag keren we terug naar het hotel en tijdens het diner worden we verwend met de lekkere gevangen forellen. Logies.

 

Dag 7: Morzine - Brussel

Na het ontbijt starten we de terugreis. We lunchen in de omgeving van Dijon en rijden verder noordwaarts. Omstreeks 19.30 uur komen we aan in Brussel.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Vervoer per luxeautocar
 • Volpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Lokale begeleiding door een echte Savoyaard
 • Toeristenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Annulerings- en bijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

 • Boek voor 01/06 en krijg 55€ korting op de basisprijs van 1.110€
 • Kinderkorting: op aanvraag
 • Korting 3e persoon: op aanvraag
 • Verblijf in Charm'hotel L'Equipe
 • Vergeet je zonnebril en wandelschoenen niet
 • Neem warme kleding mee

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen